The Balm Meet Matte Hughes #1

De laatste jaren is The Balm steeds hoger op ons favoriete make-up merken lijstje komen te staan. Het Meet Matte Nude palet is een pareltje en zijn broertje Trimony is ook een hunk van jawelste. The Balm Meet Matte Hughes stonden ook al een tijdje op onze wishlist en een tijdje geleden kochten we alle 12 kleuren. Vandaag deel één van de swatches.

The Balm over de Meet Matte Hughes:

“Introducing a truly loyal long-lasting liquid lipstick—Meet Matt(e) Hughes. With twelve dreamy shades to choose from, you can take your pick from this hopelessly devoted collection. This long-wearing formula has a comfortable matte finish with no commitment issues. These matte vanilla mint liquid lipsticks are stuck on you without feeling clingy!”

De lipsticks zijn dus mat, long-lasting, maar ook comfortabel. Klinkt veelbelovend!

The Balm is bij verschillende webshops te koop en in ons mooie Groningen koop je The Balm ook bij Beau Make-up Store (naast de Skins Cosmetics).

De Meet Matte Hughes zitten in lipgloss hulzen. Ze hebben een sponsapplicator. De hulzen zitten verpakt in een leuk kartonnen doosje, helemaal in The Balm style.

Comitted, Sincere, Trustworthy, Honest, Doting, Loyal

Committed

Het eerste kleurtje is Committed. Dit is een neutrale tot bruine tint. Een klein beetje terracotta. Bij mij is ‘ie wat meer baksteen, bij Martine wat meer roze/peach. Bij mij is hij ook wat donkerder. Mooi, neutraal kleurtje!

meet matte hughes comitted

Sincere

Sincere is een grauwe, roze kleur. Het is een koele tint, vrij donker. Een typisch Martine kleurtje!

meet matte hughes sincere

Trutsworthy

Dit is een gewaagd donkerbruin kleurtje. Er zit ook een rood tintje in, maar of wel iets grauwigs/mauve-achtigs. Het is een koele tint.

Honest

Honest is een felle koraaloranje kleur. Lekker vrolijk kleurtje! Ook hier zie je (in het echt) weer goed verschil tussen mij en Martine. Bij mij is ‘ie wat donkerder, bij Martine wat lichter. Dat komt omdat ik van mezelf meer pigment in mijn lippen heb. Je lipkleur bepaalt bij deze lipproducten dus een klein beetje hoe donker ‘ie uit valt.

Doting

Doting is een zachte zalmoranje kleur. Ook al zo’n vrolijk kleurtje! Als enige van deze 6 kleuren had Doting een tweede laagje nodig om mooi egaal te dekken. Kwalitatief gezien was dit de minste.

Loyal

Loyal is een prachtige neutrale tot koele rood. Echt ‘rood rood’, die diep van kleur is. Prachtig klassiek. Niet het meest uitdagende kleurtje, maar wel zo’n eentje die je in de lijn moet hebben om volledig te zijn.

Na uitgebreid testen zijn we gematigd positief over hunk Hughes. De geur (vanille en munt) is op z’n zachts gezegd vies. Bah! De formule is fijn, maar je voelt het product wel zitten. Nu is dat geen uitzondering met matte lipproducten, maar er zijn ook merken die er in geslaagd zijn om de formule heel lichtgewicht en comfortabel te maken.

De pigmentatie is, op Doting na, echt top! De kleuren zijn prachtig intens en dekken goed.In deze kleurenreeks zitten mooie kleurtjes. Zelf vinden we vooral de eerste twee kleurtjes prachtig. Mooi neutraal en zacht van kleur.

De sponsapplicator brengt het product mooi precies aan, wel zo fijn, want eenmaal aangebracht zitten ze als een huis. Het product blijft zeker zo’n 5 uurtjes zitten. Daarna gaat ‘ie aan de binnenkant van de lippen wel een beetje slijten dus is het tijd om daar het product even opnieuw aan te brengen.

Er zijn betere matte lipcreams, zoals die van Jeffree Star, maar die is dan ook twee keer zo duur. Ze zijn fijner dan de matte lipcreams van veel budgetmerken (MUA en Sleek). Of te wel, qua prijs zit ‘ie in de middenmode en dat is met de kwaliteit net zo. Bij de meeste webshops kosten de Meet Matte Hughes zo’n €15,50. Mocht €15 je budget zijn, dan zouden wij van alle geteste matte lipcreams in dit prijssegement, deze dan ook wel aanrader.

32 reacties

Michelle Kaiser -

Wat zitten hier mooie kleuren bij zeg. Prachtig

Melike -

Wauw ik vind dit echt heel erg mooi! Liquid lipstick is zo mijn ding de laatste tijd.

Emma -

wat een super gave kleurtjes en ook die verpakken super gaaf!

liselot -

super leuke review, maar nu eigenlijk even iets heel anders. je maakt altijd van die vlechten Willemijn maar als je deze vlecht een beetje uit elkaar trekt en bij je hoofd iets losser doet valt die waarschijnlijk nog mooier

FlorenceVlogt -

Wauw die rode staat jullie prachtig!

W. -

Goede review! Kennen jullie het merk lipstick queen ook? Ik heb in het buitenland bij sephora 1 gekocht, echt prachtige kleuren

Nicole -

Oh wauw ik vind echt alle kleuren mooi! Ook echt fijn om te zien hoe ze bij jullie uitpakken. Nu ben ik wel echt benieuwd naar de geur.

Linda -

jeej! Lipswatches, hier kun je mij s’nachts voor wakker maken. 😉

Kiss & Make-up -

Wat een mooie kleuren, zeg! Ik zou ze ook allemaal dragen, buiten misschien het rood.

Dana -

Hele mooie kleuren zitten er tussen, vooral de eerste 2 zijn mijn favoriet :)

Daphne -

jaaa!! op dit review zat ik te wachten…kon geen goed review vinden op een Nederlandse site. goed gedaan hoor, weet nu welke kleuren ik graag wil hebben.

Mariska -

Vind de kleuren wel heel erg mooi en zo leuk dat jullie het beide laten zien hoe ze staan.

anna -

Wat een mooie kleurtjes! Vind vooral de fel rood heel mooi. De andere lijken een beetje op elkaar heb ik het idee. Ik ga binnenkort gauw kijken bij Beau make-up store.

Cora -

Ik heb zaterdag nét sincere gekocht bij beau in Groningen. Erg blij mee! Ben erg fijn geholpen in de winkel, leuk personeel altijd :) Ik vind de geur juist lekker. Zo zie je maar, dat is erg persoonlijk. Ik vind ze kwa comfort idd fijner dan sleek of mua (die vind ik echt verschrikkelijk en slechte kwaliteit) maar de houdbaarheid is korter dan bv la splash liquid lipsticks. Daarvan heb ik er 2 en de pigmentatie is echt hello! en de kwaliteit is ook goed. Ja ik ben blij met mn matte hughes!

Sara | MevrouwMiauw -

Dit soort blogposts van jullie zijn echt een feestje. Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe de verschillende kleuren jullie beide staan. En wat moet hier een enorm werk in zitten zeg. Keep up the good work dames, want dit soort artikelen zijn alleen al een feestje om de foto’s.

Lenneke -

Jij verwoordt precies wat ik wilde zeggen.

Haakbijtje -

Ik ben zelf geen fan van matte liquid lipsticks omdat ik ze voel zitten als ik ze heb aangebracht. Ik heb er dan ook maar twee van Gerard Cosmetics. Jullie hadden het over liquid lipsticks die comfortabel zijn en licht aanvoelen op je lippen. Welke merken zijn dat? Hebben jullie aanraders?

manon -

Oeh wat een mooie kleurtjes! Deze staan toch wel op mijn wishlist!

Jamey -

Wat een mooie kleuren! Zeker voor dagelijks gebruik!

beautifulday4makeup -

Honest vind ik heel erg mooi!

Erika -

Ik snap het dat je de geur geweldig vindt of juist niet, ik heb absoluut geen problemen met de geur.

Aboutsbstyle -

Ik weet niet echt wat ik hiervan moet vinden hoor als ik het zie, sommige kleuren zijn wel erg mooi moet ik zeggen als ik dat zie ook jullie lippen. Het wordt tijd dat ik een keertje in Groningen moet gaan winkelen lees ik. Liefs soraya

Lindsey Beljaars -

Oh wat een heerlijke kleurtjes. Ik ben al een tijdje benieuwd naar deze liquid lipsticks en ben zeker van plan ze aan te schaffen. Klinkt heel erg goed!

Doro -

Ik was op basis van de swatches al een beetje enthousiast over de kleur Sincere, maar op de lippen vind ik het toch tegenvallen, warmer dan ik had gehoopt… Ik vind ook dat je bij deze lipsticks wel heel erg de lijnen in de lippen ziet, alsof ze de lippen meer uitdrogen dan andere (matte) merken? Doting vind ik jullie allebei wel heel leuk staan, lekker fris!

Suzanne -

Wat een mooie kleurtjes!

Marlin -

Wat een leuk en goed artikel: mooie foto’s van jullie allebei en alles wat belangrijk is om te weten wordt vermeld. Top

Svenja -

Wat een mooie kleurtjes! Vooral Loyal vind ik prachtig; wat een heerlijke, felle en zomerse tint <3

Britt -

Meiden!! Jullie weten vast dat Jetske Ultee een foundation heeft uitgebracht. Ik gebruik m nu een paar dagen en hij is geweldig! Is echt een aanrader en aangezien jullie (Willemijn) ook zo’n fan zijn….

Willemijn -

Ja?? 😀 Ik ben zo benieuwd en wil hem ook gaan proberen! 😀

Marijke -

Wat voor huidtype heb je?

Marijke -

Deze vraag was voor Britt :)

Femke -

Fijne review. Ik vind eigenlijk alle kleuren heel tof, alleen vind de laatste kleur net iets te fel rood en is de tint net niet mijn ding. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar deze liquid lipsticks :-).

Reageer ook