MAC Viva Glam x Ariana Grande Swatches

MAC kondigde eind vorig jaar aan dat ze met niemand minder dan Ariana Grande een nieuwe Viva Glam collectie uit zouden brengen. We werden destijds al verwend met een prachtige campagnefoto als preview. Vandaag kunnen wij de lipstick en lipgloss aan jullie laten zien. Mét dubbele swatches (van mij en Martine) natuurlijk!

Zoals inmiddels bij de meeste mensen wel bekend is brengt MAC ieder jaar een collectie van de Viva Glam lijn uit waarvan de volledige opbrengst naar het AIDS/HIV fonds gaat. De Viva Glam collectie bestaat altijd uit een lipstick en bijpassende lipgloss en is ieder jaar tot iedere twee jaar in samenwerking met een andere celebrity. Zo zagen we in het verleden bijvoorbeeld al Lady Gaga, Nicki Minaj, Miley Cyrus en Rihanna. En nu is Ariana Grande dus aan de beurt.

MAC Viva Glam Ariana Grande Lipglass

De lipstick die MAC voor deze collectie uit heeft gekozen word omschreven als ‘shimmering pink’. En dat is het zeker. De lipgloss bevat tal van roze glittertjes (en een beetje goud) en heeft een hele lichte roze tint.

mac viva glam ariana grande lipglass

mac viva glam ariana grande lipglass swatch

Op de lippen zie je eigenlijk weinig terug van de lichtroze tint. Misschien dat hij ze net een tikkie rozer kleur. In elk geval maakt hij onze lippen net iets lichter dan ze zijn. Met een piepkleinbeetje foundation op de lippen (dat zie je op mijn – Willemijn – foto) komt de kleur nét iets meer tot zijn recht.

mac viva glam ariana grande lipglass swatch

mac viva glam ariana grande

mac viva glam ariana grande swatch

De lipglass is voor een lipgloss lekker langhoudend, mede doordat hij vrij plakkerig is. Plakkeriger dan een gemiddelde lipgloss. Hij bleef twee tot drie uur mooi op onze lippen zitten (zonder wat te eten).

Het is een aardig lipglossje, maar zoals bijna elke Viva Glam collectie vinden we de lipglass verre van bijzonder of tof. Het mag best eens wat uitgesprokener ofzo. Wij worden er in elk geval totaal niet warm van!

mac viva glam ariana grande lipstick

MAC Viva Glam Ariana Grande Lipstick

Dan het pronkstuk uit de collectie! De Ariana Grande Lipstick. Hij wordt door MAC omschreven als een ‘matte plum’. Hier zijn we het wel mee eens, het zij een hele donkere plum. Op de campagnefoto’s leek de lipstick in eerste instantie bijna zwart, maar dat ‘ie toch echt niet. Maar, donker is ‘ie wel! Op sommige swatches op internet leek de lipstick ook wat meer roodbruin, maar wij zien er toch vooral een paarse tint in. De armswatch vinden we zelf erg goed overkomen qua kleur in werkelijkheid.

mac viva glam ariana grande lipstick swatch

De lipstick word omschreven als mat, maar er zit toch wel een beetje glans aan. Waarschijnlijk was het noodzakelijk om het iets romiger te maken omdat de kleur anders niet makkelijk/egaal aanbrengt of goed dekt. Dat is namelijk vaak wel een puntje bij donkere lipstick. Het is MAC goed gelukt om de lipstick mooi dekkend te maken. Wel is aanbrengen een uitdaging omdat de kleur zó donker is en hij ook vrij romig is. De lipstick is semi-dekkend en op te bouwen tot volledige dekking.

mac viva glam ariana grande lipstick swatch

Als je velletjes op je lippen hebt dan vallen die wel wat eerder op. Zeker op de swatchfoto’s. Gelukkig valt het in het echt iets minder op, omdat er dan minder precies en van dichtbij naar je lippen gekeken word.

Goed blijven zitten is iets wat de lipstick zeker kan! Hij bleef met gemak een paar uur zitten, ook tijdens een paar koppen thee en wat lekkers.

mac viva glam ariana grande comparison

En als laatste nog een vergelijking met andere lipsticks. Hier zie je bovenaan MAC’s Ariana Grande lipstick. Daaronder zie je van links naar rechts: MAC Media – MAC x Rihanna Talk That Talk – Estee Lauder Black Cassis.

MAC Media is nagenoeg hetzelfde als de Ariana Grande lipstick. Hij glimt misschien een tikkie meer. Talk That Talk is nog een tikkie paarser en vooral veel matter. Black Cassis van Estee Lauder is en stukje lichter/rozer. Mocht je MAC Media of Talk That Talk al hebben, kijk dan even goed of de Ariana Grande Lipstick wel echt een toevoeging aan je stash is. Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon kopen als collector item. Of ‘voor het goede doel’. 😛 Genoeg smoesjes te bedenken!

Lipstick + Lipglass

En dan als laatste de lipstick en lipglass over elkaar heen. Een prachtige combi! Het verbaasde ons ook dat de lipcombi nauwelijks in de liplijntjes trok! Pluspunt! Zo vinden we de lipgloss wel weer erg mooi. Maar toch blijven we vinden dat hij de €18,50 niet waard is. Dit effect kan je met veel andere roze glitter lipglossjes ook bereiken!

mac viva glam ariana grande

MAC Viva Glam Ariana Grande Lipstick – €19,50
MAC Viva Glam Ariana Grande Lipglass – €18,50

MAC Viva Glam x Ariana Grande is vanaf 5 februari te koop bij alle MAC verkooppunten. Online kun je nu al jouw Ariana’tje scoren. Klik daarvoor hier.

Heb jij de MAC Viva Glam x Ariana Grande collectie al gespot? Wil jij iets kopen uit deze collectie of sla je over?

41 reacties

indy -

super mooi

indy -

Heyyyy Super mooi
Ik zag hulp e in een winkeltje waar ze allemaal kleine dingetjes verkopen en toe ben ik op de foto geweest

Anoniempje😊 -

Hii! Ik zou van Mac nog HEEEEEL graag een mooie lipstick of MSF willen hebben. Ik weet alleen niet zo goed welke. Ik ben nog vrij jong. Dus zo’n hele opvallende of donkere kleur is niks voor mij. Ik heb een best bleke huid. Blauwe ogen en blond haar. Ik ben een warm type. Ik zou het product graag op http://www.briggettesboutique.com willen bestellen.( Ik zou zeker een kijkje nemen op die site. Allemaal dure merken met veel korting omdat bijv. Het kartonnen doosje is gekreukeld. Ook oude LE!) alvast bedankt!😘

Roos -

He getver jekkie! Jullie zijn prachtige dames en Mac is mijn favo merk, maar deze lipstick doet het ‘m niet op de foto’s :( voor mij ziet het eruit alsof jullie ernstig ziek zijn… Zonde, want mooie meiden en een mooi merk zou toch waanzinnig moeten zijn! In dit geval is + en + voor mij duidelijk een -. (Het ligt trouwens duidelijk aan de lipstick en niet aan jullie haha!) hebben jullie stiekem al wat info over de Mac flamingo park collectie?

Froukje -

Ik heb hem meteen besteld na jullie review. Echt prachtig, die lipstick. Ik weet niet waarom, maar ik ben niet zo van de lipglosses zoals meer mensen. Als ik hem bij jullie zie staan, vind ik hem mooi maar ik weet gewoon dat ik hem niet ga dragen, dus koop ik hem ook niet.

Nicole -

Ik houd zelf niet van lipgloss dus deze skip ik. De lipstick vind ik echt prachtig maar ik ben bang dat ik hem misschien toch iets te donker vind voor mij. Fijne review!

Sigrid -

Yes, op deze review was ik aan het wachten! Bedankt dat jullie de tijd hebben genomen om zo veel foto’s te maken en een uitgebreide review te schrijven, want ik was aan het twijfelen over de lipstick – maar helaas, dat ben ik nog steeds. Ik denk dat ik ‘m volgende week gewoon ga testen in de winkel 😉 (Psst, ik zag wel wat spel- en typfoutjes in het artikel!)

Kiss & Make-up -

Geen van beide kleuren zijn mijn ding, dus deze collectie sla ik met plezier over.

aboutsbstyle -

de gloss ziet er mooi uit maar niet erg speciaal inderdaad, de lipstick vind ik erg mooi maar te donder voor in mijn collectie te hebben. samen vind ik het wel een mooi duo op de lipjes hoor. liefs soraya

Diana -

Erg goede en uitgebreide review. Top!!

Heleen -

Jeuj, vergelijkingsswatches! Top dames!
Ik laat deze lipstick liggen, vind Ariana Grande niks en zulke donkere lipsticks gebruik ik bijna niet.

Kayleigh -

Heel fijn dat jullie beide swatchen en nog dupes erbij plaatsen ook. Wat wilt een lezer nog meer, zo uitgebreid echt top!

Over de kleur zelf ben kk nog niet helemaal uit of ik em zal aanschaffen, draag eigenlijk veel meer roze en nude tinten het hele jaar door:)

Mariska -

De lipstick vind ik zeker mooier dan verwacht! Eigenlijk dat ik dat hij zwart zou zijn maar hij is echt mooi. Die lipglass los vind ik weer helemaal niets.

Eline -

Het is een leuke kleur, maar ik word er niet door weggeblazen

Rahma -

Wat een mooie lipstick!

Amélie Cammaert -

Ik heb nu al verschillende reviews over deze lipstick gelezen en telkens zeg ik tegen mezelf “Oh god! Wat is deze kleur mooi!”

christel -

Op zich een mooie kleur lipstick. Nadeel vind ik altijd dat je er zo’n harde uitstraling van krijgt. Ik sla dus even over. De lipglass ook trouwens, zon zelfde kleurtje kun je wel goedkoper scoren!

Milou -

Niet helemaal mijn ding, zó donker. Maar nu ik jullie review heb gelezen ben ik toch wel heel erg benieuwd. Echt een duidelijke review, met hele mooie foto’s!

Liefs,
Milou

hjnh -

Wat een onelegante foto’s. Zo van recht voor lijkt t hoofd enorm. Misschien wat meer mee experimenteren ?

Maxie -

De lipglossjes zullen me nooit bekoren, maar de lipstick ziet er geweldig uit. Al had ik hem iets donkerder verwacht (wat van mij best had gemogen, misschien nog tips?) het is toch wel een pareltje. Ik zal binnenkort wel het goede doel steunen 😉

Mandy -

De gloss is niet zo mijn ding, maar de lipstick daarentegen: wauw! Heb er al meerdere reviews van gezien en telkens verbaast het me weer hoe mooi die is. Het staat jullie allebei ook erg mooi!

Esmee -

Wauw! Ik vind de lipstick bij Martine erg mooi staan! Beetje een ‘Lorde lipkleur’ wat mij betreft.

Eilish (artisticstateofmind) -

De lipstick heb ik ook, love it. Ik houd van deze kleurtjes!

femketje -

looove de lipstick!

Kimmetje -

Ik vind het Martine best mooi staan maar het is persoonlijk niet mijn smaak. Wel een verrassende mooie combi die lipglass met stick!

Mariëlle -

De gloss is echt niets voor mij, maar de lipstick vind ik wel heel tof!

anna -

Yay voor de lipstick! Jullie kunnen hem goed hebben <3 Nadeel vind ik wel dat je hem heel nauwkeurig moet aanbrengen, anders ziet het er echt niet uit!

Joyce -

Ze staan jullie echt super! Maar het is helaas niet mijn kleur, dus sla deze x even over!

Lindsey Beljaars -

Ik vind de lipstick echt heel erg tof! Had hem veel donkerder verwacht maar hij pakt verrassend mooi uit!

Britt -

Wauw.. Vooral de combinatie van de twee. Ik denk dat ik zoiets maar ga proberen met mijn Mac diva en een glitter lipgloss!

Liset - Beautydagboek -

Ik vind de lipstick echt geweldig! Ik heb hem zelf ook en ik vind hem super voor de wintermaanden. Bijzonder om te lezen dat jullie de houdbaarheid zo goed vinden, ik heb daar zelf hele andere ervaringen mee. Zo bleef hij zelfs niet zitten terwijl ik alleen maar wat gedronken had en niet eens gegeten. Daarom zijn reviews zo fijn, iedereen heeft weer een andere ervaring :).

Maartje -

Ik vind het niet echt een kleur waarbij ik zo snel aan Ariana zou denken, maar hij is wel mooi gepigmenteerd en erg gewaagd!

Syl -

Ik vind hem erg mooi, maar nu ik hoor dat hij niet zo makkelijk aanbrengt…twijfel ik weer.

Margot -

Hmm, de kleur van de lipstick vind ik op zich wel mooi, maar het is niet zo mijn ding.

Elize| girlonthewhitebike -

Wauw! Mooie producten. Al zal ik beide niet zo snel kopen! Ik ben niet zo dol op lipgloss en hele donkere lipstick. Maar ze zijn wel erg gaaf!

beautifulday4makeup -

Ik ben vooral betoverd door de lipstick. Hij is echt heel mooi en iedereen lijkt er wel mee te staan vind ik.

Marlotte -

Zelf ben ik niet zo’n fan van lipgloss, dus die sla ik met alle liefde over. Máár, die lipstick vind ik dan wel weer heel erg gaaf. Mooi kleurtje!

Suzanne -

Totaal niet mijn collectie!

Akosua -

Handig die dupes erbij, want ik heb MAC Media en die vind ik toch wat mooier aanbrengen. Maar misschien koop ik deze lipstick toch nog, voor het goede doel uiteraard.

Elles [3lles] -

De lipgloss valt me een beetje tegen can MAC, ik had wel wat betere kwaliteit verwacht. De lipstick vind ik wel heel mooi.
Liefs,
Elles

Femke -

Ik vind vooral de lipstick veel mooier dan verwacht. Toch vind ik hem voor mij persoonlijk iets te donker en zal ik hem niet gaan kopen. Wel had ik hem nog vele malen donkerder verwacht, valt me dus mee :-).

Reageer ook