Mijn Thierry Mugler Geuren

Ik koop niet vaak van een bepaald merk verschillende geuren. In mijn parfumstash heb ik allerlei verschillende merken. Maar met de jaren is er een merk dat ik zeker kan waarderen en waar ik drie geuren van heb. Thierry Mugler!

Sommige vrouwen zijn echte Lancôme en/of Calvin Klein dametjes zoals mijn moeder en mijn zus en anderen zweren bij Givenchy zoals Willemijn. Ik had nooit met een bepaald merk een klik. Op het gebied van beauty hou ik nu eenmaal van variatie en je zult mij niet snel verknocht zien aan een bepaald merk tenzij het echt fantastisch is zoals The Balm, NARS Audacious Lipsticks, NARS foundation en concealer en MAC MSF’s en lipsticks. Ik kan niet zonder deze producten omdat ze nu eenmaal ge-wel-dig zijn.

Qua parfum vond ik heel veel wel lekker. Maar er is een merk waar ik toch echt kriebeltjes van in mijn buik krijg als ik de geur ruik. En op het moment dat je vlinders in je buik krijgt van een geur, dan weet je dat het voorbestemd is. Maar die liefde moest wel groeien en ondertussen heb ik drie geuren van Thierry Mugler die ik met veel liefde draag: al jaren! En Thierry Mugler maakt me daarom nieuwsgierig naar alle geuren die ze hebben.

Thierry Mugler Womanity

De liefde begon gek genoeg eigenlijk met een hele slechte date. Op een persevent zat deze geur in mijn goodiebag: Thierry Mugler Fragrances of Leather Womanity. Ik was door het dolle heen, wat gaaf!

Ter ere van de 20e verjaardag van Thierry Mugler hadden ze de drie klassiekers Alien, Angel en Womanity in  vaten laten rijpen met leerextracten zodat de klassieke geuren nog indringender, warmer en sterker zouden overkomen.

De geur vond ik op het event lekker maar eenmaal thuis spoot ik veel te veel op (3 spuitjes) en vond ik de geur veel te ouwelijk en mutserig. Ik stonk een uur in de wind voor mijn gevoel en je kon me op kilometers afstand ruiken. Wat een sterke geur. Ook toen ik minder gebruikte, kon het me nog niet echt bekoren. Ik vond het wel heel bijzonder.

“The original sweet and savory fragrance, Thierry Mugler Womanity perfume is built around the fig, a symbol of femininity. The fragrance has a fig and caviar accord The bottle is a sculpted work of art.”
Notes: fresh fig, oceanic accord, fig wood, leather and leaves

Aha, vandaar! Hoe precies mijn liefde voor vijgen geuren is begonnen weet ik niet meer, maar nu snap ik waarom ik jaren later pas Womanity ging waarderen nu ik de geurnoten zo zie. Nu vind ik de geur heerlijk fris, pittig, vrouwelijk en uitgesproken.

Thierry Mugler Alien

Willemijn had destijds Alien in haar goodiebag van de Thierry Mugler Fragrances of Leather lijn. Die vond ik toen veel lekkerder dan Womanity dus ik kocht zelf deze geur bij de Douglas. En wauw, ik was meteen verkocht. In principe zijn de basisnoten van de Fragrances of Leater dus hetzelfde als de originele geuren van Thierry Mugler alleen doordat ze de geuren rijpen in vaten met leerextracten, wordt de geur warmer en nog indringender en sterker. Het zijn hele krachtige geuren en dat vond ik juist zo lekker en bijzonder. Thierry Mugler Alien blijft voor mij een sexy en zwoele geur, ideaal voor een avond uit maar ik spuit ‘m ook vaak genoeg overdag op.

Ik hou van geuren die net anders zijn met bijzondere geurnoten, in Alien zit bijvoorbeeld salmiak verwerkt! Het enige wat jammer is aan Alien? Dat de hele wereld het zowat een lekkere geur vindt en je daardoor vaak genoeg iemand ruikt op straat die het ook draagt. Dat maakt de geur niet meer zo bijzonder en uniek. In die zin ruik ik Womanity bijna nooit bij een andere dame, die geur is dan ook nog meer uitgesproken dan Alien.

Notes: sambac, jasmine, cashmeran wood, amber gris, leather

Thierry Mugler Alien Essence Absolue

En Thierry is slim, naast de originele geuren heeft hij nog heel wat (limited) varianten gemaakt. Mijn laatste aanwinst is Thierry Mugler Alien Essence Absolue. Het bracht jeugdsentiment naar boven, maar dan moderner!

Vroeger was ik namelijk jarenlang verzot op Kenzo Amour. Ik vond het moeilijk toen ik 16 was om een geur te vinden die bij me paste. Ik liet me toen adviseren door een dame bij de DA maar ik verwachtte er niet zo veel van. Tot ze Kenzo Amour bij me opspoot en dat bleek liefde op het eerste gezicht en ik heb altijd veel complimentjes gekregen over dat de geur zo lekker bij me rook. Ik snap eigenlijk niet waarom die niet in mijn stash zit?!

Hoewel, ik snap het wel want Thierry Mugler Alien Essence Absolue deed me echt denken aan Kenzo Amour alleen dan nog vrouwelijker, warmer en heel bijzonder. Velen van jullie vroegen aan mij op Instagram of deze dan echt zo anders was dan de normale Alien. Ik vind van wel!

In 2012, a new solar goddess is born,revealing the supreme fragrance of extraordinary femininity. The rich, bewitching nectar is captured inside an everlasting drop of gold that radiates a divine mystical energy. Alien Essence Absolue is a modern and decadent interpretation of Alien that will indulge the solar goddess in every woman.

Notes: balsamic, jasmine, cashmeran wood, myrrh, musk, vanilla and white amber

De mirre, musk en vanille laten Alien Essence Absolue iets meer ruiken naar bitterkoekjes ten opzichte van de normale Alien. Het ruikt enerzijds misschien een tikje frisser dan de normale Alien (Essence Absolue schijnt namelijk ook ‘iris’ te bevatten) en wat meer ‘rokerig’.

Die lichte herkenning van bitterkoekjes deed me denken aan Kenzo Amour waardoor het een gevoel van vroeger op riep. Qua geurnoten heeft Kenzo Amour ook wel wat weg van Essence Alien Absolue, ze bevatten beide verschillende houtsoorten, balsamico, een geurige hars (Kenzo Amour bevat wierrook en Alien Essence Absolue mirre), musk en vanille. Kenzo is wellicht een tikje bloemiger vanwege de Japanse kersenbloesem. Maar verder lijken ze wel wat op elkaar!

Ik ben echt een groot fan van Thierry Mugler. Enerzijds geuren die iedereen aanspreekt zoals Alien en anderzijds bijzondere uitgesproken geuren zoals Womanity. Ik heb zelf geen ‘originele’ versies – hoewel ik wel een testertje heb van de originele Alien. Ik ben ook benieuwd naar Angel, die vond ik an sich niet zo lekker maar ze schijnen er ook een limited variant van te hebben met een rood flesje waar kersen en vanille in verwerkt zitten. Laat ik daar nou net dol op zijn!

Heb jij meerdere geuren van een bepaald merk?

25 reacties

me -

Ik heb Angel toevallig gisteren even geprobeerd bij de Douglas…en dat was een ernstige vergissing, vond hem zelfs vies (en dat gebeurt me niet vaak met parfums), zelfs na uren trok de geur niet bij brrr. niets voor mij.

Fem -

De Thierry Mugler blijft inderdaad een favoriete geur.

Fem -

De Thierry Mugler blijft inderdaad ene favoriete geur.

Fiona -

Ik heb deze geuren nog nooit geroken, dus daar moet verandering in komen! Ik heb sinds kort Innocent van Thierry Mugler, en die vind ik zelf echt heerlijk ruiken. Dus dat is ook nog een aanrader!

X fiona

Annick -

Als je Kenzo Amour lekker vindt, kun je de eau de parfum ‘Narciso’ (die witte fles) ook vast waarderen…. ik vind die er enorm op lijken.

Ik vind zelf vooral ‘for her’ van Narciso Rodriguez heerlijk. En natuurlijk Ambre, van Reminiscence. Ken je dat merk? Love it. Echt een aanrader. En ook fijn dat niet half NL ermee rond loopt 😉

Nora -

Ik snap wat je zegt over complimentjes wanneer je een Thierry Mugler geur draagt heel erg goed! Bij mij staan ze namelijk helemaal niet (of althans – iedere keer dat ik er eentje heb geprobeerd in de parfumerie wat het het toch nét niet), maar het gebeurt echt heel erg vaak dat ik op straat verliefd word op het parfum van iemand en het Thierry Mugler blijkt te zijn, haha! Ikzelf ben heeelemaal dol op Hèrmes wat geuren betreft, een liefde die begon met mijn vaders Eau d’orange verte, die ik van hem heb “gestolen” toen ik 12 was, en vorderde nadat ik Eau des merveilles kocht, de jardin-lijn rook en zelfs op de wat raardere Kelly Calèche verliefd werd. Heerlijk!

Priscilla -

Mijn allereerste luxe geur was Angel van Thierry Mugler, deze kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn beste vriendin. Destijds vond ik hem heerlijk (alleen op de huid overigens), maar tegenwoordig draag ik hem bijna niet meer. Mijn andere geur van Thierry Mugler draag ik veel vaker, nl Alien Eau Extraordinaire. Zo lekker! Deze vind ik op mijn huid lekkerder dan de andere geuren.

Overigens klopt het wat jullie zeiden over het krijgen van complimentjes. Ik draag niet iedere dag dezelfde geur, maar wanneer ik Angel of Alien Eau Extraordinaire draag krijg ik er inderdaad áltijd complimenten over.

Twee andere favoriete geuren hier zijn Dior Addict edt (met het gele parfum, niet de blauwe of roze edp!) en Paco Rabanne Olympéa. Ook twee geuren waar ik altijd complimentjes over krijgt. :)

Priscilla -

krijg*

Oeps.

aboutsbstyle -

Ik heb ze toevallig laatst geroken bij een collega. het rook zalig bij haar! ik ben helemaal fan van jadore dior alleen jammer dat het niet heel lang blijft hangen. liefs soraya

Manuela -

Ik heb ook de gewone Alien en de Alien Essence Absolue en ik vind die laatste zoooveel lekkerder, door de bijzondere vanille geur die erin zit.
Ken jij die kinder klei van vroeger (Play Doh)?… daar ruikt het een beetje naar… las ik ook in de reviews op Fragrantica :)

Renée -

Oehhhh lekker!
Vroeger (jaja) was ik erg gek op de geur Alien. Jaren lang heb ik alleen deze geur gedragen. Maar toen werd het parfum zooo populair, dat vond ik jammer.
Tegenwoordig heb ik een aantal geuren van Comme des garcons en Byredo. Deze koop ik bij skins. Daar hebben ze een geuren….. 😍

Larissa -

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak en dat is heel erg begrijpelijk, maar ik vind Alien echt heel erg vies…. Ik ruik het ook gelijk als iemand die parfum draagt en de geur blijft zo vervelend in mijn neus hangen, bah!
De andere geuren ken ik eigenlijk helemaal niet, misschien dat ik die wel meer kan waarderen. Wederom weer een leuk artikel, Martine!

Ingrid -

Het enige merk waar ik meerdere (3!) geuren van heb op dit moment is chloe. Van Thierry mugler heb ik ook de womanity fragances of leather variant gehad en ik vond hem direct heerlijk. Hij is dus ook al heel lang op;) Ik zou ooit nog wel de full size originele variant kopen, maar bij Douglas heb je meestal alleen een navulling..

Syl -

Grappig hoe smaken verschillen bij lekkere geuren.
Ik heb bovengenoemde geuren in de winkel geroken, maar daar vond ik hem echt heel vies ruiken. Later kreeg ik een keer een tester en die heb ik op de huid geprobeerd, maar wederom vind ik em echt niet fijn.
Iedere keer als ik bij de Bijenkorf ben, spuit ik even de Jo Malone ‘peony and blush suede’ op. Die ruikt zo heerlijk en op mijn huid wordt hij nog lekkerder. Ik moet echt een keer de stap gaan zetten om hem aan te schaffen.

(Een vriendin van mij had enkele jaren geleden dat parfum van Lady Gaga op. Bij haar rook hij echt heel lekker, maar toen ik hem opspoot stonk hij! Zo jammer)

Laura - Dagelijkse hap -

Ik heb zelf Alien 😀 Zo’n lekker parfum! Helaas is Alien bijna op, dus ik ben aan het wachten totdat ik ergens een korting voorbij zie komen xD

Karin van den Berg -

Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! En wat een leuk artikel.

Ik verzamel nu ruim 2 jaar parfum en alleen Angel en A-men heb ik van dit parfumhuis.
Zeer zeker de moeite waard om hun geurlijnen eens te besnuffelen mocht je er nog niet bekend mee zijn.

Mijn parfum hartje klopt sneller voor het huis Guerlain, al 175 jaar maakt dit parfumhuis mooie geuren. Samsara, Shalimar en Mitsouko zijn mijn favo’s.

Lindsey Beljaars -

Ik heb zelf Thierry Mugler Alien! Maar de Essence Absolue wil ik echt heel graag nog een keer ruiken want die lijkt me ook echt heerlijk!

Silkeblogs -

Die flesjes alleen al maken ze zo mooi! Alien is echt héérlijk, Womanity heb ik nog niet geroken. Daar moet duidelijk snel verandering in komen =D x

La Dolce Evita -

Van Diesel heb ik meerdere geurtjes (Green en Fuel for Life). Thierry Mugler Alien Essence Absolue heb ik ook. Omdat het een vrij zoete geur is draag ik het parfum niet dagelijks maar alleen bij ‘speciale’ gelegenheden.

Svenja -

Wauw, wat heb je een hoop fijne geuren van Thierry Mugler in je bezit. Ik heb zelf sinds kort Alien, en ben nu al helemaal verliefd op deze sensuele, warme en kruidige geur <3

Rianne -

Het stomme is dat ik deze geuren niet te doen vind. Hahaha ik heb zelfs gedacht dat ik er aan moest wennen, maar vind vooral alien echt vies vies! En ik ruik hem idd meteen op straat bij iemand blegh Jammer zulke mooie flesjes en mooi merk.
Meiden wat zijn jullie leuk! 💋

Margot -

Ik heb twee geuren van Chanel, en van dit merk had ik vroeger een flesje van Angel.

Marlotte -

Oeps, ik heb hier zelfs nog nooit van gehoord. Is dat erg? Haha! De flacons zien er wel echt super chique uit, heel mooi!

Femke -

Ik heb van dit merk geen geuren..Ben wel erg benieuwd naar de geuren van dit merk! Zelf heb ik veel verschillende geuren, waaronder 2 van Viktor & Rolf, heerlijk!

Suzanne -

Ik hoor zoveel goede dingen over deze geuren. Ben er zelf niet echt bekend mee, maar ik sta te springen om ze eens te ruiken.

Reageer ook