Uncover Suncare SPF15

Dat je huid dagelijks beschermen tegen de zon de allerbeste antirimpelcrème is, dat weten we nu allemaal wel. Toch? En daarom neem ik me al jaren voor om iedere dag een zonnebrandcrème aan te brengen. Dat lees je goed: ‘neem ik me voor’. Ik vind het namelijk nog al moeilijk om een fijn product te vinden. De zoveelste in de rij die ik probeerde is de Uncover Suncare SPF15. Zou deze me wel kunnen bekoren?

Zoals jullie wel weten, ben ik een trouwe aanhanger (haha) van Jetske Ultee. Haar adviezen en blogs hebben mijn huid een paar jaar geleden een enorme opkikker gegeven toen ik kampte met ernstige acné. Ook ben ik dankzij haar wijzer geworden op het gebied van ingrediënten en vond ik het een eyeopener om te zien dat less daadwerkelijk more is op het gebied van huidverzorging.

Dit schrijft ze over haar zonnebrandcrème:

“Zonnebrandcrème is dé antirimpelcrème, en alleen daarom al onmisbaar in je dagelijkse verzorging. De veilige zonnefilters in de producten van Uncover Skincare bieden goede bescherming tegen de schadelijke effecten van UVA- en UVB-straling. Niacinamide, cafeïne en vitamine E zorgen daarnaast voor extra bescherming van je huid.”

  • Beschermt tegen UVA- en UVB-straling
  • Bevat veilige zonnefilters Tinosorb S en M
  • Niacinamide, cafeïne en vitamine E voor extra bescherming
  • Laat geen witte waas achter

Er zijn twee zonnebrandcrème’s beschrikbaar: met SPF15 en met SPF30. Heb je last van pigmentvlekken of een huid die snel verbrandt, dan kan je het beste een SPF30 kiezen. In de andere gevallen is een SPF15 voldoende. Ik koos voor SPF15, omdat ik vrijwel niet met mijn gezicht in de zon zit. Op vakantie, zonnige zomerdagen of die hele enkele keer dat ik veel in de zon ben (zwemmen, sporten, zonnen, etcetera) smeer ik wel SPF30.

Het product zit in een lucht- en lichtdicht pompje zodat de ingrediënten hun werking blijven behouden. In de flacon zit 30 milliliter.

Op de productpagina van het product vind je onder het kopje ‘Ingrediënten’ een mooi overzicht van de inhoud van het product:

Zonnefilters (UVA & UVB bescherming):

  • Tinosorb S (bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine)
  • Tinosorb M (methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol)

Antioxidanten:

  • Vitamine E (tocopherol)
  • Niacinamide
  • Cafeïne

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Methylpropanediol, Dipropylene Glycol Dibenzoate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Niacinamide, Cyclopentasiloxane, Potassium Cetyl Phosphate, Polymethyl Methacrylate, Cetyl Alcohol, Cyclohexasiloxane, Caffeine, Hydrogenated Dimer Dilinoleyl/Dimethylcarbonate Copolymer, Lecithin, Tocopheryl Acetate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Caprylyl Glycol, PPG-15 Stearyl Ether Benzoate, Decyl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Phenylpropanol, Propylene Glycol, Xanthan Gum.

Ik kan het erg waarderen wanneer een merk zo transparant is over de inhoud van het product. Niacinamide staat lekker hoog in de ingrediëntenlijst. Gevolgd door caffeine op de helft en tocepherol (vitamine E) iets onder de helft.

Ik vind het een fijn idee dat de filters echt bewezen veilig zijn en door Jetske Ultee worden aangeraden. Het is zo vaak voorgekomen dat ik ein-de-lijk een fijne zonnebrandcrème voor het gezicht had gevonden, maar dat het zonnefilter dan bijvoorbeeld op basis van oxybenzone of titanium dioxide met nanotechniek was. Dit zijn namelijk veel gebruikte zonnefilters, maar sommige wetenschappers stellen vraagtekens bij de veiligheid. Een groot pluspunt – al dan niet de grootste – van de Uncover zonnebrandcrème is dan wat mij betreft ook de keuze van de filters.

Verder ziet de ingrediëntenlijst er netjes uit. Maar ja, dat had ik eerlijk gezegd ook niet echt anders verwacht van iemand die altijd enorm kritisch is op cosmetica.

De crème is heel licht gelig van kleur en ruikt een beetje vanille achtig. Licht weeïg als je het mij vraagt, maar na het uitsmeren is de geur snel verdwenen. Voor een goede applicatie breng je een halve theelepel aan. Dit zijn ongeveer twee pompjes. Aan twee pompjes heb ik inderdaad genoeg voor mijn hele gezicht en smeer je een aardig laagje. Uncover raadt aan de zonnebrandcrème 10 minuten na het aanbrengen van je dagcrème aan te brengen, zodat deze al goed is ingetrokken. Zoals met elke zonnebrandcrème heb je 2 uur lang een goede bescherming na het aanbrengen. Als je veel buiten bent is het daarom echt verstandig om elke twee uur opnieuw aan te brengen. Als je foundation draagt, is opnieuw aanbrengen natuurlijk lastig. Jetske schreef het volgende over over het samengaan van SPF en make-up.

Het uitsmeren gaat ietsjes stroef, maar het is te doen, ook voor een gevoelige of droge huid. Ik denk dat het niet echt anders kon, of dat er anders een extra ingrediënt toegevoegd had moeten worden om het wat smeerbaarder te maken, wat natuurlijk weer allerlei gevolgen heeft voor de samenstelling en prijs. Ik vind het niet heel erg, want een goede ingrediëntenlijst is wat mij betreft belangrijker!

Na het insmeren voel je kort een ‘laagje’. Maar al gauw is het product goed ingetrokken en kan ik indien gewenst verder met mijn gezichtsproduct. De zonnebrandcrème irriteert mijn huid in geen enkel opzicht en laat geen vet laagje achter. Ideaal!

Is het de beste zonnebrandcrème voor het gezicht die ik tot nu toe geprobeerd heb? Oh yeah! Jep, hij is fijner dan de Paula’s Choice producten. En hij bevalt me ook beter dan dagcrème’s met SPF, evenals alle zonnebrandcrème’s die ik uit de drogist heb geprobeerd of van La Roche Posay (jep, ik heb nog al wat geprobeerd). Eerder vond ik zonnebrandcrème’s ook irritant om te gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze mijn huid wat roder maakten (irritatie) of een vettig laagje achter lieten (die van Paula’s Choice bijvoorbeeld). Van de Uncover Zonnebrandcrème merk ik helemaal niets en dat maakt ‘m top! Ik heb mijn zonnebrandcrème voor het gezicht gevonden!

De zonnebrandcrème met SPF15 kost €34,95. Die met SPF30 kost €39,95. Bestellen kan op Uncover-Skincare.nl.

En dan als laatste nog een leuke tip als je meer wilt lezen over zonbescherming. Jetske Ultee heeft onlangs het Zonboekje uitgebracht en is gratis digitaal hier te lezen. Echt een aanrader om even door te nemen!

23 reacties

Cindy -

Smeren jullie naast de SPF 30 ook nog een dagcreme? Ik ben bang dat mijn huid dan te vet wordt/gaat glimmen.

lisa1946 -

Euhm niet verveld bedoeld, maar jij hd toch geen heftige acne? Ik heb dit wel gehad en meer dan 40 ontstekingen op je gezicht is heftige acne, niet een paar op je kin? Neemt niet weg dat het natuurlijk heel vervelend is voor je.

lisa1946 -

heftige = ernstige

Milotte -

Ik smeer hoe dan ook altijd met SPF 30 mijn gezicht in. Ik verbrand nogal snel.
Mooi dat hij je zo goed bevalt. Hij klinkt echt fijn.

Syl -

Hij klinkt wel heel fijn! Momenteel gebruik ik de fluide van La Roche Posay. Werkt goed voor mij.

Kiss & Make-up -

Voor mij is de ingredientenlijst ook prioriteit nummer 1. Klinkt echt wel heel goed, wat knap dat je hem beter vindt dan Paula’s Choice!

Nicole -

Klinkt goed! Ik wist niet dat er ook in zonnebrand zoveel troep zit.. vind het wel lastig hoor, een betaalbare die een beetje goed is! Qua dagcreme gebruik ik nog wel altijd de olaz 7 in 1 parfumvrije variant ‘:)

Kerstin -

Omdat ik gevoelig blijk voor propyleen glycol, kan ik deze helaas niet proberen. Wel gebruik ik voor alweer het derde jaar de Suncover SPF30 van Jetske Ultee. Deze vind ik erg fijn, geen irritatie. Dat heb ik wel met Paula’s Choice SPF-producten en bijvoorbeeld ook Clinique, die ik ook allemaal veel te dik vind. Ik weet niet wat er in PC/C’s producten zit wat kan irriteren, als ik de ingredientenlijst lees, zou daar niets vervelends in moeten zitten.
Ik draag eigenlijk altijd nagellak en ik heb nooit een probleem gehad met Suncover en nagellak, zoals iemand anders hier aangaf. Ben dus eigenlijk wel benieuwd hoe dat dan weer kan.
Wel glimt mijn huid ook heel erg met Suncover, terwijl ik een matte, droge huid van mezelf heb. En inderdaad, beetje poeder(foundation) erover en dan valt het wel mee.

Julie Tina -

Ik heb ook eens een sample gehad van deze, maar bij mij zorgde hij voor ‘n glimmend gezicht helaas! Heb ondertussen een rijtje andere producten uitgeprobeerd, maar wat is het moeilijk om een SPF te vinden met veilige ingrediënten én die ook nog eens fijn zit.. Laatst probeerde ik de Avène Emulsie Spf50 (zonder parfum versie) en die bevalt me tot nu toe het best, relatief goede ingrediënten en niet glimmend voor m’n gecombineerde huid :) oh en niet duur!

Nienke -

Ik ben zelf ook fan van haar producten. Ok gebruik de hele lijn voor de vette huid elke dag. Alleen gebruik ik de spf 30 variant. Ik ben er ook heel blij mee, want ik krijg er geen acné van en het product is veilig.

Silkeblogs -

Klinkt zo fijn!

Suzanne -

Ik kende het product nog niet, maar klinkt heel erg goed

Kim -

Oeh, ik ben hier wel benieuwd naar! Helaas krijg ik van vrijwel alle zonnebrandcrèmes enorme acne :( zelfs van die van paula’s choice, terwijl ik een droge huid heb en verder nooit last van acne heb. Ik vraag me dus af hoe deze zal zijn.. maar gezien de ingrediënten lijkt dit me wel het proberen waard. Ik hoop dat dit iets is in ieder geval!

Kelsey -

Ik gebruik nu de Suncover (SPF30) van Jetske voor lichaam/gezicht ook op mijn gezicht. Deze zonnebrand bevalt zeer goed qua prijs/kwaliteit verhouding. Glimmen doet ie wel, maar even afpoederen en klaar. Ein-de-lijk een milde zonnebrand na al die jaren zoeken!

Melissa -

Klinkt goed! Door de ingrediënten beschermt zelfs een factor 15 al voldoende zo te zien. Ik las dat artikel over SPF en make-up eventjes, handig!

Susan -

Klinkt goed! Ik vind het vooral fijn dat er geen vet laagje achter blijft. Dat vind ik altijd zó vervelend

Miriam -

Vorig jaar heb ik een fles Suncover zonnebrand gekocht (de goedkope versie zonder verzorgende ingredienten). Ook lichtgelig van kleur. Prima zonnebrand, maar… het beschadigde mijn nagellak (???). Op de een of andere manier maakte de creme mijn nagellak ‘week’ waardoor het beschadigde en eraf kwam. Vond dat nogal een heftige reactie. Heb nog steeds vertrouwen in de producten van Jetske hoor, net als jij. Maar dat het zo’n effect op nagellak heeft? Op z’n minst vreemd. Zou de vraag eens bij Jetske zelf moeten neerleggen, vast een logische verklaring voor. Maar daardoor niet meer mijn favo zonnebrand helaas.

Judit -

Wat herkenbaar! Dacht dat t aan mij lag! Echt bizar! Daarom maar geen nagellak meer in de zomer 😰

Elles -

Lijkt me heel erg fijn om te gebruiken! Ook weer een lekkere uitgebreide review erover, love it!
Liefs,
Elles

Peter -

Twee pompjes is echt te weinig hoor. Je moet 2.5mL smeren (dus je kunt 20 dagen met de zonnebrand doen), volgens jetske is dat minstens 4 pompjes. Dit heeft ze laatst in een reactie op haar blog gezet. Bovendien geeft een SPF15 nooit voldoende UVA bescherming, hooguit een factor 5, als je voldoende smeert.

Charile -

Klinkt heel goed!

Svenja -

Oh dit klinkt echt als een hele fijne zonnebrandcrème. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij nooit zo bezig hield met de ingrediëntenlijst van mijn zonnebrandcrème, ik ben meestal al lang blij als ik mijn gezicht goed insmeer met factor 30. Maar mijn voorkeur zou uiteindelijk uitgaan naar een zonnebrand waar geen schadelijke filters in zitten. Dit artikel heeft mij zeker aan het denken gezet en deze zonnebrandcrème ga ik onthouden!

Femke -

Klinkt als een hele fijne zonnebrandcrème. Maar jij bedoelt toch dat je bent gegaan voor SPF15 en dat je op vakantie etc. wel voor SPF30 gaat (net onder de foto’s in het ‘midden’) ? :-). Ik zit bijna nooit in de zon met mijn gezicht, ik vind het niet fijn en vaak veel te warm haha! SPF15 zou voor mij vaak ook prima zijn.. al smeer ik vaak toch met SPF factor50.

Reageer ook