Carli Bybel Palette

Een van de YouTubers die ik al volg sinds ze nog maar 100 abonnees had, is Carli Bybel. Ik ontdekte haar via een haartutorial en ik vond haar donkere manen zo prachtig, dat ik mezelf abonneerde op haar kanaal. Ze werd groter en groter en heeft nu haar eigen budget oogschaduw- en highlighter palette uitgebracht. En ik heb ‘m!

Mocht je haar niet kennen, dit is haar YouTube kanaal. Echt bizar, vier jaar geleden had ze nog maar 100 volgers en was ik een van de eersten en nu heeft ze er meer als 3,7 miljoen! Wow! Ik moet zeggen dat Carli Bybel geen YouTuber is die ik met regelmaat volg. In het begin vond ik haar wel leuk maar naarmate ze groter werd vond ik haar steeds iets minder leuk worden. Wel vind ik dat ze nog steeds prachtige oogschaduwlooks maakt, heel inspirerend. Ze werkt graag met contrast net als ik.

https://www.youtube.com/watch?v=3lH35rWRm8o

Beauty expert and YouTube sensation Carli Bybel designed this versatile 14 Color Eyeshadow and Highlighter Palette to dial up the drama and add excitement to your look. Carli’s taste for chic refinement and modern elegance inspired her to select a collection of earthy neutrals and plummy brown shadows with four face highlighters that complement every skin tone. The mix of mattes and shimmers makes it easy to go from amped-up evening intensity to toned-down daytime options.

 • Highlighting Powders Can Be Used for Face and Eyes
 • Vegan
 • Paraben Free
 • Non-Irritating
 • Allergy Tested
 • Clinically Tested
 • Cruelty Free Product

De verpakking

Het Carli Bybel Palette ziet er op het eerste gezicht best goedkoop uit. Het is een simpel kartonnetje en hoewel Too Faced en The Balm palettes ook van karton zijn verschilt de kwaliteit hier zeker van als je deze paletten vergelijkt met die van Carli Bybel. Het is niet zo’n mooi mat kartonnetje maar glanzend en oogt daardoor ook wat goedkoper. Sommige oogschaduws en highlighters zitten daarnaast een beetje scheef in het palet gedrukt. Maar goed, het palet is dan ook niet duur dus daarom maakt het me niet zoveel uit. Het palet bevat een vrij grote spiegel (pluspunt!) en 10 draagbare oogschaduwkleuren en 4 highlighters. Hoewel die rechtsonder toch echt geen highlighter is maar absoluut een behoorlijk aanwezige bronzer.

De inhoud

Wie Carli Bybel volgt, weet dat ze absoluut niet vies is van bronzer en highlighter en veel contrast. De samenstelling van de ‘highlighters’ verbaast me daarom niets, zo’n aanwezige shimmery bronzer had ik zeker verwacht en dat maakt het palet zo leuk en persoonlijk.

Het Carli Bybel Palette zonder flits

Het Carli Bybel Palette met flits

Als ik kijk naar dit palet, zie ik zeker haar persoonlijkheid en looks er in terug. Leuk gedaan! Het is een mix van zachte, natuurlijke plum kleuren en aardse tinten. Een goede samenstelling wat mij betreft, het zijn hele gangbare kleuren voor zowel overdag als ‘s avonds. De oogschaduws zijn een mix van mat en shimmery wat ook fijn is. De highlighters zijn allemaal behoorlijk glitterig en aanwezig. Ik hou daar van maar als je dat niets vindt, zou ik het palet niet aanschaffen.

Ik laat je de swatches zien, beginnende bij de eerste rij oogschaduws.

De swatches

Ik omschrijf eerst schuin gedrukt hoe Carli de kleuren benoemt en daarna of ik het daar mee eens ben of een aanvulling heb.

 • Neutral matte color. Ja, inderdaad een neutrale matte crème kleur.
 • Shimmer pinkish color. Een lichte roze champagne kleur met hele subtiele gouden shimmers.
 • Matte mauve purple color. Kleur drie en vier noemt ze beide hetzelfde. Ze zitten inderdaad in dezelfde soort range. Deze kleur is meer taupe, koel met een zachte roze/paarse ondertoon. Lijkt een beetje op een iets donkerdere versie van Limit uit Naked 3. Een favoriete kleur van mij!
 • Matte mauve purple color. Dit is een medium mauve kleur met een duidelijke paarse ondertoon. Heel mooi om ook te combineren met de derde kleur.
 • Dark plum color. Eens, een prachtige donkere bruine kleur met een plum/paarse ondertoon. Erg mooi!

Carli zegt dat dit haar favoriete rij oogschaduws is en ik kan me daar volledig bij aansluiten. Het is ook mijn favoriete rij en wat een goede pigmentatie! Zelfs de matte kleuren brachten makkelijk aan. Wel zijn de oogschaduws iets meer kruimelig maar er is goed mee te werken.

 • Champagne shimmer color. Dit is een duidelijke warme zachtroze/perzik kleur met een behoorlijk gouden glans.
 • Gold shimmer color. Jep, dit is goud!
 • Brown shimmer color. Klopt, medium bruin zou ik zeggen.
 • Copper shimmer color. Niks aan toe te voegen.
 • Dark ash brown color. Ja, nu ik er langer naar kijk, snap ik wat ze bedoelt maar ik moet zeggen dat hij ook wel wat neigt naar een koele donkergroene kleur. Ik vind deze kleur de tofste uit de rij en die combineert ook goed met de eerste rij!

Ik vind alleen met deze oogschaduws de verdeling van mat en shimmery wat scheef. In de eerste rij zie je maar liefst vier matte kleuren en in de tweede maar een. Niet dat het een ramp is, maar ik had het zelf iets beter verdeeld over de rijen dus per kleurenrange.

Op naar de highlighters!

 • Pink color. Dat is nogal een korte beschrijving. Het is duidelijk een koele roze highlighter die heel licht van kleur is en voor de verandering een keer niet lelijk ijzig met zo’n rampzalige frost maar met een zachte (wit/roze) glans. Oprecht mooi! Hier ben ik heel benieuwd naar.
 • Champagne color. Ja klopt, maar dan wel een pink champagne color.  hij lijkt behoorlijk op kleur twee van de eerste rij oogschaduws. Deze highlighter is net een tikkie warmer en iets intenser. Op zich jammer dat er bijna twee identieke kleuren in zitten, aan de andere kant is het gewoon een hele mooie kleur.
 • Gold color. Behoorlijk goud inderdaad en ook te donker voor de lichte huid. Deze kun je nog beter als blush gebruiken of over de bronzer heen als je een lichte huidskleur hebt. Voor de medium tot donkere huidjes is het wellicht wel geschikt als highlighter.
 • Bronze color. Carli geeft meteen ook zelf aan dat ze deze gebruikt als bronzer en dat je er niet teveel van nodig hebt (wijze woorden!!!) en dat deze kleur zou moeten zorgen voor die befaamde J.Lo Glow.

Wat betreft de swatches is dit palet echt goed gepigmenteerd en dat vind ik super zeker voor die prijs! Ook de finish stelt niet teleur. De matte kleuren zijn zeker mat en de shimmery kleuren knallen er van af. Sommige shimmery kleuren zijn wat glitterig, maar ik hou daar persoonlijk wel van. Het is daarnaast qua kleuren misschien niet heel verfrissend en origineel maar toch heel gangbaar en met het oog op de verkoop lijkt me dat juis handig. Ik vind het wel makkelijk van die plum en goudtinten zo bij elkaar in een palet. Het deed mijn zus een beetje denken aan een goedkoop aftreksel van het MAC x15 Warm Neutral Palette en ik snap inderdaad waarom ze dat denkt! Het zou hierop best geïnspireerd kunnen zijn.

Maar een goedkoop palet dat goed gepigmenteerd is, moet zich wat mij betreft eerst bewijzen bij de ooglooks. Want hoe vaak ik wel niet enthousiast werd van swatches en het op het oog een grote waas van 1 saaie kleur bleek te zijn terwijl ik er wel vijf gebruikt had, is me iets te vaak overkomen.

Look #1

Ik ging aan de slag met het palet en pakte meteen de eerste rij kleuren. Ik noem ze voor het gemak even 1 t/m 5 aangezien ze helaas geen namen hebben. Deze leken me namelijk zo mooi en hoera! Er is contrast en geen waas van kleuren. Dat maakt me blij!

 • Kleur 1: wenkbrauwbot
 • Kleur 2: binnenste ooghoek
 • Kleur 3. ooglid, onder het oog en als overgangskleur
 • kleur 4: arcadeboog
 • Kleur 5: buitenste ooghoek

Met flits en zonder flits bij natuurlijk licht

Ik gebruikte de tweede highlighter uit de onderste rij, de pink champagne color op mijn jukbenen. En tja sorry, de foto’s met flits zijn nou eenmaal niet vaak flatterend maar geeft wel de sterke glans weer. Een prachtige, zachte highlighter die mooi samensmelt met mijn huid.

Look #2

De tweede look ging ik aan de slag met de warme gouden kleuren. Dat zijn kleuren die ik niet vaak meer gebruik en als ik ze gebruik, dan doe ik dat het liefste in de zomer! De kleuren uit deze rij noem ik 6 t/m 10.

 • Kleur 6: Op het ooglid, binnenste ooghoek en wenkbrauwbot
 • Kleur 7: 1/3 binnenste deel arcadeboog
 • Kleur 8: Buitenste ooghoek
 • Kleur 9: Overgangskleur buitenste ooghoek
 • Kleur 10: 1/3 buitenste deel ooglid en onderkant oog

Met flits en zonder flits bij daglicht

Ik gebruikte hier de 3e en 4e kleur van de ‘highlighters’. Dus de gouden kleur en de bronzer. De bronzer bracht ik enorm licht aan met een stippling brush die ik zelfs eerst nog op mijn hand zacht depte voor ik ‘m aanbracht. Kun je nagaan hoe gepigmenteerd de bronzer is. Maar ik moet zeggen dat het inderdaad een hele mooie glow geeft. Ik voel me bijna Carli als ik deze bronzer aanbreng. Ik denk dat dit bij mij veel mooier is in de zomer als mijn huid 1 á 2 tintjes bruiner is. Maar zo zonder flits kun je wel zien hoe mooi zacht het ook kan zijn. De gouden highlighter is ook heel erg aanwezig, maar zorgt wel voor die mooie glow. Helaas ook voor schaduw op mijn jukbenen vanuit sommige hoeken en dat is echt een no-go. Dus voor de lichte huidjes, combineer de bronzer en gouden ‘highlighter’ met elkaar voor extra glow. Je kunt natuurlijk deze twee kleuren ook nog gebruiken in een ooglook. Maar ik kan me zo voorstellen dat dit wel twee passende kleuren zijn voor de medium tot donkere huid. Carli Bybel wilde ook een palet ontwerpen dat bij ieder huidtype zou passen en ik denk dat ze daar wel in geslaagd is.

Look #3

Dit was een ultrasnelle look. Ik gebruike kleur 1 op het hele oog. Kleur drie gebruikte ik in de arcadeboog als overgangskleur en kleur 10 gebruikte ik in de arcadeboog voor extra intensiteit.

Met flits en zonder flits bij daglicht

 Ik gebruikte hier de eerste koele roze highlighter van de onderste vier kleuren. En wauw, wat is die mooi. Een hele goede toevoeging aan het palet. Er zijn niet veel mooie, lichtroze koele highlighters die zo’n zachte en mooie wit/roze glans geven. Het wordt heel vaak zo frosty met zo’n lelijke paarse, blauwe sheen. Brrr! Maar deze is echt fantastisch. Ik ben fan!

Ik kreeg op Instagram vragen over deze look. Wat ik verder draag als blush zijn de Etos Contour Powder en Bobbi Brown Tawny. Op mijn lippen zit NARS Anita.

Conclusie

Ik vind het een hartstikke leuk en veelzijdig alledaags palet. Het Carli Bybel Palette is limited -maar wordt al een hele tijd constant aangevuld op in de webshop van BH Cosmetics, marketingstunt?!- en te koop via de webshop van BH Cosmetics voor $12,50 exclusief verzendkosten. De verzendkosten zijn $4,95 waardoor je uitkomt op een totaalbedrag van $17,45. Omgerekend is dat ongeveer €15 voor 14 kleuren wat mijn inziens een heel betaalbare prijs is voor zo’n palet. Ik heb omgerekend met het Catrice Absolute Rose Palette als die 14 kleuren zou bevatten dat je ongeveer €11,64 kwijt zou zijn dus daarop gebaseerd zit het Carli Bybel Palette wel rond het budget segment.

Het Carli Bybel Palette is een heel leuk, mooi, betaalbaar oogschaduw-, highlighter- en bronzerpalette. De verpakking oogt wel wat goedkoop, maar de pigmentatie is fantastisch. De kleuren komen goed tot hun recht in de ooglooks en geven een mooi contrast. Daarnaast blijven ze de hele dag levendig van kleur met oogschaduwbasis er onder. Ik heb hier en daar wat opmerkingen, maar het is zeker een mooi palet. Dat heeft Carli goed gedaan!

46 reacties

Mariëlle -

Mooie palette met inderdaad veel persoonlijkheid. Zelf hou ik niet zo van de oranje-achtige glimmende bronzers, maar dat is mijn persoonlijke smaak. De minimalistische verpakking vind ik een beetje goedkoop ogen, jammer! Wel vind ik de eyelook die je hebt gecreëerd prachtig bij je staan!

Anoniem -

Goede review!!
Het lijkt me wel leuk hem te kopen, aan de andere kant ben ik de naked palleten gewend en
Vind ik de wat goedkopere versies oogschaduw ineens helemaal niks meer haha

Mariëlle -

Wat een super mooie kleuren echt perfect! Jammer dat de verpakking niet zo kwalitatief is…

KoreanBeautyNL -

Die kleuren zijn echt perfect wauw!

Ilona | inspiration for you -

Mooi palette ik zou m zelf alleen niet aanschaffen. Vind de verpakking goedkoop ogen en dit soort kleuren zie je al enorm veel

Sabine -

Ennnn besteld! Heb net een paar dingen van BH en ik ben echt om, fijne kwaliteit en gelukkig dierproefvrij. Meteen enhanching brown & blue eyes palettes besteld, nu $7,- per stuk..echt koopjes. Bedankt voor de tip!

Eileen -

Binnen hoeveel dagen heb je het palet ontvangen?
Groetjes X

Noortje Wijckmans -

Ik vind m wel heel mooi, maar erg standaard kleuren. Ze zijn natuurlijk perfect voor elke dag, maar daar heb ik er al zo veel van. Denk niet dat ik deze ga aanschaffen, alleen misschien als ik hem tegen het lijf loop als ik in Amerika ben. Fijn dat de pigmentatie zo goed is!
http://www.project-nw.com/

Suzanne -

Heel mooi palette. ik heb meerdere producten van BH cosmetics en deze bevalen me echt uitstekend!

Marianne Dijkhuizen -

Hi Suzanne, ik zag jouw positieve review voorbijkomen over de Carly Bybel Pallet.
Ik wil m ook graag bestellen maar las dat hij alleen verkrijgbaar was in de US of Duitsland. Mijn ervaring is met de bestelling en uit de US dat er belasting betaald moet worden. Ik zag dat er bij de bestelling in Duitsland € 14,00 verzendkosten bijkomen.
Kan jij mij vertellen waar jij de pallet vandaan hebt?
Ik zou hier erg blij mee zijn.

Hartelijke groetjes,
Marianne Dijkhuizen

Sarah -

Ik vind dit palette zo mooi! Ik kijk haar filmpjes niet (ik vind haar een beetje barbie) maar ik vind het palette echt prachtig. Ik heb hem nu twee weken en ik gebruik hem heel vaak, vooral de eerste twee highlighters en de rose gouden oogschaduw. Ben er zo blij mee!

Ashley -

Ik volg Carli ook al heel lang ze is een van mijn favoriete youtubers en heb natuurlijk ook het oogschaduw pallete aangeschaft. Vind het echt een heel mooi pallete en ben er super blij mee! Fijn artikel om te lezen!

Miranda -

Wat een mooie palette.

Lotje -

Ik heb m sinds kort ook en hij is inderdaad echt mooi! <3

Miriam -

Wat mooi zeg! Prachtige looks heb je ook gemaakt, staan je goed!

Irina -

Wauw wat een prachtig palette, en dat voor die prijs! Die ga ik binnenkort maar eens toevoegen aan mijn collectie ^^

Syl -

Waarom nou weer karton?! Dat vind ik zo jammer. De kleuren van de oogschaduw vind ik mooi en draagbaar. De onderste rij had van mij niet gehoeven.

Manon -

Wat een mooie palette!

Nienke -

Ohhh, Carli is echt een inspiratie met make-up idd 😊 Fijn om te zien dat ze een goed palette heeft gemaakt.

Aboutsbstyle -

Mijn mening is een beetje verdeeld over deze pallet. Laat hem toch maar aan mij voorbij gaan ondanks de prijs wel leuk js natuurlijk. Liefs soraya

Joyce -

Wauw, wat een prachtig palette! Deze gaat op mijn wishlist!

Diana -

Wat een fantastische goede review!! Zo uitgebreid!

Martine -

Dankjewel, er zat veel tijd in! 😀

Kiss & Make-up -

Ze is zoooo’n beauty eh! Ik volg haar ook. Unreal bijna hoe mooi ze is. Mooi palet ook, de kleuren zijn heel Carli :-)

Lillyshuid -

Wauw ik vind het echt een heel mooi palette voor een goede prijs!!

Fashion meets Beauty -

In eerste instantie dacht ik dat kleuren in het palette te licht voor mijn huidskleur zouden zijn maar bij het zien van de swatches denk ik er nu anders over =)

Tina -

Voor die prijs vind ik dit echt nog een mooi palette! Ga ik zeker onthouden. Mooie looks heb je gemaakt ook

Margot -

Ik vind gewoon alle kleuren mooi! En inderdaad, de prijs is niet verkeerd!

Nicole -

Oh wauw ik vind dit zo een onwijs mooi palette. Deze komt op mijn wishlist!

suzan -

In het begin vond ik de kleuren net iets te veel bij elkaar liggen, maar toen ik de looks zag vond ik de kleuren heel mooi in elkaar over lopen en vind ik het pallet echt hel mooi!

Silkeblogs -

Wauw, wat een prachtig palette! De kleuren zijn echt heel mooi en zo gepigmenteerd =D x

mariëlle -

Ik vind het een prachtig palette, het is echt helemaal mijn smaak!

beautifulday4makeup -

Het lijkt mij een toppertje! Wat een mooie glans en pigmentatie

Nadia | Lacqr.nl -

Wauw, wat een goede pigmentatie voor zo’n budget palette! En vind look 1 en 2 erg mooi :)

Svenja -

Oh wauw, wat een mooi palette. De pigment ziet er erg goed uit, vooral de highlighters vind ik prachtig. Mooie diverse looks heb je ook gemaakt, zo te zien kan je veel kanten op met het palette, ideaal!

Femke -

Ik vind dit een heel mooi palette, ondanks de op- en aanmerkingen.. ik vind hem leuk. Fijne looks heb je gemaakt :-)!

Nora -

Ohhh, deze wil ik! Ik volg Carli Bybel niet, maar ik vind de prijs en kleurtjes echt heel erg aantrekkelijk. Je hebt er mooie looks mee gemaakt!

manon -

Ik had nog nooit van deze youtuber gehoord! Maar de kleuren in het palette vind ik wel mooi. Het palette zelf niet echt, de highlighters zitten er ook wat scheef in. Toch een beetje jammer!

PinkFairy -

Ik heb deze palette nu ook! Kan niet wachten om ermee te spelen! Ik kende haar niet eens voordat ik anderen over deze palette hoorde praten.

Lindsey Beljaars -

Wat een prachtige looks heb je gemaakt zeg! Tof palette, leuk ook dat het zo goed betaalbaar is!

Martina -

Ik vind je looks heel mooi! Alleen het palette zelf vind ik niet speciaal genoeg om te kopen. Ik heb al zoveel dat ik een beetje streng probeer te zijn voor mezelf 😉

Simone -

Ik vond hem niet zo indrukwekkend, tot ik je ooglooks zag! Het lijkt me een heel mooi palette voor een heel mooi prijsje, maar het is jammer dat er dan zo’n kartonnen doosje in je stash ligt..

Kelly -

Het ziet er heel goed uit!

Anniek -

De verpakking is inderdaad echt een beetje á la Bart Smit met dat karton, maar wauw: de kleuren zijn echt onwijs mooi! Perfect om een heleboel verschillende neutrale looks te maken, mét een mooie shimmer op je wangen :) Leuk!

Martine -

Haha de Bart Smit 😂

Maaike -

Ik vind hem wel mooi, maar zelf heb ik helemaal niet zo veel met deze meid. Ik denk dat dat toch ook wel voor sommigen een doorslaggevende factor is om dit palette te kopen of niet. Voor mij is het een beetje te veel hetzelfde als zoveel andere nude paletten.

Reageer ook