De verzorgingsspullen van onze baby

Als beautyblogger badder je je kind natuurlijk in het allerbeste (knipoog). Wat vond ik het leuk tijdens de zwangerschap tussen de babyverzorging bij de drogist te snuffelen! Ik heb research gedaan naar alle merken en zorgvuldig mijn keuzes gemaakt. Zo leuk om te doen. Vandaag laat ik jullie zien wat ik allemaal had ingeslagen voordat ons kindje geboren werd.

Lees hier een artikel over waarom ik besloten heb parfumvrije producten voor ons kindje te gebruiken. En klik hier voor de roomtour van de babykamer.

Edit: Dit is zo grappig om terug te kijken! Twee maanden geleden nam ik deze video op. Vol smart, maar nog zonder enig idee wat me precies te wachten stond. Inmiddels heb ik alle producten een paar weken kunnen testen en weet ik steeds beter wat handig is en hebben we zo onze favorieten. Mochten jullie een vervolg op deze video willen, let me know!

21 reacties

Tina -

Ik gebruik die creme van eucerin voor de wangetjes van mijn tweeling. Sinds ze met groentenpap begonnen zijn hadden ze heel erge uitslag op hun wangen. Ik ben toen op aanraden van mijn kinderarts die creme beginnen gebruiken en binnen de kortste keren hadden ze weer heerlijk zachte wangen! ☺

D.izzie -

Heel fijn artikel! Ik ben heel erg benieuwd naar je ervaring met de kruidvat parfumvrije verzorgingsproducten. Hier gebruik ik sinds onze kleine Thor 3 maanden werd parfumvrij wasschuim van “earth mama, angel baby” (kreeg een super score op ewg skindeep), galenco badolie (soms kokosolie als zijn velletje wat droger aanvoelt), de parfumvrije doekjes van kruidvat (de enige waar hij geen luieruitslag van krijgt), bepanthol (zo noemt het in België maar ik lees hier dat het bij jullie bepanthen heet) billenzalf en als hij uitslag krijgt op zijn kinnetje van het kwijlen (oh jawel, eens die tandjes doorkomen worden het echte kwijlmonsters) een beetje lanolinezalf (=tepelklovenzalf).

Linda -

Leuke video! Ik ben zelf echt super fan van Weleda. 100% natuurlijk, biologische teelt, eerlijke handel en milieuvriendelijke productiemethoden. Je betaald misschien iets meer maar sinds ik dit merk heb ontdekt na de geboorte van onze dochter gebruik ik het nu ook voor ons zelf. Klinkt misschien of ik reclame wil maken haha maar ben echt blij met dit merk.

Monique -

Ontzettend onbekend merk en o zo jammer want het is heerlijk mild!
Van het merk laifline cosmetics heb je een bbie (beebie) lijn. Mild, maar toch een lekker geurtje door natuurlijke olie.
Zo jammer dat niemand het kent terwijl het echt heerlijk spul is.
Met de shampoo, billetjescreme en wasgel heb ik goede ervaringen. De bodylotion vond ik zelf wat plakkerig en daardoor niet zo fijn en voor de billetjes ben ik overgestapt naar bepanthen. Vind producten op basis van zinkzalf gewoon niet fijn.

Noortje Wijckmans -

Heel leuk om te zien! Een vervolg is denk ik wel leuk, om te zien welke producten je echt bevallen nu dat je ze kunt gebruiken. En welke producten misschien niet zo goed bevallen? Geniet van je mooie kindje!
http://www.project-nw.com/

Evelien -

Op de billetjes gebruik ik Bepanthen ipv zinkzalf bij rode plekjes. En dagelijks van Burt’s Bees de babypoeder. Pas vanaf 6 maanden ben ik in het badje een zeep gaan gebruiken, van Burt’s Bees baby. Verder gebruik ik alleen na het badje een beetje Bodylotion van La Roche-Posay Lipikar Baume AP+. Wij proberen producten echt minimaal te houden en pas te gebruiken als het ook nodig is. De huid is prima in staat zichzelf te verzorgen, als je het niet teveel uit balans brengt met gebruik van allerlei producten.

Kiss & Make-up -

Leuk dat je de video van oktober nu post, doe maar een vervolgje nu! :-) Dat grote Nijntje is echt ZO leuk trouwens! Wat was je goed voorbereid, je hebt echt aan alles gedacht op voorhand.

Suzanne -

Heel erg leuk om te zien wat je allemaal hebt en veel producten kan je anders ook nog elders voor gebruiken. Je kunt beter te veel hebben dan te weinig en dat pas ik ook altijd toe bij mezelf.

manon -

Heel leuk! Een vervolg lijkt me ook leuk om te zien!

Margot -

Wat goed dat kruidvat zoveel parfumvrije producten heeft!

Anouk -

Ahh het lijkt me heerlijk om je kindje helemaal te verzorgen met al die producten. Ik heb het nu nog niet nodig maar het lijkt me wel leuk om te weten welke producten bevallen en welke niet.

Nienke -

Heel leuk! Ik ben ook benieuwd naar de producten die jullie fijn vinden voor Jelle.
Zelf probeer ik ook parfum te vermijden, maar de neutral bodylotion en handcrème vind ik helaas niet zo fijn. Ik ben benieuwd hoe dat bij babyproducten is.

Eva -

Jaa ik wil heel graag een vervolg!!

Marijke I easydailyfood -

Leuk om te zien! Ben heel benieuwd wat je uiteindelijk goed is bevallen en wat niet.

Janneke -

Leuk! Ik ben inderdaad wel benieuwd wat je nu echt vaak gebruikt!

Dita -

Wat een leuke video! Ik ben erg benieuwd wat je goed bevalt en wat niet. Ik heb ook al alles in huis voor ons kleine meisje.

PinkFairy -

Jaaa een update graag! Ben vooral benieuwd naar je ervaring met zinkzalf. Heb het zelf bewust niet gekocht omdat ik het altijd zo stroef vind aanvoelen.

Kelly caresse -

Wat een heerlijke video, mooi hoe je de commode hebt aangekleed en ook goed dat je bewust bent van de verzorgingsproducten, mijn dochter had in het begin een hele gevoelige huid en toen vermeed ik zwitsal ook, nu gaat het gebruik wel goed en vind ik het heerlijk (met mate)

Marlotte -

Wat leuk om te zien! Goed dat je wat onderzoek hebt gedaan naar de verzorgingsspullen, ik zie soms wel eens wat ingrediënten staan bij de standaardproducten, dat moet je volgens mij echt niet willen gebruiken.

Anniek -

Ah, wat ontzettend leuk om te zien zeg! Ik vind het kamertje ontzettend mooi ingericht, en ook grappig om te zien wat je van tevoren allemaal al hebt ingeslagen. Ik hoopte nog even dat het kindje voorbij zou komen, maar ik lees net dat je de video van tevoren hebt opgenomen :) Leuk gedaan!

Femke -

Wat goed dat je jezelf zo verdiept hebt in de producten. Ik ken vrijwel alleen maar mensen die ‘standaard’ Zwitsal gebruikt, ik wist eigenlijk niet dat daar zo veel ‘zooi’ in zit haha!

Reageer ook