10 Onmisbare beauty tools

Als je met slechts 10 beauty tools verder moest in het leven, welke zou jij dan kiezen? Moeilijk! Er zijn zo veel fijne kwasten, tangen en tools… Maar als ik dan écht moest kiezen, dan ging ik voor deze 10. Dit zijn mijn 10 onmisbare beauty tools.

1. Spiegel

Zonder spiegel komen we niet ver, dus ik besloot deze dan maar als eerste te kiezen. Ik moet namelijk wel een beetje kunnen zien wat ik allemaal uitspook met die beauty tools uit dit lijstje… 😉

2. Haarborstel

Essentieel, lijkt me. Mijn haar is wel aan een borstel toe als ik ‘s ochtends op sta! Ik kan echt niet zonder mijn Mason Pearson leven. Alleen zou ik dan kiezen voor de grote of de kleine variant? Ik denk uiteindelijk toch de kleine Mason Pearson, want die kan ik makkelijk meenemen in mijn tas. Handig, aangezien ik overdag vaak ook nog wel een paar keer mijn haar borstel.

3. Foundation spons

Dit is mijn meest geliefde tool voor het aanbrengen van foundation. Al jaren gebruik ik eigenlijk geen kwasten meer om mijn foundation aan te brengen. Een spons brengt de foundation op mijn huid veel egaler aan en veroorzaakt geen velletjes op de drogere stukken huid. Ideaal! Mijn favorieten zijn de BeautyBlender en de Real Techniques spons. Beide erg fijn!

4. Pincet

Om mijn wenkbrauwen in het geheel te houden! Of  splinters te verwijderen natuurlijk… Can’t live without my Tweezerman! Dat is wat mij betreft echt de beste pincet die er is!

5. Platte oogschaduwkwast

Van oogschaduwkwasten zou ik het liefst een heleboel meenemen, maar ja, dan zit ik zo aan de 10 natuurlijk! Dus ben ik heel kritisch. Ik ga voor een platte oogschaduwkwast, mijn MAC #239. Hiermee breng ik oogschaduw aan. Met een beetje priegelen kan ik hiermee ook goed oogschaduw onder het oog aanbrengen.

6. Blendingkwast

Om te blenden neem ik een semi-platte blendingkwast mee zoals de MAC #217. Ook hiermee kun je oogschaduw aanbrengen en je kunt het er ook nog eens mooi mee blenden. Dit is de perfecte multifunctionele kwast!

7. Blushkwast

Verder zou ik nog een blushkwast kiezen. En die gebruik ik dan niet alleen voor blush, maar ook voor bronzer, highlighter (door hem een beetje plat te drukken) en poeder. Het irritante is dan wel dat je moet zorgen dat ‘ie goed schoon is wanneer je een ander product gaat aanbrengen… Hmm…

8. Wenkbrauw-/eyelinerkwast

En de laatste onmisbare kwast voor mij (ik moest streng zijn van mezelf): de wenkbrauwkwast. Mijn geliefde Angled Liner van Illamasqua. Deze tovert mijn wenkbrauwen in model en ik kan er ook nog eens prima gelliner mee aanbrengen! Weer zo’n multifunctionele kwast. Handig!

9. Nagelvijl

Ook onmisbaar, want mijn nagels groeien heel snel. Te lange nagels irriteren me al gauw, dus ik vijl regelmatig mijn nagels even bij. Ook neem ik hem vaak mee in mijn handtas, voor als ik onderweg ergens mijn nagel inscheur. Dat vind ik zo’n irritant gevoel! Mijn favoriet is mijn Herome glasvijl. Hij gaat al heel wat jaren mee.

10. Föhn

Toch ook wel erg fijn om te hebben… Als ik mijn haar namelijk niet föhn zit er geen volume in. Ook draagt het in een hele rare slag op, geen porem! Een föhn werkt in die zin eigenlijk ook een beetje als stijltang. En met een beetje oefenen zou ik misschien zelfs kunnen slagen in het maken van slag met een borstel en een föhn? Dan is het toch een soort van föhn, stijltang en föhn in één?

Shit, en toen zat ik al aan de 10! En dat terwijl ik nog haarelastiekjes en schuifspeldjes wilde toevoegen aan mijn lijstje! Dan toch een kwast inruilen voor elastiekjes misschien? De platte oogschaduwkwast? Nooo, die zou ik zo missen! Maar zonder de föhn kan ik eigenlijk ook niet zo heel goed. Oh wat moeilijk zeg! Conclusie: 10 is te weinig!

Als je met slechts 10 beauty tools verder moest in het leven, welke zou jij dan kiezen?  Ik ben benieuwd naar jullie lijstje!

27 reacties

Nicole -

Ik ben het helemaal met jullie eens. Sinds kort heb ik de beautyblender en ik heb echt geen idee hoe ik zo lang zonder dat geweldige sponsje heb kunnen leven, hij is echt fantastisch!

Amy-Denise -

Wat moeilijk om dit lijstje in te vullen! Voor een make-up look gebruik ik soms al wel tien tools. Dit zou mij echt niet lukken, haha!

Nicole -

Ik sluit mij hierbij aan! Sowieso een spiegel is een must. Daarnaast kwasten en een pincet en borstel! Een föhn gebruik ik zelf niet zo vaak.

beautifulday4makeup -

Ik zou ook niet zonder mijn kwasten kunnen :)

Saskia -

Ik zou voor hetzelfde kiezen, behalve een foundation spons. Daar gebruik ik het liefste een kwast voor in de plaats. Een föhn gebruik ik ook nooit, daar zou ik in de plaats voor een stijltang kiezen :)

Lindsey Beljaars -

Alle tien inderdaad heel essentieel, vooral die spiegel. Zonder kom ik echt niet ver haha!

Beautyjuf -

Oei, keuzes..! Je lijstje ziet er goed uit! Ik kan ook niet zonder spiegel. Die staat bij mij ook op nummer één. Een pincet is inderdaad ook handig! Evenals schuifspeldjes voor de haren, een kam (noppes, ik gebruik geen haarborstel), de nodige kwasten, schaartje, föhn, … Zit ik al aan de tien items?! Pff, zo’n lijstje is snel gevuld!

Miriam -

Ik zou denk ik hetzelfde lijstje hebben haha. Als ik er maar eentje mocht kiezen zou het een wenkbrouwpotlood zijn. Of het pincet, of nee…toch de spiegel! Uhmm…

Laura - Dagelijkse hap -

Oh god een spiegel, daar kan ik ook niet zonder mee! Wilde vandaag snel mijn mascara doen en wilde dit doen zonder spiegel (*oh dat lukt toch makkelijk, ik doe het elke dag*), natuurlijk stak ik meteen in mijn oog xD

La Dolce Evita -

Hmm inderdaad moeilijk om te kiezen. Mijn rijtje ziet er als volgt uit:

1) haarborstel
2) haarelastiekjes
3) haarspeldjes
4) Tweezerman pincet
5) wimperkrultang
6) spiegel
7) Zoeva make-up kwastenset (of ben ik nu aan het cheaten :p)
8) wattenstaafjes
9) stijltang
10) nagelvijl

Xx. Evita

La Dolce Evita -

Hmm inderdaad moeilijk om te kiezen. Mijn rijtje ziet er als volgt uit:

1) haarborstel
2) haarelastiekjes
3) haarspeldjes
4) Tweezerman pincet
5) wimperkrultang
6) spiegel
7) Zoeva make-up kwastenset (of ben ik nu aan het cheaten :p)
8) wattenstaafjes
8) stijltang
9) nagelvijl
10) nagelknipper

Xx. Evita

Lillyshuid -

Wat een leuk lijstje! Ik kan ook echt niet meer zonder de beautyblender, het brengt mijn make-up zoveel mooier aan!

Kelly -

Oeii dat is een lastige keuze ! Mijn lijstje zou wel ongeveer hetzelfde eruit zien, alleen geen föhn want dan wordt mijn haar te pluizig

Denise -

Pfoe, denk dat ik ook niet zo goed kan kiezen. Maar de spiegel, borstel en pincet zijn voor mij ook wel de belangrijkste :-)

Rosanne -

Wat een lastige keuze! First world problems haha 😉
Ik zou ook zeker niet meer kunnen zonder föhn , blending kwast en goede borstel (de maison pearson is nog een droom helaas) maar zou de pincet inwisselen voor elastiekjes!

Margot -

Ik wil nog steeds eens zo’n Mason Pearson borstel proberen!

Elles [3lles.nl] -

Een spiegel is wel zo handig, haha! Ik zag een keer de ‘no mirror challenge’ en dat zag er echt onmogelijk uit.
Liefs,
Elles

martina -

Oef, moeilijk! Ik ga voor
Spiegel
Tweezerman
Clarisonic mia
Elastiekjes (anders hangen er continu baby handjes in mijn haar)
Blush kwast zoeva
Blending kwast zoeva
Fan kwast van zoeva voor highlighter
Mac kwast voor m’n wenkbrauwen
Wimperkruller
Tangle teezer

Ik heb het gevoel dat ik wat belangrijks vergeet, maar ik hoop dat de elektrische tandenborstel niet meetelt 😉

Liset - Beautydagboek -

Ik kan absoluut zeggen dat ik niet zonder mijn Tweezerman zou kunnen! Ik heb donkere haartjes, dus dat zou ik niet prettig vinden als ik dat niet meer bij zou kunnen werken :).

Svenja -

Leuk artikel! Ik sluit mij helemaal aan bij het lijstje, alleen zou ik de föhn voor een krultang vervangen. Veel vriendinnen zijn altijd verbaasd dat ik geen föhn in huis heb, maar ik gebruik er eigenlijk nooit een!

Suzanne -

Leuk om te zien wat jjj echt niet kan missen. Voor mij zijn dat met betrekking op makeup de beautyblender, een wenkbrauw kwast en mijn grote poeder kwast. Maar stiekem nog veel meer

Femke -

Al jouw items zijn voor mij ook onmisbaar. Wel grappig, de MAC 217 kwast gebruik ik voor concealer. In een MAC counter liet ik een concealer onder mijn ogen aanbrengen en de MUA gebruikte hier de 217 kwast voor en dat was echt heel fijn! Sindsdien gebruik ik mijn 217 kwast daarvoor haha.

PinkFairy -

Eens over de kwasten, ik zou er alleen nog wimperkruller aan toevoegen. Kan echt niet zonder!

Dita -

Zeker een pincet en spiegel. Mijn wenkbrauwen werk ik bijna elke dag wel bij.

Marlotte -

Ik kan vooral niet zonder mijn tangle teezer, man dat dit redt keer op keer mijn leven haha. Een föhn en foundationsponsje gebruik ik zelf niet zo vaak, dus die laat ik achterwegen!

Anniek -

Poe, dat is nog een pittige vraag zeg! Ik denk dat ik qua producten redelijk overeen zou komen met jouw lijstje, alleen de föhn, nagelvijl en het foundationsponsje mogen wat mij betreft weg :) Grappig, zo’n artikeltje, leuk!

Aboutsbstyle -

Wat een moeilijke keuzes allemaal. Maar je hebt ze weloverwogen gemaakt lees ik dus dat is hartstikke goed. Liefs soraya

Reageer ook