Olaplex #3

Elke kapper en elke blogger heeft het er zowat over. Olaplex. Het geschenk uit de hemel dat er voor zorgt dat je haar gezond en sterk blijft tijdens het blonderen en verven van je haar. Olaplex is een intensieve behandeling voor je haar die je apart bij je kapper kunt bijboeken bestaande uit 3 delen. En nummer 3? Die gebruik je thuis!

Olaplex kende ik al langer, maar vooral vanuit het buitenland. Ik zag het heel veel voorbij komen op Instagram bij Guy Tang, American Salon en nog veel meer haarguru’s. Het zag er uit alsof dit het perfecte middel was om het haar op een nog betere en veiligere manier te blonderen en/of te kleuren. Dat klinkt natuurlijk fantastisch. Toen ik hoorde dat Olaplex naar Nederland zou komen en het hier gebruikt werd bij Salon B en nog veel meer salons (ook die van Dijana – BeYouHairstyling in Sneek!) was ik ontzettend benieuwd. Wat was Olaplex en zou het iets voor mijn haar zijn?

https://www.youtube.com/watch?v=Z4OpZVvXnlA

Wat is Olaplex?

 Olaplex is een hulpmiddel en geen haarverf. Het product is vrij van siliconen, olie, sulfaten, ftalaten, DEA en aldehyden. Bovendien is Olaplex niet getest op dieren. Het product herstelt de gebroken zwavelbruggen van het haar.

Breuken ontstaan als het gevolg van thermische, mechanische en chemische behandelingen. Chemische behandelingen zoals kleuren en blonderen en thermische behandelingen zoals föhnen en de stijltang beschadigen het haar. Deze schade uit zich in het ernstig zwak/futloos worden van het haar. Haarkleuren worden sneller dof, er ontstaan gespleten punten en het haar voelt droog aan. In het ergste geval breekt het haar zelfs af. Olaplex helpt je de beschadigingen van het haar tegen te gaan of te voorkomen, zodat je haar gezond blijft en je dit zonder zorgen kunt verven.

Schade aan het haar ontstaat doordat er bepaalde verbindingen – ook wel zwavelbruggen genoemd – in het haar verbroken worden tijdens thermische, mechanische en chemische processen. Deze verbindingen (zwavelbruggen) bepalen de stevigheid van je haar. Wanneer deze beschadigd raken wordt het haar dus zwakker.

Olaplex wordt gezien als de grootste technologische doorbraak in de cosmetische industrie in jaren. Olaplex wordt geprezen met titels als “favoriete hulpmiddel voor kleurexperts” en heeft de award voor meest innovatieve beautyproduct in de wacht gesleept.

Grote Hollywoodsterren zoals Jennifer Lopez, Cameron Diaz en Emma Stone veranderen hun haarstijl bijna net zo vaak als hun outfits. Het zijn deze sterren die zich alleen nog maar met Olaplex laten kleuren. Olaplex is de enige reden dat al die haartransformaties mogelijk zijn en hun haar er gezond uit ziet.

Hoe werkt Olaplex?

Er zijn in totaal drie stappen. Olaplex #1 wordt door de kapper toegevoegd aan de kleuring/blondeer/permanent of verdund met water voor een opzichzelfstaande herstellende behandeling.

Olaplex #2 wordt door de kapper aangebracht direct nadat je kleuring/blondeer/permanent is uitgespoeld.

Olaplex #3 neem je mee naar huis om je haar verder te kunnen verzorgen, zo wordt het haar nóg sterker tussen de verfbeurten in en hou je het in conditie. Breng eens per week een rijkelijke hoeveelheid aan op je haar en laat het minimaal 10 minuten intrekken. Spoel het uit en was en verzorg je haar met een goede shampoo en conditioner. Olaplex geeft volgens de kappersindustrie de garantie om het haar veel vaker te kleuren zonder de gebruikelijke beschadiging. Olaplex is op ieder haartype getest: Aziatisch, Westers, Afro, eerder gekleurd of nooit gekleurd haar en het werkt bij iedereen!

Ik wou dat ik hier veel eerder van af geweten had, want dan had mijn haar waarschijnlijk veel minder beschadigd geweest tijdens al mijn bleeksessies. Mocht ik ooit nog weer eens zilverblonde lokken willen, ga ik dat zeker doen met behulp van Olaplex en in stappen.

Mijn haar voelt veel minder droog sinds ik Olaplex behandelingen (nummer 1 en nummer 2) gebruik tijdens de kappersbeurten en Olaplex #3 thuis gebruik om mijn haar daarna in conditie te houden. En ik merk precies welk deel van mijn haar gezond is en het deel van mijn haar wat in het verleden beschadigd is en er langzaamaan uit geknipt wordt.

Ik gebruik het precies zoals op de verpakking staat aangegeven. Je kunt Olaplex er trouwens nog veel langer in laten zitten, zeker als je haar (vanuit het verleden) behoorlijk beschadigd is. Soms laat ik het een nacht zitten en slaap ik met een handdoek om mijn haar en spoel ik het ‘s ochtends uit.

Kijkend naar de ingrediënten staan vooral de verzorgende ingrediënten onderaan de lijst. Op zich logisch, want de nadruk legt meer op het scheikundige aspect om de zwavelbruggen te herstellen in het haar. Je doet het namelijk in je haar, daarna spoel en was je het uit met shampoo en sluit je af met een verzorgende conditioner.

Glycerine staat vrij bovenaan en ik moet zeggen dat je zeker moet proberen Olaplex alleen in de punten van je haar aan te brengen en niet teveel bij je wortels. Als ik ook teveel Olaplex gebruik, dan zit mijn haar nergens naar. Dan lijkt het nog steeds vet, hoe goed ik het ook uitspoel. En ik zie ook dat er parfum in zit. Waarom? Want dat is toch juist uitdrogend? Nu schijnt dat in haarproducten minder erg te zijn dan in huidverzorgingsproducten maar ja… het blijft parfum. Het voordeel is natuurlijk wel dat het daardoor lekker ruikt. Verder ben ik geen scheikundige, dus of deze ingrediënten inderdaad in staat zijn om tot het haar door te dringen om de zwavelbruggen te herstellen weet ik niet. Ik kan alleen af gaan op wat ik merk aan mijn haar.

Als ik het goed gebruik, dus niet teveel en vooral met focus op de punten en licht bij de aanzet dan is mijn haar heel erg zacht en voelt het alsof er een ‘beschermende’ laag om heen zit. Bij Salon B werd me echter verteld dat Olaplex juist geen ‘laag’ om je haar heen legt maar de stevigheid van het eigen haar wordt versterkt waardoor het met de tijd anders aanvoelt. Mijn haar voelt inderdaad wel iets anders: gladder en zachter. Ik heb ook heel weinig haaruitval onder de douche als ik mijn haar was in vergelijking met voorheen. Het lijkt dus alsof mijn haar inderdaad sterker aan het worden is en minder snel afbreekt.

Sue van Salon B raadde me aan om Olaplex te gaan gebruiken. De laatste keer gaf ze aan -en zij is immers de expert- dat ze echt kon voelen en zien dat mijn haar in betere conditie was en mijn haar sterker was geworden. Ik zie wel dat mijn haar steeds meer zijn eigen glans terug krijgt, het lijkt dus zijn vruchten af te werpen.

Het is geen heel goedkoop goedje. Je betaalt voor Olaplex #3 ongeveer €30 en als je halflang, fijn haar hebt doe je daar ongeveer 2 maanden mee als je 2x per week je haar wast. Dat is op zich te doen maar niet heel goedkoop. Ik blijf het gebruiken, omdat ik benieuwd ben op nog langere termijn hoe het met mijn haar gaat en of ik nog meer verschil ga merken.

Ben je benieuwd welke kapper in jouw buurt Olaplex gebruikt? Zoek via deze website de dichtstbijzijnde salon.

49 reacties

mirjam -

hallo..ik heb olaplex nr 3 thuis..en merk echt verschil.
mijn haar glanst meer en is sterker.
en het pluist minder.
mijn haar was erg droog en afgebroken door een kapper die ipv mijn haar verfde het alleen maar steeds ontkleurde met highlights :(
(had nooit zo gemoeten)
morgen ga ik na de kapper en ze durven mijn haar wel blond te verven met toevoeging van olaplex.ben erg benieuwd!
maar vind het ook doodeng straks wel weer dood haar

kiara -

Vanmiddag olaplex no.3 binnen gekregen en gebruikt… en wow, this shit works ! Mijn punten zijn enorm beschadigd, maar door heeeeel sloom groeiend haar heb ik echt een angst om mijn haar te laten knippen voordat ik op een aardige lengte zit (mijn haar kan eindelijk in een hoge staart, en als ik nu al naar de kapper ga kan dat niet meer) Mijn haar is nog niet helemaal gezond.. maar dat verwachte ik ook niet na maar 1 behandeling met no.3

Momenteel ben ik mijn haar aan het klaarstomen om het aan het einde van deze maand terug naar mijn eigen kleur te blonderer (ik ga dan de travel stylist kit kopen, en zelf olaplex aan mijn ontkleuring toevoegen ect) Ik heb van mezelf heel fijn haar wat erg snel beschadigt, maar met olaplex durf ik het eindelijk aan !

Jade -

Vandaag heb ik het voor het eerst een Olaplex behandeling gekregen bij de kapper (stap 1 en 2). Ik heb fijn haar dat heel snel uitgroeit (dus ik had na 3 maanden een uitgroei van bijna 6 cm). Omdat ik donkerder blond ben geworden laat ik dus mechen trekken en was mijn haar te blond, en nog fijner en broos geworden. Ik besloot dat ik het beu was om het zo blond te laten kleuren en ben voor een tint lichter gegaan dan mijn uitgroei en heb er wel nog mechen bij laten trekken met 20v volume ipv 40. De kapster voelde voor ze begonnen aan mijn haar en merkte hoe broos en droog het was. Ze vroeg mij of ik eens Olaplex wou testen om het te versterken. Ik ben eigenlijk heel aangenaam verrast. Na mechen + een kleurspoeling is mijn haar super super zacht. Het ziet er niet alleen glanzender uit, maar voelt ook echt aan zoals haar zou moeten voelen. De kapster voegde stap 1 toe aan mijn ontkleuring, en na de kleurspoeling kreeg ik stap 2. Daarna volgde nog een masker en heb ik het laten brushen en knippen. Ik ga nu stap 3 aanschaffen omdat ik nu wel echt het verschil merk met gewone maskers en conditioners, die eigenlijk gewoon een laag op je haar leggen zonder het te voeden. Het is inderdaad wel prijzig, maar in mijn geval heeft het mijn haar getransformeerd. Misschien werkt het beter op fijn haar? Ik ben in ieder geval een tevreden klant, en raad iedereen die broos haar heeft aan om het eens te proberen.

Marieke -

Nou Olaplex beloofd meer dan dat tie ook daadwerkelijk uitvoert.
Ik heb dit masker vaker gebruikt, alleen lijkt alsof ik nu meer haaruitval heb door dit product.
En wie zijn of haar haren bleekt je haar gaat gewoon hoe dan ook DOOD. Niemand kan mij wijs maken dat je haren door verven gezond blijft. Heb een tijdje terug ook met Olaplex gebleekt en grijs erin gegooid, het voelt idd lekker zacht aan maar na paar keer wassen wordt het stug.
En zo zie je het maar, mijn haren zijn dood en zij verdienen lekker geld voor een masker die geen werking heeft.

Dus allemaal gelogen :)

Saar -

Mijn haar is nog nooit afgebroken totdat ik Olaplex gebruikte bij de kapper. Wat een drama. NOOIT MEER!!!!

Rita -

Heel interessant artikel. Ik ga deze producten eens bekijken

Diaa -

Het klinkt allemaal zo mooi en veelbelovend. Waardoor ik mijn haar wat tot mijn billen was eindelijk durfde te ontkleuren, het resultaat was: uitgedroogd stro haar wat ik in lagen heb moeten kort knippen van mijn kin tot mijn schouders. Ik raad het niemand aan!!!

Michelle Kaiser -

Het klinkt goed. Ik vraag mij 1 ding wel af: Als je je haar nooit hebt gebruikt, maar wel haar hebt dat onwijs gevoelig is voor breken en haaruitval, is het dan ook goed om te gebruiken of werkt het alleen in combinatie met dat kappersbezoek waar ze het ook gebruiken? In de kapsalon waar ik naar toe ga gebruiken ze dit niet. Nooit gezien.

Marsha -

Ik heb mijn haar geverfd bij de kapper met Olaplex, en ook de thuisbehandeling meegekregen. Omdat ik krullen (=droger) haar heb dacht ik dat dit eindelijk de oplossing kon zijn waarmee ik mijn haar kon kleuren,. Mij viel het vies tegen. Mijn haar is toch echt aanzienlijk droger dan voor het verven en de krullen zijn erg verslapt (geen bounce). Het heeft denk ik wel wat effect gehad – weet natuurlijk niet hoe mijn haar eraan toe zou zijn na verven zonder de olaplex – maar het is dus echt geen ‘magic’ zoals ik dacht..

Jennie -

Ha ladies! Goed nieuws. Misschien wist iemand het al maar Olaplex was inderdaad alleen in salons te koop. Maar nu ook op http://www.johnbeerens.com! Ik ben zo tevreden over het resultaat van Olaplex dat ik het direct heb besteld. Ook nog eens gratis verzending!
Overigens kun je No. 3 zonder problemen gebruiken zonder eerst No. 1 en 2 gebruikt te hebben. Het is gewoon en super intensieve voeding voor je beschadigde haar!

Najoua B -

Ik heb nooit eerder van Olaplex gehoord totdat ik naar kinky was gegaan om mijn punten te knippen. Mijn haar is door de behandeling zachter geworden. Ik heb ook de nummer 3 gekocht die ik 1x per week gebruik. Ik merk dat mijn haren positief is verandert. Goeie spul!

Najoua -

Ik heb dit dus gedaan bij haartheather maar het is 2x aangeslagen dus totaal 60 euro voor behandeling olaplex omdat 1 potje niet genoeg was voor mijn haar zei de vrouw aan de kassa
.
Klopt dat als je lang haar dat er 2 potjes nodig zijn..? Want begin nu te twijfelen sinds ik die foto heb gezien van olaplex en t 1ste potje leek al leeg toen ze begon en een 2e erbij pakte :s

Hilde -

Heb ook heel de behandeling gehad, reeds 2 maal bij mijn kapper. Thuis gebruik ik de nr 3. Eerste keer draaide mijn haar in knopen. 2 de en 3 de keer ging het goed. Was nadien met Kevin Murphy shampoo en conditioner (ook prijzig). Mijn haar wordt er wel snel vet van alhoewel ik nooit vettig haar gehad heb voor ik het gebruikte, jammer. Mijn haar heeft terug volume maar mijn natuurlijke krullen komen niet echt meer door. Enig idee hoe dit komt??? Misschien door verzwaring van het haar?? Op de site van J H is het product uitverkocht, was wel goedkoper maar niks meer in voorraad. Bij mijn kapper heb ik het eerste flesje gekregen (voor mijn verjaardag!!!) en dat gebruik ik nu nog. Ik denk niet dat ik het daarna nog zal aankopen. Zal wel de behandeling vragen als ze blonderen/kleuren.

Wilma -

Leuk artikel! Tipje voor als je het gebruikt ; als je veel product in je haar hebt, kun je het beter van tevoren wassen, dan kan de nummer drie beter zijn werk doen.
(als dit niet hier mag worden vermeld, verwijderen dan hoor)

Nancy janssen -

Olaplex is een top product .maar dan moet je zeker naar de ecoplex gaan van. I.C.O.N vele male beter resultaat… zelf uitgetest op mezelf en op een klant.. ik en mijn klant waren erg positief over Olaplex maar het verschil na ecoplex behandeling. . Zeggen wij vol trots ecoplex van I.C.O.N beter kun je niet krijgen

Ricardo -

Voor veel foto’s en verdere informatie kun je de Olaplex Facebook pagina bezoeken!!
Verder kun je informatie opvragen van wat nou het beste voor jou haar is bij een kapsalon die met Olaplex werkt zoals Kinki kappers of Hizi hair

jojanneke -

bij de kapper gedaan, maar mijn haar voelde aan als stro!

Susan -

Interessant artikel. Ik ben wel benieuwd of je ook alleen nummer 3 kunt gebruiken, dus zonder 1 en 2 bij de kapper gehad te hebben?

Neeltsje -

Hmm… Toch wel een beetje vreemd, er staat dat het vrij is van oliën en andere troep, terwijl in de ingrediëntenlijst toch echt seed oil staat! Ja, het staat er natuurlijk wel als een van de laatste ingrediënten maar het is er wel! Toch wel een beetje vreemd…

Donja -

Olaplex heeft echt niks voor mijn haar gedaan. Ik heb nummer 3 mee naar huis genomen en een paar keer gebruikt voor het wassen aan. Het resultaat was enorm veel knopen wat ik er met conditioner weer uit moest kammen. Ik gebruik het nu als (veel te dure) conditioner, haha.

Miranda -

Na je olaplex thuis behandeling moet je je haar wassen en daarna verzorgen met een conditioner of masker.

Miriam -

Ik zie dat idd iedere keer bij Instagram bij kappers staan. Ik vroeg mij al af waarvoor het precies was. Wel een prijzig goedje, maar als het echt helpt. Interessant artikel!

geenhippie -

Ik vind het echt jammer dat de artikelen over haarproducten geen foto’s van je haar bevatten :( Een beetje als een lipstick review, waar alleen de lipstick in ” verpakking” te zien is maar niet op de lippen…

Aboutsbstyle -

Dit was voor mij nog een onbekend merk. Ik ben echt wel erg nieuwsgierig geworden of het ook echt zo goed werkt. Ik met mijn kappers verleden heb alle kleuren in mijn haar gehad en nu jaren later is het nog beschadigd en als zoiets zou helpen dat is het geld mij zeker waard. Liefs soraya

Fifi -

Goed om te horen dat Olaplex voor je werkt, maar heb je weleens keratine overwogen? Dat is blijkbaar een behandeling die al beschadigd haar hersteld. Ik twijfel of ik het moet overwegen…Misschien weet Sue er meer over?

nikita -

Keratine is een laagje om je haar, en olaplex herstelt echt van binnen uit. Ik dacht ook dat keratine beter zou zijn, maar toen ik naar Salon B ging om een olaplexbehandeling te ondergaan, vertelde de kapster mij het tegenovergestelde.

me -

Haar is dood materiaal (anders zou je haar knippen een nachtmerrie worden)dus kan niet van binnenuit herstellen want het is dood dus net als alle andere middelen kan het hooguit een laagje leggen en beschadigde haardelen opvullen.

Kiss & Make-up -

Voor ik er hier over las had ik er eigenlijk nog nooit over gehoord. Jullie zijn de eerste (en enigen) die ik er hoor over spreken eigenlijk, haha :-) Misschien moet de trend nog naar Zwitserland overwaaien.

Daniëlle -

Hooray, ik zie net dat er twee kappers in mijn stad zitten die met Olaplex werken. Heb er wel interesse naar, ik verf mijn haar al ongeveer 10 jaar, dus ik denk dat dit wel de volgende stap is voor mij.

Elisa -

Hier zat ik echt op te wachten! Ben benieuwd naar een voor en na foto op langere termijn!
Wat ik me wel afvraag is of je olaplex ook kan gebruiken op beschadigd haar dat al lange tijd niet geblondeerd/geverfd is? Ik verf mijn haar met henna, waar het juist gezonder van wordt. Maar door hitte van de stijltang is het toch beschadigd. Enig idee of olaplex ook hiertegen helpt?

Linda -

Ik ben hier wel benieuwd naar nu. Ik heb gelukkig een online shop van een kapper gevonden waar je nummer 3 kan bestellen dus dat heb ik maar gedaan haha. Was je het ook met shampoo van te voren? Omdat het in handdoekdroog haar gedaan moet worden.. Of is alleen met water vochtig maken ook voldoende?

Martine -

Volgens de kapper is het ook voldoende om je haar vochtig te maken met water.

Elles [3lles. nl] -

Wow, lijkt me erg fijn. Zeker nu ik mijn haar geverfd hem is het inderdaad een geschenk uit de hemel.
Liefs,
Elles

Carina -

Afgezien van het feit dat de verzorgende ingredienten na phenoxyethanol op de lijst staan en er dus maar weinig in zitten (max 1 a 2%), zijn ze ook best nutteloos. Glycerine is top voor de huid om water vast te houden maar voor je haar is dat niet mogelijk. Verder denk ik dat het beat kan dat het iets met je haar doet maar ook mijn chemische kennis is daarvoor helaas niet toereikend (ik ben meer celbiologisch georienteerd helaas).

Evelien -

Ik ben echt heeeel blij met dit artikel! Door jou, Martine, heb ik de hele interwebz al afgezocht naar kappers die dit gebruiken in België & online storen die het verkopen! Jammer genoeg zijn er enkel webshops zoals Amazon die deze producten niet kunnen verzenden naar België… Maar, ik ga ook naar New York dit jaar! 😀 zou je het daar in de kapperssalons / speciaalzaken kunnen kopen?

Martine -

Ik gok van wel!

Paula -

Weet niet of ik het hier mag zeggen maar in de webshop van Jennifer Hoeve is Olaplex nr 3 te koop, even Googlen! Liefs

Anouchka -

Ook bij kapperszaak Ego Hairstyle in Brussel (Etterbeek) kan je je haar met Olaplex laten verzorgen. Ze zijn denk ik zelfs opgeleid om dit op een efficiënte manier te gebruiken…

Emily -

Opzich zou ik dit wel willen proberen. Mijn haar is heel erg beschadigd door het vele verven en het is 3x gebleekt wat m’n haar ook niet echt goed gedaan heeft :’) m’n haar is wel eens afgebroken (gelukkig op plekken waar je t niet ziet maar toch) dus misschien is het wel een goed idee als ik dit ook ga gebruiken haha

Silkeblogs -

Hij klinkt erg fijn! Ik ben benieuwd wat hij op langere termijn voor je kan doen x

Yolanda -

Mijn kapper gebruikt dit ook en sinds ik mijn haar laat blonderen merk echt verschil ! Het is inderdaad behoorlijk prijzig maar ik vind het geweldig !

Margot -

Je maakt me nieuwsgierig! En ik ben wel benieuwd naar je ervaring op lange termijn.

Lindsey Beljaars -

Wat een fijn en leerzaam artikel. Hoorde inderdaad overal de term ‘olaplex’ maar wat het nu precies was en deed? Daar was ik nog niet van op de hoogte. Het heeft nu in ieder geval zeker mijn interesse gewekt.

Kim -

Wel, ik kocht het ook puur uit nieuwsgierigheid waar de hype nu om draait. Ik snap het wel waarom het zo’n hype is, maar ik moet inderdaad toch ook zeggen dat je het zeker bij de punten moet houden, want anders krijg ik zo’n vettig gevoel. Of toch sneller vet haar. Beetje jammer, want ik wil net het haar-wassen zo lang mogelijk uitstellen.

Marlotte -

Ik heb het al een paar keer voorbij zien komen bij bloggers en ik was toch wel heel benieuwd naar dit product, interessant artikel! Die ga ik onthouden voor een volgende kappersbeurt!

Anniek -

Ik had hier nog nooit van gehoord, maar wauw, dit klinkt echt als een soort wondergoedje! Heel fijn dat je zoveel verschil merkt nadat je het hebt gebruikt. Zelf heb ik nog nooit mijn haar geverfd (ben ik een veels te grote schijterd voor, haha), maar als ik dat wel zou doen zou ik zeker overwegen naar een kapper te gaan die Olapex gebruikt!

Suzanne -

Je hoort er zoveel over de laatste tijd. Deze review hoort ook echt thuis op jullie blog.

Femke -

Ik had nog nooit van Olaplex gehoord. Ik moet zeggen, deze behandeling klinkt ontzettend goed. Goede tip dus!

Denise -

Klinkt interessant! Ik heb mijn haar nog nooit gekleurd maar in de toekomst zal ik dat vast ooit eens doen en dan houd ik dit product zeker in mijn achterhoofd. Sterk review!

Reageer ook