FOTD: 3x MUA

Wie mij langer kent dan vandaag, weet dat ik gek ben op rosé. Ik kan de verleiding niet weerstaan om oogschaduwpaletten te swatchen die bruine, rozige en rosé tinten bevatten en ik smeer maar wat graag een lipproduct op mijn lippen in een rosé bruine tint. Make-Up Academy (MUA) verleidde me om deze FOTD te maken.

Wow zie dit palet. Deze doe me meteen denken aan het Urban Decay Naked 3 Palette en laat dat nu net een van mijn favoriete paletten zijn. Dit is het MUA Elysium Palette. En waar ik heel erg blij van word, is het feit dat ze er geen domme sponsapplicator bij doen maar een dubbel oogpotlood met een zwarte kleur en een huidskleur. Kijk: daar heb je tenminste wat aan! De kleuren van het Elysium Palette hebben helaas geen namen.

Hier zie je de swatches van het Elysium Palette: bovenste rij van links naar rechts gevolgd door de onderste rij van links naar rechts. Vooral die eerste vier kleuren (let op: het begint bij de crème witte kleur die in mijn huid weg valt) lijken enorm veel op Strange, Dust, Limit en Nooner van Naked 3. Oh en die laatste kleur,  prachtig: dat is nog eens rosé. Daarnaast zitten er ook nog twee mooie donkere tinten in: een bruin/paarse en een zwarte. Een prachtig paletje voor een kleine prijs zo op het eerste gezicht. Maar wat doet het op de ogen?

De laatste rosé kleur op de swatches gebruikte ik op mijn ooglid. Op mijn wenkbrauwbot gebruikte ik de meest witte kleur. In de arcadeboog maakte ik gebruik van wat bruintinten uit het palet en ik zette de buitenste ooghoek met de twee donkerste kleuren aan. Onder mijn oog gebruikte ik een mix van de roze/paarse kleur met de rosé kleur. In mijn binnenste ooghoek gebruikte ik de roze glitter die lijkt op Dust van Naked 3.

Dit is dus vaak het probleem met goedkopere paletten: je moet hard werken om alles mooi dekkend te krijgen. Ik moet soms de oogschaduw in totaal wel 4 tot 5 keer weer aanbrengen en blenden. Want ook al lijkt de kleur nog zo heftig als ik ‘m net aanzet, op het moment dat ik ga blenden is de kleur zowat weg. Heel irritant. Dus het is een komen en gaan van opzetten en blenden. Maar an sich zijn de kleurtjes heel mooi, alleen op de swatches vind ik ze veel mooier overkomen dan op het oog jammer genoeg.

Hier zie je het dubbele oogpotlood, een mooi pigment. Ik bracht de zwarte kleur aan om te tightlinen en de huidskleur op mijn waterlijn. De zwarte kleur is redelijk goed gepigmenteerd maar de huidskleur komt wel heel naturel over, maar er is goed mee te werken en het frist de ooglook op.

Om in de roze sferen te blijven, gebruikte ik de MUA Undress Your Skin Highlighter in de kleur Pink Shimmer. Deze highlighter is er ook nog in de kleuren Iridescent Gold en Opalescent Amber. Hoewel de verpakking naar mijn smaak te plastic fantastic is, vind ik het patroontje van de highlighter wel echt prachtig. Als er een mooie verpakking om heen zou zitten, zou het zo door kunnen gaan voor een high-end product.

Om de look af te maken gebruikte ik MUA Luxe  Whipped Velvet in de kleur Rococo. Ik vind dit persoonlijk van alle MUA Luxe Whipped Velvet kleuren de mooiste: het is een neutrale perzik/roze kleur die bij veel looks zal matchen. Een wat zachtere versie van Essence Velvet Rose zou je kunnen zeggen.

MUA Undress Your Skin Highlighter Pink Shimmer – MUA Luxe Whipped Velvet Rococo

Wellicht komt het omdat ik de laatste tijd wat sterkere highlighters ben gewend, maar ik vind Pink Shimmer een beetje tammetjes en de kleur is me net iets te roze. Voor overdag is dit echter een ideale highlighter omdat het een subtiel resultaat zal geven.

MUA Rococo is een fijne ‘lipgloss’ die op een goede manier in de lippen trekt en zo’n typsiche ‘velvet’ uitstraling heeft. Deze voelt fijn aan op de lippen en gaat ongeveer twee uur mee. Super voor onderweg, want je kunt deze makkelijk bijwerken en het past bij veel looks.

Verder draag ik op mijn wangen MAC Stereo Rose, wat blijft die kleur toch prachtig. De oorbellen zijn van Swarovski trouwens, daar krijg ik vaker vragen over. Ik ben verliefd op die oorbellen!

Dit is dan de uiteindelijke look: vrij neutraal met de nadruk op de ogen. Ik vind het alleen jammer dat je de highlighter niet heel goed ziet. De highlighter is mooier in het doosje dan aangebracht op de jukbeenderen.

Van de drie producten zou ik zelf denk ik het Elysium Palette kiezen. Hoewel je wel iets meer werk moet verzetten, zijn het gewoon hele mooie kleurtjes voor een lage prijs. Plus het feit dat er eindelijk eens iets bruikbaars bij zit in plaats van een sponsapplicator of een harde kwast vind ik een groot pluspunt.

Make-Up Acadamy (MUA) is te koop bij Kruidvat en is een budgetmerk.

Bedankt voor het lezen en allemaal een fijn weekend! PS: Morgen komt er een hele gezellig vlog online en nemen we je mee naar Amsterdam!

31 reacties

Neeltsje -

Wauw, wat een mooie look! Ik vind die oorbellen van je ook super mooi? Heb je die al lang?

Martine -

Ze zijn van Swarovski en die kocht ik destijds in de sale bij Bijenkorf Groningen omdat deze weg gaat. Maar ik denk dat je nog best kans hebt dat ze te vinden zijn (online) bij Swarovski. Het zijn open hartjes.

Nienke -

Die highlighter heb ik ook en ik vind hem heel mooi, maar wel vrij roze. Mijn Bobbi Brown shimmer brick pink is toch mijn favoriet.
Dat oogschaduwpalette vind ik prachtig! Als ik de W7 dupe niet had gehad, had ik dit palette zeker gekocht! Ik vind het eindresultaat ook heel mooi!

christien -

Hey Martine! Ik ben ook gek op paarsen/roségoud op mn oogleden. Nu heb ik laatst een palet van de ICI paris gekocht van het merk BE, wat 4 kleuren paars/rosé heeft en ik moet eerlijk zeggen dat dat mijn duurste oogschaduw tot nu toe is, maar bij mijn groene ogen is ie super :)

Voor de rest lijkt dit palet me ook zeker wat!!! K ga de volgende keer echt even kijken als ik weer bij kruitvat ben.
Groetjes!

Marie -

Fijne revieuw! Jammer dat het pigment van de oogschaduw niet zo geweldig is. Het zag er zo veelbelovend uit!
Ik had het wel erg fijn gevonden als de prijzen van de producten in het ariekel hadden gestaan.

Nicole -

Echt een hele mooie look. Ik vind de highlighter echt super mooi en fijn!

Mariebeauty -

Wauw, wat een mooie make-uplook! Staat je geweldig, ook heel erg mooie producten. MUA heeft altijd heel erg toffe producten. Ik ben het merk nog maar twee maanden aan het ontdekken en ben er al helemaal weg van ! 😀

Beautytalk -

Ik kocht het palette gisteren ook! Ik ben er zeer benieuwd naar! De highlighter gebruik ik ook!
Liefs,
Eefje

Nicole -

Hele mooie kleuren, wauw!

Kiss & Make-up -

Zeer mooi! Vind alle kleuren er heel goed uitzien. Zelf heb ik nog nooit iets van MUA gebruikt.

naomi -

De lipstick is mooi!

x

Celine -

Wat staat de lipgloss je mooi!

Lindsey Beljaars -

Wat een fijne review. Zelf ben ik nooit mega fan van de producten van MUA maar dit palette ziet er wel heel erg mooi uit!

Caitlyn -

Leuke producten en het is een hele toffe look geworden. Vooral het palette en de lipkleur spreken me enorm aan. Echt een geslaagde combo.
xx

Esther -

Haha herkenbaar. Zelfs high-end merken hebben dan zo’n prut kwasten erin zitten..
Rose tinten vind ik zelf ook heel fijn! We hebben een beetje dezelfde huid, past er ook mooi bij :)
Jammer dat je zoveel werk moet verrichten bij dat palette. Maar dat houd je inderdaad vaak wel bij budget merken. Ik koop daarom eigenlijk alleen nog maar oogschaduw van high-ens merken. Gek, want bij blushes heb ik er totaal geen last van! Daar heb k juist veel budget merken van.

Elize| girlonthewhitebike -

Wauw, mooie kleuren zeg! Je hebt er een prachtige nude look mee gemaakt:)

Madeleine -

Wat een mooie producten :) De highlighter heb ik ook! Oehhh dat palette ziet er zo veelzijdig uit, heel erg mooi. Binnenkort eens neuzen bij Kruidvat!

lotte -

Wat raar van de highlighter. Heb je niet pech, en net een slechte? Ik heb de highlighter ook, en bij mij zie je het echt duidelijk. Verder mooie look!

Yvonne -

Die highlighter heb ik ook, die is inderdaad wat té roze, maar dat vind ik vaak net leuk om mijn huid iets frisser en glanzender te maken. :) Over een iets te warme blusher bijvoorbeeld. :) Fijn artikel!

anna -

Die highlighter is zo mooi! Jammer dat de oogschaduws op je ooglid wat tegenvallen, ze zien er echt veelbelovend uit!

Aboutsbstyle -

Jammer dat je zoveel werk moet verzetten voordat je een mooi resultaat krijgt met het oogschaduw pallet. Het zag er ook wel uit als mijn kleurtjes Liefs soraya

Svenja -

Wauw, wat een prachtige producten van MUA! Het oogschaduw palette en de highlighter zijn absoluut mijn favoriet. Jammer dat je wat meer laagjes moet aanbrengen om een goede dekking te krijgen, maar het resultaat is dan wel heel erg mooi. Je make-up look in zijn geheel vind ik ook erg geslaagd!

Silkeblogs -

Heel mooie look! x

Margot -

Mooie look! En dat palletje bevat mooie kleuren!

Kelly -

Wat een onwijs leuke review! De highlighter heb ik ook en ik vind hem erg fijn!

Marlotte -

Ah, wat een mooie look heb je ermee gemaakt! Ik vind de producten van MUA zo fijn, snel weer eens naar de winkel!

Anniek -

Wat een mooi paletje zeg, de kleuren zien er tof uit! Wel jammer dat je zoveel moeite moet doen om ze mooi op je ogen te krijgen… Desondanks vind ik je look heel mooi geworden :) Leuke review!

Maaike -

Ik heb dat palette vorig jaar in Engeland gekocht! Ik vond hem best fijn voor een budget product en idd hij lijkt op UD Naked 3. Daarom gebruik ik deze vooral als ik make up meeneem als ik ergens naar toe ga. Geen top kwaliteit maar er is zeker mee te werken en niet erg als ie stuk zou gaan in mijn tas.

Renate -

Leuke review! Fijn, wat meer budget looks. Maarree.. Wat kost het allemaal?

Suzanne -

Heel erg leuk om te zien. Het palette heb ik ook en bevalt me erg goed.

Femke -

Ik vind producten van MUA erg fijn. De highlighter zie ik bij mezelf altijd wel heel erg goed. Ja, mooie producten zet je even in de spotlight en een fijne look heb je gemaakt :-).

Reageer ook