Review: Living Proof – Full

Wist jij dat Jennifer Aniston een eigen haarverzorginsmerk heeft? Ik niet, tot voor kort! Living Proof heet het. De producten zijn ontwikkeld door wetenschappers en Jennifer Aniston is het gezicht en ‘spokesperson’ van het merk. In Nederland werd het al online verkocht, maar sinds kort hebben we ook een conceptstore die het verkoopt. The Proof, in Groningen.

The Proof is de enige conceptstore in Nederland. Het verkoopt alle producten van The Living Proof. Daarnaast is het ook een kapsalon. De Groningers en mensen uit het kappersvak zullen de eigenaresse van deze winkel/salon misschien wel kennen, Ellen Naaktgeboren. Ellen over Living Proof op haar website:

“The Proof werkt met producten van The Living Proof, hét product van Jennifer Aniston. De reden waarom Ellen voor The Living Proof producten gekozen heeft, is omdat het parabenen en siliconen vrij is. Daarnaast zitten er in alle producten van The Living Proof het OFPMA molecuul. Dit molecuul creëert een ontzettend dun bescherm laagje om elke haar heen en zorgt ervoor dat je haar langer schoon blijft, sterker wordt en je kleur langer mooi blijft. Je hoeft dus minder vaak je haar te wassen om het mooi te houden. Daarnaast is minder vaak je haar wassen, ook nog eens gezonder voor je haar. In je haar zitten waterstofbruggen die uitrekken wanneer je je haar wast. Uitgerekt/nat haar is dus kwetsbaarder.”

Meer over de wetenschap en technologie achter de producten van Living Proof lees je hier.

Ik testte drie producten uit de Full lijn van Living Proof: een shampoo, conditioner en de Thickening Cream.

Living Proof Full Shampoo

“A gentle, yet thoroughly cleansing shampoo that transforms fine, flat hair to look, feel and behave like naturally full, thick hair. Powered by our sulfate-free surfactant system and our patented Healthy Hair Molecule (OFPMA) which:

  • removes residue for natural fullness and body
  • repels dirt and oil to keep hair cleaner longer
  • prepares hair for maximum fullness

For fine hair. Sulfate-free, silicone free, oil-free. Safe for color and chemically treated hair.”

Goed, een shampoo die volume belooft dus, zonder te strippend of agressief te zijn. Een volume shampoo beoordelen vind ik altijd best moeilijk. Het is namelijk nooit zo dat je in één keer ‘Pow!’ volume hebt. Mensen met fijn haar zullen ook na het wassen het een en ander moeten doen om volume in hun coupe te creëren. Toch kan een goede volume shampoo daadwerkelijk verschil maken en een goede basis leggen, zo heb ik geleerd in de afgelopen jaren. (En nog belangrijker is de conditioner, maar daarover zo meer.) Een goede volume shampoo verzwaart het haar niet en reinigt het haar goed.

Deze shampoo van Living Proof is op basis van Sodium Lauroyl Methyl Isethionate. Dit is een hele milde reiniger, zonder sulfaten (strippende reinigers). Het is een ingrediënt dat in veel kappersproducten wordt gebruikt, omdat het doeltreffend is, maar ook veel milder dan SLES of SLS. Cocamidopropyl Betaine is de tweede reiniger op de ingrediëntenlijst. Het is een ‘schuimopwekker’. Dit is een veilig en mild ingrediënt (het zit ook in veel babyshampoo’s), slechts een enkeling is hier allergisch voor en bij deze groep mensen kan het contacteczeem opwekken. Mocht je hier allergisch voor zijn (dat kan een dermatoloog vaststellen), dan weet je dat je dit product beter kunt melden.

Verder zitten er nog een boel andere reinigers en stoffen in die het tot een shampoo maken. Vrij bovenaan staat ook het OFPMA molecuul. Dit is het ingrediënt/molecuul waarmee Living Proofc zich naar eigen zeggen onderscheidt (lees het geciteerde stukje hierboven).  Geen gevalletje angel dusting dus. Parfum staat bijna helemaal onderaan de lijst. Zelf heb ik niets tegen parfum in shampoo, dus ik ben tevreden over de ingrediëntenlijst. De geur is trouwens erg lekker fris citrusachtig, maar wel licht van geur. Fijn!

Qua werking ben ik ook positief! Ik heb ongeveer een hoeveelheid van een €2 muntstuk nodig voor mijn lange haar om mijn hele haar mee te wassen. De shampoo schuimt goed voor een sulfaat-vrije shampoo. Ik voel goed dat mijn haar gereinigd wordt, maar ondertussen voelt het niet droog aan na het uitspoelen. Een fijne shampoo! Ik merk overigens niet dat mijn haar minder snel vies/vet wordt, zoals het merk ook belooft. Ik moet gewoon even vaak mijn haar wassen als met mijn vorige favoriete shampoos, iedere twee dagen.

Voor een fles van 236 ml betaal je €26,00. Daarmee is deze shampoo zo’n €6 goedkoper dan mijn geliefde N.4 Volumizing Shampoo en bij deze heb ik N.4 dan ook verruild voor Living Proof. Ik vind het namelijk qua werking hetzelfde effect geven!

Living Proof Full Conditioner

“A lightweight conditioner that softens and shines while helping fine, flat hair to look, feel and behave like naturally full, thick hair. Powered by lightweight conditioning agents and our patented Healthy Hair Molecule (OFPMA) which:

  • provides superior detangling and breakage fighting without leaving hair feeling heavy
  • essential step to keep fine hair healthy without compromising fullness
  • repels dirt and oil to keep hair cleaner, longer

For fine hair. Sulfate-free, silicone free, oil-free. Safe for color and chemically treated hair.”

Nog belangrijker dan de shampoo is eigenlijk je conditioner. De conditioner herstelt je haar namelijk na het wassen en sluit de haarschubben. Nooit overslaan dus! En wauw, ik ben fan van deze conditioner! Hij is veel fijner dan alle conditioners die ik in mijn hele leven gebruikt heb. Nog nooit voelde mijn haar zó zacht aan na tijdens en na het wassen, zonder mijn haar vet of zwaar te maken. Dat is namelijk altijd mijn grote issue, mijn haar wordt snel vet en gaat daarnaast slap hangen van te verzorgende conditioners. Maar met deze conditioner niet! Mijn punten zijn na het wassen veel zachter en glanzender dan voorheen, maar mijn haar wordt niet sneller vet of slap. Hij is echt heel fijn!

De ingrediëntenlijst leert me dat de conditioner op basis van een vette alcoholsoort is (Cetyl Alcohol), gevolgd door Octafluoropentyl Methacrylate. Het molecuul waar Living Proof het iedere keer over heeft. En in dit geval lijkt het erop dat het OFPMA molecuul dus echt goed zijn werk doet! Deze conditioner vind ik wel degelijk anders dan een gemiddelde conditioner, ook als het gaat om conditioners uit kapsalons!

Ook voor de conditioner betaal je €26,00. Ik ben super enthousiast over de conditioner, en dat had ik niet verwacht. De shampoo is goed, maar de conditioner is top! Ik blijf het setje samen gebruiken. Mijn N.4 producten heb ik inmiddels opgemaakt en ik ben nu overgestapt op de shampoo en conditioner van Living Proof. Big fan!

Living Proof Full Thickening Cream

“For volume that lasts 5X longer. A lightweight cream that adds thickness to each strand to help fine, flat hair to look, feel and behave like naturally full, thick hair. Powered by our patented Volumizing Molecule (PBAE) which:

  • deposits flexible, micropattern of thickening dots on each strand
  • creates touchable, thickness and volume that lasts all day

For fine hair. Sulfate-free, silicone free, oil-free. Safe for color and chemically treated hair.”

Het laatste product dat ik uit deze lijn getest heb is de Living Proof Full Thickening Cream. Het product belooft meer volume, dat tot 5x langer zou moeten houden. 5x langer dan wat is me niet helemaal duidelijk, maar oke. Hoe je het moet gebruiken:

“Apply a pea sized amount of Full Cream to clean, damp hair, starting just beyond the roots to ends. Less is more when using Full Cream so start small and build. Blow dry to activate, using a round brush to create even more volume.

Tips + tricks

  • For added volume and height at the roots, use with Full Root Lifting Spray
  • For a textured look, finish with Amp on dry hair from mid shafts to ends”

Je moet inderdaad niet te veel gebruiken van dit product, want daarmee ging ik de eerste keer de mist in! Als je te veel gebruikt wordt je haar alsnog te zwaar en sneller vet. Less is inderdaad more. Als je merkt dat je te weinig hebt, kun je altijd meer pakken.

Ik vind het een fijn product, maar ik vind het niet per se heel anders dan andere styling creams. Het effect is hetzelfde: het ondersteunt bij het creëren van volume met de föhn, werkt als een heat protectant en maakt je haar wat zachter en gladder. Ik gebruik het zeker, met plezier ook, maar ik weet niet of ik het opnieuw zou kopen. Ik vind het niet per se heel bijzonder. Maar dat heb ik over het algemeen met styling creams. Ik worstel überhaupt met het goed föhnen van mijn haar. Ik zou willen dat ik een kapper was, haha! Voor 109 ml betaal je €26,00.

Conclusie

Ik ben vooral verrast door de fijne conditioner! Die vind ik echt geweldig. Ook de shampoo is top! Het klinkt nu alsof ik daar niet zo enthousiast over ben, maar dat ben ik zeker. Die conditioner is gewoon nog net even meer verrassend! De Thickening Cream en ik zijn oke, maar geen grote vriendjes geworden.

Ik ben enthousiast over de producten van Living Proof en wil zeker meer producten uitproberen! Voor de Groningers, bezoek zeker eens de conceptstore, The Proof. Daar kun je ook terecht voor goed advies! The Proof zit in aan de Grote Kromme Elleboog (nummer 3). Als je niet in de buurt woont dan kun je online terecht bij een aantal Nederlandse webshops die Living Proof verkopen.

Kende jij dit merk al? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen?

25 reacties

beautifulday4makeup -

He, dat merk kende ik niet en al helemaal niet dat dit van Jennifer Aniston was

Caitlyn -

Dit is de eerste keer dat ik over dit merk hoor, maar het klinkt meteen veelbelovend. De producten zijn wel niet van de goedkoopste, dus dat houdt me toch wel tegen.
xx

Marieke -

wat leuk dat je ook enthousiast bent over dit merk! Ik heb het bij toeval ontdekt via Johnbeerens. Ze hebben een primer voor het haar, gewoonweg fantastisch. Ik deed een maand of twee met die tube, en heb nog nooit zó weinig voor m’n haar hoeven doen en toch zó veel complimentjes gekregen! Ik heb heel fijn en dun haar, dus die complimentjes zijn normaliter dun gezaaid. Heb net weer een tube besteld, wat een fantastisch spul. In de ochtend opstaan, een keertje je haar doorworstelen en het zit alsof je het net geföhnd hebt. Probeer het eens! De shampoo gaat op mijn verlanglijstje nu …

Willemijn -

Oeh dat klinkt goed!

Angelique -

Hoi Marieke,

wat bedoel je met een primer? Is dat die thickening toestand of iets anders?

groetjes ANgelique

Aboutsbstyle -

Klinkt echt fantastisch maar vind het best een prijsde die er aan hangt helaas. Liefs soraya

geenhippie -

Fijne review! Ben wel benieuwd. Mis alleen de foto’s van waar het om gaat… Haar! Misschien een tip voor de volgende keer?

Marloes -

Klinkt goed! Ik ben benieuwd zeg. Wist niet dat ze een eigen collectie had!

Laura - Dagelijkse hap -

Wat leuk dat Jennifer Aniston haar eigen lijn heeft! Wel aan de prijzige kant voor mij helaas

Margot -

Je maakt me nieuwsgierig!

Elles [3lles] -

Ziet er uit als fijne haarproducten. De verpakking ziet er ook erg leuk uit, simpel en overzichtelijk.
Liefs,
Elles

Evita / Fashion meets Beauty -

Nooit geweten dat dit merk van Jeniffer Aniston is. Denk dat ik deze producten niet hoef te proberen aangezien ze geschikt zijn voor fijn haar.

Kiss & Make-up -

Het merk zeg me qua naam maar iets, maar verder wist ik er niks over. Bedankt voor de introductie.

Suzanne -

Klinkt als goede producten, ik kende het verder nog niet. Doordat ik op dit moment ziek ben, veranderd mijn haar ook extreem veel. Het is heel droog ondanks de producten die ik gebruik (olie, maskertjes, conditioner). Duidelijke review.

Silkeblogs -

Ik kende het merk nog niet, maar als jij er enthousiast over bent, moet ik de producten ook maar eens proberen =D x

Caro ~ My Beautycase -

Ik wist niet dat Jennifer Aniston een eigen haarlijn had! Wat leuk zeg! :-)

Carina -

Mwa, acrylaten en polyquaternium en ook nog eens parfum en MIT. Nee, ik ben niet overtuigd. Er zitten een hoop stoffen in die ik niet wil gebruiken.

Willemijn -

Oh nu ben ik wel benieuwd waarom niet! (Uit interesse) Wat zijn jouw twijfels bij acrylaten, polyquaternium en MIT?

Carina -

MIT is een stofje waar heel veel mensen allergisch op kunnen reageren. Het wordt neergezet als een nieuwe, veilige bewaarstof maar is het echt niet. Acrylaten zitten o.a. in verf en nagellak en wil ik gewoon niet in mijn haar hebben. Polyquaternium stofjes zijn ook filmvormers en sommige daarvan (nr 7 bijvoorbeeld) kan sterke verbindingen maken die resulteren in nare vlekken in je handdoeken die je pas na het wassen ziet. Plus ik heb mijn twijfels of polyquaternium en acrylaten wel goed afbreekbaar zijn en of ze niet bijdragen aan milieuvervuiling.
Het is wel zo dat ik vrij makkelijk haar heb (altijd steil en hoef het maar 2x per week te wassen) en dus genoeg heb aan simpele shampoos en conditioners (ik gebruik ook eerst conditioner en dan shampoo omdat dat stukken beter werkt voor mij). Ik hoef geen 100% natuurlijke shampoos maar ik hecht er wel waarde aan dat ze enigszins troepvrij zijn en ook biologisch afbreekbaar.

Willemijn -

Bedankt voor je berichtje terug, interessant!

Liset - Beautydagboek -

Ik hoor meerdere goede dingen over The Proof, dus ik moet daar toch echt eens een keertje langs als ik weer in Groningen ben. Mijn haar is mijn alles (haha, echt!), dus ik hou van goede producten en goede kappers. Dit merk wil ik graag eens proberen.

Marlies -

Klinkt als hele fijne producten en wat een mooie verpakkingen! Helaas ben ik een van die weinige die allergisch is voor cocamidopropyl betaine en sodium benzoate, wat shampoo kopen heel lastig maakt.

Julie -

Hey, Ik ga binnenkort naar de dermatoloog om te testen voorwat ik allergisch ben. Ik heb ook een vermoeden dat ik allergisch ben voor SLES en Cocamidopropyl Betaine. Maar in bijna alle shampoo’s zit dit in dus welke shampoo gebruik jij dan?

Anniek -

Wat een fijne producten lijken dit me zeg! Sowieso vind ik de verpakking al héél leuk (zo mooi minimalistisch!), maar ook de ingrediënten en werkingen klinken goed. Vooral ook fijn dat er er geen sulfaat in de shampoo zit, ik heb namelijk een erg gevoelige hoofdhuid. De prijzen vind ik wel aardig hoog liggen, maar zo te horen is het het wel waard!

Femke -

Ik had al wel eens van dit merk gehoord, maar meer dat het bestond dan ervaringen met dit merk. De shampoo en (vooral) de conditioner klinken erg goed zeg. Hier ben ik nu wel heel benieuwd naar!

Reageer ook