Review: Sebastian Professional Haarproducten

Toen Martine en ik laatst bij Sue waren kocht ik na afloop wat producten voor mijn haar. Sue is helemaal fan van het merk Sebastian Professional en ik besloot daarom van dat merk wat producten aan te schaffen. Vandaag review ik vier producten van dit merk.

Sebastian Professional is een merk wat producten maakt voor de kappersindustrie. De producten kun je dan voornamelijk bij haarsalons kopen, waaronder Salon B. Het merk heeft verschillende productlijnen (stlyling, verzorging, kleurglansbehandelingen) en profileert zich als creatief en artistiek merk. Ze laten prachtige creaties zien op Instagram, werken mee aan grote shoots en catwalkshows. Ik smul van hun haarcreaties, zo tof!

Als je op de namen van de producten klikt beland je op de webpagina van de producten waar je meer informatie inclusief de ingrediëntenlijst vindt.

Penetraitt Conditioner

Sue raadde me als eerste de Penetraitt Conditioner aan. Deze conditioner herstelt en versterkt je haar. Vooral voor mensen die hun haar kleuren of wiens haar wat te leiden heeft gehad, hebben baat bij deze conditioner.

De Penetraitt Condotioner ruikt naar shampoo van vroeger. Echt zo’n shampoo-geur. Lekker, maar voor mij niet heel bijzonder. Martine heeft de conditioner ook en zij vindt hem wel heel lekker ruiken. Het ligt denk ik een beetje aan mijn associatie, haha! De verpakking werkt handig met een drukknop en het product komt er makkelijk uit.

Ik breng de conditioner aan nadat ik mijn haar met shampoo heb gewassen. Ik concentreer me vooral op de punten van mijn haar. Vervolgens laat ik het een paar minuten intrekken. Aan het eind van de douchebeurt kam ik mijn haar (met conditioner er in) door met een Tangle Teezer en dan spoel ik het product uit. Na afloop voelt m’n haar zacht en vol aan, zonder slap te zijn. Een fijne conditioner en vergelijkbaar voor mij met andere voedende conditioners uit hetzelfde prijssegment (zoals die van Living Proof en Nr.4).

Prijs: €29,25 voor 200 milliliter.

Stylebrid 9

LOVE LOVE LOVE, dit product! Ja echt. Geweldig. Het was de bijna €30 die dit product kost zó waard. Jullie weten inmiddels wel dat mijn fijne haar enorme moeite heeft met de krul vasthouden. Zeker losse slag is er bij mij al na een paar uur uit. Deze ‘micro spray mousse’ lijkt op haarlak qua verpakking en product en is sinds ik hem heb niet meer van mijn zij geweken. Stylebrid 9 spuit je in/over je vochtige haar. Daarna föhn je het in model en gebruikt vervolgens eventueel een krultang of stijltang. Het beschermt je haar tegen hitte, UV-straling, geeft hold, textuur en volume. Eerst dacht ik ‘Zo’n mist-achtige mousse doet toch niet veel voor je haar?’. Maar toen ik thuis kwam na een dagje bij Sue en m’n krullen er nog in zaten dacht ik ‘Hmm, dit lijkt wel aardig’. Toen het er de volgende ochtend na het borstelen van mijn haar nog steeds in zat was ik nog enthousiaster. En toen er op dag 3 nog steeds iets over was van de krullen was ik helemaal om. GEWELDIG PRODUCT! Fijnste stylingproduct die ik ooit geprobeerd heb kan ik wel zeggen.

Oh ja, dan als laatst nog de geur. Die is heerlijk luxe en kappers-achtig! Ook fijn!

Prijs: €29,70 voor 200 milliliter.

Potion 9

Sue is helemaal in to je haar beschermen en verzorgen. Omdat ik m’n haar regelmatig verf en ook blondeer, let ze hier extra op. Daarom raadde ze ook de Potion 9 aan. Dit is een ‘styling conditioner’. Ik gebruik eerst de Stylebrid 9 over mijn hele haar en breng vervolgens de Potion 9 aan. Daarna begin ik pas met föhnen. Het product ruikt een beetje kruidig (erg lekker!) en heeft de substantie van een gel.

Ik zat me eerst af te vragen of het product wel echt wat voor m’n haar deed. Maar toen ik het eens niet besloot te gebruiken, merkte ik toch dat ik wat miste. De puntjes zagen er net iets minder glad uit.

Potion 9 kun je trouwens iedere dag gebruiken, als leave-in conditioner. Één pompje door de punten van je haar en je lokken zijn weer glad en glanzend, zonder vettig aan te voelen. Heel prettig voor mensen met fijn en snel vet wordend haar zoals ik!

Prijs: €30,00 voor 50 millitliter.

Trilliant

Trilliant bevat twee ‘lagen’ product. Een olie en een soort lotion. Je kunt het product op twee manier gebruiken. Op vochtig haar, voor het föhnen. Of op droog haar, voor het stylen met een hitte tool. Ik gebruik de Trilliant wanneer ik een krul- of stijltang ga gebruiken, als beschermer tegen de hitte en voor extra glans. De geur is inderdaad heerlijk! Of het product nu echt daadwerkelijk extra glans geeft, vind ik moeilijk te zeggen. Misschien komt dat omdat ik ook de andere producten gebruik. Dat het tegen hitte beschermt neem ik maar van het merk en Sue zelf aan. Dat vind ik zelf altijd zo’n lastige. Hoe weet ik nou of het wel of niet tegen hitte beschermt? Sue drukt me altijd op het hart dat ik echt een heat protector moet gebruiken dus gebruik ik de Trilliant braaf, al was het alleen maar om die goddelijke geur. Haha!

Prijs: €31,65 voor 150 milliliter.

sebastian professional

Conclusie?

Ik vind Sebastian Professional een fijn merk! Het zijn flinke prijzen, maar dan heb je wel producten van goede kwaliteit met kappers-standaarden! Vooral over de Stylebrid 9 ben ik enorm te spreken. Ik geloof dat ik nooit meer zonder wil. Ideaal voor mijn fijne, snel vet wordende haar die nooit een keertje krullen vast houdt. Love it! De overige 3 producten blijf ik ook zeker gebruiken tot ze op zijn. Ik ben namelijk super tevreden over m’n haarroutine met deze producten.

Heb jij wel eens producten van dit merk geprobeerd?

23 reacties

anna -

Fijne review! Ik heb eens een shine spray gehad van dit merk en die plakte ontzettend, getver, het leek wel lijm. Maar deze lijken me wel heel erg fijn. Alleen merk ik vaak weinig verschil met duurdere merken dus vandaar dat ik wat sceptisch ben. Ik heb hele fijne krullen en dat is sowieso gewoon lastig qua verzorging.

Sophie -

Ik heb heel dik krullend haar en verf het eens in de 8 weken(highlights door alle lagen heen) en gebruik nu al zeker 3 jaar Potion9 van Sebastian. Het lijkt of je meer betaalt, maar met zo’n pot doe ik makkelijk een half jaar(en ja gebruik elke dag minstens een pompje) dus die prijs is maar schijn voor de hoeveelheid die je krijgt. Niets haalt het bij dit merk voor mij en ik heb in de loop der jaren al heel veel geprobeerd :)

Kim -

Ik gebruik al 2 jaar producen van Sebastian Professional (de Volupt shampoo, conditioner, spray + potion 9) en ik ben zo tevreden! Je legt er meer centen voor neer maar de kwaliteit die je er voor terug krijgt is het meer dan waard. Ik heb/had erg veel problemen met mijn haar en sinds dat ik Sebastian producten gebruik heb ik vrijwel nergens meer last van. Tot nu toe geen andere shampoos etc. gevonden die hetzelfde resultaat geven.

robin -

ik heb er ooit iets van gehad maar vond het niet veel anders werken dan andere producten :)

Margje -

Ik hou ook van Sebastian! Ik ben jaren geleden in Frankrijk naar de kapper geweest en die gebruikte daar alleen maar Sebastian. Een paar jaar geleden ook nog bij mijn toenmalige kapper. Helaas zie ik nu weinig kapsalons die nog Sebastian gebruiken. Ik hou er ook van! Het zijn wel prijzige producten, maar zijn het wel echt waard.

Loes -

Ik gebruik ook kappersproducten, andere en voor krullend haar maar jammer genoeg zijn ze duur maar ze werken zo goed! Vooral als je het even niet of andere gebruikt.
Ik vroeg me af, ik denk dat je bedoelt dat je haar te lijden heeft en niet te leiden? 😉

Silkeblogs -

Ik vind de prijzen nog wel oké voor kappersproducten! Ze klinken heel fijn =D

Johanneke -

Mooie producten, wel jammer dat ze aan de prijzige kant zijn. Zelf heb ik ook fijn haar maar krullen van de remington pearl wand blijven wel 2/3 dagen zitten bij mij.

Lindsey Beljaars -

Ik heb nog nooit iets geprobeerd van dit merk maar het klinkt heel erg fijn!

Aboutsbstyle -

Wat klinkt dit fijn zeg! Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden hiernaar. Ik ga het onthouden mocht ik nieuwe producten nodig hebben. Liefs soraya

Lynn -

Het product heet stylebrid, niet stylebird ; )

Willemijn -

Hahahaha oeps! Geen idee hoe ik dat nu weer in m’m kop heb gekregen hahaha!

beautifulday4makeup -

Jammer dat ze zo aan de prijs zijn, maar ze klinken wel super

Kiss & Make-up -

Ik ben echt heeeel basic met mijn haarverzorging en haarstyling, dus dit is niet meteen wat voor mij. Ik weet gewoon dat als ik zoiets koop ik het toch niet gebruik. Buiten de shampoo en conditioner dan :-)

Carina -

Qua ingredienten vind ik alleen de potion 9 enigzins oke. Ik vind de producten zwaar overpriced voor de slechte ingredienten die erin zitten. Fijn dat het voor jullie werkt maar zelf zal ik het nooit kopen.

Brenda Andriese -

Hier een fervent Sebastian gebruikster. Voor mij zijn top de Penetraitt shampoo en conditioner, dan Texturizer in mijn handdoekdroge haar en dan föhnen. Ik heb dun maar beschadigd haar en moet vanwege elke dag sporten mijn haar ook echt elke dag wassen. Deze combi zorgt ervoor dat mijn haar niet uitdroogt maar tegelijkertijd niet slap maakt. Als ik mijn haar niet elke dag zou moeten wassen, zou ik voor de Volupt shampoo en conditioner gaan in combi met de Texturizer. Dat is ook echt een top-combi. Zijn idd fijne producten.

Suzanne -

Klinkt echt onwijs fijn!

Liset - Beautydagboek -

Wat een heerlijke producten! En zo luxe :). De Stylebird is wel wat voor mij. Alhoewel ik zelf slag/krul in mijn haar heb, wil ik wel dat mijn haar zo goed mogelijk in model blijft. Lijkt me een fijn product dat echt werkt!

Femke -

Ik moet zeggen dat alle vier de producten erg goed klinken en ik zou ze zo alle vier willen kopen. Ik weet alleen zeker dat mijn portemonnee daar anders over denkt. De Stylebird 9 ga ik eens even verder bekijken :-)!

Maura -

Leuke review! Leuk geschreven! Ik kan de producten van Kevin Murphy ook aanraden. Veel natuurlijk ingrediënten, ecologisch verantwoord, proefdiervrij en vrij van sulfaten en parabenen. Misschien iets voor jullie om te testen?

Macblogster -

Ik ben erg benieuwd naar de combinaties die je gebruikt. Kun je hier iets meer over vertellen?
Gebruik je bijvoorbeeld Trilliant icm Potion 9, of gebruik je het om & om?
Indien dit laatste: wanneer gebruik je Trilliant en in welke situaties Potion 9.
Ik vraag dit omdat ik serieus interesse heb in de producten 😉

Willemijn -

Ah goeie vraag! Ik gebruik de Stylebird en Potion altijd. Dus fohnen met Stylebird, daarna de potion in de punten van m’n lokken. Als ik dan ook nog ga krullen of stijlen (doe ik soms) gebruik ik er overheen nog eens de Trilliant, als soort van extra hittebeschermer. De Potion doe ik namelijk alleen in mijn punten, terwijl ik de Trilliant over mijn hele haar spuit (iets minder zwaar van textuur dan de potion). :)

Anniek -

Wauw, wat zitten er toffe producten tussen dit rijtje zeg! Niet van die standaard dingen, dat is ook tof. Zelf vind ik de prijzen wel erg hoog liggen, maar voor de stylebird zou ik het dan misschien nog wel weer over hebben!

Reageer ook