Make-Up Geek Eyeshadows (Martine)

Ondertussen heb ik al heel wat prachtige matte oogschaduwpaletten verzameld. Mijn The Balm Meet Matte’s zijn niet meer weg te denken uit mijn stash evenals mijn Tarte Tartelettes paletten. Toch miste ik iets. Lekker veel shimmer!

Al wat langer had ik oogschaduws van Make-up Geek Cosmetics op het oog. Bij onder andere NikkieTutorials zag ik een paar prachtige knallers voorbij komen. Hoewel ik dolblij ben met mijn matte paletten, miste ik wat knallende shimmers voor de binnenste ooghoeken in verschillende kleuren.

Daarom besloot ik bij Make-Up Geek een palet samen te stellen met onder andere een aantal Foiled Eyeshadows. Deze schatjes staan er om bekend van je ogen af te knallen. Het lijken een soort “pressed pigments” maar dan zo zacht als boter.

De kwaliteit van de oogschaduws – of deze nu matte, shimmery of foiled zijn – zijn geweldig. Het pigment is goed, ze zijn ongelofelijk zacht, kruimelen niet en blijven de hele dag op hun plek.

Make-Up Geek Medium Z Palette zonder flits

Make-Up Geek Medium Z Palette met flits

Ik kocht een Medium Z Palette met maar liefst vijftien Make-Up Geek Eyeshadows. Overwegend zitten er Foiled Eyeshadows in, maar ik kon het niet laten om ook wat zachte, subtiele oogschaduws met een beetje shimmer er in te kopen en nog wat matte kleuren waar ik nieuwsgierig naar was.

Hieronder zie je de swatches en de kleur beschrijvingen:

Rij 1 van L naar R: Starry Eyed, Cinderella, In The Spotlight, Tuscan Sun en Grandstand

  • Starry Eyed: light champagne beige with slight pink undertones and a foiled finish pinky-beige champagne
  • Cinderella: pale shimmery pink
  • In The Spotlight: soft pink with coral undertones and a foiled finish
  • Tuscan Sun: medium salmon pink with a matte finish
  • Grandstand: medium rose gold with slight taupe ondertones and a foiled finish

Rij 2 van L naar R: Confection, Twilight, Vintage, Mesmerized en Showtime

 • Confection: pale rosy matte pink
 • Twilight: pale shimmery muted purple
 • Vintage: medium matte brown with mauve undertones
 • Mesmerized: deep medium taupe with strong purple undertones and a foiled finish
 • Showtime: rusty brown with warm undertones and a foiled finish

De laatste kleur vind ik alleen niet helemaal roestbruin zoals Make-Up Geek beschrijft, ik zie er vooral een mix van paars/rood bordeaux in. Maar hoe je de kleur ook bekijkt, Showtime is zeker prachtig!

Rij 3 van L naar R: Whimsical, Charmed, High Wire, Daydreamer en Sensuous

 • Whimsical: light silvery pink with a foiled finish
 • Charmed: muted silvery light olive with taupe undertones
 • High Wire: medium silver with subtle blue undertones
 • Daydreamer: light lilac purple with cool undertones
 • Sensuous: silvery purple with flecks of silver

Charmed een olijfkleur? Mwah, het is eerder een grauwe mintgroene kleur: heel bijzonder in ieder geval! En High Wire heeft subtiele blauwe ondertonen? Nou, laat dat subtiel maar weg! Deze is echt zilver grijs/blauw.

Waanzinnig! Dat pigment van die foiled eyeshadows is echt niet normaal. De swatches lijken wel nat aangebracht, maar dat zijn ze niet. Ze knallen enorm en zijn zo zacht. Ik heb zoiets nog nooit gevoeld, het is net boter: dik en zacht. Pas wel op met je nagels want doordat ze zo zacht zijn kun je ze ook snel beschadigen. Ik maakte er een aantal looks mee.

 • Ooglid: Confection
 • Arcadeboog: Confection en Tuscan Sun
 • Wenkbrauwbot: Starry Eyed
 • Binnenste ooghoek: Whimsical
 • Buitenste ooghoek: Vintage
 • Onderste oog: Tuscan Sun (als overgangskleur) en Twilight

Jammer dat deze look wat tammer overkomt dan hij in werkelijkheid was. Soms is het wel lastig met de camera de werkelijke look op beeld over te laten komen. Bij deze look heb ik veel kleuren van de bovenste rij gebruikt.

 • Ooglid: Confection
 • Arcadeboog: mix van Twilight en Cinderella
 • Buitenste ooghoek: mix van Mesmerized en een klein beetje Sensuous
 • Onder het oog: Sensuous
 • Binnenste ooghoek: Daydreamer
 • Wenkbrauwbot: Starry Eyed

Wauw, wat is Daydreamer supergaaf! Dit geeft de look echt een pop, niet alleen door het waanzinnige pigment maar juist door de bijzondere lila kleur.

 • Ooglid: Grandstand
 • Arcadeboog: Tuscan Sun en Grandstand
 • Buitenste ooghoek: Showtime
 • Binnenste ooghoek: In The Spotlight
 • Wenkbrauwbot: Starry Eyed

Showtime maakt er zeker een show van, een prachtige kleur en Grandstand kan er ook wat van. Ik merk dat ik Tuscan Sun er vaak bij pak als overgangskleur in de arcadeboog, deze warmt de looks prachtig op.

Hier maakte ik een look met het Tarte Tartelette Amazonian Clay Palette. In de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot gebruikte ik de mintgroene foiled eyeshadow Charmed. Een bijzondere kleur!

Bij deze ooglook heb ik ook het Tarte Tartelette Amazonian Clay Palette gebruikt en de grijs/blauwe foiled eyeshadow High Wire in de binnenste ooghoek. Wat een knaller, heel gaaf! Op mijn ooglid zie je Mesmerized die langzaam overvloeit in een matte, zwart/paarse kleur en onder het oog zie je Sensuous.

Ik vind de Make-Up Geek Eyeshadows echt fantastisch. Ik werd al gewaarschuwd dat ik verslaafd zou worden, maar inderdaad: als het aan mij lag zou ik nog een palet samenstellen. Vooral de foiled eyeshadows geven mijn looks net dat beetje extra en zijn een welkome toevoeging aan mijn stash! Maar helaas, het is nogal duur.

Make-Up Geek heeft ook tig kleuren om uit te kiezen, dus makkelijk is het zeker niet! En heel goedkoop dus ook niet.

Een Medium Z Palette kost $17 en de oogschaduws kosten per stuk $6, behalve de foiled eyeshadows want die kosten $10. De oogschaduws bevatten 1,8 gram en in een Medium Z Palette kun je vijftien oogschaduws kwijt. Ik hoefde gelukkig geen invoerrechten te betalen, want dan had het nog een duurder grapje geweest.

Toch merk ik wel hoe groot de verslaving is om zelf je palet samen te stellen. Dat is zo leuk om te doen, de rasechte beautyjunkies weten wat ik bedoel. Je bent bij Inglot wel veel goedkoper uit, maar anderzijds hebben zij niet van die supergave foiled eyeshadows van zulke kwaliteit. Het is lastig om te zeggen of ik het wel of niet aan zou raden. Als het over kwaliteit gaat zal ik zeker ja zeggen, ook qua keuze en finish is er meer dan genoeg maar de prijs vind ik persoonlijk wel een drempel.

Make-Up Geek, wat doe je ons toch aan? Make-Up Geek is te koop bij de webshop van Make-Up Geek Cosmetics. Kijk vooral niet, want er zijn nog meer mooie producten te koop. Zo zien de blushes er ook erg mooi uit…zucht!

32 reacties

Michelle Kaiser -

OH MY GOD! Ik wil alles. Gewoon…. yes please

Nicole -

Ik heb hier al zoveel goeds over gehoord. De kwaliteit ziet er zo mooi uit. Eigenlijk schandalig dat ik als oogschaduw-lover ze nog nooit geprobeerd heb.

Laura -

Supermooie kleuren, vooral rij 3. Mooie looks heb je ermee gemaakt. Ik houd echt van shimmer in ooglooks.

Nicole -

Wauw ik heb hier al zoveel positieve dingen over gehoord! Mooie kleuren en mooie looks!

Robin Valentine -

ik heb zoveel over deze oogschaduws gelezen en wil er zo graag een proberen ooit! <3 ze lijken mij super.

Yvonne -

Ik heb welgeteld 1 oogschaduw van Makeup Geek en dat is ‘In the spotlight.’ En zo te zien wil ik er nog een heleboel! 😉

Sanne -

Super mooie oogschaduws, die kleuren fantastisch. ook fijn dat je er zoveel verschillende looks mee hebt gemaakt. Een puntje van kritiek op de foto’s ik vind ze wat slordig en dit heeft te maken met de fall out van de oogschaduws die niet even is weggeveegd. Misschien te kritisch haha maar het viel me op.

Anneloes -

Ik ben zó gek op Makeup Geek! Ik ben vorige zomer begonnen met ‘sparen’ en heb ze inmiddels allemaal, oeps… Ze zijn inderdaad ook gemakkelijker via Beautybay verkrijgbaar voor ongeveer dezelfde prijs, gratis verzending én geen invoer, dus dat is nog net iets gemakkelijker!

martina -

wauw prachtige kleuren!

Kiss & Make-up -

Echt hele mooie kleuren! Ben absoluut een Makeup Geek fan ook.

Ilona Wielinga -

Wauw wat een prachtige kleuren allemaal, ga er bijna van kwijlen 😉

Zoe -

Je kan makeupgeek bestellen op beautybay.com Dan hoef je geen invoerkosten of verzendkosten te betalen. Dan ben je net als bij inglot 7 euro per oogschaduw kwijt.

Charlotte -

Fijn artikel, maat met een kleine kritische kanttekening mbt het Nederlands: “dan WAS het een duur grapje geweest” 😉

Charlotte -

Hahaha en dan type ikzelf ‘maat’ ipv ‘maar’

Fleur -

Ik bestel ze altijd op beautybay! Verzenden vanaf €20 volgens mij gratis naar Nederland en het is er altijd enorm snel! M’n verslaving is inmiddels zo groot dat ik drie Large Z paletten gevuld heb haha :)

Lonneke -

Wat een prachtige oogschaduws!

Maaike -

Ook te koop via beautybay idd! Ik heb vorige week toevallig mijn eerste MUG oogschaduws besteld en er komen weer nieuwe kleuren bij! Ik kan niet wachten op mijn Z-palette te vullen.

Tineke -

Wat is snel? Ik woon in België en heb eind vorige maand een bestelling geplaatst. Ik heb nog niets ontvangen. Op de website van Trust pilot vond ik heel wat negatieve reviews van klanten die nooit hun bestelling hadden ontvangen. Alvast bedankt voor je feedback.

Mariëlle -

Wat een prachtige kleuren bij elkaar!! Ik vind de oogschaduws ook top, ik heb ook één palette vol :)

Aboutsbstyle -

Ziet er prachtig uit zeg de kleuren. Het is bij mij ook wel aangewakkerd hoor. Ik ga hier is wat meer in verdiepen. Liefs soraya

Silkeblogs -

Wauw, zo mooi! En ook heel mooie ooglooks =D

bianca -

Mooie review! Er is een lijst met de namen van MAC ten opzichte van deze, zo kun je mooie dupes aanschaffen.

Linda -

Ziet er super goed uit! Mooie ooglooks heb je ermee gemaakt :)

Sara -

Ook te koop via beautybay dan heb je dus geen invoerkosten! En is de prijs al beter te doen

Daphne -

Ja net gekeken op beautybay scheelt enorm als je pech hebt wel invoerrechten te moeten betalen. Ook gratis verzending boven 18 euro.

Curly Creative -

Wauw wat een mooie looks Martine! Kun je mij vertellen wat de inglot oogschaduw per stuk kost?
Xx

Martine -

Dat kun je het beste op de website van Inglot bekijken, ik geloof €7 per stuk!

Curly Creative -

Wat een prachtige looks Martine. Kun je mij vertellen wat de inglot oogschaduw per stuk kost?

Xx

Curly Creative -

Ships dubbel gepost

Sandra -

Wauw wat mooi zeg en echt een hele goede kwaliteit!

Suzanne -

Prachtige oogschaduws!

Susan -

Prachtige kleurtjes zitten er tussen! Ook al je ooglooks zien er geweldig uit.!

Reageer ook