Look of the Day: White Sneakers

Ik loop altijd achter de feiten aan als het gaat om trends. Ik moet vaak heel lang wennen voordat ik iets mooi vind. Dat had ik met witte sneakers. Die kun je toch nergens mee combineren? Gelukkig heb ik het witte licht gezien!

Als je me volgt op Instagram dan weet je dat ik een van de gelukkigen was die de Adidas Stan Smith sneakers met een touch of rosegold had weten te bemachtigen. Echter 3 dagen later kreeg ik een mail dat er iets fout was gegaan met de online voorraad en ik achter het net viste. Dat was serieus al de tweede keer dat dit me overkwam, eerst met de Adidas x Pharrell Williams Superstars Supercolor Pack in Clear Sky en nu weer. Ik baal echt enorm! Adidas moet mij gewoon niet geloof ik. Ik zocht nog stad en land af naar mijn witte Adidas droomsneakers met rosé goud, maar overal uitverkocht en anders betaal je de hoofdprijs op eBay en dat is het me niet waard. Maar…ik vond een rip-off bij schoenenwinkel Sacha. Hoewel ik niet zo ben van rip-offs vond ik deze wel heel leuk en ze lopen heerlijk!

Dit is het model The Break van hun eigen merk Sacha. Ze hebben er ook een met een rosé gouden voorkant (The Cap). Het is geen Adidas, maar ik vond dit wel een mooie rip-off om mijn ergernis te verzachten. Ik heb nog geen een keer blaren gehad met deze sneakers, ook niet tijdens het inlopen en ik kan merken dat het goede kwaliteit is. Ze lopen stevig maar heel zacht, het (nep?) leer is zeer soepel. Een aanrader als je net als ik achter het net hebt gevist of gewoon witte sneakers wilt met een rosé gouden touch.

Mijn outfit bestaat uit mijn zwarte Vanilia High Waisted Skinny Jeans. Dit is een van mijn favoriete broeken. Ook draag ik een wijdvallend shirtje van Vanilia. Het shirt heb in mijn broek gestopt en zachtjes wat losser getrokken. Dit shirt had ik namelijk de dag daarvoor aan en kreukt als de ziekte. Hoewel ik ‘m had uitgehangen in de hotelkamer, waren de kreukels niet compleet verdwenen. Die kreukels zaten vooral aan de onderkant, dus dan is dit een prima oplossing.

Om in de rosé sferen te blijven, draag ik mijn rosé gouden armband van Mulberry en mijn favoriete oorbellen van Swarovski.

Ik draag over mijn witte shirt een trenchcoat van soepele stof van het merk Gsus. Dit merk heeft zeker een aantal kledingstukken in het assortiment waar ik van hou. Omdat ik zo klein ben, maak ik de strik van de trenchcoat vast aan de achterkant zodat de trenchcoat iets beter mijn figuur accentueert in plaats van dat ik op een rechte vuilniszak lijk. Ik vind zowel de kleur als de details van de Gsus trenchcoat erg leuk! Sinds ik ‘m heb gekocht krijg ik er vaak complimentjes over.

De make-up heb ik ultrasimpel gehouden voor mijn doen. Zoals altijd NARS Sheer Glow Foundation, NARS Radiant Creamy Concealer en Sisley poeder. Ik heb op mijn ogen het Meet Matt(e) Nude Palet gebruikt. De perzikkleur zit op het ooglid en onder het oog en de taupe/paarse kleur in de arcadeboog. Met de bruine kleur Matt Rosen heb ik heel licht de buitenste ooghoek aangezet. Voor mijn wenkbrauwen heb ik MAC Brow Gel Creme Deep Dark Brunette gebruikt.

Op mijn wangen heb ik NARS Olympia gebruikt en een klein beetje BECCA Moonstone om te highlighten. Deze zit trouwens ook in mijn binnenste ooghoeken. De matte lipstick is Kicks – Sweet Fig, een drugstore merk dat je kunt kopen in Scandinavië! Klik op de namen van de producten als je een uitgebreide review wilt lezen.

Last but not least…mijn nieuwe en misschien wel mooiste Mulberry. Zelfs Jorrik zei meteen: ‘Wat een mooie!’ en die heeft helemaal niks met mijn tassenliefde. Ik ben er dolblij mee. Ik wilde altijd nog een zwarte tas, nog een tweede Willow omdat het mijn favo model is en ook ooit nog een keer ostrich-leather. Dat leer is zo mooi en speciaal met een hele stoere uitstraling! Tel er bij op dat alle modellen van Mulberry een restyling krijgen en dus totaal anders zullen worden…het was voor mij liefde op het eerste en laatste gezicht. Deze tas heeft alles wat ik nog eens graag wilde. Dus hierbij zeg ik met pijn in het hart vaarwel tegen alle mooie Mulberry klassiekers, op hoop van zegen dat de restyling een succes gaat worden. Van wat ik tot nu toe gezien heb, ben ik vooral teleurgesteld. Daarom ben ik des te blijer met mijn Mulberry’s! Zo tegen de zomer zullen alle Mulberry modellen zijn vervangen, maar ze beginnen rond half april al behoorlijk rap met de restyling. Mocht je nog een bepaald Mulberry model op je wensenlijstje hebben staan van de klassiekers zou ik kijken of je je kans kunt grijpen. Ik ben benieuwd wat de nieuwe creative designer (hij is de ‘oude’ designer van designer tassenmerk Céline) voor ons in petto heeft.

57 reacties

Joyce -

Wat een leuke tip van die schoenen! Ik zag ze net staan bij een collega thuis en ik dacht, wat een pareltjes! Ik denk dat zij wel één van de gelukkige was die Adidas schoentjes kon bemachtigen. Misschien morgen dan toch maar even een tripje naar de stad wagen..

Irma -

Wat leuke en frisse outfit!

Catharina -

Wat een ontzettende mooie tas. Ik ben ook echt dol op de ostrich-leather.

Miriam -

Haha, heel herkenbaar: dat achter de trends aanlopen. Ik vind ook heel vaak dingen leuk als anderen daar al een jaar in lopen ;p. Leuke combi zo, mooie foto’s ook!

Debbie -

Leuke outfit! En ik vind de sneakers zo leuk dat ik ze ook heb gekocht. Die van jou en die met die rozegouden toe cap. Kan ik kijken welke ik het leukste vind en of ze passen. Wat niet goed is gaat terug.

Jill -

Ik kocht dezelfde schoenen afgelopen zomer! Helaas niet heel tevreden met de aankoop, de verkoper maakte me wijs dat het echt leer was. Nou totaal niet, hoewel ik zeer zuinig was met de schoenen waren ging er na een mum van tijd al ‘wit’ van de schoenen af helaas. :(
Staan je wel heel leuk!

Patricia -

Ik kocht deze ook vorig jaar en ben er nog steeds heel blij mee! Ze lopen echt fijn en houden zich bij mij althans heel goed. Ik denk wel dat het echt leer is, dat staat er ook bij en gezien de prijs wel logisch.
Je kunt ze goed hebben Martine.

Nicole -

Ah wat jammer dat je de adidas sneakers toch niet kreeg! Ik vind deze ook heel leuk en het outfit staat je goed. & wauw de tas is prachtig!

Lisa H -

Toffe outfit! Komt me bekend voor dat nalopen op trends 😂 mijn witte sneakers zijn ook nog maar enkele weken oud, zo lang lelijk gevonden en nu toch bezweken ❤😄

Nicole -

Oh wauw wat een mooie outfit zeg! Ziet er goed uit!

aboutsbstyle -

je tas vind ik echt prachtig! love it. liefs soraya

Kate -

DIE TAS!! GEWELDIG <3

Andréa -

Mooie look! De trenchcoat staat je superleuk en de foto waar je op de trap zit vind ik zo goed gelukt!
x

Joyce -

Prachtige schoenen en prachtige outfit! Ik wil ook nog heel graag witte sneakers, maar ik ben zo bang dat ik ze niet zo lang wit kan houden…

Lisa H -

Ken je van die witte schoonmaak sponsjes? Werken super voor vlekken op witte muren enzo… ga daar maar eens mee over je zool van je sneakers… Je zal je zonnenbril moeten opdoen zo wit word t terug 😀 zou wel niet op echt leer daarmee gaan, maar op nep leer lijkt dat me ook geen probleem! 😀

Maxie -

Ik heb ook wel eens gelezen dat je vlekken er gemakkelijk uit haalt met tandpasta… Zelf nog nooit geprobeerd, maar misschien een tip 😉 .
Zelf spuit ik lichte schoenen (en sommige kledingstukken) in met een anti-vlekkenspray. Werkt goed om je schoenen schoon te houden en vlekken gaan ook sneller eruit.

Jana -

Heel erg jammer van de sneaker, maar die dat je nu hebt zijn ook heel erg mooi 😀 De rest van je outfit is ook heel erg mooi :-) x

Lauren -

Ohhhh die tas <3 Schoenen zijn ook erg leuk, maar die tas steelt toch echt de show hoor 😉

Nicky -

Wat toevallig, ik heb dezelfde schoenen! Ik zag hele mooie witte sneakers met rosé gouden details van Micheal Kors, maar vond ik erg duur. Ik ben daarna bij de Sacha gaan kijken en zag deze schoenen, voor een heel betaalbare prijs. En je hebt helemaal gelijk, ze lopen héérlijk!

Nicky -

Ze zijn trouwens wel van echt leer 😉

Ashley -

Struisvogel leer vind ik wel super zielig, minpunt!!

Martine -

Mulberry staat niet bekend om dierenleed en ze zeggen dat het leer op een duurzame en vriendelijke manier wordt verkregen. Laatst kwam ik op een forum waarbij er ook werd gezegd als er niets met dat leer gedaan zou worden het ook niet goed zou zijn voor de ecologie/het milieu en dat het daarom beter verwerkt kan worden in kleding/accessoires. Stel je voor dat het dier toch al geslacht wordt om het vlees, dan zou het zonde zijn om het niet ten volle te benutten.

Ju -

Lieve Martine, ik hoop dat je deze comment nog leest, ondanks dat het artikel inmiddels alweer een paar dagen oud is.
Ik vind je tas ook heel erg mooi, maar het is waar dat struisvogelleer niet de allervriendelijkste optie is. Om die bultjes er in te krijgen, moeten er behoorlijk gruwelijk dingen met de dieren gebeuren. Mocht je daar meer over willen weten; PETA heeft er een goede video over, maar je moet een sterke maag hebben om die te kunnen bekijken.
Daarnaast wordt er inderdaad vaak gezegd ´Als de huid niet gebruikt wordt, wordt het toch alleen maar weggegooid´ om het gebruik van leer goed te praten. Nu ben ik zelf ook absoluut geen voorstander van dieren doodmaken en exploiteren voor vlees of andere consumptiemiddelen, maar zelfs zonder dit argument, is het gebruik van leer af te raden. Om van een stuk dierenhuid een tas of kledingstuk te maken, moet het leer zeer zwaar behandeld worden, waarbij heel veel schadelijke chemicalien gebruikt worden. Leer is bij uitstek het allermeest vervuilende kleding- en tassenmateriaal. Als de huid weggegooid zou worden, zou in ieder geval het milieu op die manier nog een beetje bespaard worden.
Daarnaast worden struisvogels over het algemeen niet in grote maten gefokt voor de vleesindustrie, en worden deze (intelligente) vogels dus daadwerkelijk speciaal voor de tassenindustrie gefokt en gedood.
Ik wil je niet het plezier van je tas ontnemen, maar af en toe een beetje awareness verspreiden kan geen kwaad, hoop ik.

R -

Oehhh die trenchcoat! So pretty! Liefs

Annet -

Ok..
Heb de gympen besteld! Haha!
Was 15 procent korting op de website.
Dus een tip!
Martine.. leuke schoenen dus!
Regenachtige middag met huilende kinderen, dat leed moest verzacht worden begrijp je.

Martine -

Ik snap je helemaal haha, geniet er van want de sneakers lopen heerlijk!

Anne || StudentStyleSite -

Ook al zijn het niet de originele, vind ik de schoenen wel heel tof! (Vind je Mulberry trouwens ook echt prachtig)

Suus -

De outfit staat je goed! Ik heb zelf nogal grote voeten dus ik waag me niet aan de witte gympen, maar als het je staat is het erg leuk! Mooie foto locatie ook!

Ilona Wielinga -

Mooie sneakers, ook erg leuk gecombineerd. Staat je goed!

Mariëlle -

Super leuke foto’s! Ik heb ook net witte sneakers, dus ik ga er ook mee aan de slag :)

MJay -

Dit is zo’n typische outfit die ik prachtig vind bij anderen maar niet bij mezelf zie 😛 Maar ik ben dus wel fan! Die foto op de trap is trouwens heel erg mooi :-)

Kiss & Make-up -

Ik vrees dat ik nog altijd in het ‘moet-eraan-wennen’ stadium zit, oeps 😉 Leuke outfit wel verder.

Danique Krol -

Erg mooi, vooral die roségouden details!

Farah -

Vind je nieuwe tas echt heel mooi!

Veroniek -

leuke outfit en die tas is een pareltje! Ik ben ook niet wild van de nieuwe look van Mulberry. Waar de uitstraling nu vooral klassiek, eerder tijdloos en stijlvol is gaan we nu blijkbaar naar iets dat naar mijn gevoel eerder trendy en fashion moet uitstralen en daardoor meteen ook aan dat tijdloze voorbij gaat. Als dat echt de nieuwe stijl van het merk wordt, ben ik alvast geen fan meer.

Martine -

Nou precies, dat dus! Straks wordt Mulberry net als al die andere merken: zo fashionable, minder tijdloos en een replica van andere tassenmerken in een iets ander jasje. Ik vind het tot nu toe echt zonde. Weet je wat ik dan ook zo raar vind? Het nieuwe logo is eigenlijk hun allereerste logo uit 19Noach en ziet er wel superklassiek uit, lijkt me erg raar staan bij de tassen die ze nu aan het produceren zijn. Maf!

Veroniek -

Misschien kunnen jullie een “wat vinden we hier nu van?”-artikel maken eens de nieuwe stijl echt te koop is?

Martine -

Nou we wilden wel even gaan vloggen als de nieuwe modellen binnen druppelen!

Jolien -

Hele leuke oufit! Dit zou ik zelf ook zo dragen, helemaal mijn stijl! Ik ga de sneakers onthouden, wil nog een paar witte omdat mijn witte adidas superstars inmiddels helemaal zijn afgetrapt.

Babette -

Super toffe outfit! Haha, je hebt me nu ook wat inspiratie gegeven voor mijn outfit van vandaag want ik wist echt niet wat ik aan wou. Ik heb eventjes geleden Stan Smiths gekocht maar ik draag ze niet zo veel. Jammer dat je het nu moet doen met de knock offs maar ik vind ze eerlijk gezegd ook erg leuk.

MARIJKE -

Je sneakers zijn erg tof. Zowieso vind ik je hele outfit mooi!

Diana -

Staat je super goed allemaal! Vind deze schoenen zelfs mooier dan die van Adidas, het model dat iedereen heeft.

Martine -

Zo kun je het inderdaad ook bekijken! Misschien dat ze na deze blogpost alleen niet meer zo uniek zijn haha 😉

Silkeblogs -

Ik heb de schoenen ook zien staan bij Sasha, lang getwijfeld maar ze niet meegenomen. Nu ik deze outfit zie, heb ik spijt!

Kelly -

Echt een super leuke outfit ! Die schoenen zijn echt gaaf.

Margot -

Wat een leuke outfit zo! Staat je goed!

Hannah -

Hele toffe outfit! Zelf heb ik zo’n vier paar witte sneakers! Ik wil niets anders meer. Hele mooie lippenstift btw, welke is het? X

Ilona -

Je jas is zo mooi! En de sneakers zijn ook super. Ik ben eigenlijk net als jij wat betreft de trends. Ik kom er altijd wat later achteraan hobbelen haha

Romy -

Wauw, je ziet er prachtig uit! De trenchcoat staat je super en ik heb de sneakers ook :).

Eva -

Echt een prachtige look! Mooie tas en de schoenen vind ik ook leuk!!

Daniëlle Springer -

Wat een toffe outfit. Vind je schoenen ook heel mooi. Ik wil voor deze lente en zomer ook nog heel graag witte sneakers.

Suzanne -

Hele toffe sneakers en de rest van de outfit is ook erg leuk.

manon -

Wat balen van de adidas schoenen, maar deze zijn ook wel heel erg leuk! Mooie look en tas! Nu heb ik zin om te shoppen haha!

Anniek -

Ah, wat balen dat je die schoenen van Adidas niet meer had weten te bemachtigen! Deze zijn in ieder geval ook héél tof… Leuke jas draag je er ook bij!

Marlotte -

Balen zeg, maar deze sneakers zijn ook ontzettend mooi zeg! En die trenchcoat, wauw!

marije -

Wat een super leuke outfit. Love de jas, staat je super leuk! En die gympen zijn geweldig, who cares it’s a rip off. Ze zien er hartstikke gaaf uit!

Femke -

Rip off, of niet.. Ik vind hem leuk! Je Mulberry is ook prachtig.

Reageer ook