Paula’s Choice Calm Redness Relief

Zoals jullie vast wel weten ben ik al jaren fan van de Paula’s Choice BHA 2% Gel. Wat mij betreft de beste en ook nog eens relatief voordeligste salicylzuur op de markt! Maar Paula’s Choice heeft meer producten. Zoals de Calm Redness Relief lijn. Producten tegen een rode, gevoelige huid. Martine en ik testten beide de nieuwe producten en delen vandaag onze bevindingen.

Paula’s Choice over de nieuwe lijn:

“Roodheid in het gezicht is een huidprobleem waar veel mensen dagelijks last van hebben. Er zijn meerdere factoren die de kans op roodheid van het gezicht vergroten zoals rosacea, huidallergieën, overmatige blootstelling aan de zon, erfelijkheid en gevoeligheid voor (bepaalde) ingrediënten. Paula’s Choice introduceert een productlijn die erop gericht is de rode, gevoelige huid te behandelen en deze de kalmering en verzorging te bieden die het nodig heeft. Calm Redness Relief is geschikt voor iedereen die last heeft van een rode, gevoelige, oncomfortabele huid en het moeilijk vindt om producten te vinden die de huid op de juiste manier verzorgen. De Calm lijn, bestaande uit tien producten, is speciaal ontwikkeld als unieke productlijn die onmiddellijk de geïrriteerde en rode huid kalmeert, verzacht en comfortabel laat aanvoelen. De tien producten uit deze lijn zorgen ervoor dat de huid weer een gladde en gezonde uitstraling krijgt.”

De lijn bestaat uit:

  • Calm Redness Relief Cleanser (2 varianten)
  • Calm Redness Relief Toner (2 varianten)
  • Calm Redness Relief 1% BHA Lotion Exfoliant
  • Calm Redness Relief Repairing Serum
  • Calm Redness Relief SPF30 Mineral Moisturizer (2 varianten)
  • Calm Redness Relief Moisturizer (2 varianten)

Van sommige producten zijn er zoals je leest 2 varianten verkrijgbaar: een versie voor de normale tot droge huid en een versie voor de normale tot vette huid.  Het serum en exfoliant zijn voor beide huidtypes geschikt.

Eerst even wat algemene puntjes in deze review. Zoals de verpakking. Paula’s Choice is duidelijk bezig met een restyling. De producten hebben een heel andere uitstraling dan voorheen. Het is wat cleaner, minder klinisch en wat meer modern. De soorten verpakkingen (tubes, pompjes en flacons) zijn wel hetzelfde gebleven.  Ik vind de nieuwe uitstraling wel wat hebben!

Op de verpakkingen staat duidelijk aangegeven wat het product doet, voor welk huidtype het geschikt is en hoe je het moet gebruiken. Prettig! Ook kun je natuurlijk altijd naar de website van Paula’s Choice gaan, waar je per product uitgebreide uitleg, ingrediëntenlijsten en meer (wetenschappelijk onderbouwde) informatie vindt. Dat vind ik altijd super handig. Om deze review niet letterlijk al te lang te maken plaatsten we dit keer niet de ingrediëntenlijsten in het artikel maar plaatsen we een linkje naar de productpagina waar je de ingrediënten kunt vinden. Anders wordt het voor jullie wel heel veel scrollen, zeker als je op je telefoon de webpagina bezoekt. 😉

Voor we beginnen nog wat meer over onze huidtypes. Ik (Willemijn) heb een gemengde huid. Mijn kin en neus zijn iets vetter, mijn voorhoofd en wangen wat droger. Ook ben ik gevoelig voor acne. Ik heb flinke roodheid op mijn wangen, door couperose (haarvaatjes die dicht en zichtbaar onder het huidoppervlak liggen). Mijn huid reageert redelijk snel op prikkels. Ik review daarom de producten voor de Normale tot Vette Huid.

Martine heeft een vrij droge, gevoelige huid. Vooral haar wangen en voorhoofd zijn droge gebieden. Heel af en toe heeft ze een puistje, maar haar huid is niet heel gevoelig voor acne. Wel reageert haar huid zeer snel op prikkels. Martine reviewt daarom de producten voor de Normale tot Droge Huid.

Dat gezegd hebbende, gaan we snel door naar de review.

Calm Redness Relief Cleanser – €22,90 (198 ml)

“Deze zachte, in water oplosbare reiniger verwijdert snel en effectief alle make-up, vuil en afvalstoffen van de huid. De cleanser heeft een licht schuimende formule en voelt zacht aan op de huid. De Calm Redness Relief Cleanser is verkrijgbaar in twee varianten; een voor de normale en droge huid en een voor de gemengde tot vettige huid. Voor de normale tot droge huid heeft de cleanser een crème-achtige textuur die gemakkelijk afspoelt zonder dat de huid hier droog of trekkerig van wordt. De cleanser voor de gecombineerde tot vette huid heeft een zijdezachte gelachtige textuur die de huid kalmeert en make-up op een milde manier verwijdert.”

Willemijn – Normale tot Vette Huid

De cleanser is inderdaad zoals de beschrijving zegt een beetje gelachtig. Het product schuimt héél lichtjes en het reinigt inderdaad goed en zacht mijn gezicht. Ik vind het zelf heel fijn om eerst een make-upremover in de vorm van een olie te gebruiken (ik ben fan van de Take The Day Of Balm van Clinique) en daarna een cleanser. Maar je kunt dit product ook gebruiken zonder eerst een make-upremover gebruikt te hebben. Dit heb ik natuurlijk ook even getest en inderdaad, dat werkt ook goed. Toch geef ik persoonlijk wel mijn voorkeur aan eerst met een make-upremover en daarna de restjes nog eens verwijderen met een cleanser. De Calm Redness Relief Cleanser is mild voor mijn huid, verwijdert overtollig vet goed en is niet te strippend voor de drogere delen van mijn gezicht. Fijn product!

Qua ingrediënten ben ik tevreden met het product! Het bevat een milde reiniger (Polysorbate 20), glycerine en havermout-extract (hoog in de ingrediëntenlijst). Havermout is een zeer verzorgend product voor de huid, lees dit artikel van Jetske Ultee maar eens!

Martine – Normale tot Droge Huid

Deze cleanser kun je voor zowel de ogen als het gezicht gebruiken. Het product is vrij dun en smeert makkelijk uit. Ik maak mijn gezicht eerst nat met warm water en daarna gebruik ik de cleanser. Hoewel mijn gezicht goed schoon wordt, kan de cleanser niet al mijn mascara weghalen. Daar gebruik ik naderhand de toner voor en dat werkt ook prima. Willemijn kijkt voor mij altijd de ingrediëntenlijsten na omdat ze er zoveel van weet, superhandig. Hieronder schrijft ze iets over Sodium Laureth Sulphate en dat gevoelige huidjes moeten uitkijken. Blijkbaar zit er geen hoge concentratie in, want mijn huid voelt heel zacht en niet trekkerig. Fijne cleanser, maar puur voor mijn ogen gebruik ik liever eerst iets anders zoals de Clinique Take The Day Off Balm.

* Toevoeging van Willemijn op het product van Martine: Ik bekeek de ingrediëntenlijst van Martine’s product en ik zag dat er Sodium Laureth Sulphate in zit. Nu is dit op zich een milde reiniger, maar toch moet je met een gevoelige huid uitkijken voor Sodium Laureth Sulphate. Sommige huidjes reageren er namelijk wel degelijk op. Of het je huid daadwerkelijk irriteert hangt erg af van de concentratie die in het product zit en of er ‘terugvettende oliën’ aan het product toegevoegd zijn. Voelt je huid na het wassen strak aan? Dan is het product waarschijnlijk te heftig.

Wel bevat het product weer voldoende hydraterende en verzachtende ingrediënten én kamille en aloë vera, relatief hoog in de ingrediëntenlijst, wat je huid op haar beurt weer kalmeert en verzorgt. Vandaar dat Martine het waarschijnlijk niet als irriterende cleanser ervaart en het dus niet irriterend voor haar huid is.

Calm Redness Relief Toner – €23,90 (118 ml)

“De ultra-zachte toner verwijdert de laatste sporen vuil en make-up van de huid terwijl het tegelijkertijd een kalmerend effect heeft op de rode, geïrriteerde huid. De toner bevat voedende en antioxiderende ingrediënten die roodheid, veroorzaakt door ontstekingen, verminderen. De huid zal, door gebruik van de toner, beter in staat zijn roodheid en tekenen van gevoeligheid weerstand te bieden. Voor de normale tot droge huid werkt de toner kalmerend en voorziet het de gevoelige huid van huid-identieke ingrediënten die het nodig heeft om gezond te functioneren. De alcoholvrije formule vermindert de verschijning van roodheid die veroorzaakt wordt door ontstekingen. De toner voor de gecombineerde tot vette huid heeft een ontstekingsremmend effect en vermindert irritaties. De toner helpt de huid beter in balans te komen en normaal te functioneren.”

Willemijn – Normale tot Vette Huid

Ik ben niet echt een fan van toner. Ik gebruik het eigenlijk nooit. Daarom kan ik ook kort zijn over dit product: het is gewoon niet echt iets voor mij. Het voelt wel lekker fris aan op mijn huid, maar verder heeft het voor mijn huid niet echt een toegevoegde waarde om het iedere dag te gebruiken. De enige keer wanneer ik het wel gebruik is als ik een dag geen make-up draag en aan het eind van de dag toch even mijn gezicht wil opfrissen. Dan gebruik ik alleen een toner en ga met een watje over mijn huid. Dat is iets milder dan met cleanser in de weer gaan en mijn droge wangetjes zijn mij er dan dankbaar voor. Maar verder kan ik niet heel veel inhoudelijk over dit product zeggen, omdat ik het niet heel veel gebruik.

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk zou het wel een goede toner kunnen zijn voor vrouwen die graag toner gebruiken. Er zitten verzorgende en kalmerende ingrediënten in zoals havermout, betaglucaan (ontstekingsremmend) en panthenol (verzorgend).

Martine – Normale tot Droge Huid

In tegenstelling tot Willemijn ben ik wel fan van toner. Ik vind het altijd lekker verfrissend, verkoelend en kalmerend en voor mijn gevoel haalt het net de laatste restjes vuil weg. Ik gebruik het altijd na het reinigen van mijn gezicht en soms ‘s ochtends als mijn huid er dof uit ziet. Of als ik een dag weinig make-up heb gedragen, dan sla ik de cleanser over en gebruik ik wat meer toner. I love it! Deze ingrediënten staan hoog in de lijst: glycerina basis, dit is een zeer hydraterend ingrediënt. Ook zit er allantoïne in, een kalmerende en effectieve stof die irritatie tegengaat. Daarnaast bevat het ook zoethoutwortelextract. Dit is een plantenextract met ontstekingsremmende eigenschappen.

Ik ben fan van deze toner. Hij is zeer kalmerend en verzorgend voor mijn gevoelige huid. Ik merk dat mijn huid naarmate ik het langer gebruik steeds minder reactief aan het worden is. Score!

Calm Redness Relief 1% BHA Lotion Exfoliant – €29,90 (100 ml)

“De Calm Redness Relief 1% BHA Lotion Exfoliant heeft een lichtgewicht en zijdeachtige lotiontextuur. Het product bevat salicylzuur (BHA) dat de huid exfoliëert, ook aan de binnenkant van de poriën, en daarnaast ruwe plekjes en pukkeltjes aanpakt. Door de ontstekingsremmende werking van deze exfoliant wordt roodheid gereduceerd en krijgt de gevoelige huid een rustige en egale uitstraling. De Calm Redness Relief 1% BHA Lotion Exfoliant is geschikt voor alle huidtypen en (na een opbouwperiode) dagelijks te gebruiken. Het product is daarnaast 100% vrij van geur- en kleurstoffen.”

Klik hier voor de productpagina.

Willemijn: Voorheen gebruikte ik altijd de 2% Gel van Paula’s Choice. Het verschil tussen die en deze 1% Lotion merk ik wel. Lotion vorm trekt veel sneller in dan de gel (die legt meer een laagje over je gezicht voor een poosje). Ook is de 1% milder. In de weken dat ik weinig acne heb is de 1% Lotion voldoende. Op momenten dat ik meer acne heb grijp ik weer naar de 2% Gel.

Martine: Ik gebruikte voorheen altijd de 1% BHA Lotion van de Paula’s Choice Skin Recovery lijn (rode verpakking). Als je af en toe een pukkeltje hebt werkt deze goed. Omdat ik niet acne gevoelig ben, merk ik weinig van dit product op dat  gebied. Maar nu ik de Calm Redness Relief versie gebruik, merkte ik dat de gekke, lichte rode puntjes op mijn kaken die reactief kunnen reageren eerst wat erger werden en langzaam steeds meer kalmeerden. Mijn huid lijkt ook wat gladder te zijn geworden. Ik heb het gevoel dat deze versie meer doet voor mijn huid omdat mijn huid steeds egaler lijkt te worden op mijn wangen en kaken. Ook lijken de fijne lijntjes op mijn voorhoofd minder. Daarnaast vragen jullie de laatste tijd heel vaak of ik een of ander magisch blur filter gebruik op Instagram voor mijn selfies maar nee! Naast een goede foundation/concealer en mooi daglicht is een huidverzorging die bij jou huidtype past wel een must en blijkbaar werpt dit zijn vruchten af want ik zie het zelf ook!

Calm Redness Relief Repairing Serum – €36,90 (30 ml)

“Calm Redness Relief Serum is een vernieuwend serum dat onmiddellijk een geïrriteerde en rode huid tot rust brengt. De combinatie van ontstekingsremmende en huidherstellende ingrediënten maakt het een perfecte formule om roodheid in het gezicht te verminderen terwijl de huid ook wordt gehydrateerd. Het serum bevat ceramiden, ingrediënten die huidirritatie tegengaan. Het Calm Redness Relief Serum heeft een zeer lichte textuur en laat al binnen enkele uren verbetering op de huid zien. Het serum is speciaal ontwikkeld voor mensen met een rosacea-gevoelige huid, maar is daarnaast ook ideaal voor iedereen die last heeft van aanhoudende roodheid en/of een zeer gevoelige huid. Het product helpt roodheid verminderen die het resultaat is van ontstekingen of huidirritatie, waaronder puistjes, zonnebrand, droge huid en allergische reacties. De Calm Redness Relief Repairing Serum is geschikt voor alle huidtypen en dagelijks te gebruiken.”

Klik hier voor de productpagina.

Willemijn: Dit product is aardig aan de prijs. Het serum is in tegenstelling tot veel andere serums veel dunner. Meer als een gel, in plaats van vet en voedend. Veel andere serums voelen op mijn gevoelige huid vaak verstikkend aan. Soms zijn ze zelfs zo geconcentreerd dat ze prikken. Sommige mensen met een gevoelige huid zullen dit vast wel herkennen. Dit serum voelt heel fris en kalmerend aan op de huid. Trekkerigheid of branderigheid verdwijnt wanneer ik het serum aanbreng. En juist doordat hij zo licht is, is hij geschikt voor de gevoelige huid.

Het serum is op basis van water en glycerine. Glycerine is een prima basis voor een verzorgend product. Daarnaast staat er op de derde plek hyaluronzuur (verzorgend, herstellend), op de vierde plek betaglucaan (onstekingsremmend) gevolgd door Sea Whip Extract (anti-inflammatory) en zo nog een heleboel ingrediënten met kalmerende, ontstekingsremmende en verzorgende werking.

Een groot pluspunt vind ik daarom ook de licht- en luchtdichte verpakking. Dat behoudt namelijk goed de effectiviteit van de ingrediënten.

Het effect op mijn huid is prettig. Mijn huid voelt heel rustig aan door het product. Wel moet ik voor of na het serum echt nog een moisturizer gebruiken om voldoende verzorging aan mijn huid te geven. Het is dus een ‘extra’ bovenop mijn huidverzorging. Ik gebruik het niet iedere dag, maar een paar keer in de week of wanneer mijn huid wat meer onrustig is dan normaal.

Martine: Ik weet niet zo goed wanneer ik dit serum nu precies moet gebruiken. Soms gebruik ik het als nachtcrème maar mijn huid lijkt het serum niet helemaal op te willen nemen. Ik heb het gevoel dat ik ‘s ochtends nog een laagje serum er af was omdat ik dan een slijmlaagje voel. Blijkbaar trekt het niet helemaal in. Wel is het lekker dun en heb je het zo op je gezicht aangebracht en voelt het heel natuurlijk. Ik heb geen last van prikkels of roodheid door het aanbrengen. Mijn huid ziet er kalm uit. Maar ik kan nog niet helemaal zeggen of ik hier fan van ben.

Calm Redness Relief SPF30 Mineral Moisturizer – €32,90 (60 ml)

“Deze moisturizer verzacht de gevoelige huid en beschermt de huid tegen de zon op een milde manier dankzij een minerale zonnefilter. De moisturizer is verkrijgbaar in twee varianten: een voor de normale tot droge huid en een voor de gecombineerde tot vette huid. De moisturizer gaat, mede dankzij antioxidanten, rimpels en vroegtijdige veroudering van de huid tegen. Deze hydraterende moisturizer voor overdag heeft een verzachtende textuur die de rode, geïrriteerde huid helpt bij het verbeteren van de barrièrefunctie.”

Willemijn – Normale tot Vette Huid

Deze zonnebrandcreme voor het gezicht met verzorgende eigenschappen is op basis van zinkoxide (6%) en titaniumdioxide (2,3%). Het is niet bekend of nanotechnologie (hele kleine deeltjes) is toegepast. Minerale zonnefilters zijn in principe filters geschikt voor een (acne)gevoelige huid en dat zal de reden zijn dat ze in deze producten zijn toegepast (in tegenstelling tot bijvoorbeeld oxybenzone). De zonnefilters in de producten van Paula’s Choice zijn niet hypermodern, maar bijna geen enkel merk heeft dat nog. Ik kan daarom gaan ‘bitchen’ dat er betere zonnefilters zijn, maar het punt is dat producten met betere zonnefilters nog maar heel moeilijk verkrijgbaar zijn. Dus ja, het kan beter, maar het is al een heel goed begin als we met z’n allen ons dagelijks tegen de zon zouden beschermen met bijvoorbeeld een product als deze. Het product is zeer mild, is niet te vet (perfect voor de normale tot vette huid), beschermt tegen zowel UVA als UVB straling en bevat ook nog eens geen parfum en wel verzorgende ingrediënten zoals allantoïne.

Niet high tech, wel effectief. Ik gebruik dit product dan ook dagelijks. Wel met de moisturizer eronder, want alleen dit product gebruiken is op dit moment (in de winter/ het voorjaar) nog niet voldoende voor de drogere delen op mijn gezicht.

Martine – Normale tot Droge Huid

Ik hou van dit product, zo fijn dat ik op een makkelijke manier alvast mijn gezicht kan beschermen. Mijn product is  op basis van titanium dioxide (3,8%) en zinkoxide (3,1%). Ook bevat het meer verzorgende eigenschappen dan Willemijns variant en is daarom meer geschikt voor de normale tot droge huid. Zo staat er vrij hoog in de lijst abrikozenpit olie. Willemijn geeft aan dat zij nog een serum gebruikt onder dit product, maar ik hoef dat niet te doen met mijn variant. Het product is precies goed. Het trekt snel in, mijn huid voelt zacht aan, ziet er kalm uit en blijft ietsje vetter (maar niet glimmend!) wat ontzettend fijn is voor mijn gigantisch droge voorhoofd. Topspul!

Calm Redness Relief Moisturizer – €29,90 (60 ml)

“Deze verzachtende moisturizer (voor de nacht), geformuleerd met een unieke combinatie van plantenextracten en celcommunicerende peptiden biedt verlichting aan de rode huid. Voor de normale tot droge huid heeft de moisturizer een romige textuur die de huid voedt, kalmeert en de symptomen van onder andere rosacea vermindert dankzij verzachtende ingrediënten en antioxidanten zoals jojoba olie en haverextract. De moisturizer voor de gecombineerde tot vette huid heeft een zijdezachte, lichte textuur en zit boordevol anti-irriterende en huidherstellende ingrediënten.”

Willemijn – Normale tot Vette Huid

Deze moisturizer is op basis van Cyclopentasiloxane (een sillicoon/huidverzorgend ingrediënt) en Glycerine (verzorgend). Ook staat er vrij hoog in de lijst zoethoutwortelextract, wat een ontstekingsremmende werking heeft. De moisturizer is een beetje gelachtig qua structuur en voelt heel licht aan op de huid. Hij is voor mijn huid net iets te licht. Deze moisturizer is eerder geschikt voor een vettere huid zonder normale of droge delen. Omdat hij niet voldoende verzorgend is voor mijn huid gebruik ik hem daarom ook niet. Dan heb ik toch liever mijn Olaz dagcreme!

Martine – Normale tot Droge Huid

Net als het serum weet ik wederom niet zo goed wat ik hier van moet vinden. Ik gebruik het als nachtcrème (soms met en soms zonder serum) en het lijkt gewoon oké voor mijn huid. Het doet niet veel speciaals heb ik het idee. Het is qua voeding voor mijn huid net goed genoeg. Als ik moet kiezen gebruik ik liever mijn Paula’s Choice Skin Recovery Hydrating Mask. Deze gebruik ik al wat langer als nachtcrème, zeker in de wintermaanden omdat hij lekker dik is en heel voedend voor de droge huid. Ik breng deze bijna elke avond aan als nachtmasker en heb ‘m gemist nu ik andere producten van Paula aan het testen was. Wellicht dat deze nieuwe moisturizer iets voor mij is in de zomermaanden als mijn huid wat minder nodig heeft.

En, wat vinden we er nu van?

Al met al vind ik dat Paula’s Choice weer een mooie lijn heeft uitgebracht. Hij is volledig, zonder dat er bomvol overbodige producten in zitten. De indeling tussen drogere en vettere huidtypes is prettig. Zo heb je meer kans dat er een geschikt product voor je tussen zit.

De verpakkingen zijn praktisch en prima. Over het algemeen zien de ingrediëntenlijsten er zeer goed uit. De producten zijn daarnaast zeer mild en bevatten effectieve ingrediënten.

En hoe is het met de roodheid?

Willemijn: De roodheid in mijn gezicht kun je helaas niet wegkrijgen met een huidverzorgingsproduct. Couperose kun je enkel verminderen met een laserbehandeling. Naast couperose heb ik wel een acnegevoelige en een snel geïrriteerde huid. Met deze producten weet ik mijn acne goed in de perken te houden en mijn huidje raakt niet geïrriteerd. De producten doen dus zeker hun werk! Mijn favoriete producten zijn de cleanser, het serum en de Mineral Moisturizer. De ‘gewone’ moisturizer doet niet genoeg voor mij en de toner vind ik alleen fijn op dagen dat ik mijn gezicht niet uitvoerig wil wassen om mijn droge huidje een beetje te sparen. De exofoliant vind ik ook prettig in gebruik, maar ik wissel hem wel af met de 2% Gel van Paula’s Choice zoals ik schreef.

Martine: Afgaand op jullie Instagram reacties en het feit dat ik zelf merk dat mijn huid vooral gekalmeerd is, gladder aanvoelt en veel minder reactief is geworden in de afgelopen paar weken doet mij concluderen dat ik deze nieuwe lijn van Paula’s Choice heel erg fijn vind. Mijn toppers zijn de toner en de 1% BHA Lotion, de Mineral Moisturizer SPF 30 en de cleanser vind ik ook fijn voor mijn huid – niet voor mijn oogmake-up.

Je leest het, we zijn beide erg tevreden over de producten. De producten van Paula’s Choice zijn wel relatief prijzig, maar wijzelf vinden het helemaal waard. Zoals jullie wel weten heb ik een aantal jaar geleden mijn huidverzorging helemaal omgegooid en het heeft me heel veel opgeleverd. Ook Martine heeft baat bij deze huidverzorging zoals je kunt lezen. Heb je last van huidproblemen? Kan dan zeker eens naar de producten van Paula’s Choice. Je vindt alle producten op paulaschoice.nl. Ook heeft de webshop een zeer goede klantenservice die je uitgebreid kunnen helpen als je vragen hebt of productadvies wilt.

33 reacties

Meti -

Hoi Martine en Willemijn! Super review! Ik heb een vraagje dat hier niet heel erg aan gerelateerd is. Hebben jullie tips voor een budget (max 25 euro) gezichtscrème mét hoge SPF, die je er niet als een spook doet uitzien? 😀 EN hebben jullie ook tips voor een bepaalde zonnebrand voor het gezicht, die geen witte waas achterlaat? Gebruiken jullie zelf eigenlijk altijd zonbescherming voor het gezicht? Alvast bedankt!

Femke -

Hey Willemijn,
Geef je ons niet nog eens een update van je huidverzorgingsroutine? Ik vind het steeds weer interessant om te zien welke de blijvers zijn, en welke producten na een tijdje best te vervangen zijn of zelfs weg te laten. Aangezien ik ook geen parfum verdraag, vind ik deze updates altijd super interessant om kennis te maken met nieuwe producten! :) Een stuk makkelijker dan als ik zelf op zoek moet, dus super!

Miriam -

Wat een mooie uitgebreide en goede review. Ik zag het laatst al op haar site idd, dat ze nieuwe producten heeft. Ik ben (dankzij jou Willemijn) terecht gekomen bij Paula’s Choice voor het salicylzuur (heeft mij enorm geholpen! =D), ik ben benieuwd naar dit product. Klinkt in ieder geval al goed!

Mieke | Mieksmind -

Wat een fijne review, lekker duidelijk en uitgebreid! De lijn ziet er qua verpakking al heel gaaf uit, moderner ook! Er zitten zeker items tussen waar ik geïnteresseerd in ben. Best een behoorlijk prijsje maar als het heel fijn zou werken, dan is het het ook wel waard.

Anouk -

Dit is echt precies een artikel wat mij heel erg veel helpt! Ik vroeg mij alleen nog af of er enige parfum in de producten zitten?

Ik ben er namelijk achter gekomen dat als ik ook maar een vorm van parfum op mijn gezicht smeert, ik allemaal rode jeukende bultjes krijg en die zijn dan ook meteen weg zodra ik met dat product stop. Ook gaat mijn gezicht heel erg prikkelen op een vervelende manier als ik ook maar iets met parfum er op smeer (zelfs make-up doekjes voor gevoelige huid).

Echt een super fijn artikel! Heel erg bedankt!

Willemijn -

Nope, in geen van Paula’s Choice producten zit parfum! :)

lot -

Wat een fijne review! Wat ik me afvraag wat zijn de nieuwe goede zonnefilters?

Kiss & Make-up -

Wat een gedetailleerde review, super! Was hier al benieuwd naar, want ik ben een grote Paula’s Choice fan.

Gerdien -

Een vraagje, hoe lang doe je met zo’n verpakking van de 1% lotion? Zit te overwegen die aan te schaffen. Heb nu de 1% gel, alleen die lijkt uit het assortiment te zijn/gaan.

Maxie -

Het is dat ik al een hele fijne verzorging heb, anders had ik dit zeker willen proberen.

Aangezien ik nu weer een product met SPF zie, meteen een vraagje. Elke keer als ik een product met SPF gebruik (hetzelfde gebeurt met gewone zonnebrand) reageert mijn huid er dramatisch op. Het wordt rood, ik krijgt bultjes en ook onderhuids voelt het opgezwollen en dik.

Willemijn heb jij toevallig enige idee hoe dat komt? Een bonus is dat ik zonneallergie heb en dat ik in de zomermaanden daarvoor pillen moet slikken en me eigenlijk ook niet kan insmeren met zonnebrand. Dus… Kent iemand een zonnefilter die ik misschien wel kan gebruiken?

Syl -

Ik koop mijn Paula’s Choice producten in Den Haag bij Cosmania. ( Haagse Bluf)
Echt fijn om ze eerst even te testen voordat je ze aanschaft.
Echt een tip voor als je weer eens in Den Haag bent.
Ik heb zelf de 2% toner en die vind ik echt top. Mijn poriën zijn gladder en ogen kleiner, en minder puistjes.

Nicole -

Super fijne review. Ik lees hier altijd zo’n positieve dingen over. Ik denk dat de producten die Martine gebruikt ook goed voor mijn huid zullen zijn.

Emily -

Zouden jullie eerder producten van Jetkse Ultee gebruiken of van Paula’s Choice? Ik twijfel omdat ik vind dat beide merken op elkaar lijken.

Danique Krol -

De producten lijken me erg fijn, maar de prijs houdt me toch tegen..

emma -

probeer eens meditopics, dermatologische produkten voor thuisgebruik; superspul en goedkoper dan Paula: voorbeeld: 150ml 2% salicylcreme/lotion E 17,50.
De hele lijn is top en voordeliger, ze hebben ook produkten op basis van glycolzuur.
Eucerin heeft een lekker crempje tegen rooie koppies: antiredness corrigerende creme met SPF 25 voor zeer gevoelige huidjes

Eva -

De salicylzuur van Paula’s Choice heb ik weleens geprobeerd en die vind ik erg fijn! Ik ben nu ook wel nieuwsgierig geworden naar deze producten!

aboutsbstyle -

wouw wat een grote lap tekst zeg, hier moest ik echt even de tijd voor nemen en ervoor te gaan zitten, ik ben tevens wel erg nieuwsgierig geworden naar de producten hiervan. liefs soraya

anne || StudentStyleSite -

Ik heb zelf heel erg last van roodheid in het gezicht, dus ik denk dat ik wel wat producten van deze lijn op mijn wishlist zet, hopen dat het voor mij ook werkt! Top trouwens dat jullie review zo uitgebreid en overzichtelijk is, heel fijn en informatief om te lezen!

Tessa -

In Amerika en Canada zijn de producten veel goedkoper! Het overwegen waard Martine om als je naar New York gaat van te voren een bestelling te doen en bij je hotel te laten bezorgen. (Bel wel even van te voren sommige hotels vragen best wat geld voor het aannemen van pakketjes)
Liefs

Rozemarijn -

Wat een heerlijk groot duidelijk artikel! En wow wat een uitgebreide lijn! Hmm ik ben vooral benieuwd naar de exfoliant lotion. Lfs

manon -

Wat een fijne review, het lijken me echt fijne producten! Ben er wel benieuwd naar geworden de minerale moisturizer en de exfoliant lijken mij het fijnst.

Esmée -

Leuke review! Ik gebruik salicylzuur van Paula’s choice en vind deze heel erg fijn! Verder gebruik ik producten van Jetske Ultee

Mariëlle -

Ik ben net begonnen met Paula’s Choice, deze lijn lijkt me ook erg fijn!

Margot -

Ik heb nog steeds niks van Paula geprobeerd, maar ik word door jullie verhalen wel steeds nieuwsgieriger naar de producten!

Bianca -

Super revieuw. Uitgebreid en heel duidelijk daar kan je wat mee. Alleen jullie vinden de poducten duur, ik vind het helemaal niet duur. Mijn huidverzorging is allemaal van paula’s choice en mij make up is altijd van Mac, ja ik ben heel vast aan mijn favorieten😃
Maar weet je wat ik prijzig vind Nars lippenstiften bijvoorbeeld voor de moisturizer heb je 1 Nars lippenstift, dan vind ik het echt niet duur. Het is maar net waar je je geld aan uit wilt geven, maar ik denken wel dat je beter kunt investeren in je huid dan in make up.

Shirley -

Wat een fijne uitgebreide review. Ik ben al fan van Paula’s Choice, maar volgende keer kijk ik zeker naar deze productlijn. Aan een kant van mijn gezicht heb ik een beetje lichte rosacea. Ik ben nog zoekend naar de juiste producten voor mij, misschien dat deze lijn iets voor mij is.

Svenja -

Wat een heerlijke uitgebreide review. Fijn dat jullie allebei enthousiast zijn over de meeste producten. Ik heb net als Martine een vrij gevoelige en droge huid en daarmee ook snel last van rode plekjes. Dit lijkt mij dan ook echt de perfecte lijn voor mijn huid!

Madebyuna -

Haha nouuuuu heb ik net gisteravond een nieuwe bestelling geplaatst. Had ik geweten dat de review kwam dan had ik dit ook besteld haha. Ach naja! Ik ben blij dat jullie hierover zo uitgebreid schrijven!

Yasmin -

Ah, heel fijn zo’n uitgebreide review! Inderdaad, wel aardig prijzig, maar zo te lezen zijn ze het waard en daar gaat het om! :)

Elles -

En dan kom ik aan met mijn simpele reinigingsmiddelen van de kruidvat, haha. Lekkee uitgebreide review, erg fijn dat het jullie roodheden en puistjes in bedwang kan houden!
Liefs,
Elles

marije -

Ondanks dat de producten best aan de prijs zijn, ben ik na jullie review zeer benieuwd. Helemaal omdat ik ook soms acne heb.

Suzanne -

Ik hoor zoveel goede verhalen over deze producten. Lijkt me echt een prettig merk.

Femke -

Wat een heerlijke, uitgebreide review. De producten zijn inderdaad best aan de prijs maar als je resultaat merkt is dit uiteraard heel fijn.

Reageer ook