Dutchess Scheermesjes

Een goed scheermesje vind ik belangrijk, want het zorgt voor een glad resultaat zonder huidirritatie. Hij moet minstens 4 mesjes hebben en een flexibele kop hebben. Mijn favoriete merk is Gilette. Alleen dat is zo duur! Toen ik een mailtje kreeg van Dutchess werd ik nieuwsgierig. Bij Dutches koop je online 4 mesjes voor €12! Lees even verder, want het is zeker het bekijken waard!

Dutchess is een ‘Ladies Shaving Club’. Je kan kiezen om de vier mesjes per 1, 2 of 3 maanden naar jou te laten versturen. Je betaalt geen verzendkosten en omdat het pakketje door de brievenbus past betaal je ook geen verzendkosten. Je abonnement kun je te allen tijden opzeggen of pauzeren. Per keer betaal je €12. Dat is €3 per mesje! Hoe goed klinkt dat?

dutchess scheermesjes

De eerste keer dat je bestelt ontvang je het starterspakket. Hierin zit een houder/handvat, een bodylotion en 4 mesjes. Na het starterspakket ontvang je iedere 1, 2 of 3 maanden de 4 mesjes en de bodytion. Voor het starterspakket betaal je niets extra’s.

Wanneer je handvat kapot gaat of je wilt een nieuw of extra handvat kun je deze ook los bestellen.

dutchess scheermesjes

Het mesje zelf scheert prettig. Doordat het 5 mesjes heeft wordt de druk over de huid goed verdeeld en daardoor is de kans op snijwondjes kleiner. De kop van het scheermes is flexibel en dit scheert ook prettig. Ideaal trouwens dat er om de mesjes beschermkapjes zitten. Zo kun je hem netjes opbergen (voorkomt bot worden) en kun je je mesje ook makkelijk mee op reis nemen. Zo voorkom je snijwonden als je in het donker op de camping naar je scheermes loopt te graaien. (Ik spreek uit ervaring 😛 ).

Het mesje is vergelijkbaar met een Venus Gilette scheermesje uit de oorspronkelijke lijn (de lichtblauwe). Er zit ook een Vitamine E en Aloë Vera strip op de mesjes, alleen daar merk ik niet zo heel veel van. De strip is vrij hard waardoor hij weinig product afgeeft. Dutchess heeft maar één soort mesje in de collectie en dat is deze. Op zich zou ik het wel een leuke optie vinden als er meerdere mesjes verkrijgbaar zouden zijn, zoals een mesje met een scheerzeepje er aan. Dat vind ik namelijk zo makkelijk!

Het feit dat het een soort abonnement is vond ik eerst een beetje irritant. Ik hou niet zo van abonnementen. Maar je kunt je abonnement elk moment opzeggen of pauzeren en daarmee zit je dus in principe nergens aan vast. Maar hoe weet je nou wel pakket je moet nemen? Het antwoord vond ik op de website:

“Welk pakket werkt het beste voor jou? Dat bepaal jij natuurlijk helemaal zelf. Uit onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen net iets minder dan twee weken doen met een mesje. Dat betekent dat vier mesjes per twee maanden gemiddeld is. Toch hangt het natuurlijk helemaal af van hoe vaak jij je scheert, wat voor een haar- en huidtype je hebt en in welk seizoen je leeft. Om optimaal van het mesje en de exfoliatiefunctie ervan (dode huidcellen verwijderen) gebruik te maken dien je het mesje te vervangen voordat je merkt dat het echt minder scherp wordt.”

Voor meer informatie en duidelijkheid over het abonnement kun je het beste deze FAQ pagina lezen. Daar vind je heel uitgebreide informatie.

Mijn eerste indruk is heel positief! Ik vind het concept goed doordacht en door de prijs is het aantrekkelijk. €12 voor 4 mesjes vind ik heel schappelijk! Ook vind ik het fijn dat het zo compact en met weinig verpakkingsmateriaal verstuurd wordt. Fijn voor het milieu en goed voor mijn uitpuilende badkamerkastje. Ik zou zelf een abonnement voor eens in de 3 maanden nemen, ik verslijt ongeveer een mesje per maand namelijk. Ik vond het super tof dat ik een setje mocht uitproberen want anders had ik zo iets nooit geprobeerd. Ja, aanradertje!

16 reacties

Florence Vlogt -

Lijkt me best handig ook op reis!
Kruidvat heeft een borstel die lijkt op die maison pearson. Willen jullie een vergelijking maken?
Liefs xx

beautifulday4makeup -

Deze kende ik niet, maar ik vind het concept wel tof klinken

Silkeblogs -

Hoe handig! Dat ga ik meteen eens bekijken!

Merel -

Yeey een review, dankjewel! Ga er over nadenken om het een keertje te proberen, ik doe nu echt te lang met een mesje en als het kwalitatief vergelijkbaar is met Gilette, helemaal prima!

Natasja -

Leuk concept!
Maar dit zijn bijna letterlijk de vroegere Fantastique scheermesjes van Balea, zelfde vorm, kleur, hoesje om het mesje en al, haha!

Eva -

Leuk dat het nu ook voor vrouwen is! Ik lift mee op de mannelijke variant Bolding met mijn vriend, werkt ook prima voor de beentjes 😉

Danique Krol -

Wat een apart concept! Het lijkt me wel een fijn mesje, maar ik blijf toch bij die van Kruidvat eigen merk.

Margot -

Leuk concept! Al heb ik nu het idee dat ik echt wel behoorlijk lang met mijn scheermesjes doe…

Tamara -

Daarom houd ik van reviews, om de mening van andere te kunnen lezen. Een abonnement lijkt mij ook irritant, maar zie er toch ook wel de voordelen van in.

Loes -

Je betaalt geen verzendkosten en omdat het pakketje door de brievenbus past betaal je ook geen verzendkosten. Haha en bij welk pakket moet nog een K achter de wel.

Verder vind ik de mesjes er niet speciaal genoeg uitzien om echt te nemen.

Mariet -

haha ja Inderdaad! viel mij ook al op :)

Lindsey Beljaars -

Klinkt fijn! Inderdaad een schappelijke prijs!

Annemarie -

Ik vind dit een heel handig idee! Scheermesjes is echt zo iets wat ik elke keer vergeet te kopen en dus ineens zonder zit. Zou voor mij dus de perfecte uitkomst zijn als het gewoon lekker wordt bezorgd haha!

Elise -

“Je betaalt geen verzendkosten en omdat het pakketje door de brievenbus past betaal je ook geen verzendkosten.” Duidelijk, haha! Mij toch niet gezien voor dit, ik koop liever scheermesjes in de 1+1 gratis actie van de Etos.

Nienke -

Het idee vind ik heel leuk en de prijs vind ik ook schappelijk, maar ik hou niet van geklooi met scheerschuim. Sinds ik die mesjes met ingebouwde scheergelkussentjes (leuk galgje woord ;)), wil ik niet meer anders.

Mariëlle -

VInd het abbonement idee inderdaad wel wat. Kom altijd scheermesjes tekort… Maar of ik zomaar zou overstappen naar een merk dat ik niet ken… hmmm twijfel. Echter een msje met een scheerzeepje eraan lijkt mij wel wat.

Reageer ook