NARS Velvet Matt Skin Tint

Als je ons al een tijdje volgt dan weet je dat we zweren bij de NARS Sheer Glow Foundation. Al 2 jaar is dit onze favoriete foundation. Dit maakt dat we nieuwsgierig werden naar de andere foundations van NARS. Dus probeerden we de NARS Velvet Matt Skin Tint uit. Vandaag staat onze review online!

De NARS Velvet Matt Skin Tint is een nieuw product van NARS. NARS beschrijft de Velvet Matt Skin Tint als een ‘all in one skin tint’. Het biedt naast een egale huid ook bescherming (in de vorm van SPF30) en verzorging (of zoals NARS zelf zegt: ‘Blurs with skincare benefits’). Het product is vrij van olie en geeft een ‘soft matte finish’ (dus niet volledig mat). Ook zou het makkelijk aan te brengen zijn. De Velvet Matt Skin Tint is verkrijgbaar in 12 tinten en kost €38,00 voor 50 milliliter. Ter vergelijking, de NARS Sheer Glow Foundation kost €41,00 voor 30 milliliter. De NARS Sheer Glow Foundation is dus bijna 2 keer zo duur (€0,76 per milliliter versus €1,40 per milliliter).

Voor zo ver wat informatie van NARS. Op naar onze ervaringen.

De Velvet Matt Skin Tints zitten in langwerpige tubes van 50 milliliter. De tubes zitten verpakt in zwarte kartonnen doosjes. De tubes zelf hebben een matte/rubberen structuur. Het is zo’n verpakking die vrij snel viezig wordt. Dat hebben de meeste producten van NARS en vind ik altijd wel een beetje irritant. Anderzijds ziet het er wel stoer uit…

De tube doseert fijn en het fijne aan het soepele materiaal is dat je de tube op het laatst goed kunt uitknijpen of zelfs zou kunnen doorknippen om echt de laatste restjes er uit te kunnen halen. Handig!

Dan nog even over de SPF30 die er in zit. De zonnefilters die toegepast zijn, zijn Octylmethoxycinnamaat en Octylsalicylaat. Beide zijn UV-B filters. Ondanks dat er dus op staat dat het SPF30 is, beschermt dit product niet volledig en voldoende tegen de zon. De bescherming tegen UV-A straling moet je dus uit een ander product halen. Ook zijn het vrij ouderwetse zonnefilters en zijn er inmiddels filters die nog veiliger en beter zijn. Ik vind het daarom eigenlijk vooral jammer dat er SPF in de Velvet Matt Skin Tint zit. En als het al goede, over het hele spectrum beschermende filters waren, dan nog is het met SPF in foundation ook zo dat je lang niet de bescherming krijgt die op de verpakking staat, omdat je een te dun laagje gebruikt. Ik zie dan ook liever helemaal geen zonnefilters in foundations. Het heeft geen zin omdat het niet voldoende bescherming biedt en het zijn vaak kwalitatief gezien ook geen goede filters. Nope, de SPF mag NARS van mij er wel uit laten en het is duidelijk dat de SPF in dit geval vooral een marketingtruc is.

De NARS Velvet Matt Skin Tint is verkrijgbaar in 12 tinten, van licht tot donker. Wij hebben de eerste 4 kleuren gekocht om te proberen. We wisten namelijk niet zeker welke kleur we moesten hebben. Hieronder zie je de vier kleuren.

nars velvet skin tint swatches

Terre-Neuve Light 0 – Finland Light 1 – Alaska Light 2 – Groenland Light 3

nars velvet skin tint swatches

Terre-Neuve Light 0 – Finland Light 1 – Alaska Light 2 – Groenland Light 3

Terre-Neuve Light 0: ‘Lightest with neutral pink undertones’ volgens NARS. Hier zijn we het mee eens. Het is inderdaad een hele lichte tint met roze ondertoon.

Finland Light 1: ‘Lightest with neutral yellow undertones.’ Wederom helemaal met NARS eens.

Alaska Light 2: ‘Light with a neutral balance of pink and yellow undertones’. Het is inderdaad een lichte kleur. Wel vinden wij hem meer geel dan roze. Het is een tint die geschikt is voor de warmere huidtypes, die net een tintje donkerder zijn dan ik (Willemijn).

Groenland Light 3: ‘Light medium with a neutral pink / peachy undertone.’ Zoals we Alaska meer geel vinden, vinden we Groenland meer roze. Dit is een kleur die geschikt is voor meiden die net als Martine een roze ondertoon hebben, maar dan een diepere huidskleur hebben. Als Martine in de zomer heel bruin wordt, zou het kunnen dat deze kleur voor haar een match is.

Boven: NARS Sheer Glow Mont Blanc Light 2 / Van links naar rechts: Terre-Neuve Light 0 – Finland Light 1 – Alaska Light 2 – Groenland Light 3 / Onder: NARS Sheer Glow Foundation Gobi Light 3

We vergeleken de kleuren met onze Sheer Glow Foundations. Martine heeft van de Sheer Glow Foundation de kleur Mont Blanc (Light 2) . Ik heb Gobi (Light 3).

Zoals je kunt zien komt Mont Blanc (Light 2) het meest overeen met Terre-Neuve (Light 0). Terre-Neuve is een tikkie meer oranje, maar is een perfecte match voor Martine. Gobi komt het meest in de buurt bij Finland (Light 1). Zoals je hier ziet moet je dus niet uit gaan van de indeling van Light/Medium/Dark en 0/1/2/3. Dit komt onder de verschillende soorten foundations blijkbaar niet overeen. Wat eigenlijk best jammer is, want dat zou super ideaal zijn! Nooit meer gedoe bij NARS welke foundation je dan nodig hebt, maar helaas.

Goed, genoeg over de kleur. Door naar hoe hij werkt en het resultaat.

De Velvet Skin Tint is niet super vloeibaar, zoals de Sheer Glow Foundation of de All Day Luminous Weightless Foundation. Hij is iets dikkig van structuur. Het lijkt op een mix van een foundation met een crème. Hij smeert wel heel mooi en makkelijk dun uit.

Aanbrengen gaat gemakkelijk met bijvoorbeeld je vingers of een sponsje. Hij blendt mooi uit en de foundation voelt opvallend zacht aan op de huid. Heel fijn!

De dekking van de Velvet Matt Skin Tint licht tot medium en is goed op te bouwen tot een iets vollere dekking. We vinden hem qua dekking vergelijkbaar met de NARS Sheer Glow Foundation. De finish is inderdaad semi-matte. Je krijgt een mooie natuurlijke balans tussen mat en glans door deze foundation.

Hier onder zie je de voor- en na foto’s, inclusief close-up en een shot waar we ook  wat concealer onder de ogen, op de neus en oneffenheden hebben en oogmake-up, blush en lipstick dragen.

nars velvet skin tint terre-neuve

Martine draagt Terre-Neuve (Light 0)

nars velvet skin tint finland light 1

Willemijn draagt Finland (Light 1)

In de close-up zie je dat de Velvet Matt Skin Tint voor Martine d’r droge huid op een ‘bad skin day’ (die had ze naar eigen zeggen) iets de droge plekjes accentueert. Ik heb ook een huid met droge dele (en vette stukken – dus gemengd), maar had hier geen last van. Op zich kan de Velvet Matt Skin Tint prima voor alle huidtypes, maar heb je een zeer droge huid of een huid die heel snel velletjes krijgt bij het aanbrengen van foundation, dan is de Velvet Matt Skin Tint misschien net iets minder geschikt.

Qua houdbaarheid doet ‘ie het top! Hij blijft op mijn huid zelfs mooier zitten tijdens een lange dag dan de Sheer Glow Foundation! En dan te bedenken dat ik dacht dat er nooit meer een foundation in de buurt zou komen bij de Sheer Glow… Ook de finish vind ik erg mooi, evenals de dekking. Jaaaa, ik ben er blij mee!

Martine: Het klopt dat mijn huid deze dag niet op zijn best was. In de winter heb ik altijd last van een droge, ruwe huid en ik werd deze dag tijdens het maken van de review ook nog eens ziek waardoor mijn huid het vaak nog zwaarder te verduren heeft. Sowieso is een (semi) matte foundation bij een droge huid altijd wel wat lastig, vaak zijn ze te uitdrogend en accentueren ze de verkeerde dingen zoals velletjes en fijne lijntjes. Als je een droge huid hebt en je wilt toch voor een matte look gaan, gebruik dan een goede hydraterende primer (Smashbox), een hydraterende foundation en een losse, luchtige poeder die je heel licht aanbrengt op de T-zone.

Maar van alle (semi) matte foundations die ik wel eens heb uitgeprobeerd, vind ik zeker die van NARS het mooiste resultaat geven ondanks mijn droge huid. Hij brengt makkelijk aan en heeft een behoorlijke dekking. En wat Willemijn zegt over de houdbaarheid sluit ik me helemaal bij aan: de NARS Velvet Matt Skin Tint blijft echt lang zitten.

In mijn geval ben ik juist heel erg benieuwd hoe de NARS Velvet Matte Skin Tint het op mijn huid doet in de zomermaanden, want dan is mijn huid vrijwel normaal met een iets vettere T-zone. Kom maar door met dat zonnetje! Voor nu blijf ik bij mijn Sheer Glow, want deze geeft een mooier effect op mijn huid. Ik erger me nu teveel aan het feit dat NARS Velvet Matt Skin Tint mijn droge wangetjes en fijne lijntjes accentueert. Als mijn huid weer wat opgeknapt is, zal ik ‘m nog eens een kans geven want ik denk dat het niet aan NARS ligt maar aan mijn erg droge huid op dit moment.

Nou vragen jullie je vast allemaal heel hard af: ‘Welke vinden jullie nu beter, de Velvet Matt Skin Tint of de Sheer Glow Foundation?’ Volkomen logisch! Die vraag houd me nu ook al een tijdje bezig, maar ik ben er nog niet uit… Het zijn eigenlijk twee hele fijne producten, maar met iets andere eigenschappen. Zo heeft de Sheer Glow een hele mooie glowy finish. En de Skin Tint een prachtige semi-matte finish. De houdbaarheid van beide foundations is top, die van de Skin Tint op mijn huid zelfs nog ietsjes beter doordat de semi-matte finish wat beter houdt op mijn wat vettere T-zone. Qua verpakking vind ik een tube soms net iets fijner, maar zo’n glazen potje is ook meer dan prima. Zo blijf ik wikken en wegen… Desalniettemin is wel datgene gebeurd wat ik de laatste jaren niet meer had verwacht: er is een foundation gekomen die mijn favoriete foundation af en toe van de troon stoot. De ene dag rock ik Sheer Glow, de andere dag doe ik de Skin Tint. NARS, wat maak je toch geweldige producten!

31 reacties

Marielle -

Wat een prachtige foundation. Kan ook niet anders zeggen over Nars. Hoor er alleen maar goede ervaringen over. Het staat jullie zo natuurlijk en het dekt ook super! Zelf heb ik het nog niet aangeschaft, maar ze staan zeker op mijn wishlist. Jammer dat de zonnefilters onvoldoende aanwezig zijn. Wat is dan het nut dat ze erin zitten? Als het toch niet voldoende beschermt tegen de zon? De balans tussen sheer en mat spreekt mij erg aan. Sowieso is afpoederen geen overbodige luxe. Leuke en uitgebreide review die ook echt wat toevoegd. Keep up the good work ladies!

StudentStyleSite -

De foundation van Martine staat super mooi!

Michelle Kaiser -

WAUW Ik wil deze foundation. Maar ze zijn zo duur en slecht verkrijgbaar.

Mieke | Mieksmind -

Ga ik hier in al mijn enthousiasme een reactie typen vergeet ik mijn naam etc..reactie weg! kak. Maar wat een fijn en duidelijke review Ik ben enthousiast geworden door jullie, wat staat de foundation goed! Mooie foto’s ik ga deze zeker in overweging nemen, handig ook in zo’n tube!

Aboutsbstyle -

Wouw wat een lang en uitgebreid review, heerlijk om te lezen. En ook lijkt mij het wel een mooie foundation ook war ik op de fotoserver zag bij jullie mooie kleur. Liefs soraya

PinkFairy -

Deze zit al een tijdje in mijn digitaal Sephora mandje en door jullie weet ik zeker dat ie er niet meer uit gaat (en zo te zien heb ik ook nog eens de juiste kleur gekozen) :)

Elise -

Echt jammer dat Nars van deze foundation geen zelfde tint heeft als de Sheer glow in Siberia. Deze foundation is natuurlijk stukken voordeliger! Ga dan toch maar een flesje in Siberia vragen voor mijn verjaardag, haha.

Lisa -

ik ben echt onwijs benieuwd naar dit product <3

Amélie Cammaert -

Leuk resultaat! De fondation staan jullie allebei heel erg goed :)
Leuke review :)

suzan -

oeh wat een mooie foundations zeg! goed te zien dat rooie wangetjes worden bedekt!

Kiss & Make-up -

Ah goed dat je het zegt van die SPF! Heel belangrijk! Ik kon zelf met de Sheer Glow niet overweg, dus misschien heb ik meer geluk met deze.

LA DOLCE EVITA -

Tof al die reviews over NARS producten. Ik ben zelf wel fan van matte foundations, zo lang ze maar niet te mat zijn..

Mariska -

Fijne review. Ik ben zelf geen fan van de NARS foundations, maar ik heb dan ook een zeer gevoelige, droge huid. Kunnen merken trouwens svp stoppen met zonnefilters in foundation? Ze irriteren ALTIJD mijn ogen, heel irritant. Maar verder niets dan lof voor NARS. Mooi merk!

Silkeblogs -

Wat een goede review! Hij ziet er echt fijn uit =D x

M. -

He meiden, even een vraagje over ondertonen. Ik heb een koele, roze ondertoon en veel roodheid in mijn gezicht. Komt mede door couperose. Gebruik altijd foundation met koele, roze ondertoon. Maar de laatste tijd lees ik steeds vaker dat je roodheid in je gezicht zou kunnen opheffen door juist een foundation met gele ondertoon te gebruiken. En dat een gele ondertoon bij iedereen zorgt voor een verhelderend effect. Rood opheffen door juist geel te gebruiken en het niet te versterken met een rozige tint, klinkt ook best logisch.
Wat vinden jullie hiervan? Eerder van deze theorie gehoord? Thanks! :-)

Willemijn -

Klopt! Dat kan inderdaad voor sommige huidjes heel mooi zijn. Ik heb bijvoorbeeld wel een gele ondertoon, maar met heel veel roodheid in mijn gezicht (zoals je ook ziet op de voor-foto’s). Door foundation met een gele ondertoon te gebruiken matcht mijn huid nu met mijn nek en keel én camoufleert het roodheid. Het aller belangrijkste is dat je gezicht matcht met je nek. Martine gebruikt daarom wel echt rozige foundations, want de huid in haar nek en op haar borst is roze van ondertoon. Ondertonen en kleuren is iets heel persoonlijks, ik hoop daarom dat je iets aan mijn algemene advies hebt. Sowieso kan een make-up artis van bijvoorbeeld Bobbi Brown of MAC je goed verder helpen! :)

M. -

Dank je! Zat ook te denken aan een MAC-bezoekje, hoewel die mij eerder een koele kleur hebben geadviseerd. Blijft lastig hé, hoe goed je de theorie ook kent. Mijn borst/decolleté is ook behoorlijk rood van de couperose, dus nek en borst krijgen altijd het restje foundation, ik smeer me suf hahaha!

Lindsey Beljaars -

Oh wauw, dit klinkt weer top! Ze staan jullie echt heel erg mooi!

Danique Krol -

Ze lijken me erg fijn, maar ik heb helaas last van een droge huid, dus ik denk niet dat deze foundation echt geschikt is voor mij..

Margot -

Wat een fijne uitgebreide review! Ik wil inmiddels wel graag een keer een foundation van Nars proberen!

Svenja -

Wat een prachtig resultaat! Ik heb zelf een hele droge huid, dus voor mij zou deze foundation wat minder geschikt zijn als ik dat zo lees. Maar naar de Sheer Glow foundation ben ik ook nog steeds heel nieuwsgierig, die lijkt mij zo fijn!

Esther -

Mooie producten. Fijna review ook, super duidelijk! Thnx :).
Ik zag dat op Amazon nars producten in de aanbieding waren. Hebben jullie ervaring met bestellen daar? Ik vind t altijd een beetje tricky, begrijp de website ook niet zo goed haha

Willemijn -

Nee sorry, helaas geen ervaringen mee. :( Aanbieding klinkt wel goed haha!

petra -

Amazon.com is gewoon superbetrouwbaar! Net de Amerikaanse bol.com !

Elize| girlonthewhitebike -

Wauw! Ziet er echt supermooi uit!!!

Suzanne -

Heel erg mooi!! Ik vind het effect er natuurlijk uit zien.

Anniek -

Wauw, wat een onwijs mooi effect heeft deze foundation! Heel natuurlijk, maar toch ontzettend dekkend. I like!

Marlotte -

Fijn zo’n uitgebreide review! Ik vind het effect heel mooi, maar hij past helaas niet zo goed bij mijn huidtype.

Maaike -

Deze lijkt me best fijn, al ben ik geen groot fan van matte foundations. Ik matteer mijn foundation liever zelf met een poeder. De verpakking lijkt me wel heel handig en minder rommelig dan de NARS Sheer Glow. Zeker als je hem mee wilt nemen in je tas.

Akosua -

Wat een fijne uitgebreide review. Klinkt als een erg goed product, alleen erg jammer van de SPF. Dat geeft toch een schijngevoel van bescherming, terwijl dat hier helemaal niet aan de orde is.

Femke -

Ik vind de foundation bij jullie beide erg mooi staan. Zelf heb ik snel last van velletjes dus dit zal niet mijn foundation worden. Ik ben wel heel erg benieuwd naar alle producten van NARS!

Reageer ook