MAC Fluidline Brow Gel Creme Deep Dark Brunette

Ik gebruikte al langer de MAC Brow Gel Creme  in de kleur Dirty Blonde. Ik vond het een heel fijn product, maar toen ik eenmaal van haarkleur veranderde, paste de kleur niet meer zo goed. Tijd voor een nieuwe! Ik koos voor MAC Fluidline Brow Gel Creme Deep Dark Brunette.

 In totaal zijn er vijf kleuren te koop. Alleen op de Nederlandse MAC website zijn er op dit moment maar twee kleuren te koop. Je kunt daarom het beste even naar een MAC Counter gaan, want in de winkels zijn wel alle kleuren verkrijgbaar. En het is ook handig om de MUA (Make-Up Artist) met je mee te laten kijken welke kleur voor jou geschikt is. Ze hebben het zo aangebracht! Je kunt kiezen uit de volgende vijf kleuren:

  • Deep Dark Brunette: rijke, bruine kleur
  • True Brunette: zachte, bruine kleur
  • Dirty Blonde: zachte, taupe bruine kleur
  • Ash Blonde: bleek, zacht taupe kleur
  • Redhead: rood/goud bruin

Op LiveLifeGorgeous hebben we al eerder de kleuren Dirty Blonde en Redhead geprobeerd. Als je op de naam klikt, kun je de review lezen als je denkt dat een van deze twee kleuren bij jou past.

Ik miste Dirty Blonde nogal toen ik besloot mijn haar weer bruin te verven. Hoewel ik al jaren benieuwd ben naar de Dipbrow van Anastasia weet ik daar nooit welke kleur ik moet nemen, omdat er zoveel tinten bruin zijn en ik om een of andere reden nooit geholpen word. Dus ik besloot daarom naar MAC te gaan en me te laten helpen door een van mijn favo MAC MUA’s: Joel. I <3 Joel.

Het was wat lastig kiezen tussen True Brunette en Deep Dark Brunette. Uiteindelijk ben ik voor Deep Dark Brunette gegaan, omdat True Brunette ons toch iets te warm leek en ik denk dat het een goede keus was. Ik heb ook ooit in een ver verleden het MAC Brow Pencil Deep Dark Brunette gehad en die beviel destijds ook goed.

De MAC Fluidline Brow Gel Cremes hebben dezelfde structuur als de MAC Fluidline Gel Eyeliners. En die romige, gepigmenteerde structuur vind ik heel fijn werken om wenkbrauwen bij te tekenen of een eyeliner te creëren.

Het product is zuinig in gebruik door de goede pigmentatie, dus bouw het liever langzaam op en pak telkens een klein beetje anders is het al snel een overkill en krijg je van die vierkante blokken boven je ogen in plaats van mooi getekende strakke wenkbrauwen.

Links: met flits. Rechts: zonder flits in natuurlijk licht.

De swatch komt het beste overeen met de kleur die je rechts ziet: natuurlijk licht zonder flits. Het is een vrij donkere bruine kleur die niet heel warm maar ook niet heel assig is. Ik denk dat dit een vrij universele kleur bruin is. Als je een lichte huid hebt, moet je wel een beetje oppassen en dus niet teveel gebruiken.

Voor degenen die Joel (MAC MUA – Groningen) kennen, hij gebruikt deze kleur ook voor zijn wenkbrauwen dus kun je nagaan, haha! Hij is qua huidskleur natuurlijk veel donkerder dan ik ben. Maar goed, dat hoeft niet perse uit te maken. Het ligt vooral aan je eigen huid- en haarkleur. Wat voor kleur je wenkbrauwen ook zijn, je kunt ze met een MAC Fluidline Brow Gel Creme altijd van kleur veranderen.

Boven zie je mijn ‘kale’ wenkbrauw en op de onderste foto heb ik mijn wenkbrauw bijgetekend met MAC Fluidline Brow Gel Creme Deep Dark Brunette. Van mezelf heb ik er al een aardige vorm in zitten en dat maakt het bijtekenen lekker makkelijk. Ik zet meestal eerst een streep aan de onderkant. Daarna vul ik de lege plekken op en teken ik de rest bij. Het begin van mijn wenkbrauw laat ik meestal met rust, die teken ik in met de restjes die nog op mijn kwast zitten voor een zo natuurlijk mogelijke look. Meestal kam ik ook alleen het begin van mijn wenkbrauw door met een spoolie maar de rest niet.

Het is een vrij harde kleur, maar het is zowat precies dezelfde kleur als mijn haar aanzet en dat vind ik erg mooi en je kunt het goed vervagen voor een softe look. Ik gebruik daarnaast maar een heel, heel, heel klein beetje en binnen een paar seconden heb ik dan ook mijn wenkbrauwen bijgetekend. Ik ben er erg blij mee en het product blijft goed op zijn plek zitten gedurende de dag. Een tip die ik kreeg is om producten van MAC zoals Fluidline Gel Eyeliners, Fluidline Brow Gel Cremes en Paint Pots op z’n kop te bewaren om uitdroging te voorkomen.

MAC Fluidline Brow Gel Cremes zijn online te koop bij MAC Cosmetics of bij de MAC Counters voor €18,50 per stuk.

28 reacties

anika -

Ik zou graag willen weten waarom je true brunette te warm vond? Ik ben namelijk ook aan het twijfelen over deep dark en true brunette. Maar ik dacht juist dat true brunette lichter van kleur was? Ik wil namelijk mijn wenkbrauwen niet te donker maken, ookal heb ik donker haar. Helaas kan ik niet langs een MAC counter, dus ik hoop dat je mijn vraag kan beantwoorden :)

Mariëlle -

Een super mooi en goed product. Voelt ook fijn aan en blijft lang zitten. Echter is hij voor mij iets te warm. Mijn wenkbrauwen zitten net tussen zwart/bruin in. Soms even lastig, maar als je het juiste product hebt gevonden ziet het er ook pico bello uit.

Annabelle -

Erg mooi!
Met welke kwast breng jij het aan? Ik ben nog steeds op zoek naar een geschikte kwast hiervoor!

Silkeblogs -

Heel erg mooi! x

Madelaine -

Deze was voor mij veel te warm, stond echt totaal niet. Ze hebben me toen dipdown aangeraden als wenkbrauw kleur en dat staat echt heel mooi. Deze kan je goed hebben Martine!

beautifulday4makeup -

Ik zou zelf voor een andere kleur moeten gaan denk ik. Hij iets te warm lijkt het

Carly -

Oh deze is alsnog erg warm. Ik heb de medium brown van Anastasia maar die is zo ontzettend donker assig bruin. Heb nu zelf rood geverfd haar dus ik ga maar eens bij MAC kijken.

Nicole -

Oh wauw ik ben echt verliefd op het resultaat. Wat ongelofelijk mooi zeg!

Maxie -

Het lijkt me echt een heel fijn product, maar ik vraag me af of de kleur voor mezelf niet wat te warm is. Op de swatchfoto lijkt de kleur vrij assig, maar bij de oogfoto weer heel warm. Ikzelf teken momenteel mijn wenkbrauwen bij met een assige bruine kleur aan de binnenkant en die maak ik steeds donkerder met een combinatie van bruin en zwart. Weet iemand nog een goede (donkere) assigebruine kleur?

Fje -

Waarom neem je niet de Mac wenkbrauwproducten mee naar een Anastasia verkooppunt? Dan kan je makkelijker kiezen wat bij jou staat.

Amélie Cammaert -

Wat een prachtige ogen heb je!
Het product zelf ziet er ook best goed uit.

Eva -

Wat een mooie kleur zeg! Past heel goed bij jouw haartjes. Hmm nu ben ik ook best wel nieuwsgierig. Ik ga ook eens kijken naar zoiets. Het ziet er heel natuurlijk uit!

anna -

het ziet er echt heel goed uit, mooi natuurlijk!

Britt -

Wauw! Mooie kleur en heel fijn gereviewd. Ik ben ook nog op zoek naar een goed product om mijn wenkbrauwen bij te tekenen. Op een of andere manier vind ik mijn Hema wenkbrauwpotloodje toch niet zo fijn meer.. Ik had het persoonlijk wel fijner gevonden als er ook een fullface foto bij stond. Geeft voor mij nog net een beter beeld!

Aboutsbstyle -

Het klinkt als een erg fijn product en makkelijk in gebruik. Liefs soraya

Danique Krol -

Dat is zeker een mooi product! Nu raak ik wel heel erg benieuwd naar de Ash Blonde kleur. Staat je zeker goed!

Lindsey Beljaars -

Wauw, mooie kleur! Voor mij zal hij zeker te donker zijn maar ze hebben vast ook een mooie kleur voor blondines!

Maura -

Goede review, helaas niet mijn kleur. Heb echt een hele donkere nodig en deze is nog vrij warm.
Mis wel een beetje een full face foto. Zou graag willen zien hoe het matcht met je haarkleur zoals je schrijft. Maar er komt vast nog wel een look voorbij met deze strakke wenkies toch?!

Margot -

Wat een goede kleur! Ik heb mijn haar net voor het eerst gekleurd dus ik ben ook nog even aan het zoeken naar de juiste kleur voor mijn wenkbrauwen.

Svenja -

De kleur past inderdaad perfect bij jou! Het resultaat vind ik er ook heel erg mooi strak uitzien. Ik ben nog niet bekend met de wenkbrauw producten van MAC, maar ben door deze review wel erg enthousiast geworden!

Kelly -

Wat een prachtig kleurtje! Ik ga eens even een keer kijken naar fijne assige blonde variant!

Suzanne -

Wat een mooi kleurtje zeg! Erg mooi.

Elles [3lles] -

Dit is de goede kleur voor je. Dat is wel eeen nadeel van het haren verven; je moet weer het perfecte wenkbrauw-product kunnen vinden.
Liefs,
Elles

Marlotte -

Jeetje, wat een mooi kleurtje is dit! Ik ga eens langs in Groningen, want ik denk dat dit ook mijn kleurtje zal zijn.

Martine -

Als je profielfoto nog accuraat is, zou ik ook eens kijken naar MAC Dirty Blonde!

Joke Reijlink -

Prachtige foto’s ook!

Anniek -

Wat een fijn product is dit zeg! Voor mij zou deze kleur véél te hard zijn, maar er zijn vast ook varianten voor blonde mensen :) Leuke review!

Femke -

Ik vind de kleur heel mooi staan bij je. Ik denk dat dit ook mijn kleur zou zijn.

Reageer ook