The Balm Desert Bronzer

Ik vind het heerlijk om af en toe te kwijlen bij het schap van The Balm. Voor de noorderlingen onder ons, The Balm kun je vinden bij Beau Make-up Store naast Skins Cosmetics. De Desert Bronzer leek me wel wat.

The Balm is echt een leuk merk. In de loop der jaren zijn wij er steeds meer fan van geworden. Wij kunnen in ieder geval nooit meer zonder Meet Matt(e) Nude en Meet Matt(e) Trimony. Ook vind ik hun YouTube kanaal leuk. De video’s zijn duidelijk en ook steeds leuker vorm gegeven. Dit is een video over The Balm Desert Bronzer:

https://www.youtube.com/watch?v=E8gQ5_9mYAg

Ziet er goed uit toch? De Desert Bronzer lijkt zo in de pan best koel en de dame in de video geeft ook aan dat er een klein beetje roze in zit. Dat klinkt goed voor types met een koele huid. Daarom was ik er ook nieuwsgierig naar!

“Take a dip into Balm Desert, a gorgeous staining powder blush and bronzer from theBalm! This long-wearing, fade-resistant formula is all you need for a natural, “just got back from vacation” dash of color.”

De verpakkingen van The Balm zijn altijd zo heerlijk retro. Het doosje is van karton. Niet iedereen vindt dat fijn, maar ik vind het wel prima. Het karton is wel van goede kwaliteit want mijn Meet Matt(e) Nude Palet heb ik ondertussen al weer twee jaar en die ziet er nog steeds prachtig uit terwijl ik die overal mee naar toe sleep.

De binnenkant bevat de bronzer en een spiegel om de bronzer eventueel aan te brengen. Ik gebruik bronzer altijd om een beetje te shapen. Hoewel het doosje vrij klein lijkt, is de bronzer toch best groot. Hij past net in de verpakking!

Links zie je de Desert Bronzer zonder flits en rechts met flits. Het lijkt een matte bronzer maar als je goed kijkt zitten er hele subtiele gouden shimmers in. Deze kleur zie je niet terug op de huid maar de glans zeker wel. Het  geeft een prachtige glow.

Hoewel er wordt beweerd dat er wel roze in de bronzer zit, pakt het op mijn koele huid toch behoorlijk warm uit. Hier draag ik The Balm Desert Bronzer net onder mijn jukbeenderen, een klein beetje op mijn voorhoofd en net onder mijn kaaklijn. Deze foto is genomen in natuurlijk licht zonder flits.

Op deze foto met flits kun je goed de mooie subtiele glans zien. Ik heb geen highlighter op maar dat is ook eigenlijk niet nodig als je The Balm Desert Bronzer gebruikt.

Je kunt de Desert Bronzer subtiel aanbrengen maar ook heel makkelijk opbouwen als je wat meer va-va-voom wilt. Op de foto’s komt de bronzer vrij oranje en heftig over, in het echt is dit zeker wel wat minder. Maar de kleur is wat warmer dan ik dacht en daarom ook een goede bronzer om je gezicht een mooie warme glow te geven.

Het is een vrij universele bronzer en ik weet zeker dat dit een kleur is die alle huidtypes wel kunnen hebben. Als je ook swatches opzoekt op internet zie je bij getinte/donkere dames veel beter die mooie roze flush naar voren komen. Er zit dus wel degelijk roze in, maar dat is vooral zichtbaar als je een getinte/donkere huid hebt. Jaloers! Bij de lichte huidskleuren zal dit meer lijken op oranje/roze. Ook mooi, maar stiekem vind ik hoe de Desert Bronzer uitpakt bij donkere huidskleuren mooier.

Verder is het een heel mooi product. Het is niet te poederig, ligt mooi subtiel en zacht op de huid, is goed gepigmenteerd, goed op te bouwen, geeft een mooie glow, blijft de hele dag zitten, is multifunctioneel en heeft een leuke verpakking en bevat behoorlijk wat product.

Zou ik deze aanraden? Ik denk dat ik ‘m vooral zou aanraden voor getinte/donkere dames die houden van een prachtige bronzer die het gezicht een mooie warme glow geeft met een vleugje roze. Ik denk dat The Balm Desert Bronzer bij deze dames het mooiste staat! Ik vind bij mezelf vooral de glans die het product geeft prachtig. Instant zomer! Maar ik ga Desert Bronzer zeker nog eens proberen in combinatie met een zachte roze blush.

The Balm is onder andere te koop bij Beau Make-Up Store, Douglas.nl, Boozyshop.nl en TheMakeUpSpot.nl. The Balm Desert Bronzer kost ongeveer €18 exclusief verzendkosten.

28 reacties

Ilona Wielinga -

De producten van the balm zijn zo prachtig, de Mary loumanizer staat nog steeds boven aan mn wishlist

Annette -

Hoi Martine, ken je all the right angles palette (contour en hightlighting) al? Heel mooi, iets voor jullie misschien. Deze is ook mooi! Groetjes

beautifulday4makeup -

Ik denk dat ik deze binnenkort even ga proberen, want ik heb er een testertje van liggen :)

Nicole -

Ik moet zeggen dat ik hem er toch wat warmer uit vindt zien op jouw huid dan ik had verwacht! Wat jammer! Verder is het wel echt een leuk en mooi product.

anna -

Wat is hij mooi! Ik houd zelf wel erg van warme bronzers, zeker voor de zomer <3

Hilde -

Ik ben verliefd op de verpakkingen van The Balm. Alleen daarom zou ik het al kopen..haha. Ik ben zelf ook erg licht, jammer dat het roze dan minder naar voren komt.

Mariska -

Oeh, dat ziet er wel heel mooi uit :) zelf ben ik niet zo van de bronzers, maar ja, deze is mooi!

Merlijn -

Hoi Martine! Ik ben vooral erg benieuwd waar je jouw shirt (blouse?) vandaan hebt. Die strik! <3

Martine -

Hi Merlijn,

Het is een blouse van het merk Kate Spade, ik kocht ‘m bij TK Maxx. Over die winkel komt morgen trouwens een vlog op LLG!

Syl -

Ik vind hem erg mooi, morgen ga ik hem even swatchen in Rotterdam

Savitri -

Waar in Rotterdam koop jij The Balm?

Johanneke -

Ondanks dat hij warmer uitpakt vind ik dat je dat beetje warmte wel goed kunt hebben, dan hou je de rest gewoon wat koel qua ogen en lippen.

Danique Krol -

Het leek op het eerste gezicht een mooie koele bronzer, maar helaas is hij toch redelijk warm. Ik houd toch meer van de koelere bronzers ivm mijn lichte huid.

Floortje -

Goede review! Hij leek me een perfecte hybride tussen een bronzer en een blush, maar ik vind het jammer dat hij vrij oranje uitpakt. Toch maar aan de medium-huidskleuren overlaten dus. Goed om te weten! TheBalm producten zijn altijd fantastisch.

Anna -

Hij pakt toch wel wat warm uit inderdaad. Ik ben toch zo dol op hun verpakkingen =)

doro -

Ik weet eigenlijk nooit zo goed wat ik met bronzer aan moet… Ik heb geen zichtbare jukbeenderen, en dan lijkt het gewoon een bruine vlek op mijn wang… Terwijl ik het bij anderen zo mooi vind staan!

Chiara -

Oei dat ziet er toch vrij oranje uit :/

femketje -

ik denk dat ikzelf te bleek ben, maar hij ziet er niet verkeerd uit ;D

Aboutsbstyle -

Ik vind het een mooie bronzer om te zien. Het roze haal ik er ook niet uit. Ik ben wel benieuwd naar meer producten om te testen van hun. Liefs soraya

Eva -

Ik vind hem wel mooi hoor! Nu ben ik stiekem toch wel benieuwd hoe hij op mijn huid uitpakt!

Lindsey Beljaars -

Oeh ziet er goed uit! Waarschijnlijk voor mij goed in de zomer maar iets te donker in de winter!

Margot -

Ik denk dat ik deze bronzer in de zomer wel kan hebben, maar niet in de winter. :-)

Bianca -

Vind hem erg mooi alleen zou deze bij mij denk ik niet zo goed matchen x

Esther -

Vind het wel een subtiele bronzer.
Inderdaad niet heeel koel, maar doordat ie niet heel heftig is of donker past het goed bij je.
Ik vind bronzers altijd zoo lastig, heb nog steeds niet een perfecte gevonden (vaak veel te shimmery en oranje voor mij), maar de Hoola van Benefit vind ik wel mooi

Elles -

Wat jammer dat hij niet voor de bleekscheetjes is, zoals ik. Voor de rest vind ik hem wel heel mooi en de verpakking ook!
Liefs,
Elles

Suzanne -

De bronzer zal voor mij te warm zijn, ik heb een koelere bronzer nodig.

Femke -

Wat ziet deze bronzer er ontzettend goed uit zeg. Ik zou hem wel eens willen proberen!

Reageer ook