Parfum, douchegel en bodylotion: gouden combi?

Al jaren ben ik nieuwsgierig in hoeverre een douchegel en bodylotion in de geur van je parfum nou een toegevoegde waarde zijn. Ik vroeg me af of je parfum daadwerkelijk langer te ruiken is, als je eerst de douchegel en/of bodylotion gebruikt. En of het die €30 tot €60 per product ook echt waard is… Ik testte het uit. Is parfum, douchegel en bodylotion gebruiken een gouden combi?

De vaste lezers weten dat Miss Dior van Dior al jaren mijn favoriete parfum is. In ieder lijstje weer staat ‘ie op nummer één en ik heb al diverse flesjes versleten. Mijn vrienden en familie vinden die geur ook echt een ‘Willemijn-geur’. Dus voor mij stond als een paal boven water dat ik de douchegel en bodylotion van Miss Dior voor deze test zou gaan gebruiken. Alleen schrok ik me wel direct helemaal het apenzuur toen ik de prijs zag! De douchegel kost €40,95 voor 200 milliliter. En de bodylotion maar liefst €49,95 voor 200 milliliter. Nondeju, dat is van de zotte! Maar goed, alles voor de blog, dus rekende ik met mijn ogen dicht van elk een flesje af. De test kon beginnen!

Het idee achter een douchegel en/of bodylotion gebruiken in de geur van je parfum is dat je parfum veel langer te ruiken zou zijn. Daarnaast voorkomt het dat je een mix up van allerlei verschillende geuren krijgt (douchegel, bodylotion, deodorant én parfum). Ten slotte, maar mijns inziens de voornaamste reden, is dat het een ultiem luxeproduct is. Een parfum kopen, à la… Maar dan ook nog een geurende douchegel of bodylotion, dat is wel ultieme luxe! Ten minste, zo zie ik het. Want hiervoor had ik het nog nooit in mijn leven gedaan…

En ja, nu ik het geprobeerd heb ervaar ik het ook als ultieme luxe. Ik trek niet iedere dag mijn Miss Dior douchegel uit mijn badkamerkastje. Hallo, €40 voor een flesje tegenover €10 voor een Rituals Shower Foam (en dat vind ik eerlijk gezegd al prijzig!)… Daar ben ik zuinig op. Maar als ik hem dan een gebruik dan voel ik me ook de koningin van de badkamer. Ik sop me in van top tot teen (not kidding) en zou het liefst m’n haar er nog mee doen ook. Echt, douchen met de geur van je favoriete parfum is ZO LEKKER!

Vervolgens ga ik aan de slag met de bodylotion. Dit artikel is dan wel geen inhoudelijke review van deze twee producten van Dior, maar mag ik even zeggen hoe heerlijk zacht deze lotion aanvoelt op m’n huid? Het staat stijf van de parfum, dus echt heel veel goeds zal het niet doen voor mijn huid, maar daar gebruik je het dan ook niet voor. Dit, lieve mensen, dit heerlijke geurende lotionnetje, gebruik je als je jezelf eens goed wilt verwennen. Of als je een wel heel speciaal avondje gepland hebt met die ene persoon.

Ik kan je vertellen, de eerste uren na het douchen en smeren met deze producten ben ik een grote wandelende Miss Dior walm. Djurre kan niet stoppen met snuffelen en als iemand mijn badkamer binnenkomt vlak nadat ik met mijn Miss Dior’tjes gedoucht heb, krijg ik steevast het compliment: ‘Wat ruikt het hier heerlijk!’

Maar eerlijk is eerlijk, langer dan een paar uur houdt die extra sterkte geur niet. Na een uur of twee ruik ik het zelf niet meer en na een paar uur ruikt ook Djurre niet meer dat mijn armen bijvoorbeeld in zijn gesmeerd met Miss Dior’s bodylotion. Het versterkt inderdaad wel de geur als ik hem samen met mijn parfum draag, maar langer houdbaar (als in: tot aan het eind van de dag), dat is volgens mij echt een fabeltje…

Vind ik dat erg? Misschien een beetje. Het was de ultieme hack geweest, toch? Maar toch ben ik niet teleurgesteld. Ik vind het echt zo lekker om te douchen met Miss Dior! Als ik dat van plan ben, kijk ik er helemaal naar uit en het is mijn ultieme verwen-moment onder de douche. De douchegel zou ik denk ik wel opnieuw kopen. Of vragen voor m’n verjaardag of kerst, of zo. De bodylotion is ook lekker, maar beide kopen nog een keer vind ik echt veel te gek. Dan vind ik douchen met Miss Dior nog nét iets lekkerder.

Heb jij de douchegel en/of bodylotion van jouw favoriete parfum?

26 reacties

aboutsbstyle -

wat een leuke test zeg, helaas niet met erg veel resultaat. wat natuurlijk jammer is van het geld, zeker omdat het zoveel is. maar wel een verwennerij mocht je uitpakken onder de douche. liefs soraya

Teddy -

Wat een fijn artikel! Stiekem hoopte ik dat het zou werken, maar helaas. Gelukkig is het wel echt zo’n verwen-momentje met deze producten. Ik herken dat wel. Ik heb van mijn favoriete geur ook een body lotion en shower gel, puur omdat deze in een cadeauverpakking zaten met dezelfde prijs als de losse parfum!

Linda -

Ik doe dit echt nooit 😉 Ik denk dat wanneer je je insopt met de douchegel en dit weer van je lijf afwast, dat je er dan niets meer van ruikt. Een body creme combineren met een luchtje is denk ik een goede manier om een luchtje langer te laten blijven hangen. En toch doe ik het niet ;P

Milou -

Ik gebruik bijbehorende douchegels en bodylotions eigenlijk alleen maar als het er toevallig bij zat. Ik koop het zelf nooit los, zonde van het geld vind ik persoonlijk.

Kiss & Make-up -

Ja ik kan me inbeelden dat die eerste paar uren wel heeeeeerlijk zijn :-)

Es -

Ik ben dol op parfum. Omdat ik niet naar verschillende geuren wil ruiken, gebruik ik altijd een parfumvrije en geheel geurloze bodylotion (van Clinique deep comfort). Als ik extra lekker wil ruiken wil ik nog wel eens parfum mengen met de bodylotion. Dat werkt ook prima, en is stukken minder kostbaar!

t -

Hoe meng je dit?! :)

Es -

gewoon, bodylotion in kommetje van je hand, parfum van dichtbij erin spuiten en roeren 😉

Anne -

Ja, dezelfde combo als jou :-) Ik vind de deodorant spray echt waanzinnig goed! Iets beter zelfs dan de bodylotion! Ik ben ook al even aan het denken over het haarparfum. Het schijnt goed te blijven hangen! Maar ik kan er nog niet omheen dat ik denk dat al die parfum niet goed is voor m’n haren!

Luna -

Ja, van Narciso (Narciso Rodriguez), maar ik vind het juist weer te sterk ruiken in combinatie van beide (inclusief parfum). Mijn vriend vind het ook prettig dat de parfum niet overheerst. De bodylotion is dan weer wel lekker subtiel om op te doen net voor het slapengaan. ‘s Morgens ruikt mijn beddengoed dan nog vaag naar Narciso en dat is ook een heerlijk gevoel van luxe.

Maartje -

Toen ik mijn eerste parfum + bijpassende bodylotion kreeg dacht ik ook dat het echt werkte, maar na een paar keer vond ik het toch teveel gedoe om tien minuten te wachten tot het droog was als ik me volledig had ingesmeerd met bodylotion, haha!

Nienke -

Ik heb laatst de bodylotion van Chanel no 5 gekocht, mijn persoonlijke favoriet. Ik merk toch wel dat de geur langer blijft hangen. Misschien ligt het ook aan het soort geur / merk hoe lang het blijft? Guerlain, Chanel en Hermès staan er wel om bekend dat hun geuren sowieso lang blijven hangen. Yves Saint Laurent bijvoorbeeld veel minder. Soms gebruik ik ook alleen de bodylotion voor een subtielere geur. Of ik layer hem met een zachter parfum als het te warm weer is voor Chanel. Douchegel (of badschuim! Oh la la) van hetzelfde merk lijkt me helemaal luxe, maar heb ik nog niet gedaan.

Willemijn -

Ah da’s goed om te weten! 😀

Anne -

Ik zal wel een extreem verwend kind zijn hoor, maar ik gooide die bodylotions/douchegels die bij geurtjes in zo’n cadeauverpakking zaten (bv. Mexx) weg… Oeps. Ik had altijd het idee dat mijn huid er niet goed tegen kon, omdat er – zoals jij ook noemt – ontzettend veel parfum in zit. Heb je daar trouwens last van gehad? Nu ik dit artikel lees trouwens, twijfel ik of ik misschien – voor één keer – ook eens die lekkere douchegel erbij zal kopen. Gewoon, voor de speciale gelegenheden… Daar gaat mijn geld, haha.

Suzanne -

Het zou wel de ideale hack zijn!

Lindsey Beljaars -

Ik heb Miss Dior en draag deze heel graag. Douchegels en bodylotions van dezelfde geur vind ik persoonlijk altijd zonde van het geld

Veroniek -

Ik heb van mijn twee favoriete parfums ook de bijhorende douchegel en bodylotion (Shalimar en La Petite Robe Noire, allebei van Guerlain) en gebruik die wel eens bij speciale gelegenheden of als ik mentaal echt een oppepper kan gebruiken. Ontzettend luxe, echte verwennerij. Ik vind dat van beide reeksen de geur wel erg lang blijft hangen en dat het mijn parfum een extra dimensie geeft.
Een klein verwennerijtje: polsen en bovenzijde van mijn handen inwrijven met een klein drupje bodylotion. Je beweegt tijdens de dag zoveel met je handen en op deze manier breng je die geur heel vaak op een subtiele manier weer in de lucht.

Willemijn -

Haaaa, zo leuk dat ik niet de enige ben die nu verpest is hihi!

Svenja -

Ik heb van een aantal geuren ook de bodylotion en de douchegel er bij, maar vooral de bijpassende douchegels vergeet ik zo vaak om te gebruiken. Meestal pak ik dan toch mijn standaard douchegel van dat moment omdat die ik standaard in de douche staat. Maar als ik er dan eens aan denk en de douche gel, bodylotion en parfum tegelijk gebruik ruikt het inderdaad wel onwijs lekker <3

Vanessa -

Ik heb geen douchegels of bodylotions in de geuren van mijn parfums. Wel vind ik het fijn om een douchegel en bodylotion in dezelfde geur te gebruiken, dan heb ik wel het idee dat de geur langer blijft hangen.

Varenka W -

Ik gebruik het regelmatig samen….omdat ik het gewonnen heb hoor & ik ben helemaal zot op Yves Rocher geuren en daar is de douche en body lotion nog eenigzins te betalen in een aanbieding.
Ook gebruik ik wel eens alleen de douche/body en deo als ik b.v. Niet te sterk wil geuren maar wel lekker wil ruiken. Op z’on moment is het ideaal.
Ik heb ook in een travel bottel een beetje body lotion in mijn favo geur in mijn handtas om mijn handen mee in te smeren.
Dan ruik je het weer eventjes heel sterk…ook mijn omgeving trouwens. Maar gewoon elke dag? Veels te duur haha…
Leuk dat je dit uitgetest hebt! SUPER :-)

Jessica -

Hoi,
Als je de plekken waar je parfum op spuit eerst een beetje insmeerd met vaseline blijft de geur wel langer hangen 😊

Ilona Wielinga -

Als ik dit zo hoor klinkt dit echt als het ultieme verwenmoment haha

Susan -

Ik heb hier ook niet zo veel mee! Het ruikt vast altijd heel lekker, maar dat doet een geur van The Body Shop ook.

Syl -

Mijn bodylotion van Giorgio Armani in de geur Sensi (niet meer te koop) ruik je wel de hele dag, en als je de volgende ochtend gaat douchen ruik je hem nog heftiger. I LOVE IT! Mijn parfum in deze geur ruik je ook de volgende dag nog. Gelukkig is het een lekkere geur. Ik hoop echt dat deze geur weer opnieuw wordt uitgebracht.

Misschien werkte de douchegel, bodylotion, parfum hack gewoon wel niet met het parfum dat je gekozen hebt.
En na een tijdje ruik je een geur zelf ook niet meer. Je hersenen filteren bepaalde prikkels die continu aanwezig zijn.
Je lichaam reageert ook niet de hele dag op de prikkels van het zitten of een bril op je neus of lenzen.
In een ander land ruik je de nieuwe andere geuren van daar… maar als je er een jaar woont ruik je dat echt niet meer hetzelfde.

Femke -

Ik heb geen douchegels in de geur van mijn favoriete parfums. Ooit wel gehad overigens en toen had ik dezelfde ervaring. Het ruikt gewoon heerlijk, geeft een luxe gevoel en in het begin ruik je dit goed aan je lichaam.. daarna, trekt het toch weer weg.

Reageer ook