The Balm Meet Matt(e) Trimony

Zoals jullie vast wel weten zijn Martine en ik al jaren gelukkig met onze Matt(e). Menig ooglookje wordt opgebouwd aan de hand van één van The Balm’s mooiste paletten, Meet Matt(e) Nude. Maar The Balm heeft onlangs een nieuwe hunk uitgebracht. Ontmoet The Balm Meet Matt(e) Trimony en fall in love!

The Balm over haar nieuwste Matt:

“First you Met Matt(e), then you Met Matt(e) Nude, now it’s time to Meet Matt(e) Trimony—the special occasion palette. Featuring nine versatile shades, these matt(e)s are ‘suit’able for any occasion. With a velvety smooth texture, triple-milled formula and true-to-pan payoff, your look will live on happily ever after. Always easy on the eyes, Meet Matt(e) Trimony transitions from business casual to black tie in no time.”

Het palet ziet er uit zoals we gewend zijn van de andere paletten uit deze reeks. Van karton gemaakt (ideaal, lekker dun en lichtgewicht), met een hunk op de voorkant, 9 kleuren en een spiegel aan de binnenkant en een profiel van Matt op de achterkant. Ik vind de paletten van The Balm altijd zo leuk vormgegeven!

Het fijne aan de Matt(e) paletten van The Balm vind ik dat de pans lekker groot zijn, het palet lang mooi blijft en de grote spiegel is daarnaast ook zeer handig. Het palet gaat daarnaast ook zeer lang mee. Iedere oogschaduw bevat 2,4 gram. Ter vergelijking, een MAC oogschaduw bevat 1,5 gram. Hier krijg je dus 1,1 gram.

Het lijkt in eerste instantie een duur palet, maar als je de verhoudingen die ik hierboven beschrijf in je achterhoofd houd en ik je vertel dat dit palet €40,90 kost, dan valt het opeens best mee. Want per oogschaduw betaal je namelijk €4,50. Een MAC oogschaduw kost €17,50 per stuk!

De kleuren in het Meet Matt(e) Trimony palet varieren van nude en beige tot roze, oudroze, paars en rood. Ook zit er nog een zwarte kleur in. Dit zijn de 9 kleuren:

 • Matt Lin: Cremewit met roze ondertoon
 • Matt Thomas: Zachtroze
 • Matt Rossi: Taupe
 • Matt Lopez: Mediumbeige met een tikje oranje
 • Matt Kumar: Diep roodpaars
 • Matt Moskowitz: Donkerpaars
 • Matt Evans: Beige
 • Matt Reed: Diep donkerbruin
 • Matt Ahmed: Zwart

Matt Lin – Matt Thomas – Matt Rossi

Matt Lopez – Matt Kumar – Matt Moskowitz

Matt Evans – Matt Reed – Matt Ahmed

Zoals je goed op de swatch ziet zijn alle kleuren inderdaad mat. Daarnaast zijn ze ook heel goed gepigmenteerd. Echt super mooi en precies zoals ik gewend ben van The Balm. Zo bracht ik op een gegeven moment tijdens het maken van een look de lichtroze kleur aan, net iets te ver over een donkere kleur. En dat dekte gewoon best wel goed! Wow! Dat belooft veel goeds! Zo op het eerste gezicht ben ik echt dol op Matt Lin, Matt Lopez en Matt Evans. Ook Matt Kumar ziet er heel tof uit!

Lookjes maken, dat kun je goed met dit palet! De oogschaduws blenden mooi met elkaar zonder een soepje van kleur te worden. De oogschaduw brengt lekker dekkend aan en ondanks dat de oogschaduw heel mat is, heb je weinig last van fall out.

Martine en ik hebben beide een paar looks gemaakt met het palet. Je ziet ze hieronder!

Look 1 (Willemijn)

 • Matt Lin: op het binnenste gedeelte van het ooglid en op het wenkbrauwbot
 • Matt Lopez: in de crease en op de onderste wimperrand
 • Matt Reed: in de buitenste ooghoek

Look 2 (Willemijn)

 • Matt Lin: op het binnenste gedeelte van het ooglid en op het wenkbrauwbot
 • Matt Thomas: in de binnenste ooghoek
 • Matt Kumar: op het 2/3e buitenste deel van het ooglid en vervaagd richting de crease
 • Matt Lopez: in de crease en op de onderste wimperrand
 • Matt Evans: overgangskleur tussen wenkbrauwbot en crease
 • Matt Reed: in de buitenste ooghoek van het ooglid en de wimperrand en als dun lijntje op de wimperrand

Look 3 (Martine)

 • Matt Lin: op het binnenste gedeelte van het ooglid en op het wenkbrauwbot
 • Matt Thomas & Matt Rossi: als overgangskleuren gebruikt in de arcadeboog
 • Matt Moskowitz: buitenste ooghoek en 1/3 deel arcadeboog
 • Matt Kumar: gebruikt om Matt Lin en Matt Moskowitz in elkaar over te laten lopen op het ooglid
 • Matt Reed: heel licht aangezet in de buitenste ooghoek voor extra diepte
 • Matt Moskowitz, Matt Rossi en Matt Kumar gebruikt onder het oog

Look 4 (Martine)

 • Matt Lin: over het hele oog als basis
 • Matt Evans: als overgangskleur in de arcadeboog en onder het oog
 • Mass Moskowitz & Matt Reed gebruikt op het ooglid en geblend in de arcadeboog
 • Matt Kumar: gebruikt als overgangskleur in de buitenste ooghoek om zo de look wat op te warmen
 • Matt Reed & heel licht Matt Ahmed gebruikt in de buitenste ooghoek

Yay! Zoals je ziet kun je enorm diverse looks maken met dit palet. Van licht/nude tot smokey en van koel tot warm.

Of je iedere keer de moeite waard vindt, dat blijft altijd persoonlijk. De enige twee kleuren uit het palet die ik zelf niet zo vind zijn Matt Ahmed en Matt Moskowitz. Maar Martine is hier dan weer helemaal fan van. Aan de kwaliteit ligt het in ieder geval niet. Die is top!

Ik vroeg Martine om een kort stukje te schrijven zodat jullie ook weten wat haar mening is. Maar ze kwam met onderstaand betoog, hihi! Dus laten we daar maar mee afsluiten, want ik sluit me er volledig bij aan!

Martine: ‘Al een tijdje had ik dit palet op het oog en ik kon niet wachten tot het in de Nederlandse webshops te koop zou zijn. Nu ik Meet Matt(e) Trimony in mijn bezit heb, ben ik in de zevende hemel. Ik vind iedere kleur fantastisch. Stuk voor stuk prachtige kleuren. Zo leek Matt Thomas me helemaal niets maar het is een hele mooie tint om andere kleuren mee te blenden in de arcadeboog. En breek me de bek niet open over Matt Kumar: deze kleur is waanzinnig en warmt iedere look prachtig op. Oh en Matt Lin, Matt Rossi, Matt Moskowitz, Matt Reed, Matt Ahmed, Matt Evans en Matt Lopez: ik kan niet kiezen met wie ik wil trouwen. Mijn meest favoriete kleuren zijn denk ik Matt Lin, Matt Rossi, Matt Kumar, Matt Moskowitz, Matt Evans en Matt Reed. Mocht je nog eens een cadeaubon vragen voor je verjaardag: vraag dan voor ongeveer €80 aan bonnen voor webshop Boozyshop bijvoorbeeld en gooi meteen Meet Matt(e) Nude en Meet Matt(e) Trimony in je winkelmandje. Met deze twee is je stash serieus compleet. Ze vullen elkaar beide prachtig aan en zijn wat mij betreft een must voor je matte-paletten-stash. Ik ben er helemaal weg van en vanaf nu ligt hij voor altijd in mijn kaptafellade naast zijn ‘best man’ Meet Matt(e) Nude.’

Wij kochten het The Balm Meet Matt(e) Trimony palet voor €40,90 bij Boozyshop.

Heb jij het The Balm Meet Matt(e) Trimony palet al geprobeerd? Zo nee, staat ‘ie op je wishlist of skip je ‘m?

47 reacties

Nicole -

Prachtig palette! De kleuren zijn mooi bij elkaar gekozen en de verpakking ziet er super leuk uit.

Amber -

Oh wauw dames, jullie hebben me heel enthousiast gemaakt. Vraag me alleen af wat jullie aanraden als eerste palette, als je ze niet beide tegelijk wilt bestellen; Nude of Trimony?!

Willemijn -

Oei… Hmm. Dat hangt denk ik erg van je persoonlijke smaak af. Ik zou eerder voor Nude gaan, Martine denk ik voor Trimony.

Mariska -

Dat is inderdaad een heel leuk palette zeg :) Mooie vormgeving en mooie kleuren!

britt -

Bij Douglas is het palette 5 euro duurder! Dus je kunt beter via boozyshop bestellen

Syl -

De kleuren vind ik echt onwijs mooi en divers!

Ilona Wielinga -

Wauw, wat een mooie kleuren. Je kan er ook zo mooi met afwisselen en zulke mooie looks mee maken. Geweldig!

Yentl -

Wauw wat een mooie ooglooks hebben jullie hiermee gemaakt! Vooral de laatste! Deze staat vanaf nu op mijn wishlist al vind ik hem best duur. Maar je betaalt nu eenmaal voor kwaliteit zeker.

EVA -

Ik zag het palette al langs komen op internet maar kon geen goede review van vinden. Bedankt dames jullie hebben me overtuigd! Look 2 (Willemijn) vindt ik echt heel mooi!

beautifulday4makeup -

Oook dit lijkt mij weer een toppertje: ik hou echt van the balm

Irina -

Wat een prachtig palette! Je kunt er zo te zien ook veel kanten mee op.
Deze ga ik zeker onthouden ^^

Macblogster -

Wauw, ik wist niet dat The Balm zo goed gepigmenteerd is, vooral matte kleuren zonder fallout, da’s best netjes. Dat is de prijs wel waard. Thanks voor dit review.

Amélie Cammaert -

Ik ben nooit fan geweest van de verpakking van “The balm” maar hun producten lijken altijd top!

Floortje -

Ik koop eigenlijk nooit losse palettes, maar deze ziet er écht goed uit! Ik onthoud hem zeker 😀

Patricia -

Blij met deze review! Ik vind het mooie kleuren en geschikt voor verschillende ooglooks. De oogschaduw werkt heel fijn weet ik uit ervaring met Matte Nude. Ik heb dat palet trouwens te koop, helemaal nieuw en nooit gebruikt ( dubbel besteld per ongeluk). Iemand belangstelling??

Elise -

Super mooi palet! Lijkt alleen wel echt ontzettend op mijn Stila Eyes are the Window palette in Soul, dus deze ga ik overslaan :-)

femketje -

awesome palette 😀

PinkFairy -

Ah zo mooi! Deze palette is echt prachtig!

Suzanne -

Mooie looks hebben jullie ermee gemaakt!

Liens -

Op deze review zat ik al te wachten! Ik ben dol op het Meet Matt(e) Nude palette dus deze gaat ook zeker weer op mijn wishlist :)

Julie Tina -

Wat een prachtige kleurencombinatie in dit palette! Look 2 en 4 van jullie vind ik geweldig mooi.

An Kusseler -

Is echt een top palet waar je super veel mee kunt combineren, heb er overlaatst ook over geschreven. 1 van mijn favo’s. Jullie blog is echt super ! :-)

Danielleeee -

Wat een ontzettend mooi palette ! Nu nog even doorsparen :) Prachtige looks ook !

Amy-Denise -

Wat een prachtig palette is dit! Deze staat sowieso op mijn wishlist, net als zijn voorganger. Wat een mooie looks hebben jullie hier mee gemaakt ook.

DisneyChicks.nl -

De vormgeving van The Balm is altijd zo fantastisch mooi! Ook dit palette weer. En wat fijn dat de kleuren ook zo bevallen!

Nienke -

Zooo mooi.. Maar heb al zoveel palettes, en gebruik ze te weinig naar mijn mening! Moet eens een challenge houden voor mezelf, zodat ik er meer gebruik van maak.

Florence Vlogt -

Wat een mooi palette weer van The Balm. Ik val alleen altijd al om de vormgeving van de doosjes. Look 2 en look 4 vind ik persoonlijk het mooiste. Misschien moet ik toch maar eens eentje aanschaffen..
xx Liefs

Kirsty -

Wat een mooie kleuren! Normaal gesproken ben ik niet zo heel erg van volledig matte ooglooks, maar ik denk wel dat het handig is om dit palette te hebben voor als je wel matte wil gaan.

Kimmetje -

Wow, prachtig! Ik denk dat deze beter bij mij past dan Meet Matte Nude. Dus ik denk dat ik deze ga kopen

Kiss & Make-up -

Schitterende kleuren, deze gaat op mijn wish list.

Astrid -

Wat ziet dit palette er goed uit! En die swatches ❤️ Ja dit palette staat vanaf nu op mijn wensenlijst!

Sylvie -

Ziet er goed uit! De liquid lipsticks van The Balm (Meet Matte Hughes) zijn overigens ook echt prachtig! Ik heb zelf Charming, een mooie mauve kleur. Droogt niet uit en blijft lang zitten. Probeer ze eens, jullie zullen niet teleurgesteld worden :)

Nicole -

Oeh wauw dit is echt zo een mooi palette. Ik vind hem helemaal geweldig!

Aranka -

Wauw, hij is echt prachtig! Nog veel mooier dan ik eigenlijk dacht met alle ooglooks erbij. *schrijft op wishlist!*

Linda -

Ziet er mooi uit en mooie looks! Het meet matte nude palette heb ik wel dus ik ga deze zeker in mijn achterhoofd houden.

Silkeblogs -

Waaaauw, wat een prachtstuk! Supermooie looks, ook! =D

Celine -

Wauw! Wat een prachtig pallet en mooie kleuren. Ik heb zelf helaas nog niks van The Balm. Maar misschien gaat dit mijn eerste aankoop zijn.
Liefs, Celine

Jana -

De kleuren spreken mij niet zo heel erg aan maar de pigmentatie en de ooglooks die jullie gemaakt hebben zien er wel top uit!

Mimi -

Het is dat ik al teveel oogschaduwpaletten heb. Mooie looks!

Daniëlle -

Wat een mooi palette! Vooral van de vierde look ben ik fan! Erg mooi.

Curly Creative -

Wauw, ik ben fan! de laatste tijd gebruik ik veel matte oogschaduws
Laatst kocht ik van the balm een geweldig mat lipproduct <3

xx

Laura J -

Wow, prachtig palette weer van The Balm! Vooral de 4e look vind ik erg geslaagd! Wat betreft matte tinten doet The Balm het toch steeds erg goed en zoeken ze mooie kleurtjes bij elkaar.

Anniek -

Oeh, wat een gave kleurtjes! Helemaal jullie ding :) En oh, die vormgeving blijft zo leuk!

jennifer -

Heeeeel mooi palet!

Yvonne -

Ik ben binnenkort jarig, maar ik vier het niet…:) Ik vraag deze wel als cadeautje aan mijn man/vriend. Ziet er erg mooi uit en ik kan met 41 jaar wel wat matte oogschaduws gaan verzamelen.

Maaike -

Deze gaat per direct op de wishlist! Wow wat een mooi palette. Wel heel warm en ik zou hem niet snel als enige palette voor een look gebruiken. Maar wel zoals ik Meet Matte Nude ook gebruik: als extra palette bij die ene super shimmery all over lid shade. Zeker als ik een mooie single heb, vind ik deze paletten handig om toch snel een mooie look te maken.

Femke -

Wauw, ik vind dit echt een heel leuk en mooi palette. De kleuren passen helemaal in mijn straatje :-).

Reageer ook