5 Onzin producten uit de beauty-industrie

Wat zijn er toch ontzettend veel producten op de markt die eigenlijk, als we er met een beetje gezond verstand naar kijken, onzin zijn. Van die dingen die enkel op de markt zijn gebracht omdat iemand dacht er geld mee te kunnen verdienen. Vandaag hebben we het over onzin producten uit de beauty-industrie.

https://youtu.be/IUPs-vOcnyw

Lees hier Martine’s artikel over bodyshaming.

27 reacties

Lou -

Oh wat vind ik fijn dat dit geluid ook naar voren komt op een beautyblog. Blijf vooral prediken zou ik zeggen :)

Aboutsbstyle -

Wat een heerlijke video. Ik kan het helemaal in jullie vinden. Liefs soraya

Milou -

Wat een heerlijk gezellige video weer! Inderdaad die intieme verzorging… daar heb ik altijd al mijn vraagtekens bij gezet.

Kiss & Make-up -

Oh ja, van die intieme reinigers, daar zie ik het nut ook niet van in. In pilletjes voor grotere borsten geloof ik ook niet, dat werkt toch niet joh… En inderdaad, een superstrak corset dragen lijkt me inderdaad niet gezond.

dees -

haha ik vind het wel grappig al die producten. een vriendin van mij heeft een waisttrainer en je krijgt er echt geen kleine taille van maar als ze hem aan heeft onder een shirt heeft ze geen lovehendels meer 😀 dus daar zijn we wel goed voor maar verder ook nergens voor

Teddy -

Ik ben het helemaal met jullie eens! sommige dingen gaan echt te ver!

Trudy -

Martine stop ajb met dat ge-aars de hele tijd…

Monique -

Waarom? Ik vind het een zeer vermakelijke woordkeuze.

Jiska -

Aars betekent anus, niet kont.

Nienke -

Jullie zijn helden! Super goed dat jullie dit even tackelen. Hoppa!

femketje -

ja dat chilly inderdaad…. it burned.. en daar laat ik het bij >.<

Willemijn -

Hahahaha!

Kirsty -

Wat goed dat jullie vaginale zeepjes noemen, zelf ben ik er ook geen voorstander van en ik vind het ook een beetje kwalijk als ze vrouwen het idee willen geven dat je met alleen water vies bezig bent, terwijl juist die zeepjes voor nare reacties kunnen zorgen. Ik ben het ook helemaal met jullie eens dat je vooral blij moet zijn met jezelf of je nu van jezelf Braziliaanse billen hebt of de zogenaamde platte polderbillen.

P. -

Wat een geweldige video! (Bijna) helemaal mee eens! Ik heb mezelf jaren gewassen met water, en dat werkte prima, maar ik heb tegenwoordig toch altijd lactacyd/ chilly in de badkamer staan. Vind het toch een paar voordelen hebben. Ik gebruik het zeker niet elke dag, maar wel wanneer ik me even extra fris wil voelen. Ik douche meestal ‘s avonds, maar wanneer ik ‘s ochtends douche en lactacyd gebruik, dan merk ik toch dat ik ‘s avonds nog wat frisser ben.. wat soms wel fijn is haha Verder vind het ook handig als een ‘scheerschuim’ voor dat gebied ;p. Ik snap het argument ‘je vagina is zelfreinigend ‘ nooit zo, omdat je de wasgel toch echt aan de buitenkant gebruikt haha. Dat gezegd hebbende, water werkt inderdaad ook prima.

DisneyChicks.nl -

Ontzettend leuke en spontane video, meiden! :)

Kelly -

Jullie zijn te leuk! Ik volg verschillende beauty bloggers/vloggers en ik vind het echt zo heerlijk/verfrissend om te zien dat jullie zo lekker normaal zijn. Geen wannabe kardashian dingen, gewoon droge hollandse humor I love it! Duimpie omhoog! 😉

Daphné -

Geweldige video, predikantjes! 😀 ik ben het met alles wat jullie zeggen eens, behalve het lactacyd gedeelte. Ik heb namelijk nooit meer last van schimmelinfecties sinds ik lactacyd gebruik! Maar misschien is ook daarin iedere vrouw anders en werkt het voor sommigen wel en anderen niet. Veel knuffels vanuit jullie zuider-buurland! 😉

Judith -

Dit dus!
Bijna iedereen is hier altijd negatief over, maar voor sommige vrouwen kan dit product echt een uitkomst zijn. Waaronder voor mij, hier ook geen last meer van infecties. Ik gebruik zowel Chilly als Lactacyd, wel altijd de sensitive versie, en dan niet elke dag. Verder was je ook alleen de buitenkant ermee, dus zoveel verstoor je niet. Als het werkt dan werkt het, toch?

Ashley -

Heel goed ook mbt body shaming artikel ik luisterde echt een goed nummer misschien kennen jullie het al
Alessia Cara scars to your beautiful

https://youtu.be/MWASeaYuHZo

Milotte -

Wat een onzinnige producten. Echt, wat erg.

Lisa -

Even over het Lactacyd stukje; ik heb altijd geleerd dat de vagina van binnen zelfreinigend is, maar aan de ‘buitenkant’ rond de schaamlippen etc. niet. Daar gebruik ik dus wel altijd een product voor!
Verder ben ik het overigens met jullie eens wel! Haha.

Priscilla -

Inderdaad, de vaginale zeepjes zijn zo slecht! Ik kreeg er ook sneller een schimmelinfectie van.. Ik sluit me overigens overal bij aan :)

Eline -

Top meiden! Ook dit is zo leuk aan jullie naast de diversiteit aan onderwerpen; die Hollandse nuchterheid. “Let it go” vind ik dan ook een sterk credo! Erg gelachen om de polderbillen. Bij de Primark zag ik laatst gevulde onderbroeken liggen, ik wist niet wat ik zag! En die heb ik ook echt niet nodig, haha. Zelf ben ik gelukkig niet meer zo gevoelig voor “wondermiddeltjes” en hypes. Merk wel dat het makkelijker is om dat los te laten naarmate je ouder wordt. Lees: richting de 30 gaat. Al moet ik bekennen al jarenlang Lactacyd te gebruiken, puur voor het frisse gevoel. En alleen voor de buitenkant want ik ben er wel van overtuigd dat de vagina zichzelf reinigt. Het valt mij trouwens op dat jullie in dit rijtje de anti-rimpelcremes niet noemen. Daar geloof ik ook niets van, om over de misleidende reclames maar te zwijgen… Oh en mochten jullie geïnteresseerd zijn in de hypes rond voeding dan kan ik je van harte het boek van Martijn Katan aanbevelen: “voedingsmythes, over valse hoop en nodeloze vrees”. Hij rekent ook af met diëten, afslankpillen, multivitaminepillen, kokosvet, etc. Even een zijstapje maar die wilde ik jullie niet onthouden ;-)!

Willemijn -

Oh ja rimpelcremes, ook zo iets hihi!

Esther -

Aaah, Willemijn en Martine, wat een fantastische video! Jullie zijn een ontzettend goed voorbeeld voor (jonge) vrouwen, ik raad jullie altijd aan bij mijn 14e jarige zusje :)
Keep up the good work!

Ilona Wielinga -

Een mooie en inspirerende video en jullie hebben naar mijn mening helemaal gelijk!

Charlotte -

Ik ben huisarts en idd, de vagina is zelfreinigend en je hebt daar zéker geen speciale producten voor nodig! Voor de vulva kan je gewoon water gebruiken.

Reageer ook