Shikai Shampoo & Conditioner

In New York stond ik te kijken naar al die heerlijke producten die Marc & Stoph in de douchekabine hadden staan. We mochten ze gebruiken en dat liet ik me geen tweede keer zeggen. Ik ontdekte een heerlijke conditioner en eenmaal thuis moest ik ‘m hebben.

De shampoo had ik niet geprobeerd, want die hadden Marc & Stoph niet. Maar ik was al zo enthousiast over de conditioner dat ik graag de shampoo ook wilde proberen. Ik bestelde voor Willemijn en mij een Color Reflect Shampoo Deep (speciaal om het haar koel van kleur te houden), een Color Reflect Shampoo Warm (speciaal om het haar warm van kleur te houden) en twee conditioners van het merk Shikai.

Color Reflect Shampoo – Deep

Deze shampoo zorgt er voor dat donkere, koele tonen in bruin en rood haar behouden blijft. Dat klinkt natuurlijk super. Ik heb van nature roodpigment in mijn haar en de kleur van mijn haar verandert daardoor vaak van koel naar heel (lelijk) warm. Dat wil ik natuurlijk niet! Dus ik was benieuwd of deze shampoo uitkomst kon bieden.

Het ingrediënt black malva zorgt ervoor dat de donkere tonen in je haar meer naar voren komen en ook hoort het je haar een mooie glans te geven. Hieronder zie je de ingrediënten.

Aqua, aloe barbadensis*, malva rotundafolia, olefin sulfonate, cocamidopropyl hydroxysutaine, cocamide mea, glycerin, panthenol, simmondsia chinensis*, amodimethicone, glycol distearate, helianthus annus, salt, citric acid, diazolidinyl urea, parfum

*Certified organic
Not tested on animals

Ik vind  de ingrediëntenlijst er heel netjes uit zien. Fijn dat het niet getest is op dieren en er natuurlijke ingrediënten zijn gebruikt. Als je liever geen shampoo gebruikt waar siliconen in zitten, moet je deze shampoo vermijden.

Ik heb niet perse het idee dat het mijn haarkleur koel houdt, maar het zorgt er wel voor dat mijn haar wat langer ‘koel’ blijft dan normaal. Ook Sue zag dat de vorige keer toen ik bij haar was. Ze zag dat het koper wat ik normaal in mijn haar krijg toch nog redelijk koel was gebleven voor mijn doen. Tja, en zij is een pro dus dan kun je wel een beetje concluderen dat deze shampoo enigszins werkt. De shampoo is mild voor mijn haar en maakt mijn haar zacht, dat is precies wat ik zoek in een shampoo. Ik ben er blij mee en ik vind de prijs ook top!

Op deze foto kun je goed zien hoe zacht mijn haar er uit ziet na het gebruik van de shampoo.

Prijs: €7,06

Color Reflect Shampoo – Warm

Willemijn probeerde deze uit. Sinds ze rossig blond haar heeft, is het wel zo fijn om zo lang mogelijk de warmte er in te houden voor we weer naar Sue gaan om de kleur op te frissen. Deze shampoo zorgt voor een mooie glans en dat de warme kleuren in het haar warm blijven. Het brengt rode en roodbruine tonen in rood, bruin en blond haar naar voren. Wederom is dit weer een milde shampoo die het haar een mooie glans geeft.

Aqua (purified water), aloe barbadensis (aloe vera*) gel, lawsonia inermis (red henna) extract, olefin sulfonate, cocamidopropyl hydroxysultaine, cocamide mea, glycerin (vegetable), panthenol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, amodimethicone, glycol distearate, helianthus annus (sunflower) extract, salt, citric acid, gluconolactone, sodium benzoate, octyl methoxycinnamate, natural fragrance.

Willemijn is iets minder enthousiast. Ze vindt de geur van de shampoo niet zo lekker en merkt niet direct verschil dat haar haarkleur warm blijft. Maar andersom merkt ze ook niet dat het haar sneller vervaagd van kleur. Ze vindt het wat lastig te bepalen wat het nu echt voor haar haar doet. Ik vind zelf dat het rossige kleurtje in haar haar er goed in blijft zitten zover ik kan zien. Ze geeft zelf aan dat de kleur redelijk warm blijft. Dus dat is een goed teken en de ingrediëntenlijst ziet er wederom weer goed uit, zeker voor die mooie prijs.

Prijs: €7,06

Color Reflect Conditioner – Daily Moisture

Dan waar het allemaal om te doen is, de conditioner. Van deze vriend werd ik helemaal wild. Deze conditioner van Shikai kun je dagelijks gebruiken. Het is een lichtgewicht conditioner wat betekent dat het je haar niet verzwaart. Dat is heel goed als je heel fijn haar hebt zoals wij.

Aqua (purified water), persia gratissima (avocado) oil, glycerin (vegetable), cetearyl alcohol, amodimethicone, behentrimonium chloride, panthenol, butyrospermum parkii fruit (shea) butter, helianthus annus (sunflower) extract, guar powder, behentrimonium methosulfate, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, octyl methoxycinnamate, natural fragrance.

Er zit onder andere avocado-olie en shea butter in verwerkt. En we weten allemaal hoe goed avocado voor je is! Top dat dit ingrediënt ook al meteen op de tweede plek staat. De conditioner is voor ieder haartype en geschikt voor gekleurd haar. Het haar krijgt meer glans, is beter te ontklitten en volumineus. Wat wil een vrouw nog meer?

Ik vind de conditioner heel fijn. Het verzwaart mijn haar inderdaad niet en geeft mijn haar een geweldige glans. Willemijn is echter verknocht aan haar Deep Penetrate Conditioner van Sebastian. Maar goed, dat is ook een verschil van €7 tegenover €30. Ik heb de conditioner van Sebastian ook, maar ik vind die van Shikai voor mijn haar eerlijk gezegd net zo goed. De geur is wel wat gewoontjes, niet heel speciaal.

Op deze foto had ik de conditioner voor het eerst gebruikt. Ik was flabbergasted hoe mooi de glans van mijn haar was! Wat een topspul!

Prijs: €7,06

Shikai heeft nog veel meer producten, waaronder ook een shampoo die de gouden tonen in je haar juist meer naar voren laat komen en een zilvershampoo. Mijn grootste aanrader is zeker weten de Daily Moisture Conditioner in de groene fles. Gezien de reviews bij de webshop van iHerb zijn heel veel mensen enthousiast over de producten van Shikai en ik kan het zeker beamen. En ik vind de prijs ook zo fijn, lekker betaalbaar!

Producten van Shikai zijn te koop bij de webshop van iHerb. Het enige nadeel is dat het ongeveer wel een week of 2 duurt voordat je je het pakket binnen hebt.

14 reacties

Aboutsbstyle -

Oh dit is nieuw voor mij maar klinkt wel erg mooi. Ik ben wel nieuwsgierig geworden hiernaar. Liefs soraya

Lindsey Beljaars -

Wauw dat klinkt goed. Ik heb nog nooit van dit merk gehoord!

Kiss & Make-up -

Die voor warmte zou ik nog wel willen proberen, ben benieuwd of ik meer resultaat zou zien dan Willemijn.

Suzanne -

Klinkt echt heel goed, vooral de conditioner! De prijs is ook nog goed te doen!

Silkeblogs -

Wauw, ik had echt verwacht dat ze duurder zouden zijn. Ze klinken echt fijn =D

Sandra -

Het lijken me fijne producten zeg! Prachtige foto’s trouwens :)

Martine -

Credits gaan naar Kirsten 😉

Syl -

Die conditioner klinkt top. Tot nu toe zijn er maar weinig shampoos die ik beter vind dan mijn favoriete shampoo. (Schwartzkopf care&repair shampoo in zijn lichtbruine fles, kost maar 2 of 3 euro maar hij is top. Zelfs de shampoo die ik wel eens bij de kappers acedemie koop kan daar niet tegenop. Alleen SayYesToCarrots shampoo wissel ik soms mee af als ik echt vet haar heb.)

Svenja -

Oh wat klinkt dit als een fijn merk! Ben vooral heel erg benieuwd geworden naar de conditioner, ben nog steeds opzoek naar de perfecte variant voor mijn haar! Fijne betaalbare prijsjes ook, ideaal!

Elles -

Zo, dat klinkt goed zeg! De prijs spreekt me ook ontzettend erg aan!
Liefs,
Elles

Susan -

Klinkt goed zeg! Ik ga er eens naar kijken

Charile -

Dat klinkt goed :)

Liset - Beautydagboek -

Als ik dit zo hoor moet ik absoluut voor de conditioner gaan. Wat klinkt die fijn! De prijs vind ik ook nog enigszins betaalbaar, aangezien dit soort producten makkelijk het dubbele of driedubbele kosten ;). Fijn dat ik deze nu ontdek!

Femke -

Vooral die conditioner klinkt goed joh. Conditioner die je haar niet verzwaart, love it! De prijs is ook fijn :-).

Reageer ook