Review Uncover Foundation en Poeder

Al een paar jaar terug liet Jetske Ultee (mijn huidgoeroe!) weten dat ze bezig was met het ontwikkelen van een foundation. Het nieuws hierover is vervolgens een tijdje naar de achtergrond verdwenen. Maar inmiddels is haar voornemen werkelijkheid geworden en heeft ze haar eigen Uncover Foundation en Poeder uitgebracht! Ik was heel benieuwd en kocht een aantal producten. Vandaag mijn review.

De make-uplijn van Uncover, het merk van Jetske, bevat 4 verschillende producten

  • Foundation (4 kleuren) – €39,95
  • Poeder (2 kleuren) – €32,95
  • Bronzer (1 kleur) – €32,95
  • Poederkwast (synthetische haren) – €29,95

In deze review test ik de foundation en poeder. De bronzer en kwast konden me namelijk niet zo bekoren. Daarvan heb ik inmiddels wel genoeg… 😉 Haha!

De verpakkingen zijn simple, but classy. Mat zwart (je ziet er wel enorm snel vette vingers en vlekken op!) met glanzende en gouden letters. Ze zijn in dezelfde stijl als de huidverzorgingsproducten van Uncover. Daarnaast zijn ze van kunstof, wat de kans op kapotte verpakkingen (met name glazen foundation flesjes) verkleint. Handig!

Uncover Foundation (010) – Uncover poeder (010)

Ik heb van beide producten de lichtste kleur, 010, gekozen. 010 is geschikt voor de zeer lichte huid met een gelige ondertoon. Cynthia van MissLipgloss heeft de 4 foundations ontvangen en ze naast elkaar geswatcht. Kijk hier dus even om de kleuren onderling te vergelijken, mocht je twijfelen over de kleur.

Het poeder is trouwens net een tikje donkerder dan de foundation viel me op. Het lijkt me ook lastig om beide producten in exact dezelfde kleur te krijgen. Desalniettemin wel belangrijk om te vermelden, denk ik. Met mijn huidige kleurtje, een heel licht tintje door de zon, kan ik dit poeder gebruiken. Straks in de winter, als ik op mijn witst ben, niet meer vrees ik.

De foundation

Jetske over de foundation: “Het was een terugkerende vraag: heeft Uncover Skincare geen make up-lijn? Een mooie foundation bijvoorbeeld; waarom hadden we die nog niet? Zonde immers om je huid dagelijks met goede ingrediënten te verzorgen en dan misschien alsnog verkeerde make-up aan te brengen. Heel zonde inderdaad. Het was alleen nog een heel proces om met ‘het juiste antwoord’ op de markt te komen.

Het viel nog niet mee een product te ontwikkelen dat helemaal precies aansloot bij de wensen en eisen van Uncover Skincare. Het moest een foundation worden die zijdezacht zou aanvoelen. Een crème die voor een mooie, lichte dekking kon zorgen, zonder de poriën te verstoppen. Een product natuurlijk zonder irriterende stoffen voor de huid, maar met voldoende werkzame ingrediënten. En dat alles in een fraai airless pompje voor het behoud van het product. Maar het is uiteindelijk meer dan gelukt!”

De foundation is ontwikkeld met zo veel mogelijk milde en kalmerende ingrediënten. Een klein stukje hieronder zie je de ingrediëntenlijst. De foundation is op basis van silliconen. Daarnaast zit er ook allantoïne (kalmerend en verzorgend) jojoba olie en vitamine E in. Ik vind het zelf lastig te bepalen of deze ingrediënten ook in een zodanige hoeveelheid in de foundation zitten om werkzaam te kunnen zijn, maar je zou er toch op moeten kunnen vertrouwen dat iemand met een achtergrond en kritische blik op cosmetica zoals Jetske Ultee toch wel iets zou ontwikkelen wat érgens op slaat en ze zelf achter zou staan? Haha!

Daarnaast zit er uiteraard geen parfum in en ontbreekt het ook aan andere irriterende ingrediënten zoals alcohol, linalool, geraniol of limone, bijvoorbeeld.

Cyclopentasiloxane, Aqua, Butylene Glycol, Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, Synthetic Fluorphlogopite, Allantoin, Disteardimonium Hectorite, Octyldodecanol, Hexyl Laurate, Sodium Chloride, Cetyl PEG/PPG 10/1 Dimethicone, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Propylene Carbonate, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Dehydroacetate, Talc , Aluminum, Triethoxycaprylylsilane, Disodium EDTA, Hydrogen Dimethicone, Phenoxyethanol, CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499.

De foundation zit in een luchtdicht pompje en bevat 30 milliliter. Ik moest me eerst een ongeluk pompen voor er eindelijk product uit het pompje kwam. Ik dacht eerst dat de verpakking misschien kapot was. Gelukkig was dit niet het geval.

De foundation is heel vloeibaar. Hij smeert daarom mooi dun uit. 010 is zoals eerder omschreven de lichtste kleur en heeft een gelige ondertoon. Hij matcht perfect met mijn huid op dit moment. Hij is net een tikkie donkerder dan mijn NARS Sheer Glow Foundation in de kleur Gobi en ongeveer vergelijkbaar met een MAC NC15 foundation.

De foundation geeft een lichte tot medium dekking. Eventueel kun je met een tweede laagje de dekking nog wat opbouwen.

uncover foundation

Op de foto hierboven zie je goed het effect van de foundation. Links draag ik niets op mijn gezicht. Op foto 2 draag ik de Uncover Foundation. Op foto 3 heb ik nog wat NARS Radiant Creamy Concealer aangebracht onder mijn ogen en op pukkeltjes en vlekjes.

De foundation camoufleert grotendeels alle roodheid in mijn gezicht. Hele vurige plekken en pukkeltjes camoufleert hij niet, maar dat hoort een foundation, die nog natuurlijk moet ogen, ook niet te doen. Persoonlijk had ik misschien nét een tikkie meer dekking gewenst, maar dat ligt ook echt wel aan mijn couperose-huidje die ik graag verhul onder een laagje plamuur. 😉 En daarnaast is het prima op te lossen met een beetje extra concealer hier en daar.

De foundation heeft wat mij betreft een goede balans tussen natuurlijk ogen en dekking. De finish is vrij naturel. Wel zo fijn, want als de foundation een matte finish zou hebben zou hij gelijk niet meer geschikt zijn voor de droge huid. Daarnaast oogt een semi-glanzende finish veel natuurlijker dan een matte finish.

De houdbaarheid van de foundation is ook prima! Hij blijft zeker een uur of 6 goed zitten. Daarna gaat ‘ie wel iets glijden of smudgen, maar met mijn Sisley Phyto Loose Powder weet ik de houdbaarheid nog iets te rekken naar een uur of 8.

Vind ik hem net zo goed als mijn holy grail van NARS? Hmm… Nee dat niet… Hij komt dicht in de buurt, maar NARS heeft meer kleuren, blijft iets langer zitten en geeft ook nog net dat extra beetje dekking wat ik zoek. Dat geeft voor mij de doorslag. Desalniettemin is dit wel echt een hele fijne foundation en kan ik hem absoluut aanraden. Zeker ook in het bijzonder aan mensen met een zeer gevoelige huid. Deze foundation werkt als een trein én is ook nog eens super lief voor je huid. En dat zie je toch niet vaak.

Het poeder

Als je een foundation uitbrengt, moet je ook een poeder uitbrengen natuurlijk.

“Met onze nieuwe zachte transparante poeder kun je je make-up heel mooi matteren en fixeren. Zo blijft je foundation langer op zijn plek zitten. De milde ingrediënten in de powder maken het product veilig en geschikt voor de gevoelige huid, maar bijvoorbeeld ook rond de ogen; de plek waar vloeibare make-up het snelste in de lijntjes ‘loopt’. De powder is ook fijn te gebruiken om de wat vettere delen van je huid te matteren.

De transparante poeder is er in twee kleuren: 10 en 30. Als je onze foundation in de kleur 10 of 20 gebruikt, zal de poeder kleur 10 het beste passen. Gebruik je onze foundation kleur 30 of 40, dan is de poeder in tint 30 het beste.

Deze zachte transparante poeder fixeert en matteert je foundation en geeft je huid een zachte en natuurlijke uitstraling. Aan de poeder zijn onder andere de verzorgende ingrediënten lecithin, jojoba-olie en shea butter toegevoegd zodat je huid optimaal gehydrateerd blijft. “

Het poeder zit in een doosje met spiegeltje en het logo van het merk zit in het poeder gedrukt. Ik vind het er mooi uit zien! Het doosje bevat 8 gram poeder.

Talc, Silica, Polymethylsilsesquioxane, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Polyethylene, Nylon-12, Dimethicone, Dimethiconol Stearate, Lecithin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Tocopherol, Glyceryl Stearate, Polybutene, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Potassium Sorbate, Punica Granatum Seed Powder, Vaccinium Angustifolium Fruit, Vaccinium Macrocarpon Fruit, Petrolatum, Amethyst Powder, Tourmaline, Nephrite Powder, Coral Powder, Pearl Powder, Ruby Powder, Amber Powder, Elaeis Guinensis Butter, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Oleate, Phenoxyethanol, PTFE, Citric Acid [+/- CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides)]

Het poeder is op basis van talk en silica. Het poeder bevat daarnaast veel verzorgende ingrediënten zoals shea boter, vitamine E, granaatappelpoeder, blauwe bessen extract, cranberry extract en tourmalijn. Ben ik alleen de enige die zich afvraagt hoe een poeder überhaupt verzorgend kan zijn? Ik weet niet, ik ben hier toch een beetje sceptisch over. Een poeder gebruik je ook niet om je huid te verzorgen toch? Dat moet een creme doen. Anyway, er zit verder ook parelpoeder, robijnpoeder en amberpoeder in.

Klinkt allemaal behoorlijk fancy, maar ik beoordeel het poeder maar gewoon op wat ‘ie moet doen. Matteert en fixeert ‘ie? Het antwoord is ja! Het poeder matteert de foundation, maar houdt het wel natuurlijk. Als je veel poeder aan zou brengen zou je je gezicht volledig mat kunnen krijgen, maar doordat het poeder gekleurd is, zou ik het niet aanraden. Dan wordt het nog al pancake-achtig.

Ik vind het poeder daarnaast juist op een mooie natuurlijke manier matteren. Er blijft net genoeg glans over voor zie zachte, natuurlijke look. Ook blijft de foundation aanzienlijk beter zitten als je dit poeder gebruik.

uncover poeder

Zo goed als mijn Sisley Phyto Loose Powder vind ik hem dan weer niet. Maar ja, dat is dan ook wel de Ferrari onder de poeders wat mij betreft. Aan de andere kant stikt dat poeder weer van het parfum en kunnen zeer gevoelige huidjes reageren op glitters. Dus wederom, heb je een zeer gevoelige huid, dan is dit poeder echt een hele goede optie, zo niet misschien wel de beste op de markt. Voor mensen met een normale huid óók, maar als je al een ultieme favoriet hebt (zoals ik) zou ik niet direct je favoriet aan de kant gooien om dit poeder te gaan gebruiken.

uncover foundation

Als laatste nog even een foto van de gehele make-up, dus foundation, concealer, poeder, blush, een ooglook en lipstick. Ik ben zeker weten te spreken over de producten. Ze zitten goed in elkaar en bevatten geen irriterende bestanddelen. Mijns inziens echt wel een goede toevoeging in de cosmetica-industrie, want er wordt nog veel te vaak gebruik gemaakt van irriterende bestanddelen in make-up.

Qua prijs lijkt het in eerste instantie redelijk duur, maar bedenk je dat achter het maken van de producten waarschijnlijk veel werk zit. ‘Less is more’ formules zijn vaak juist de duurste formules, omdat er minder gebruik kan worden gemaakt van hulp- en vulstoffen (die vaak irriterend zijn). Daarnaast betaal je natuurlijk ook een beetje voor de knowhow van het merk en is het luchtdichte pompje van de foundation ook een kostenpost in de foundation. Als laatste zijn de producten kwalitatief gezien ook gewoon hartstikke goed.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je op Uncover-Skincare.nl.

Wie heeft deze producten ook al geprobeerd? Ik ben benieuwd naar jullie mening!

21 reacties

EliseDingen -

Het resultaat ziet er mooi uit! Ben zelf ook erg benieuwd naar de foundation omdat ik zelf een heel droge en gevoelige huid heb met rosacea. Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe de foundation op langere termijn uitpakt. Zoals iemand anders in de comments al zei, dat roodheden wellicht minder worden doordat je geen andere eventueel irriterende foundations meer gebruikt.
Mochten jullie er zelf geen behoefte aan hebben om dat uit te testen dan lijkt mij het wel erg leuk om er een gastblog over te schrijven :)

Felicia -

Fijne review! Het enige wat mij tegenstaat is de prijs t.o.v het aantal ml haha

Nienke -

Bedankt voor de review! Leuk om te lezen! Ik was al heel benieuwd naar deze producten. Ik ben zelf fan van de Uncover producten en ik ga de make-up lijn aanschaffen als mijn huidige foundation op is.

Jenny -

Misschien kan je het poeder en de foundation van La Roche Posay eens reviewen. Werd daar tijdens mijn vakantie in Duitsland op geattendeerd. Vond zelf het resultaat met de tester top. Maar omdat dat ook een bekend huidvriendelijk merk is, misschien een aanrader voor andere dames. Ook qua prijs oké.

Kiss & Make-up -

Klinkt veelbelovend, het resultaat mag er echt wezen. Ik kende het merk nog niet.

Suzanne -

Ziet er ontzettend goed uit!

Bertine -

Die foundation ziet er prachtig uit! Oogt heel natuurlijk en toch goed dekkend!

Aboutsbstyle -

Het resultaat zoet er erg mooi uit. Ik vind alleen jammer van de weinig kleuren als ik het zo bekijk. Ook jammer dat de dekking zo weinig is. Maar dat heeft iedereen toch anders. Ik zal het niet kopen ondanks dat mooi klinkt en er uit ziet bij jou. Liefs soraya

Syl -

Ik vind het resultaat wel heel mooi, maar voorlopig is de nars sheet glow echt een favoriet.

Mariska -

Ik ben even benieuwd hoe lang je de foundation getest hebt? Je geeft aan dat je nog iets meer dekking zou wensen op de rode plekken, maar het zou ook goed kunnen dat door het gebruik van deze foundation je roodheid op termijn afneemt, omdat er geen irriterende ingrediënten in zitten. Vergeleken met andere foundations waar toch minder fijne ingrediënten in zitten, zou je kunnen verwachten dat je huid erop vooruit gaat. Ik heb em ook en ben fan. Eindelijk een foundation waar ik niet allergisch voor ben! Mijn roodheid is minder geworden. Ik vind hem best dekkend trouwens en erg zuinig in gebruik. Binnenkort nog even het poeder kopen.

mieke | mieksmind -

Best prijzige items maar het resultaat mag er wel wezen! het zijn geen items waar ik voor naar de winkel zou rennen (webshop bestellen ;-)) maar het ziet er wel prima uit! jammer dat er niet zoveel kleuren beschikbaar zijn, dat houd me een beetje tegen

beautifulday4makeup -

Oooh, die kleuren lijken ook voor mij geschikt. Super!

Esmée -

Goede review! Ik heb (naast de verzorgingslijn) ook de foundation en vind hem erg mooi en natuurlijk ogen! Het idee dat er geen gekke stoffen inzitten is ook wel heel fijn!

Nicole -

Dank voor de fijne review :) Ik vind het resultaat mooi! Qua prijs is het mij helaas iets te duur, maar ik vind het wel prettig dat ook dit soort foundations op de markt zijn :)

Susan -

Ik ben hier eigenlijk wel heel benieuwd naar!

lisa -

In huis gebruiken wij de sun cover van Jetske Ultee (Ik een gevoelige huid en in de familie komt huidkanker gemiddeld veel voor, dus bescherming voor de zon zijn we heel bewust mee bezig, maar willen ook niet een uur in de wind stinken en heel plakkerig zijn) , geweldig product, zonnebrand die niet heel sterk ruikt, lekker smeert, goed bescherming biedt en niet al te plakkerig, geweldige zonnebrand voor een goede prijs ( niet veel duurder dan zonnebrand bij de Etos o.i.d.). Heb eigenlijk nooit echt verder gekeken bij Jetske, maar ik ga zeker even een kijkje nemen!

Lindsey Beljaars -

Ik vind het resultaat eigenlijk wel echt heel erg mooi! Ik ben erg nieuwsgierig geworden

Elles -

Het resultaat van de foundation vind ik echt mooi! Zoals je al zei: een mooi balans tussen dekkend en er natuurlijk uit zien. Ze lijken met echt wel het geld waard!
Liefs,
Elles

Eva -

Ik vind de foundation een mooi resultaat geven. Vrij natuurlijk maar je ziet wel dat hij voldoende dekking heeft!

Sandra -

Het lijken me hele fijne producten! Misschien toch maar eens uitproberen.

Femke -

Ik vind het effect van de foundation en de poeder erg mooi. Ik begrijp goed dat het geen favorieten verslaat, maar dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht. De foundation is qua prijs in vergelijking met mijn favoriete Estee Lauder en YSL foundation niet zo duur, dat is wat mij betreft dan wel weer gunstig haha!

Reageer ook