Veranderingen

In de  loop der jaren verander je als persoon waardoor je vaak ook van make-up en kledingstijl verandert. Je eigen smaak speelt hierin een grote rol, maar ook de trends. Dit is er bij mij veranderd!

NARS Audacious Nathalie

Glans – Mat

Ik was gek op glanzende lipsticks en kon er geen genoeg van krijgen. Het begon met de Catrice Ultimate Colour Lipstick die licht glanzend was en met mijn 20e verjaardag kreeg ik van Willemijn een echte YSL Rouge Volupte, net zo glanzend als de huls. Geweldig vond ik de YSL Rouge Voluptes, ik heb ze geloof ik bijna allemaal.

Maar opeens kwam er een tijdperk waarin mat de trend werd. Toen ik voor het eerste een matte lipstick probeerde (MAC Please Me) was ik meteen verkocht. Dit vond ik stiekem veel mooier dan glanzend. Langzaamaan kocht ik steeds meer Matte en Retro-Matte lipsticks van MAC. Deze zijn top, hoewel ze niet het meest comfortabel zijn.

En afgelopen jaar ontdekten we de beste lipsticks van de eeuw met een semi-matte finish die super comfortabel zijn en met een superpigmentatie en houdbaarheid: NARS Audacious Lipsticks. We hebben ze voor jullie allemaal getest. Wat was dat geweldig om te doen! Deze lipsticks heb ik in mijn hart gesloten en ik draag nagenoeg niets anders meer. Ik moet niet eens aan glanzend denken en ik vind het vreselijk dat glanzend nu steeds meer trendy aan het worden is. Ik ga er niet in mee hoor, daarvoor ben ik teveel van mat gaan houden. Niet alleen van matte lipsticks, maar ook mijn geliefde matte oogschaduwpalet Meet Matt(e) Nude van The Balm zou ik voor geen goud kunnen missen.

https://www.youtube.com/watch?v=yWCpxlHRIy8

 

Pumps – Plat

Het kon me vroeger niet hoog genoeg. Ik was gek op pumps van minstens 8 cm en hoger. En niet comfortabel? Wat is dat? Het kon me niets schelen, ik voelde me er ontzettend vrouwelijk door en wandelde zelfverzekerd rond. Platte schoenen? Gadver! Ik kan me nog goed herinneren dat Willemijn en ik als enige van de klas in onze studententijd een keer overdag met z’n allen naar de  stad gingen. Al strompelend liepen we daar op onze zwarte pumps en rode lak laarsjes met naaldhak in de stad.

Ik moet er nu niet meer aan denken. Wat loopt dat klote zeg! Heel af en toe ga ik nog eigenwijs met mijn zwarte Invito blokhakken een dag naar Amsterdam -als we niet al teveel hoeven te lopen- maar na 10 minuten heb ik dan al weer spijt. Ik ben heel erg van platte schoenen gaan houden ook al word ik daar niet langer van: ballerina’s, ‘herenschoenen’, Charlotte Olympia’s en mooie sneakers. Wat loopt het allemaal zalig en platte schoenen kunnen er ook supermooi uit  zien. Ik ben dol op bijzondere schoenen met een print of een felle kleur of mooie details. Zelden draag ik nog pumps. Ik ga voor comfort maar dan wel stylish!

https://www.youtube.com/watch?v=bQ8pAU7-RUM

 

Experimenteren – Gezond haar

Experimenteren met mijn haar, ik hield er enorm van. Nog steeds vind ik het geweldig, maar in plaats van mijn gekke bevliegingen om mijn haar knalrood, roze, violet, wit, donkerblauw of donkergroen te verven zijn nu mijn belangrijkste speerpunten dat mijn haar gezond is en er verzorgd uit ziet. Ook trek ik steeds meer toe naar natuurlijke tinten en ombre varianten. Jarenlang wild experimenteren heeft wel zijn weerslag gehad op mijn haar: vooral het bleken natuurlijk. Op een gegeven moment komt er dan zo’n moment dat je denkt: ‘Ik wil weer lief zijn voor mijn haar.’ Mijn haar is nu voor 75% weer gezond, dat zie ik aan de glans en de stuctuur. Ik hoop aan het eind van het jaar dat alle droge, ooit gebleekte stukken er helemaal uit zijn geknipt. Lang leve Magic Sue van Salon B die heel erg voorzichtig is met mijn haar en Olaplex!

Budget – High-end

Ik denk dat een aantal van jullie dit ook wel merken aan LiveLifeGorgeous. We trekken steeds meer toe naar high-end producten. Niet alle high-end producten zijn het geld waard, maar een hoop wel. Ik merk zeker wel groot verschil met budgetproducten, vooral als het gaat om je basis make-up en dat is toch wel een van de belangrijkste dingen. Er zijn zeker een aantal budget pareltjes te koop maar die moet je maar net weten te vinden. Bij high-end producten heb ik veel minder vaak miskopen, daarom gaat daar mijn voorkeur naar uit en word ik alleen maar nieuwsgieriger naar nieuwe en andere high-end merken.

Ook met kleding ga ik liever voor een hogere prijsklasse. Als student kon ik geen duurdere kleding betalen en waren vooral winkels zoals H&M, Sting, C&A en HEMA mijn favoriete kledingwinkels. Ik loop er nog steeds wel eens naar binnen, maar ik ben veel kritischer geworden en koop daar nu minder snel. Nu ik het me kan veroorloven leg ik graag wat meer geld neer voor bijvoorbeeld een echte wollen/kasjmieren vest of een zijden truitje. Als ik mijn kledingkast opruim, doe ik ook wel eens wat duurdere kleding weg maar dat is van een hele zak dan maar 1 item. Ik merk dat de kleding die ik nu heb veel duurzamer is en veel langer mooi blijft en lekkerder zit. Ik vind het zelf een hele goede investering. Mijn favoriete winkels zijn op dit moment Sissy-Boy, Massimo Dutti en Vanilia. Pauw heeft ook een aantal ontzettend mooie items, maar daar kijk ik alleen want kopen gaat me te ver. Die prijsklasse is bizar.

Qua kledingstijl ben ik ook behoorlijk veranderd. Ik had niet echt een stijl vroeger (vond ik), daarna werd het wat tuttig gemixt met stoer en de laatste tijd hou ik van minimalistisch, basic met een edgy opvallend randje. Want het moet wel Martine blijven, die heeft altijd iets geks haha 😉

Weinig – meer – bijzonder parfum

Parfum is ook zo’n ding. Vroeger had ik bijna geen parfum in mijn kast staan. Een flesje Kenzo en dat was het, dat spoot ik eens in de maand een keertje op. Uiteindelijk kocht ik veel meer parfum, vooral mainstream geuren. De laatste tijd merk ik ook hier weer een switch in. Ik wil niet ruiken zoals iedereen, en hoewel Thierry Mugler Alien mijn hart gestolen heeft is het jammer dat heel veel dames deze dragen. Het maakt ‘m niet meer uniek. The Fragrance Store in Amsterdam opende mijn ogen. Wat een geweldige unieke geuren en mooie merken hebben ze daar. Vroeger had ik die geuren heel vies gevonden, maar nu kan ik de unieke kant van zo’n geur erg waarderen.

Alleen borstelen – styling

Als ik video’s van ons terug kijk toen we net begonnen met LLG denk ik heel vaak: ‘Oh God Tien, waarom deed je toen amper wat aan je haar?’ Hoewel ik vroeger ook al vaak naar de kapper ging omdat ik het leuk vond, deed ik qua styling helemaal niks behalve borstelen. Krullen maken? Föhnen? Ik was daar zo slecht in en zag het nut er niet van in: het bleef toch nooit zitten. Gelukkig in de loop der jaren ben ik op het gebied van haar veel en veel beter geworden. Ik gebruik verschillende soorten producten afhankelijk van de look die ik wil creëren en ik kan ondertussen ook goed met de krultang en stijltang overweg. Ik experimenteer ook veel meer met mijn haar door verschillende vlechttechnieken uit te proberen en besteed er nu over het algemeen veel meer tijd aan. Gelukkig!

Als ik zo kijk naar het totale plaatje zie ik er vooral volwassenheid in terug maar ook dat ik veel kritischer ben geworden in wat ik aanschaf. Vroeger boeide het me allemaal niet zo heel veel terwijl ik in de afgelopen jaren veel kritischer naar alles kijk en ik veel meer een mening heb gevormd over wat ik wel en niet mooi vind. Vroeger wist ik dat gewoon niet zo goed, maar nu wel. Heb jij ook zo’n switch beleefd?

24 reacties

Priscilla -

Heel leuk artikel! Ik zou dit van Willemijn ook wel willen lezen (of heb ik die al gemist?). Ik ben trouwens ook zo iemand die ‘t liefst Aliën draagt… maar tegenwoordig bewaar ik die voor de weekenden en feestjes en draag ik overdag een minder zware geur van Boucheron.

Jessica -

Ik ben ook heel erg van dagelijks hoge hakken naar vooral gympen gegaan. Ook herken ik het meer in kwaliteit investeren :)

Danique Krol -

Wat een ontzettend leuk artikel! Leuk om te lezen hoe erg je bent veranderd.

Audrey -

Wat een leuk, uitgebreid artikel! Ik droeg vroeger juist bijna altijd speakers en nu bijna niet meer. Oké, op hakken van 5 cm of meer kan ik absoluut niet lopen en naaldhakken skip ik ook, maar ik ben dol op laarsjes met een hak!

Mariska -

Wat leuk om te lezen :) Ja Aliën is en blijft mijn favoriete parfum, ik vind hem zo lekker. Mij maakt het niet zoveel uit of veel andere meiden het dragen eigenlijk.

Luna -

Leuk stuk! Ik begon vroeger met make up van drugstore merken (Max Factor) en ook droeg ik bekende merken parfum, omdat iedereen die had. Op een keer kreeg ik bij een parfumerie testers mee van onbekende geuren en die paste meer bij me. Sindsdien draag ik wat ik lekker vind ruiken en niet meer wat gangbaar of bekend is.

Qua make droeg ik nude kleuren. Blush, foundation, concealer skipte ik jarenlang. Ik had in mijn pubertijd acne en toen droeg ik dikke lagen foundation, waardoor ik mezelf had voorgenomen nooit meer mijn gezicht te plamuren toen de acne weg was. Maar sinds een jaartje draag ik weer lichte cc-cream en concealer, omdat het frisser oogt. Ook blush maakt me minder pips en de nude kleuren heb ik verruild voor matte rode lipstick. Ik investeerde in oogpaletten en begon te experimenteren met looks. Mijn lange haar liet ik halflang in lagen knippen. Qua kleding ruilde ik de shirts met opdruk/prents in voor klassieke looks.

Liselot -

Grappig! Helaas is er in mijn ministadje bijna niets verkrijgbaar, toch merk ik dat ik nu meer naar (iets) duurdere producten neig, hoewel ik net een complete drugstore shopping spree achter de rug heb. Sorry, portemonnee!

Nicole -

Grappig he hoe dingen zo veranderen. Vroeger was ik ook altijd van het ‘hoe meer hoe beter’, maar tegenwoordig ga ik toch steeds vaker liever voor wat luxere kwaliteits producten.

Diana -

Hoe ouder je wordt, hoe meer er verandert. Leuk om te zien!

Karen -

Bij mij is ook alles veranderd! Raar hoe je kan evolueren.. Alleen mijn fobie voor spinnen blijft haha

Eva -

Leuk om te lezen dat je zo bent veranderd.
Dat van je kapsels kan ik mij erg mee identificeren!

Margo -

Wat een leuk artikel is dit! Ik herken er een hoop uit! Van een kast vol met parfum tot maar 2 luxe stuks. High end gezichtsverzorging en make-up, ik merk ook dat het veel beter is voor m’n huid.

femketje -

zeker lekker volwassen aan het worden 😀

Tamara -

Wat grappig om te lezen. Ik was laatst hier ook over aan het denken, ik merk dat ik ook veranderd ben op veel gebieden, van nooit lipstick naar meestal wel lipstick en van budget naar high-end. Dit ligt ook wel een beetje aan het geld ervoor hebben.

Denise -

Super leuk artikel om te lezen, mooie veranderingen ook!

Caitlyn -

Je merkt echt de evolutie naar volwassen worden. Ik zit nu halfweg dat proces en ben er eigenlijk ook wel gelukkiger van geworden.
xx

Aboutsbstyle -

Wat een leuk artikel, en zeker ook heel herkenbaar. Zat zelf terug te denken maar wordt helemaal weer warm van binnen van alle verschillen. Liefs soraya

Lindsey Beljaars -

Heel leuk om te lezen! Sommige veranderingen hebben bij mij ook zeker plaatsgevonden, zoals van glanzende naar matte lipsticks!

PinkFairy -

Heel herkenbaar. Vooral dat van gezonder haar en high-end make-up. Ik koop ook bijna nooit budget make-up meer, alleen merken zoals Kiko vind ik nog wel de moeite waard. Maar voor de rest – liever kwaliteit dan kwantiteit :)

Margot -

Wat leuk om te lezen! Ik koop nog maar weinig make-up en ga dan wel vaak voor iets duurder.

Sandra -

Wat een leuk artikel en veel veranderingen zeg! Er zijn bij mij maar weinig dingen hetzelfde gebleven haha.

Anniek -

Wat grappig zeg, om zo alle veranderingen eens op een rijtje te zetten! Sommige dingen herken ik ook wel bij mezelf, vooral op het gebied van kleding. Een paar jaar geleden vond ik het echt heel tof om naar de Primark te gaan, en daar flink in te slaan, terwijl ik nu juist liever iets langer spaar voor een item wat ik écht mooi vind. In plaats van 5 ‘mwah’-shirtjes te kopen :) Qua make-up begin ik eigenlijk steeds meer te minderen… :)

Suzanne -

leuk om te zien. Veel veranderingen vinden ook bij mij plaats en dat is heel leuk om zo eens te zien.

Femke -

Ik denk dat mijn voorkeur voor parfum in de loop der jaren wel hetzelfde is gebleven.. Voor de rest is alles anders haha. Make-up verandert, mijn kledingstijl, mijn haren. Ja, ik vind dat leuk om terug te zien.

Reageer ook