Trend: Fragile oorpiercings (#earparty)

Door Kirsten – Vandaag hebben we een super leuk trend artikel geschreven door Kirsten. De komende maanden hebben we een stagiaire. Één van Kirstens kwaliteiten (nu al!) is het spotten van leuke trends en hotspots. In haar eerste artikel schrijft ze over de laatste sieraden trend: fragile oorpiercings.

Hoi allemaal! Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Kirsten en ben vanaf 7 juni de stagiaire van Willemijn en Martine. De hele zomervakantie zal ik achter de schermen, en soms voor de schermen, mijn best gaan doen. Sinds vorig jaar woon ik in Groningen en ik ben 21 jaar. In mijn vrije tijd ben ik bezig met mijn eigen blog, rij ik veel paard en probeer ik vier keer per week naar de sportschool te gaan. Daarnaast heb ik een super lieve vriend en gezellige vriendinnen om mij heen. Jullie kunnen mij volgen op Instagram, Twitter, Snapchat. Facebook, YouTube en via mijn blog. Mochten jullie verder nog vragen voor of over mij hebben, stel ze dan gerust hier onder of stel ze via een van mijn social media kanalen.

Instagram: @lifeofkirstennl
Twitter: @lifeofkirstennl
Snapchat:@lifeofkirsten1
Facebook: @lifeofkirstennl
Blog: www.lifeofkirsten.nl
YouTube:
Lifeofkirstennl

De laatste tijd kom ik het steeds vaker tegen: fragile oorbellen. Vooral hele #earparty’s worden met de dag hipper. Ik moet toegeven dat ik ze voor het eerst bij mijn ultieme voorbeeld vrouw Anna Nooshin zag. Zij heeft aan een oor een hele mooie ear party waar ik misschien best een beetje jaloers op ben.

New ear combo #ivyliv #catbird #earcandy

Een foto die is geplaatst door Anna Nooshin (@annanooshin) op


Een paar jaar geleden zag je veel mensen lopen met van die ronde gaten in hun oren. Hartstikke trendy was dat. Maar volgens mij is die trend inmiddels weer voorbij, lijkt me behoorlijk lastig als je oor zo is opgerekt en je nu deze nieuwe trend wilt volgen. Want het hebben van veel fragile oorbelletjes lijkt steeds meer een trend te worden. En het is eentje waar ik helemaal gek op ben.

Ik hou sowieso wel van kleine oorbelletjes: mooi subtiel en dat terwijl ze enorm de aandacht kunnen trekken. Zeker in combinatie met andere leuke oorbelletjes. Wat ik heel mooi vind is het spelen met allerlei kleine, lieve oorbelletjes. De een mag best wat groter zijn dan de ander, maar wel allemaal binnen een bepaald geheel.

Daarbij hoeven de oorbellen niet symmetrisch gedragen te worden. Dat vind ik dus ontzettend tof, maar wel iets waar ik eerst even aan moest wennen. Zo heeft Anna bij haar ene oor meer oorbellen dan bij haar andere oor. Ontzettend leuk en speels waardoor het enorm de aandacht kan trekken. Je wilt er naar kijken.

Inmiddels ben ik zelf ook helemaal verliefd op deze heuze earparty’s en ben ik al aan het bedenken wanneer ik naar Amsterdam ga om mijn eerste stap te zetten. Al van kleins af aan heb ik in elk oor een oorbel, maar ik mocht om de een of andere reden nooit een tweede gaatje. Iets wat ik op zich nooit een  probleem vond hoor, maar sinds dit hele gebeuren steeds vaker voorbij komt kriebelt het bij mij enorm. Ik heb ook al uitgezocht welke oorbellen ik zou willen en weet ook al waar ik ze ongeveer wil hebben, oeps ;-).

Foto via Chapter Friday

Wat ik net ook al zei, is dat de ear party van Anna Nooshin mij echt ontzettend heeft geïnspireerd, maar Yara Michels (van onder andere Yara’s Corner en Chapter Friday) kan er ook wat van! Wauw! Naar mijn idee dezelfde stijl als Anna, maar toch net iets anders.

Deze trend vind ik door de mooie, fragile oorbelletjes heel mooi, sexy en ontzettend vrouwelijk. Ik kan niet wachten om te zien hoe dit bij mij zal uitpakken. Ondertussen heb ik ook al op het internet gezocht welke oorbellen ik graag zou willen. Dat zijn voornamelijk oorbellen van Catbird, Anna + Nina, maar ook ByNouck, het label van Anouck Goudsmit, fashion stylist bij B Academy, heeft hele mooie kleine oorbelletjes die perfect in deze trend passen.

Oorbelletjes van het merk Catbird

In Amsterdam heb ik vooral in de negen straatjes al veel van deze oorbelletjes voorbij zien komen.  Maar ik weet haast wel zeker dat je dit soort oorbelletjes overal tegen kunt komen. Ze zullen afhankelijk van het materiaal in allerlei winkels verkocht worden. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt.

Het schijnt wel zo te zijn dat dit soort piercings een lastig genezingsproces hebben, maar daar kan ik je nu nog niks over vertellen, dus vraag hier vooral naar bij je piercer.

In onderstaande video’s zie je hun oor piercing en hoe hun er over denken. Ze hebben mij echt enorm geïnspireerd en ja, nu wil ik het zelf dus ook haha!

https://youtu.be/JEvVTUPRUXA

https://youtu.be/a21OsDNgkZc

Heb jij oorbellen? Zo ja, heb je één of meerdere gaatjes? En wat vind jij van deze trend?

41 reacties

Miss Y. -

Worden artikels nagekeken voordat ze gepubliceerd worden? “Hoe hun erover denken”…

Denice -

Tof artikel! Welkom! :) Ik heb zelf in mijn rechteroor 1 gaatje beneden en in mijn linkeroor een Industrial, helix, tragus en een gewoon gaatje. Allemaal zelfgeprikt met een veiligheidsspeld :p Ik zou er best nog meer willen, als je eenmaal begint blijf je bezig..

Evelien -

Ik vind het ook prachtig en zit er ook aan te denken om meerdere gaatjes te laten schieten (piercen). Ik durf alleen nog niet zo goed. Ik heb mijn oorbellen al vanaf dat ik 1 jaar (bijna 2) was en heb dus geen idee van de pijn. Daardoor ben ik nu erg bang dat het heel pijn gaat doen.

Mascha -

Ik heb onlangs een tweede gaatje laten schieten. Pas op, het is verslavend haha! Ik ben ook gek op de kleine oorbellen en het mixen daarvan. Heb zelf een paar van Catbird gekocht waar ik heel blij mee ben en die draag ik sowieso elke dag. Misschien ga ik nog wel gaatjes bij laten schieten want er zijn zoveel leuke oorbellen!

Jannie -

Hey, ik heb zelf al jaren aan iedere kant 1 gaatje en nu sinds afgelopen kerst ook een helix aan mijn rechter oor. Het is inderdaad een heel genezingsproces maar, ik vind het de moeite (en pijntjes) waard! Mijn piercer zei ‘just do simple, water is the word’, en hij heeft gelijk. Iedere dag met water afspoelen en niet aan friemelen. Veel succes met je keuze!!

Kirsten -

Dankjewel Jannie! Ik ben echt ontzettend nieuwsgierig, zit al de hele tijd te bedenken wanneer ik het zal doen. Ga alleen in juli op vakantie, dus wacht even tot ik terug ben :).

Quinty -

Heel leuk artikel!

Lenneke -

Ik draag echt nooooooit meer oorbellen. Heb wel twee gaatjes in elk oor en een traguspiercing, maar hmm… ik houd gewoon niet van het gevoel van dingen in mijn oren, haha.

Suzanne -

Ik moet zeggen dat ik het best leuk vind!

Charlotte -

Hoi kirsten! ik heb ook een earparty en het genezen duurt inderdaad echt heel lang en is een hoop gedoe… edoch, voor mij was het het waard. Ik heb een tweede gaatje aan beide kanten (ik was vijftien….) en verder een forward helix, een helix, een rook en een conch in 1 oor. In mn andere wil ik graag een daith en een industrial (niet zo fragiel;) en mn vriend vind t niks haha).

Ik heb de meeste van mijn piercings laten zetten bij Tattoo Blitz, gewoon in Groningen laten zetten, ben ik erg tevreden over, met name qua strenge hygiëne. Dus dan hoef je niet naar amsterdam, wel zo lekker na het piercen :)

Kirsten -

Ja dat genezen lijkt me inderdaad wel een dingetje, maar heb het er wel voor over :). Mijn vriend vind dit ook niet perse heel leuk, maar als ik het leuk vind dan maakt het hem gelukkig niet zo veel uit. Ah dankjewel voor de tip! Mijn ouders wonen in de buurt van Amsterdam, dus vandaar wou ik naar Amsterdam. Maar hier in Groningen is ook wel erg fijn!

Louise -

Hier ook een fan van Tattoo Blitz in Groningen. Goed qua hygiene, relaxte sfeer en als er wat is kun je altijd langs komen. De nazorg is top en zelfs al de piercing niet bij hen is gezet zoeken ze altijd naar een goede oplossing indien nodig.

Laura -

Echt leuk zo’n trend artikel!

Rosalie -

Ik ben 36 en liep vroeger ook met een ear-party rond. Ik had op een gegeven moment volgens mij 7 oorbellen in het ene oor en 5 in het andere. Nu heb ik er in een oor nog 3 en in de andere 2. Ik heb ook oorbellen hoog in mijn oorschelp gehad. Genezen is wel een dingetje, want er stroomt niet zoveel bloed daar waardoor het moeilijk is om afvalstoffen af te voeren. Ik had dus ook een bobbel achterop mijn oor waar het zich allemaal ophoopte. Een ronde in de python waarbij ik mijn hoofd stootte tegen de hoofdleuning heeft dat weer verholpen 😉 Ja, ranzig ik weet het. Maar ik zag het in die tijd wel vaker bij anderen dat ze zo’n bobbel achterop hun oor hadden. Dus als je het hebt, prik het even open met een schoon naaldje.

Carla -

Ik loop al jaren met deze trend rond, voel me nu dan toch wel soort een trendsetter haha :p

Amy-Denise -

Hele leuke trend is dit! Ik heb zelf 11 oorbelgaatjes en 2 helix piercings. Draag er al jaren van die kleine zilveren ringetjes in, maar nu ik dit zo zie heb ik wel zin om ze te veranderen naar iets anders.

Nienke -

Welkom Kirsten! Leuk artikel!
Dit onderwerp leeft bij mij ook. Ik heb vanaf mijn 4e in ieder oor 1 gaatje. Maar ik wil ook heel graag meer (eigenlijk al jaren). En deze trend vind ik ook heel gaaf! Maar ik ben bang dat ik er spijt van krijg. (En nu heb ik al 10 jaar spijt dat ik het niet heb gedaan (ik ben nu 26)). Oh, oh… die irritante twijfels 😉

Kirsten -

Dankjewel Nienke! Oh ja die twijfels ken ik enorm.. Maar ik heb over het algemeen liever spijt van iets wat ik wel gedaan, dan dat ik voor altijd zeg ‘had ik maar..’. Maar goed, dat kan ik wel leuk zeggen, maar inmiddels heb ik nog steeds geen extra gaatjes naast de twee die ik al jaren heb :P.

Lien -

Ik heb zelf een Rook-piercing in mn linkeroor, naast nog 3 gaatjes. in mijn rechteroor heb ik 4 gaatjes, 1 extra bovenaan en een tragus…
dit heb ik al zeker 10 jaar en ik draag enkel hele fijne oorbellen dus ik ben blijkbaar al heel lang mee met de trend 😉

Zoals ik hierboven ook al las, laat zeker je alles in het kraakbeen piercen! Ik heb dit niet gedaan met mijn oorring bovenaan in mijn oor, en deze heeft heeeeeeeeel lang nodig gehad om te genezen.

Kirsten -

Hahah dan ben je een echte trendsetter ;). Ja Yara en Anna zeggen dat (volgens mij) ook wel echt in hun video.. Ik wil het zelf laten piercen bij Dare2wear in Amsterdam :).

Ina -

Ik heb zelf 2 gaatjes in elk oor en een tragus en helix, binnenkort komt er nog een rook bij.
Ik vind de trend zelf wel jammer omdat ik het idee heb dat steeds meer mensen met dezelfde piercings rondlopen terwijl je een aantal jaar geleden toch wel alleen was.

Kirsten -

Ik snap wat je bedoeld. Dat is inderdaad het nadeel van trends..

Sara -

Ik heb zelf in m’n ene oor 2 gaatjes, een helix & een tragus en in mijn andere oor 3 gaatjes en een double forward helix, dus ik vind dit zeker en vast leuk. Alleen een beetje jammer dat de originaliteit er snel af is door zulke “trends” , maar goed. Dan zijn er misschien wel meer juweeltjes te verkrijgen.
Piercings in het kraakbeen vragen trouwens veel geduld om te genezen. Let er op dat deze door een professionele piercer (en met een naald!) worden geplaatst. Na een paar weken is de piercing normaal al een pak minder gevoelig, maar voor de volledige genezing heb je toch enkele maanden geduld nodig. Goed verzorgen, opletten met haarproducten & make-up en niet teveel aanraken is de boodschap!

Lenneke -

Leuk artikel! Toevallig 2 weken terug een tweede gaatje laten prikken:) Heb nu in de ene een heel klein rosegouden staafje en de andere een klein gouden knopje. Ben helemaal fan van de kleine oorbelletjes 😀

femketje -

ik hou hier wel van 😀

Daphne -

Ik ben al maandenlang fan van Anna Nooshin’s oorsieraden!

Dieuwertje -

Super leuk! Ik ben zelf ook weg van deze trend, heb links twee gaatjes en rechts 4 (allemaal in het oorlel). Ik wil eigenlijk ook nog een helix, maar de lange genezingstijd houdt mij tegen

christien -

Ik heb in beide oren maar 1 gaatje op het moment, maar ik zit er al langer over te denken om misschien een tweede en eventueel meer te laten zetten. Ik ben niet erg van de trends, maar deze… WAUW!

anna -

Ik vind het echt prachtig!

Kiss & Make-up -

Ik hou de laatste tijd ook meer van subtiel. Ik heb gewoon gaatjes in beide oren, en dan nog een traguspiercing in elk oor, een extra oorbel rechts en een piercing bovenaan in mijn linkeroor.

Kirsten -

Mooi! Je bent al goed op weg met een #earparty ;).

Naomi -

Ik vind dit er ook zo gaaf uit zien!
x

Rozemarijn | STYLEDWAY -

Ik vind dit echt zo mooi! Echt prachtig! Ik zelf heb gwn aan iedere kant een oorbel gaatje en aan m’n rechterkant een helix piercing. Ik heb zo’n gevoel dat er nog meer aan komt haha. Lfs

Lindsey Beljaars -

Ik vind dit zo tof en subtiel. Vooral die van Anna vind ik echt prachtig!

Kirsten -

Ja die van Anna is mooi he! :)

Aboutsbstyle -

Wat een leuke trend zeg. Heel speels maar niet te overdreven aanwezig. Ik heb zelf ieder oor drie gaatjes zetten aan de onderkant naast elkaar. Liefs soraya

Linda -

Ziet er gaaf uit. De #earparty vind ik super leuk gevonden. En leuk dat jij stage mag lopen bij LLG. Heel veel plezier en geniet ervan! -x-

Kirsten -

Ja stage lopen bij Martine en Willemijn is super leuk! Ik loop dus ook bij op de redactie (; van 2WMN stage.

Elles -

Wat een leuke trend zeg! Ik had helemaal niet door dat dit speelde. Helaas kan ik niet meedoen want ik heb per oor maar 1 gat!
Liefs,
Elles

Femke -

Een paar jaar geleden was ik helemaal into grote oorbellen.. de ‘statement’ oorbellen. Nu hou ik ook van de fragile trend.. Zelf heb ik 2 gaatjes naast elkaar, al moet ik zeggen dat ik nog een leuk paar superkleine oorbelletjes zoek voor mijn 2e gaatjes!

Kirsten -

Ja ‘vroeger’ liep ik altijd met hele grote oorbellen, van die ronde die nog groter waren dan mijn oor haha! Voor kleine oorbelletjes zou je bijvoorbeeld kunnen kijken bij ANNA + NINA, hun hebben echt hele leuke kleine oorbelletjes die goed te combineren zijn.

Reageer ook