Kylie Cosmetics Matte Lip Kits

Al heel lang wacht ik eindelijk op het moment dat ik een aantal Matte Lip kits kon aanschaffen van de enige echte Kylie Jenner. Het was te verwachten dat deze producten als warme broodjes over de toonbank zouden glijden, maar irritant was het wel dat ze constant uitverkocht waren. Maar nu heb ik er vijf bemachtigd!

De Matte Lip Kits bestaan uit een lippotlood en een matte liquid lipstick. Ik vind de verpakking er heel gaaf uit zien: strak maar toch edgy. Heel erg tof! Maar ik vind het doosje het mooist, de liquid lipstick vind ik niet heel mooi. Ik vind het nogal afsteken tegen de uitstraling van het doosje: het matcht voor mijn gevoel niet helemaal. De lippotloden vind ik dan wel weer mooi strak. We kochten in totaal vijf kleuren: Koko K, Exposed, Dolce K, Posie K en Kourt K.

Alle lipkits op een rij, links het lippotlood en rechts de liquid lipstick: Koko K, Exposed, Dolce K, Posie K en Kourt K

De potloden lijken goed te matchen met de liquid lipsticks. Handig dat je een lippotlood er bij kunt kopen dat matcht met de lipstick. Het hoeft trouwens niet, je kunt de liquid lipsticks ook los kopen als je dat liever hebt.

Wat betreft de kwaliteit presteerden twee van de vijf lippotloden het om meteen te breken bij de eerste swatch. Dat was nogal een teleurstelling. We gingen er heel delicaat mee om maar alsnog brak de punt. Het slijpen van de lippotloden is lastig omdat het zo’n zacht product is, waardoor je er niet echt een goede punt aan geslepen krijgt. De puntenslijper ‘eet’ als het ware het potlood op en dat is vervelend. Dat was dus niet echt een goede binnenkomer.

Natuurlijk hebben we weer dubbele swatches gemaakt voor jullie, zodat je goed kunt zien hoe de kleuren uitpakken op een lichte koele huid met roze ondertoon (Martine) en een lichte warme huid met gele ondertoon (Willemijn).

Met het lippotlood hebben we telkens onze liplijn ingekleurd. Op de swatch zie je links het lippotlood en rechts de matte liquid lipstick. De foto’s van ons samen in de collage is een foto met flits en onze individuele foto’s zijn zonder flits gemaakt. We beginnnen met de kleur Koko K.

Koko K

Koko K

Koko K in daglicht met flits

Koko K

Koko K in daglicht zonder flits

Koko K

Koko K in daglicht zonder flits

Koko K

Koko K is een zachte roze neutrale kleur met een koele ondertoon. Dat zou je op het eerste gezicht niet zeggen als je de swatch ziet, maar naarmate het product opdroogt zie je duidelijk een koele, grauwe ondertoon er in. Het product brengt mooi aan, heeft een goed pigment en voelt comfortabel. Maar dat lippotlood? We zien niet zo de toegevoegde waarde daarvan als we kritisch zijn. Het matcht mooi bij de lipkleur, maar de kwaliteit van de matte liquid lipstick is zo goed dat je er geen lippotlood bij nodig hebt, vinden wij.

Exposed

Exposed

Exposed

Exposed in daglicht met flits

Exposed in daglicht zonder flits

Exposed in daglicht zonder flits

Exposed

Dit is een typische warme, lichte karamelkleur. Dit moet je echt staan, want ik denk dat hier maar een aantal mensen mee weg komen. Bij mij (Martine) vind ik ‘m in ieder geval echt niet staan, dat komt omdat er teveel oranje in zit. Het vloekt bij mijn huid terwijl Exposed bij Willemijn veel neutraler is. Willemijn heeft toevallig nu wel een shirt aan met een hele warme kleur, waardoor Exposed wat grauwer lijkt. Maar bij een wit shirt zie je goed dat de kleur perfect is voor warme types. Desondanks werd Willemijn niet heel wild van deze kleur. Je moet er van houden!

Dolce K

Dolce K in daglicht met flits

Dolce K in daglicht zonder flits

Dolce K in daglicht zonder flits

Dolce K

Deze kleur lijkt wel het koele grauwe zusje van Exposed. De koele grijs/bruine kleur die Dolce K heeft, deed ons wat denken aan de matte lipstick MAC Stone. Je kunt goed zien dat deze kleur mooi staat bij koele types en bij warme types nogal afsteekt. Dolce K maakt Willemijn nogal bleek en je kunt je voorstellen dat ze deze kleur maar wat graag met een doekje van haar lippen af wilde halen. Ik vind de kleur wel tof, maar zou ik het vaak dragen? Ik denk het niet en als ik het wel zou doen, dan zou ik zorgen dat mijn ooglook mooie zachte tinten bevat om het kille grijs in de lipstick wat op te halen. Het is een bijzondere kleur en ik kan me voorstellen tegen de tijd dat het herfst is dat ik Dolce K nog wel eens zou dragen.

Posie K

Posie K in daglicht met flits

Posie K in daglicht zonder flits

Posie K in daglicht zonder flits

Posie K

Toen we beiden van Posie K de swatch zagen, waren we verkocht. Wat zag deze er mooi uit! Zo’n mooie diepe, warme roze kleur die meteen je hele gezicht opfrist. Maar uiteindelijk op de lippen bleek het niet zo’n hele warme kleur te zijn als op de swatch. Dat is het ‘gevaar’ met matte liquid lipsticks: pas als ze opgedroogd zijn zie je de werkelijke kleur. Het lijkt wel doordat het zo mat opdroogt dat de kleuren vaak koeler van aard zijn. Posie K lijkt neutraal tot koel te zijn qua ondertoon. Een schitterende diepe roze/paarse kleur die me wat doet denken aan Jeffree Star Velour Liquid Lipstick Doll Parts. En laat dat nu net een van mijn favorieten zijn.

Kourt K

Kourt K in daglicht met flits

Kourt K in daglicht zonder flits

Kourt K in daglicht zonder flits

Kourt K

Dan zijn we al weer bij de laatste aangekomen: Kourt K. Dit is een diepe zwart/paarse kleur. De swatch vonden we prachtig maar eenmaal op de lippen bleek Kourt K niet zo makkelijk als de rest. Het was heel lastig om dit netjes aan te brengen, zelfs met lippotlood. Bij donkere liquid lipsticks moet je heel precies kunnen werken en hoewel de applicator prima is, bleef dat moeilijk. Nu ben ik ook wel verziekt door de fijne applicator van Jeffree Star, misschien light het daar aan. Daarnaast was het nogal vlekkerig en moeilijk om Kourt K egaal op de lippen te krijgen. Dat zie je vooral bij de close-ups van de lippen. En de kleur vonden we toch veel te donker voor onze bleke huidjes. Nee, deze kleur was voor ons een no-go.

Tja, ik moet toch zeggen dat ik meer had verwacht van de Kylie Cosmetics Matte Lip Kits. Het is niet zo dat ze slecht zijn, maar ik had wat mooiere kleuren verwacht. Wat meer sprankelend. De applicator is prima, maar zou nog beter kunnen. De lippotloden vind ik kwalitatief ook niet je van het. Het hoort gewoon niet dat ze zo snel breken, belachelijk. Ik vraag me ook af wat de toegevoegde waarde is, want de matte liquid lipsticks hebben het niet nodig.

Het pigment van de matte liquid lipsticks is ook goed en ze laten zich makkelijk aanbrengen, behalve Kourt K. Daarnaast zijn ze ook vrij comfortabel om te dragen en blijven ze zeker goed zitten. Als je niet te vet eet, blijven ze zeker wel een uur of zes mooi voordat je het bij moet werken.

Misschien waren mijn verwachtingen zo hoog door de populariteit van het product, dat ik wat lichtelijk teleurgesteld ben. De enige kleuren die ik mooi vind, zijn Koko K en Posie K en Willemijn had verder helemaal geen interesse in deze kleuren. Mwah, ik zou liever mijn geld uitgeven aan Velour Liquid Lipsticks van Jeffree Star als ik een keuze moest maken.

De Kylie Cosmetics Matte Lip Kits zijn te koop in haar webshop voor $29 per kit. Deze kit bevat een matte liquid lipstick en een lippotlood. Het duurde ongeveer twee weken voor we het pakket in huis hadden en ik moest €40 invoerkosten betalen bij het postkantoor. Als ik nog eens iets koop, zou ik een single matte liquid lipstick kopen en geen Lip Kit. Er zijn nog twee kleuren die ik graag zou willen uitproberen en dat zijn Candy K en Mary Jo K maar verder kan het me helaas niet zo bekoren. Jammer!

42 reacties

Michelle Kaiser -

Ik ben blij dat ik deze review even heb opgezocht. Wat vind ik ze lelijk. Zo dof en saai van kleur.

Tali -

Wat jammer dat ze tegen vielen. Het schijnt dat ze na de eerste launch de formule hebben veranderd (verslechterd).

Colourpop wordt in dezelfde fabriek gemaakt als de Kylie lipkits. Hebben jullie ooit al eens ColourPop geprobeerd? Super leuk merk, bijzondere producten (hun oogschaduws, blushes en highlighters zijn allemaal cream to powder), een enorme keuze uit lip kleuren. En super budget!

Nicole -

Fijne review! Ik vind deze kleuren allemaal net niet. Candy K zou ik wel graag nog willen maar het is zo moeilijk te bemachtigen en ook best duur.

Zeynep -

Ik wil al zo lang Dolce K en Exposed proberen want ik denk dat ze bij mijn olijfhuid wel goed zouden staan. En ook gewoon omdat de kleuren me heel erg aanspreken😍. Fijne review trouwens. Ik twijfelde of ik de lip kit moest aanschaffen maar aangezien de lipliners toch geen toegevoegde waarde hebben ga ik wel voor de lipstick zelf.

Quinty -

Mij lijken de lip kits echt super fijn!

Teddy -

Wat een fijne en uitgebreide review! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kits vooral erg interessant vind door de hele hype eromheen, de meeste kleuren zullen niet zo mooi staan bij mijn bleke huid. Al vind ik posie K wel erg mooi!

Desirée -

Posie K is mijn favo van deze, maar word er niet heeeeel enthousiast van..

Juul -

ziet er echt heel erg mooi uit!

Charlotte -

Ik vind ze zelf hartstikke goed werken maar inderdaad staan veel kleuren op een lichte huid te donker of gewoon wat apart. Erg jammer want daarom blijven Dolce k en Exposed bij mij onaangeraakt..

Valerie -

Ik heb Candy k, Posie k en Mary Jo k en ben zeer tevreden. Van die donkerste kleur had ik idd niet veel goeds gehoord. Gisteren geprobeerd om the mini’s te verkrijgen maar niet te doen… ik wil eens Jeffrey Star proberen maar welke raad jij aan qua draagbaarheid? Geen zotte kleuren dus 😂

Lisa -

Oeh de kleuren vallen bij jullie wel erg donker uit. Bij andere swatches leek dolce k me heel erg mooi maar nu valt het toch tegen :( Voor dat geld koop ik me denk ik toch liever een nieuwe mac lippenstift. Zijn jullie van plan nog producten van Kylie Cosmetics uit te proberen? Ben zelf nog wel benieuwd naar de glosses en de crème shadows.

anna -

Wat jammer dat het product zijn geld eigenlijk niet waard is. Maar eerlijk gezegd had ik dat al verwacht. Dit is gewoon weer zo’n overhypet product, zal vast niet lang meer duren. Ik vind Posie K overigens wel een mooie kleur, maar zo’n matte formule doet het ‘m toch niet voor mij :( En dat de lippotloden afbraken is ook wel erg jammer…

femketje -

posie k is echt pretty 😀

Diana -

Super leuke kleurtjes en leuke review!

Jamey -

Ik vind ze echt prachtig!

Syl -

Posie k is de enige die ik mooi vind. Maar hij lijkt dan ook op Dollparts van Jeffree inderdaad.
Ik vind die Kylie liquid lipsticks op de foto’s een beetje tegenvallen en de prijs met invoeren vind ik belachelijk.

Ik hou het bij Jeffree Star of Milani.

Kiss & Make-up -

Ik hoor dat veel mensen teleurgesteld zijn in de lip kits. De kleurtjes zijn echt wel very Kylie maar of ze mij zouden staan weet ik niet.

Maaike -

Posie K vind ik mooi! Toch houdt de prijs mij wel tegen. Ik had gehoopt om van de Birthday collection de mini-lipsticks te kunnen bemachtigen.. Maar helaas!

Valerie -

Heb het ook geprobeerd maar helaas

Aboutsbstyle -

Wat een mooi review. Zelfs zou ik ze ook heel graag willen bemachtigen om te testen. Tevens vind ik dit product ook wel horen in een beautyaddict tasje hoor. Liefs soraya

Joop van der laan -

Ik heb zelf posie k en dolce k met een vriendin besteld. Ik had de posie k kit gedaan en de dolce k liquid lipstick, dit scheelde wel geld. Mijn posie k potlood is ook afgebroken en dat vind ik zo jammer want ik vind hem zo mooi! Ik moest helaas nog bij het postkantoor 24,73 betalen, zo jammer want daarmee kun je gewoon nog iets in de webshop kopen. Ik ben zelf wel tevreden met de liquid lipstick en ik wil er zeker meer proberen. Ook misschien die vam jeffree star. Hele leuke en handige review, nu weet ik namelijk hoe de kleuren ongeveer bij mij gaan staan want ik heb een beetje de zelfde huidskleur.
Xx

Anouk -

Fijne review! Ik heb zelf Candy K en daar ben ik heel blij mee. Het potlood vind ik ook erg fijn. Ik gebruik hem niet alleen voor deze liquid lipstick, maar ook bij bijvoorbeeld mac faux en brave. Het enige nadeel vind ik het slijpen inderdaad.

Lindsey Beljaars -

Persoonlijk vind ik Koko K het mooist! Hele fijne review.

Janneke -

Bedankt voor je review, ik twijfelde of ik lipkits wilde maar nu ik dit zo lees absoluut niet!

Nicole -

Ik heb er al meer negatieve dingen over gelezen, vind de kleuren ook niet verniewend! Koko K heeft veel weg van Mac Please Me als je het mij vraagt! Fijne review en mooie foto’s!

Maaike -

Ik heb hier zoveel mixed reviews over gelezen. En als ik de kleuren zo zie, vind ik het weinig bijzonders.

Sophie -

Ik heb heel erg zitten twijfelen om ook te gaan bestellen, maar als je dit allemaal zo laat zien… Kan ik beter Colourpop (ook nog eens het zusje van de producten van Kylie) gaan bestellen denk ik! Echt een waanzinnig mooie uitgebreide review :-) Balen dat die potloden zo snel breken, je betaald er meer dan genoeg voor!

marrie -

Wat een mooie volle lippen heb je Martine, om jaloers op te zijn.

Susan -

Ik vind ze mooi, maar niet heel bijzonder!

Suzanne -

Ik word er niet echt warm van moet ik zeggen!

Liset - Beautydagboek -

Koko K en Posie K zijn echt favoriet! Die vind ik het meest draagbaar en ook het beste staan bij jullie :). Ik ben heel blij dat er steeds meer Nederlandse reviews komen, want daar ben ik het meest benieuwd naar. Zo’n single liquid lipstick, hoeveel kost dat nu? Zou je dan net onder de €22,- blijven zodat je geen invoerkosten hoeft te betalen?

Rosa -

een single liquide lipstick kost 17 dollar!

Nora -

Wat een mooi artikel meiden, chapeau! Ik vind Posie K sinds de lip kits uit zijn praaachtig, maar ik vind Kylie zelf niet leuk en ik vind de producten om eerlijk te zijn ook een beetje te overpriced, vooral als ik ze vergelijk met mijn favoriete matte lip tints van Wycon die echt perfect zijn (en ook niet altijd uitverkocht). Ik vind Dolce K trouwens verrassend mooi, dat had ik niet verwacht!

Kirsty -

Ik vind Posie K wel een mooi kleurtje, maar eigenlijk ben ik van geen van de kleuren echt weg qua dat ik het een must-have vind. Zeker met al die extra kosten lijkt het mij het niet helemaal waard voor mij persoonlijk.

Amber -

Het is ook jammer dat deze lipsticks zo snel uuitverkocht zijn waardoor je vaak random kleuren moet kiezen… Ik was heel benieuwd geweest wat jullie van haar metal liquid lipsticks vonden :)

Svenja -

Wat fijn dat jullie eindelijk een aantal exemplaren hebben bemachtigd, jammer dat de meeste kleuren en de lippotloden dan tegenvallen. Ik vind het pigment van alle liquid lipsticks wel onwijs mooi. Persoonlijk vind ik ook Posie K en Koko K het mooist, die tinten zou ik zo dragen!

Eline -

Jammer dat het toch de verwachtingen niet waar maakt! Wel fijn deze uitgebreide review, echt top!

Charile -

Hmm het spreekt me niet aan. Wel een goede review :)

Martina -

Koko, kourt en posie vind ik de mooiste uit het rijtje! Mooie review! De dubbele swatches zijn ook weer onwijs handig!

Rozemarijn l STYLEDWAY -

Met lipkleuren als m’n favoriete make-up product, ben ik nu toch wel eventjes in de hemel. Wauw zulke mooie kleuren en die pigmentatie! Het enige wat me een beetje uit de droom haalt is de prijs hhaha. Maar wie weet! Lfs

Yvonne -

Ik heb eigenlijk bij geen enkele kleur dat ik denk: ooooohh! Wel een fijne review! Het valt me op dat de kleuren bij de een veel donkerder/lichter uitvallen dan bij de ander. Grappig hoe verschillend kleuren kunnen uitpakken.

Femke -

Fijne review. Koko K en Posie K vind ik de mooiste kleuren van de vijf. De andere drie kleuren zijn het niet voor mij. Jammer dat het niet helemaal is wat jullie er van hadden verwacht. Toch lijken de liquid lipsticks mij wel erg fijn :-). De lippotloden zouden voor mij in dit geval denk ik ook niet veel toegevoegde waarde hebben.

Reageer ook