Tarte Tartelette In Bloom Clay Palette

Martine nam voor mij uit New York het Tart Tartelette In Bloom Clay Palette. Ik had er wel eens van gehoord, maar het was nooit in me opgekomen om het eens te proberen. Maar wat ben ik blij dat ze hem voor me meenam. Ik had dit pareltje voor geen goud willen missen!

Het Tartelette In Bloom palet is de tweede versie van het Tartelette palet van Tart. In de eerste versie zitten matte, koelere tinten. Martine heeft dit palet en hiervan verschijnt binnenkort natúúrlijk ook een review op LiveLifeGorgeous.

Het palet is prachtig vormgegeven. Op de voorkant van het palet staat ‘tartelette in bloom’ sierlijk geschreven en op de achtergrond zie je een pastelschildering van roze en paarse bloemblaadjes. Prachtig! De binnenkant bevat een spiegel en de oogschaduws zitten in een goudkleurig palet. Zodra je het palet opent komt er een heerlijke zachte zoete geur uit, zo ontzettend lekker! Het ruikt dus ook echt naar ‘tartelettes’.

In het Tartelette In Bloom palet zitten 12 niet eerder verschenen kleuren, waarvan 9 matte oogschaduws en 3 glanzende oogschaduws. Iedere oogschaduw heeft een eigen naam. Het In Bloom palet bevat allemaal neutrale tot warme tinten en het het bevat overwegend neutrale tot rozige en bruine tinten.

Charmer – Cremewitte kleur (mat)
Jetsetter – Zachte taupekleur (mat)
Rocker – Metallic taupekleur
Smokeshow – Donker antraciet (mat)

Flower Child – Zacht beige met een tintje roze (mat)
Smarty Pants – Medium beige (mat)
Firecracker – Bruin met metallic glans
Activist – Heel donkerbruin (mat)

Funny Girl – Witgoud met metallic glans
Sweetheart – Peachroze kleur (mat)
Rebel – Roodbruin (mat)
Leader – Donker roodbruin (mat)

De kleuren vind ik stuk voor stuk mooi bij elkaar passen. Smokeshow, de donkere antraciet kleur, zou ik zelf niet snel gebruiken maar dit is heel persoonlijk, want Martine gebruikt hem juist wel graag. Met dit palet kun je veel kanten op: volledig matte looks, lekker veel glans, lichte ooglooks en smokey eyes. Het kan allemaal! Dat maakt het tot een palet wat je waarschijnlijk heel veel zal gebruiken.

Hier onder wat ooglooks die ik en Martine gemaakt hebben met het palet.

De oogschaduws brengen mooi vol van kleur aan, zoals je ook goed kunt zien op de swatches. De swatches zijn gemaakt met één keer vegen. Het blenden gaat zeer gemakkelijk, de kleuren lopen mooi in elkaar over. De glanzende kleuren zijn zeer gepigmenteerd. Ook de matte kleuren zijn voor matte oogschaduws (die zijn vaak iets ‘valer’ van kleur vaak) erg goed van kwaliteit.

Mijn persoonlijke favorieten uit dit palet zijn:

  • Charmer: Beste matte highlighter ever!
  • Funny Girl: prachtige highlighter/glanzende lichte oogschaduw.
  • Smarty Pants: Prachtige beige oogschaduw, perfect als zachte kleur in de crease.
  • Rebel: LOVE deze roodbruine tint.

Wat ben ik blij dat Martine deze voor me mee heeft genomen. Sinds ik hem heb, gebruik ik hem iedere keer. Ik kan alle kanten op met dit palet en de kleuren passen helemaal in mijn straatje.

Als je gek bent op Meet Matte Nude van The Balm en Urban Decay Naked 3, dan denk ik dat dit palet je ook zeker kan bekoren. Het is een prachtige mix van roze, bruine en neutrale kleuren. Echt een pareltje!

Tarte is helaas niet in Nederland verkrijgbaar. Wel kun je het kopen via Sephora.com. In de V.S. kost het palet $45 en met de huidige wisselkoers kost het palet zo’n €42,50.

52 reacties

Janine -

Hallo Willemijn en Martine,

Ik kwam op jullie blog terecht omdat ik een Nederlands artikel zocht van : Tarte Tartelette.

Ik zat te twijfelen tussen Urban Decay Naked 3 of Tarte Tartelette In Bloom. Maar waar
kan ik dit palette het beste online bestellen? Want ik kom echt niet in Amerika. En de feestdagen
komen er weer aan komen er nog weer andere palette waar ik m’n ogen voor open moet houden? Met Glitter oogschaduw en mooie goud tinten zoiets?

Zouden jullie mij vraag willen beantwoorden, Jullie zouden me zo erg helpen!

Groeten,

Janine

Isabel -

Ik heb zopas het tartlette in bloom palette besteld bij QVC UK.Ik woon in Belgie en hier is geen Sephora.Het kost daar £36 en nog £3.95 verzending,maar als je nieuw bent krijg je eenmalig nog eens £5korting.Ze hebben daar ook de tarte shape tape,de website is echt en is de moeite waard.

beautifulday4makeup -

Ik vind dat dit palette er zo mooi uit ziet!

Mariska -

Dat ziet er echt prachtig uit, heel mooi! De kleuren die erin zitten zou ik ook zo gebruiken.

Silkeblogs -

Waaaauw wat een prachtstuk!

Ilona Wielinga -

Wauw, wat een prachtig palette. Helaas aan de dure kant maar deze komt zeker op mijn wishlist!

Laura -

Mooi palette! Ik ben nu zeker ook benieuwd naar het andere palet.

Ashley -

Wat een mooie vormgeving hebben de paletten! Xx

Florence Vlogt -

Wat een Willemijn-palette haha. Prachtig!
Liefs xx

Aboutsbstyle -

Wat een mooi palette zeg. Ik zou deze zeker willen hebben. Liefs soraya

Nicole -

Deze heb ik ook. Het is echt mijn favoriete palette!

Kirsty -

Wat een prachtig palette zeg! Ik denk dat ik de kleuren ook allemaal wel zou gebruiken. Zo balen dat Tarte zo lastig te bestellen is!

Larissa -

Kan je die ook in de sephora in frankrijk of spanje kopen?

Willemijn -

Volgens mij wel! Maar 100% zeker ben ik niet. :)

LA DOLCE EVITA -

De eerste Tartelette palette heb ik meegenomen uit de VS vorig jaar en ik heb er echt geen seconde spijt van gehad. Hij heeft zelfs mijn Naked 3 palette van de troon gestoten, terwijl ik toch wel heel erg fan ben van Urban Decay. Het bloom palette zou ik ook wel graag willen =)

Kiss & Make-up -

Vooral die laatste reeks kleuren is echt prachtig! Want want want! (Niet dat ik het ook echt NODIG heb natuurlijk, maar goed)

Hilde -

Oeh…mooi!!! Zo jammer dat sommige merken niet in Nederland te krijgen zijn…;-(

Kelly -

Het is http://Www.qvcuk.com Had me vergist!

Kelly -

Ik heb veeel Tarte producten en bestel ze op http://www.qvc.co.uk. Check maar eens!!

Danielle -

Wat een ontzettend gaaf palette ! Prachtige looks hebben jullie ermee gemaakt :)!

Romany -

Oh my god. Wat een prachtig palette! Die zou ik maar al te graag in mijn stash willen hebben.

Willemijn:) ik vroeg me af of jij ook al hebt gezien dat Jetske Ultee haar eerste foundation heeft uitgebracht, ga je – als mede Jetske Ultee liefhebber – de foundation ook uittestten? Ik kan zelf niet wachten. Alleen zo balen dat het nog tot eind juli duurt voordat de samples beschikbaar zijn, want ik wilde hem eigenlijk direct gaan bestellen haha!

Groetjes:D

Willemijn -

Jaaaa ik wil hem zeker gaan testen 😀 Ik vond het alleen wel een beetje een bummer dat er maar 4 kleuren zijn :( Hoop dat er wat tussen zit voor de meeste mensen.

Maura -

Jaaaa! Hierom ben ik zooo blij met jullie blog! Ik zit al veel langer op deze palettes te azen. Kopen? Ja! Maar welke van de twee?? Dit palette is echt een pareltje. Ik ben benieuwd of ik mijn keuze definitief kan maken na de review van Martine! Thanks ladies!

Ineke -

Jaaaa deze heb ik! Is zo fijn, ik hoef niet na te denken en heb toch telkens een prachtige look. Super mooi! Leuk em hier tegen te komen.

Linda -

Jullie worden bedankt! Weer een oogschaduw palette die ik graag wil hebben ;P Deze is super mooi en de looks die jullie ermee hebben gemaakt….ik kan niet wachten om het zelf te gaan doen. -x-

Margot -

Wat een mooie kleuren en een fijne mix van glans en mat!

Melissa -

Wat een prachtig palette! Ik wil deze ook zo graag.

Evelien -

Ik heb beide Tarte tartelette palettes en ben er zo blij mee. Ze zijn beiden prachtig.

Syl -

Dit palette staat al eeuwen op mijn wishlist. I want it! Binnenkort ga ik hem bij Asos bestellen.

Syl -

Ow ik zie net dat Asos het niet meer heeft

irene -

Ik vind de kleurtjes echt heel mooi!! X

Nele -

Ooooh, wat een mooi palette! Ik ben vooral erg benieuwd naar de geur 😀 x

Kirsten -

Echt een geweldig mooi palette, staat je super!

Daphne -

Ik heb dit palette al lang op het oog, jammer dat je er hier niet zo gemakkelijk aan kan komen

Lindsey Beljaars -

Wauwie, Een pracht palette! Weer een pareltje toegevoegd aan je stash, hihi :)

Mieke | Mieksmind -

Oh wauw hier houd ik van! allemaal kleuren die ik mooi vind, wat een pracht palette. De uitstraling van het palette is al zo mooi en de binnenkant nog mooier met de kleuren. Love it! Snap dat je hier erg blij mee bent

Irina -

Wauw wat mooi! Jammer dat het zo slecht te verkrijgen is…

femketje -

gooooorgeous palette 😀

Hanna -

Oh jongens die moet ik hebben! En volgens mij verzend Tarte sinds kort wel naar Nederland en België? Tartecosmetics.com

Liens -

Ja, inderdaad. Volgens mij heb ik dit ook ergens gelezen!

Elize| girlonthewhitebike -

Wauw, wauw, wauw! Zo mooi!!!

Maaike -

Ik heb deze laatst bij Sephora besteld en ben smoorverliefd op Firecracker! Wat ik wel vreemd vind is dat jullie concluderen dat dit palette helemaal warm van kleur is en de 1e versie koel, maar volgens mij is de hele bovenste rij juist meer koel. Dat is mijn reden geweest om deze aan te schaffen en niet de eerste. Hier zit een mix in van verschillende kleuren waardoor je meer kunt combineren. Het originele Tartelette palette vond ik er veel te samey samey uitzien.

Rozemarijn | STYLEDWAY -

Wauw zeg wat een prachtige pallette! Super mooi, vooral de gene met wat meer bruine en warme kleuren! Lfs

Lenneke -

Het doet me heel erg denken aan TooFaced. Mooi palette!

Svenja -

Wauw, wat een onwijs mooi vormgegeven palette! En de oogschaduw kleuren zijn nog mooier! Super lief dat Martine dit prachtige palette voor je heeft meegenomen uit NY!

Akosua -

Tarte is echt een merk dat ik graag wil uitproberen. Jammer dat de verkrijgbaarheid zo slecht is, want hun oogschaduwpaletten zien er altijd prachtig uit.

Emma -

Wat een prachtig palette! Via deze webshop is het palette ook verkrijgbaar:
http://www.rosesbeautystore.com/product/tarte-tartelette-2-in-bloom-amazonian-clay-palette/
Hier kost het omgerekend €53,-. Maar je hoeft geen invoerrechten te betalen omdat het een Britse webshop is.

Femke -

Ik vind dit echt een prachtig palette. Ik baal er van dat Tarte in Nederland niet zo makkelijk te verkrijgen is.. het is zo’n mooi merk!

Manon -

Echt een prachtig oogschaduw palette! Dit zijn ook echt mijn kleuren :).

Charile -

Prachtige kleuren :)

Yvonne -

Hm, bij amazon.DE is ie duurder. Waarschijnlijk de verzendkosten. 😉

Yvonne -

Ik heb die matte (koele) versie en ben daar heel blij mee. Deze lijkt me ook erg fijn. Zou dit palette ook niet te koop zijn bij Amazon.DE? Ik bestel daar geregeld producten zonder verzendkosten. :)

Reageer ook