Skip to content

How to survive: sporten in de zomer

Hi there gorgeous!

Summer is here! Woohoo! De beste tijd van het jaar? Check! Een break van school of werk? Check! Tijd om te genieten met vrienden en familie? Check! Zin om te sporten? Ch.. Eh, wacht, wat?! Sporten is wel het láátste waar je aan denkt als de zomer eindelijk is gearriveerd. Zwemmen, relaxen, aan het strand liggen, op vakantie gaan, uitslapen, barbecueën. Er zijn wel duizend dingen die je liever doet in de zomer. Je moet wel gek zijn om te gaan sporten, toch?

Nou, truth be told, sporten kan in de zomer juist erg leuk zijn en veel voldoening geven. Dus eh ja, hashtag fitgirl, daar is ie weer. Zweet dat na een paar minuten sporten al van je lijf druipt klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, daar geef ik je gelijk in. Maar wist je dat sporten in de buitenlucht veel voordelen met zich meebrengt?

Wat doet sporten in de buitenlucht met je? Ten eerste is het zonlicht een groot voordeel. Sporten in het zonlicht zorgt er namelijk voor dat je vitamine D aanmaakt. Je hebt vitamine D onder andere nodig voor je botten en spieren. Een tekort aan vitamine D kan erg vervelende gevolgen hebben. Wist je bovendien dat sporten in de buitenlucht goed voor je hersenen is? Zowel je creativiteit als je probleemoplossend vermogen worden enorm gestimuleerd in de natuur. Ook zorgt de buitenlucht voor ontspanning en stressvermindering. Niet geheel onbelangrijk in ons drukke, stressvolle leventje, toch? O ja, en had ik al gezegd dat je gratis onbeperkt kunt sporten in de natuur? Het kost je niks nada noppes om buiten te sporten! Als dat de gemiddelde Nederlander niet aanspreekt, dan weet ik het ook niet meer.

Sporten in de buitenlucht is dus hartstikke goed voor je. Maar wat als het buiten 30 graden is? Hoe overleef je dan? Welke oefeningen kun je dan doen zonder te verdrinken in je eigen zweet? Meid, wat dacht je van een zwembad workout? Dit is absoluut een win-win situatie, want je werkt aan je summer body én blijft tegelijkertijd ook nog eens lekker koel. Goed, nu heeft niet iedereen een zwembad in haar achtertuin. Maar je hebt vast wel vriendinnen die dit wél hebben. En tja, samen sporten is alleen nog maar leuker! Je kunt de intensiteit van je zwembad workout natuurlijk zelf bepalen. Heb je een lui dagje? Dan kun je kiezen voor eenvoudige oefeningen op een lager tempo. Ben je gemotiveerd? Dan kun je op een hoger tempo trainen. Welke oefeningen ideaal zijn voor je zwembad workout?

Push-ups

Deze klassieker kennen we allemaal wel. In een zwembad kun je je handen op de rand van het zwembad plaatsen. Je duwt je vervolgens op aan de rand van het zwembad, tot je bovenlichaam boven het water komt. Strek je armen niet volledig. Blijf in die houding en laat je opnieuw zakken in het zwembad.

Side Twists

Een heerlijke oefening voor je buikspieren. Zorg ervoor dat je met platte voeten stevig staat, waarbij je schouders zich net onder het water bevinden. Plaats je handpalmen tegen elkaar met uitgestrekte armen. Breng je armen zo ver mogelijk naar links en dan naar rechts. Span je buikspieren hierbij aan.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer effectieve oefeningen die je lekker in het zwembad kunt doen. Don’t sweat it girl!

Liefs, Helena.