Diorskin Forever & Ever Wear Primer

Hoewel Martine dol is op primers, ben ik er toch niet zo van. Ik heb eigenlijk nog nooit een primer gevonden die écht een verschil maakt. Toch wilde ik het wel weer eens een keertje een kans geven. Ik kocht en testte de Diorskin Forever & Ever Wear Primer.

Dior’s nieuwe primer maakt deel uit van de nieuwe Doirskin collectie, die dit voorjaar wordt uitgebracht. De collectie bevat producten voor je gezicht: foundation, poeder, primer, blushes en accessoires.

De Diorskin Forever & Ever Wear Primer is een primer die volgens Dior de huidstructuur verbetert, poriën verfijnt en oneffenheden vervaagt. De primer zorgt ervoor dat de textuur beter hecht en de foundation de hele dag mooi blijft zitten. Als laatste zitten er verzorgende ingrediënten in die je huid bij regelmatig gebruik mooier maken. Goedkoop is de primer niet, €43,50 voor 30 milliliter.

De primer zit verpakt in een kartonnen doosje in ‘Diorblauw’ (haha) en zilveren letters. Het product zelf zit in een klein plastic flesje met blauwe draaidop en zilveren accenten.De verpakking ziet er mooi uit en straalt luxe uit. Het ‘tuutje’ is heel klein, waardoor je lekker precies kunt doseren.

De Diorskin Forver & Ever Wear Primer is op basis van siliconen (Hoofdbestandelen: Cyclopentasiloxane en water). Ook zit er (helaas) parfum in. Verder bevat de primer SPF20 (in de vorm van titanium dioxide, nano-technologie). Hoewel ik het top vind dat er SPF20 in zit, ben ik er toch niet zo heel erg lyrisch over. Allereerst is Dior er niet duidelijk over of het tegen zowel UVA als UVB straling beschermt. Het is een pluspunt dat de zonnefilter mineraal is, maar een minpunt dat er nano-technologie is toegepast (zodat je geen witte waas krijgt). De veiligheid van nano-technologie op lange termijn in huidverzorgingsproducten is nog niet helemaal vastgesteld en ‘huidgoeroe’s’ als Jetske Ultee raden daarom af om veel gebruik te maken van huidverzorgingsproducten waarbij nano-technologie is toegepast (lees hier het artikel van Jetske Ultee over nano-technologie en titanium dioxide). Ik had dan ook liever een ander zonnefilter gezien, of gewoon helemaal niet. Ik vind namelijk: doe het goed, of doe het niet. Maar dit is wel een heel pietluttig puntje van mij hoor!

Op het flesje staat trouwens ‘SPF20/PA++’. Mocht je je afvragen wat ‘PA++’ betekent, dit is het Japanse/Koreaanse systeem om aan te duiden hoe veel bescherming het biedt tegen de zon (het duidt niet of het zowel AVA en/of UVB bescherming biedt). Hoe meer plusjes, hoe meer bescherming.

Door naar de werking van het product. De primer heeft een hele lichtroze kleur, is vrij dun en vloeibaar en smeert transparant uit. voor mijn hele gezicht heb ik redelijk wat nodig, ongeveer zoveel als je gebruikt van je dagcreme (misschien iets minder, als je voor een super dun laagje gaat). Ik vrees dus dat het flesje er behoorlijk hard doorheen zal gaan hier…

Eenmaal aangebracht op mijn gezicht voelt mijn huid heerlijk zacht aan. Dat komt natuurlijk door het sillicoon wat er in zit. En ondanks dat er silliconen in zitten voelt het niet zoals zo’n klassieke silliconen primer aan. Hij laat je huid eerder aanvoelen alsof je de meest achte perzikhuid ever hebt. Lijntjes en oneffenheden worden inderdaad een beetje vervaagd en mijn huid voelt zachter en gelijkmatiger aan. Heel fijn!

Als ik vervolgens mijn foundation aanbreng heb ik het idee dat deze iets sneller egaal aangebracht is. Mijn neus is vaak zo’n gebied waar ik niet snel tevreden over ben. Ik blijf dan maar aanbrengen en smeren. Wanneer ik deze primer gebruik ben ik sneller tevreden en heb ik het idee dat mijn foundation mooier aanbrengt. Ik heb niet minder foundation dan anders nodig.

De beloftes wat betreft huidtextuur komt Dior na. Maar hoe zit het met de houdbaarheid? Ook daarvoor werkt de Forever & Ever Wear primer goed! Mijn foundation blijft net iets langer mooi. Of hij ook geschikt is voor een vette huid, kan ik niet zo goed beoordelen want ik heb een droge/gemengde hiud.

Tja, al met al… Ik weet niet! Ik zet de plus- enminpunten even op een rij…

Pluspunten

  • Praktische, mooie verpakking
  • Bevat SPF20
  • Mijn foundation brengt mooier aan
  • Mijn huid voelt gladder en zachter
  • De primer laat mijn foundation net wat langer mooi zitten

Minpunten

  • Onbekend of hij zowel UVA als UVB bescherming biedt
  • Er is gebruik gemaakt van nano-technologie voor de zonnefilter (titanium dioxide)
  • Duur (€43,50 voor 30 millitliter – en het gaat snel op!)

Ik vind de werking van de primer eigenlijk heel fijn, dus daarover ben ik best te spreken. Maar ik vind hem toch wel erg duur en ik vind het balen dat de zonnefilter niet helemaal je-van-het is. Ik maak zeker weten het hele flesje op want daarvoor vind ik hem fijn genoeg, maar opnieuw kopen zal ik denk ik niet omdat ik toch te veel aanmerkingen heb (zeker voor die prijs!).

De primer maakt deel uit van de nieuwe Diorskin Forever collectie. Deze collectie ligt sinds 17 januari in de winkels.

21 reacties

Jamey -

Ben erg benieuwd hoe de werking is in combinatie met de foundation die ik van dior heb

Angela -

Ziet er mooi uit! Alleen wel erg duur…… de Face Finity primer van Max Factor is heel erg fijn, en stukken goedkoper!

Lindsey Beljaars -

Ai, inderdaad erg aan de prijs! Zeker omdat je niet zo enthousiast bent dat je een nieuwe zou kopen ga ik hem zeker niet aanschaffen.

Wies -

Hij lijkt me erg fijn maar idd wel een beetje aan de prijs. Ik vind de primerolie van Smashbox op het moment helemaal geweldig!

Eva -

Door je review weet ik niet of ik deze zou kopen. Geheel overtuigd ben ik niet…

Suzanne -

Ik gebruik zelf echt nauwelijks primer, gewoonweg omdat ik de juiste nog niet gevonden heb. Hele duidelijke review.

J -

Jammer, voor die prijs had ik toch meer verwacht! Ik gebruik zelf al jaren een primer van catrice. Hier zitten geloof ik ook behoorlijk wat siliconen in, maar ik vind dat niet erg. Hij werkt voor mij prima én is ook nog eens lekker betaalbaar!

Mieke | Mieksmind -

Duidelijke review! Erg jammer van die hoge prijs dan ga ik persoonlijk liever voor de Nivea men sensitive aftershave balsem. die werkt schijnbaar als een malle en STUKKEN goedkoper! Maar verder is dit wel een mooie product, lijkt me.

Elise -

Persoonlijk vind ik die SPF in make up producten altijd onzin, je krijgt nooit de volledige genoemde SPF bescherming omdat je er (als het goed is) maar weinig van gebruikt.

Julie Tina -

Omdat ik nogal een ingrediëntenfreak ben zou ik hem ook niet meteen aanschaffen! Vind het wel moeilijk om een geschikte primer te vinden, wordt nog even verder zoeken denk ik haha

Ilona | inspiration for you -

Erg fijne review met mooie foto’s!

Aboutsbstyle -

Verpakking ziet er weer prachtig uit van dior. Mij persoonlijk lijkt het een fijn product alleen jammer van de prijs die wel iets aan de hoge kant is. Liefs soraya

Kiss & Make-up -

Klinkt niet verkeerd, maar ik betwijfel of dit je juiste primer voor mij is.

Amélie Cammaert -

Nog nooit een pimer getest maar deze ziet er best goed uit! Hij is inderdaad wel heel duur :/

Maaike -

Ik vind primers verschrikkelijk: dat siliconen gevoel op je huid vind ik om te gruwelen. Ik ben sindskort aan de slag met de aftershave balsem van Nivea. En dat is heel vloeibaar en werkt heel fijn. Ben er alleen nog niet van overtuigd dat mijn make up mooier en beter blijft zitten.

Svenja -

In principe vind ik het als een erg fijne en goede primer klinken! Maar voor een primer vind ik het inderdaad wel een beetje aan de hoge kant, jammer!

Laura -

Probeer eens Nikkie’s uitvinding Nivea Aftershave balsem als primer, werkt echt waanzinnig! Laatst rond 17u opgedaan en de hele nacht wezen stappen, om 8:30u zat zelfs m’n contourwerk er nog precies zo op als toen ik alles aan had gebracht!

Margot -

Hm, voor die prijs laat ik ‘m toch liggen. Zelf vergeet ik primers eigenlijk vaak te gebruiken.

Liset - Beautydagboek -

Fijn dat hij prettig werkt, maar net zoals je zegt: ik vind de prijs wel iets aan de hoge kant :). Ik denk dat er net zulke goede (of misschien wel betere?) zijn voor een iets schappelijkere prijs.

Marlotte -

Jammer dat hij zo ontzettend duur is, want verder is het volgens mij een top primer!

Femke -

Ik vind de flacon mooi en heb al veel positieve reviews gelezen over deze primer. Ik vind de prijs wel heel erg hoog dus ik zal hem niet zo heel snel aanschaffen.

Reageer ook