Mijn 3 favoriete zomergeuren

De zomer komt er aan en zeker met deze lekkere temperaturen vind ik het tijd voor frisse en luchtige geuren. Er zijn drie geuren die ik gebruik als de temperaturen stijgen. Dit zijn ze!

Jo Malone Mimosa & Cardamom Cologne

Deze geur van Jo Malone (Mimosa & Cardamom) is een frisse kruidige maar zachte geur. Ik vind dit zelf een hele lekkere combinatie. Pure frisse geuren zoals citrusgeuren ruiken bij mij nooit zo lekker. Ik heb altijd wel een combinatie nodig van kruidig en warm (licht zoet) als ondertoon in een frisse geur en deze van Jo Malone heeft dat.

Dior Addict Eau Délice

Deze geur heb ik ondertussen al drie jaar en ruikt nog steeds goed. Ik berg mijn geuren ook donker en koel op, dat scheelt natuurlijk maar toch verbaast het me hoe goed deze geur blijft. Deze geur is een mix van fris en zoetzuur door de geuraccenten van cranberry’s. Zoals Dior omschrijft:

“De opening is pittig en delicaat tegelijk en maakt de weg vrij naar een fris en bloemig hart. Daar ontluiken de Grandiflorum Jasmijn uit India en Egypte en de bijzondere, zeldzame Ylang-Ylang uit Mayotte. Op de achtergrond zorgen accenten van Witte Musk voor consistentie, bestendigheid en een katoenzachte finale. Een geur die staat voor subtiele, sensuele zachtheid.”

Ook door de witte musk die erin verwerkt zit is dit voor mij weer een topper. Ik draag deze geur na drie jaar nog steeds erg graag en pak Dior Addict Eau Délice er altijd bij als de lente/zomer aangebroken is.

Marc Jacobs Cucumber

Marc Jacobs Cucumber is een van mijn nieuwste geuren en ik ben er dol op. Wederom voor mij de perfecte zomerse geur. Cucumber behoort tot een van de vier unisex geuren uit de Marc Jacobs ‘Splash’ collectie. Je hebt ook nog Rain, Cotton en Pear. Die laatste lijkt me ook heel lekker.

Marc Jacobs Cucumber is een vrolijke, zomerse geur: heel verfrissend. Licht, groen en fris zijn de woorden waar ik aan denk bij deze geur. Dit zijn de geurnoten:

  • Topnoten: komkommer, lotusbloemblad, bamboe
  • Hartnoten: lelietjes-van-dalen, lindebloesem en freesia
  • Basisnoten: muskus en blanke houtsoorten

Het enige wat ik jammer vind is dat Marc Jacobs Cucumber een eau de toilette is en daardoor sneller vervliegt, ik had liever een eau de parfum gehad. Maar goed, als ik deze geur draag neem ik ‘m mee in mijn tas om naderhand nog eens bij te spuiten.

Van deze drie gebruik ik op dit moment Marc Jacobs Cucumber het vaakst. Dior en Jo Malone wissel ik wat af. Voor de dames die ook eens een frisse geur willen proberen, maar het bij zichzelf niet altijd lekker vinden ruiken: zorg er voor dat de basisnoten warm/kruidig zijn en de topnoten fris. Dat kan nog wel eens voor een verrassing zorgen!

21 reacties

Fragrancy -

Ik ga in de zomer meestal voor de volgende geuren:
Elle van YSL edp
Alien Edt van Thierry Mugler
Womanity van Thierry Mugler
Estee Lauder bronze goddess capri
Comme de Garcons 888

Karin van den Berg -

Leuk artikel! Ik ben echt een parfum addict, met een collectie van +100 flesjes heb ik ook echt wel een aantal zomer favorieten. Al blijft mijn voorkeur uitgaan naar zwaar en kruidig. Kenzo Jungle L’Elephant, Dior Addict (vintage 2002 formule) en mijn lijfgeur Ck Obsession. Licht en luchtig is niks voor mij zelf hardcore YSL Opium op een warme zomerdag I love it!

Kirsten -

Lijken me heerlijke geuren! Ik ben de laatste jaren helemaal niet meer zo met parfum bezig, super jammer! Vind de lekkere parfums vaak wat te duur om mezelf cadeau te doen. Terwijl het zo heerlijk is om een fijne parfum op te hebben. :)

arlet -

Mijn favoriete geur van dit moment is er eentje van de Zara (zeker studentje proef) en het is de geur pear and white flowers, misschien ook iets leuks om te laten zien op jullie bllog want de zara heeft best goede parfums voor de prijs (denk 6-7 euro ofzo)
Xx Arlet

wendy -

Ik kende deze geuren nog niet. De cucumber ben ik wel benieuwd naar.

Mimi -

Mooie geuren, ben benieuwd naar die van Jo Malone. Zelf heb ik daarvan de Sea salt & wood sage. Dat vind ik een 10 tot 20 graden geur. Andere zomerfavoriet is Daisy oh so fresh van Marc Jacobs.

Linda -

Ik ben erg benieuwd geworden naar de geuren van Marc Jacobs. In de zomer draag ik graag ‘Happy heart’ van Clinique

Siri -

Ik heb de cotton versie van Marc Jacobs en hij ruikt zo lekker! Licht en een beetje naar zonnebrand haha! Doet me denken aan de zomer. Rain uit dezelfde serie zou ik ook wel willen hebben!

Eva -

Mooie geuren! Ik kom altijd terug bij Flower by Kenzo dat is mijn all time favorite!

femketje -

die cucumber klinkt lekker fris 😀

Kiss & Make-up -

Mimosa & Cardamom is inderdaad een hele lekkere!

Danique Krol -

Mmmm.. Ze lijken me heerlijk! Ikzelf ben echt dol op Summer van Calvin Klein voor deze zomer!

beautifulday4makeup -

Ik vond zelf cucumber wat minder, maar pear is zo goed van Marc Jacobs

Aboutsbstyle -

Prachtige geuren. Vooral Marc Jacobs lijkt mij wat. Liefs soraya

Johanneke -

Ik ken die unisex geuren van Marc Jacobs helemaal niet, cotton lijkt mij super lekker.

Lindsey Beljaars -

Oeeh nice! Ik ben vooral benieuwd naar Marc Jacobs Cucumber!

Eva -

Wat toevallig! Laatst heb ik voor het eerst die van Marc Jacobs geroken in de winkel. Hij verraste mij echt! Heel zomers! Maar ook ik vind het jammer dat het geen eau de parfum is…

Margot -

Ik ken deze geuren ook niet!Ik blijf wel nieuwsgierig naar Jo Malone en zou daar best eens iets van willen proberen.

Elles -

Het lijken me echt super lekkere geuren! Ik ken ze allemaal niet, maar zo leer je ook nog wat kennen!
Liefs,
Elles

Suzanne -

Volgens mij hele lekkere geuren. Mijn favoriete geur voor de zomer is sun van jill Sander.

Femke -

Best erg, maar ik weet van alle drie deze geuren helemaal niet hoe ze ruiken. Zelf gebruik ik nu heel graag Flowerbomb van Viktor & Rolf en An’na van AnnaYake.

Reageer ook