Terry de Gunzburg: Flagrant Délice

Womanity van Thierry Mugler, dat was een bijzondere geur en het kostte me jaren om er aan te wennen. Eenmaal gewend (en verslaafd!) aan deze bijzondere geur, merkte ik steeds vaker dat ik op zoek was naar speciale geuren. Ik ging naar Skins Cosmetics en trof daar het merk Terry de Gunzburg aan, ook wel bekend als by Terry.

Maar wie is Terry eigenlijk?

Sinds begin jaren 90 is Terry de Gunzburg vooral bekend als visagiste en het brein achter de revolutionaire Touche Éclat. Daarna volgde de eerste Haute Couleur make-up lijn onder de naam By Terry. Een nieuw ijkpunt voor de premium beautymarkt. In 2012 ziet Terry’s Parfum Collectie het levenslicht. Luxe en fascinerende eau de parfums, gecreëerd in de meest exclusieve ateliers van de Franse parfumindustrie in Grasse. Een onbeschaamde alchemie tussen puur en intens, extreem en eenvoudig. Fascinerende akkoorden van exclusieve noten die de huid verrijken en de ziel omvatten.

Terry de Gunzburg maakt bijzondere parfums en die kun je waarderen of niet. Het is een geval van you-hate-it-or-you-love-it. Sommige geuren zijn zwaar of rozig of juist fris en licht met een bijzondere houtnoot er in verwerkt. Ik snuffelde aan alle geuren van Terry de Gunzburg bij Skins Cosmetics. Ze zagen er ook zo chic uit en die geurnoten leken me zo bijzonder.

Maar van alle geuren die er stonden, was er niet een waarbij ik dacht: ‘Ja, die wil ik!’ Ik vond ze allemaal behoorlijk ouwelijk ruiken en het viel me een beetje tegen. Totdat ik bij de geur Flagrant Délice kwam en ik zag dat deze behoorlijk goed verkocht was. Ik zag alleen nog maar de tester en nog maar 1 doosje. Die moest dan wel erg lekker zijn, toch?!

Wat ik ook heel fijn vind bij de Skins in Groningen, is dat er een sticker onderop de tester zit bij de parfums met de geurnoten. Ik spoot Flagrant Délice op een kaartje en was meteen verkocht. Ik keek onderop het flesje om de geurnoten te lezen en ja hoor, dacht ik het niet: vijgen! Ik ben gek op de geur van vijgen in een parfum. Niet voor niets zijn de Rituals geurstokjes Under a Fig Tree een grote favoriet hier in huis!

Irresistible, delicious…Incredible sensual. Een zinnelijk elixer voor de huid. Voluptueus, charismatisch, zonder remmingen. Fragrant Délice verrast de ziel onmiddellijk. Het is een liefde op het eerste gezicht geur die vrouwen raakt en mannen hypnotiseert. Spannend, verleidelijk, Fragrant Délice is gehuld in amandelmelk en zongerijpte vijgen. Een aantrekkelijke combinatie van moderne materialen en natuurlijke ingrediënten maken een rijke mix. De bittere amandel essence geeft direct een sensueel vleugje, gebalanceerd door bergamot en mandarijn tonen. In het hart ontvouwt een Mediterrane vijg met plantaardige- en melkachtige accenten, verrijkt met rode bessen die versmolten zijn met tonka bonen en witte musk, voor een ongekende aantrekkingskracht.

Flagrant Délice bevat veel geurnoten waar ik gek op ben: vijgen, rode bessen, tonkabonen, witte musk en amandel. Het is een zwoele, zoete geur maar met de frisheid van vijgen. Een geur die ik zowel geschikt vind voor overdag als ‘s avonds. En niet onbelangrijk: Jorrik zegt ook altijd dat ik lekker ruik als ik deze geur draag. Blijkbaar hypnotiseert het mannen echt, haha!

De verpakking vind ik ook mooi en passen bij de uitstraling van het merk: decadent, strak en elegant. Toch vind ik het jammer dat ik van alle geuren die er zijn van Terry, maar eentje is die ik heel lekker vind. Maar wie weet in de toekomst als mijn smaak verandert dat ik meer geuren kan waarderen van dit merk.

Voor nu snap ik heel erg goed waarom Flagrant Délice zo goed verkoopt. Wat ik echter wel een minpunt vind, is dat de geur niet heel lang blijft hangen. Het is absoluut niet vergelijkbaar met Womanity of Alien van Thierry Mugler, een spuitje daarvan zorgt voor de hele dag plezier. Flagrant Délice van Terry de Gunzburg moet ik zeker gedurende de dag nog een keer extra opspuiten als ik er de hele dag van wil genieten.

Maar vooruit, omdat ik deze heerlijke (vijgen)geur zo geweldig vind, neem ik het voor lief. De prijs is alleen niet misselijk. Flagrant Délice is in twee varianten verkrijgbaar: 100 ml en 50 ml. Voor 100 ml betaal je €130 en voor 50 ml €80. Ik heb de variant van 50 ml, qua prijsklasse is het dus wel te vergelijken met Thierry Mugler.

Terry de Gunzburg is vanaf het moment dat ik ‘m kocht, een geur die ik heel vaak doordeweeks overdag draag. Fris, zacht maar toch zwoel: perfect voor parfum zoetekauwen als ik die overdag niet een te zware zoete geur willen gebruiken maar wel naast die lichte frisse geur een klein zoet randje willen behouden.

Terry de Gunzburg Haute Parfumerie geuren zijn te koop bij Skins Cosmetics. In Groningen zit Skins aan de Oude Boteringestraat 12. Je kunt ook online kijken bij Skins en daar -heel handig- vijf samples bestellen voor €15 zodat je eerst wat producten uit kunt proberen voor je ze aanschaft. Die €15 wordt later omgezet in een tegoedbon die je kunt gebruiken bij Skins. Fijn als je liever een geur of iets anders langer wilt testen.

19 reacties

Brechtje -

Ik heb hem ook! Inmiddels al weer een tijdje. Hij blijft fantastisch! (alleen die prijs hè)
Maar als ie op is, koop ik hem zeker opnieuw.

Suzanne -

Ik ben heel erg nieuwsgierig geworden!

Maxie -

Het klinkt in ieder geval heel interessant (en lekker). Ik heb zelf nog nooit vanher merk gehoord, en volgens mij is het ook niet echt in de buurt verkrijgbaar. Maar dat idee van Skins met hun samples lijkt me zeker leuk om eens te proberen!

Laura - Dagelijkse hap -

Ik ben wel echt nieuwsgierig geworden nu! Ik zou deze graag eens ruiken :)

Kiss & Make-up -

Ben benieuwd of mijn hubby dit ook zo lekker zou vinden. Klinkt alvast heerlijk.

suzan -

Ik heb nog nooit van deze geur gehoord eigenlijk alleen nu ben ik wel benieuwd en nieuwsgierig geworden!

Aboutsbstyle -

Klinkt wel als een winkel mocht ik die een keertje tegen komen ik even naar binnen moet gaan. Liefs soraya

Margot -

Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt naar de geur!

Mariebeauty -

Het lijkt me een fijn parfum. Ik heb nog nooit van dit merk gehoord, ik moet zeggen dat ik er wel nieuwsgierig achter geworden ben …

Lindsey Beljaars -

Gaaf, ik kende dit parfum/merk helemaal niet. Gezien de geurnoten weet ik niet of dat ik hem heel erg lekker ga vinden. Zou hem toch echt even moeten gaan ruiken!

Svenja -

Klinkt als een hele fijne en unieke geur! Je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt. Gelukkig ben ik laatste tijd vaak in Groningen, dus als ik er weer eens een dagje ga shoppen breng ik ook eens een bezoekje aan Skins!

Nadia | Lacqr.nl -

Klinkt als een heerlijk parfum. Alleen jammer dat het niet blijft hangen de hele dag, terwijl het wel behoorlijk prijzig is.

manon -

Lijkt me een lekkere geur! Wel jammer dat hij zo prijzig is en toch niet zolang blijft hangen. Maar ach, even opnieuw wat opspuiten is een kleine moeite.

Femke -

Ik heb nog nooit van deze geur gehoord maar ben erg benieuwd geworden!

Liset - Beautydagboek -

Ik ken deze geur helemaal niet, maar hij klinkt heerlijk! De flacon ziet er alleen al heel chique uit. Ik ga deze zeker eens proberen in de winkel.

Anniek -

Hm, dit klinkt best wel goed eigenlijk! Tof dat je tijdens je parfumjacht zoiets lekkers tegenkwam tussen alle ‘meh-geuren’ :)

Marlotte -

Oeh, een vijgengeur klinkt goed! Zou deze graag eens in het echt willen bewonderen en ruiken. De flacon is niet heel spectaculair en uitbundig, in mijn ogen, wel gewoon mooi.

Marlotte -

Oeh, een vijgengeur klinkt goed! Zou ‘m graag in het echt eens willen ruiken en zien. De flacon is niet heel spectaculair, in mijn ogen, maar wel gewoon mooi!

Kelly -

De geur klinkt heel erg lekker! De verpakking vind ik weer niet heel erg bijzonder!

Reageer ook