MAC Runway Hit

Inmiddels hebben jullie al aardig wat lipsticks uit de MAC Matte Lip Collectie voorbij zien komen. Eentje die zeker niet mag ontbreken op LiveLifeGorgeous is MAC Runway Hit Lipstick. Het is retromatte lipstick in een zacht zalmkleurtje. Kijk mee naar de swatches en lees verder voor de review!

Runway Hit werd tijdens de lancering van de Matte Lip collectie nieuw toegevoegd aan het assortiment en zit hiermee dus vanaf nu in de vaste collectie.

Runway Hit is een prachtige zalmroze kleur. Op de productfoto’s van dit artikel lijkt hij rozer dan dat ‘ie in werkelijkheid is. In het echt zit er wat meer oranje door namelijk. Op de swatches en full faces komt hij wel over zoals hij bij mij in het echt is. Het is een prachtige kleur voor warme types, zowel licht als donker!

Zoals ik in de intro al schreef is Runway Hit onderdeel van de Matte Lip collectie. In die collectie vind je zowel ‘matte’ als ‘retromatte’ lipsticks. De retromatte lipsticks zijn nog net even een tikje matter dan de ‘gewone matte’ lipsticks. Runway Hit heeft een retromatte finish.

Swatches

Hieronder zie je de verschillende swatches die ik heb gemaakt, om jullie een zo goed mogelijk beeld van de kleur te geven.

mac runway hit swatch
Armswatch, met flits.

mac runway hit swatch
Lipswatch, met flits.

mac runway hit lipstick
Full face, met flits

mac runway hit
Full face, zonder flits

Full face, zonder flits

Over de finish had ik al veel gehoord. Retromattes staan bekend om de eerder genoemde extreem matte finish. Je hoort vaak ook dat ze door die matte finish vrij droog zijn, waardoor ze moeilijker aanbrengen en een uitdaging zijn om mooi te houden gedurende de dag.

Dat gaat ook zeker op in het geval van MAC Runway Hit. Hij brengt wat stroever aan, hoewel ik het wel eens erger heb meegemaakt. Wat mij meer lichtelijk irriteert is dat hele droge, rimpelige gevoel op je lippen. Na een tijdje wen je hier gelukkig wel aan. En hoewel de houdbaarheid super goed is (de kleur houdt wel 4 tot 6 uur!), moet je de lipstick toch goed in de gaten houden. Na een uur gaat de lipstick namelijk best wel ‘rimpelen’ in mijn lippen. Niet zo’n heel mooi gezicht. Ik moet hem dan een beetje uitsmeren of zachter maken met lippenbalsem, om dit te repareren. Het is dus geen hele makkelijke lipstick qua finish om te dragen, zoals dat voor de meeste retromattes van MAC op gaat.

Maar… Je hebt dan wel de matste zalmroze lipstick die er te krijgen is!

De review komt nu een beetje negatief over, maar dat ben ik niet per se. Ik wist dat de finish zo ging zijn, toen ik Runway Hit kocht. Je kunt de retromatte finishes het niet helemaal aanrekenen dat ze wat meer onderhoud vergen, want anders zou je nooit zo’n matte lipstick krijgen. Het is een beetje inherent aan elkaar. Desalniettemin is het wel belangrijk om je dit te realiseren voordat je Runway Hit (of een andere retromatte lipstick) koopt. Het is niet de meest makkelijke lipstick, maar het kleurtje is wel erg leuk en de houdbaarheid van de kleur is enorm goed. Aan jou de keus of het kleurtje leuk genoeg is om de ietwat moeilijke finish voor lief te nemen, haha!

Voor mij persoonlijk is het niet mijn favoriete lipstick lipstick uit de Matte Lip collectie geworden, terwijl ik dat van te voren wel gedacht had. Ik vind het kleurtje perfect voor overdag, maar de finish vind ik toch net iets te veel onderhoud vragen voor overdag. Jammer de bammer!

Bekijk alle andere lipsticks uit de collectie en reviews geschreven over MAC onder deze tag.

48 reacties

Mariëlle -

Wat staat deze kleur je mooi en wat een prachtige foto’s! Jammer dat matte lipstick alleen vaak slecht te onderhouden is gedurende de dag. Of heb jij hier een truucje voor die wij nog niet kennen?

Groetjes,
Mariëlle

Anja -

Ik gebruik labello voor men onder mijn matte lippenstiften. Deze labello is bijna helemaal mat waardoor de lippenstift wat soepeler wordt en na mijn gevoel ook beter blijft zitten

Felicia -

Mooie kleur! Ik heb ook twee retromatte lipsticks van MAC, de finish van deze lipsticks vind ik erg mooi maar moet het inderdaad ook een paar keer bijwerken wil het mooi blijven zitten :(

Irina -

Hij staat je echt prachtig! Jammer dat die niet was wat je ervan gehoopt had.

Suzanne -

Heel erg mooi, staat je ook erg goed.

Kyra -

Hij is echt heel mooi, staat je heel goed!

Chahrazad -

Wat een prachtige kleur. Jammer dat die alleen heel mat is. Ik kan dat niet zo hebben.

Nynke -

Mooi kleurtje!

Anouk -

Wat jammer dat hij zo snel alle rimpeltjes in je lippen laat zien. Het is namelijk een super mooie kleur.

Lotje -

Jammer dat je m niet zo fijn vind! Ik vind het wel echt een geweldige kleur!

Andréa -

Ik vind de kleur op de full-face foto’s erg mooi!
x

Caitlyn -

Echt een leuk fris kleurtje die elke dag wel past.
xx

Laura - Dagelijkse hap -

Ik vind het altijd belangrijk dat een lipstick lekker op de lippen ligt. Jammer dat dat bij deze niet is, want de kleur is wel echt prachtig!

Marloes/GLAMOURMOES -

Wel een eerlijke review! Het kleurtje is inderdaad mooi!

Natascha -

Ja! Heb ik ook altijd met Relentlessly Red. Maar zoals je zegt goed prepareren en je kan wel wat met een Retro Matt 😉 Ik zorg er altijd voor dat ik nog een beetje een laagje van mijn lippenbalsem op mijn lippen heb en dat werkt wel voor me. De kleur staat je geweldig 😀 Ik had hem mooier gevonden als hij iets rozer was geweest :) Maar ik ga hem zeker bekijken als ik nog eens in de Mac store kom :)

Nicole -

Wat een mooie kleur! jammer dat hij niet zo fijn aanbrengt en gaat rimpelen haha.

Mariëlle -

Ik werd op slag verliefd toen ik de kleur in de huls zag, maar het effect op de lippen vind ik erg tegenvallen. Ik vind de kleur daar minder mooi en wat jammer van die rimpeltjes!

Céline -

Ik heb deze lipstick ook gekocht, samen met tropic tonic. Ik kende de retro matte finish al van mijn relentlessly red lipstick en hij is inderdaad wat minder romig dan bijvoorbeeld candy yumyum (mijn all time favorite, dankzij jullie :P) maar heel lastig vind ik hem niet werken. Hij blijft de hele dag supermooi zitten bij mij. Ik denk dat dat ook verschilt per “lipsoort”

Lillyshuid -

Ik vind de kleur je erg mooi staan!

Kate -

De kleur staat je echt prachtig Willemijn! Jammer dat ik een koel type ben, anders had ik ‘m zelf graag ook wel willen hebben. Ik heb wel Ruby Woo van MAC, ook een Retro Matte, en ook die lipstick is erg lastig aan te brengen. Maar in combinatie met het Ruby Woo Lippencil gaat het best makkelijk. Misschien is er ook een lippencil in die zalmroze kleur te vinden zodat je de lipstick wat makkelijker kunt aanbrengen? Liefs Kate

Mariska -

Oh mooi! Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik hem zo mooi zou vinden en dacht dat hij echt te licht was. Super mooi :)

Lindsey Beljaars -

Ik heb heel lang getwijfeld om Runway Hit te kopen. Vond weinig goede reviews maar ben nu toch wel blij dit gelezen te hebben. Ga hem niet meer kopen, ik ga voor een ander kleurtje!

Kirsty -

Hij staat je erg goed! Voor mij is een retromatte finish denk ik toch wel iets te uitdrogend, maar de kleur is wel erg mooi!

Melissa -

Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden… Dat gaat zeker op voor de Retro Mattes. Ik vind de kleur wel heel erg mooi bij je!

Kiss & Make-up -

De kleur vind ik super! Alleen is de finish echt wel TE mat voor mij. Ik weet dat dat de bedoeling is, maar ik heb persoonlijk toch liever een wat romigere finish.

Dionne -

Ik houd er wel van! heel mooi!

Loes -

Hij staat je echt super mooi!

Naomi -

Ik vind hem mooi!

x

Kelly -

Mooie kleur ! Staat je heel goed. Wel jammer dat het dan zoveel onderhoud vraagt

Tina -

Heel mooi kleurtje maar het lijkt me inderdaad te veel gedoe haha! Ik heb droge lippen van mezelf dus m’n voorkeur gaat sowieso eerder uit naar romigere finishes. Ben ook wel benieuwd hoe het effect zou zijn met de Mac lipprimer eronder!

Ellen -

Mooie lipstick, maar voor mij te mat. De gewone matte lipsticks vind ik nog wel gaan. Ik gebruik sinds een laat weken de lip primer van Mac. Een matte lipstick bengt dan veel makkelijker aan.

Myke -

Wat een kleurtje, wauw! Ik ben echt dol op lichte lipsticks. Ik denk alleen niet dat deze lipstick voor mij geschikt is, simpelweg omdat ik het onderhoud ga vergeten en ik dan uiteindelijk de lipstick laat liggen. Dat is zonde van mijn geld en zonde van de lipstick. Goede review!

Marijke I easydailyfood -

Mooi kleurtje! Draag zelf nooit lipstick maar mooi is het zeker.

Maaike -

Ik ben een beetje huiverig voor de Retro Matte finish. Matte blijft bij mij super zitten, maar Retro Matte helaas niet. Het bloedt als een gek buiten mijn liplijn alle ienieminie kiertjes en lijntjes in en dat ziet er niet uit. Dat is dan ook de reden waarom ik Ririwoo eigenlijk niet draag.

beautifulday4makeup -

Wat een leuke lieve kleur; Kom op naar de winkel zodat ik een nieuwe kleur heb voor op het werk

Margot -

Wat een mooie kleur! Al denk ik dat de finish voor mij niet geschikt is.

Maxine -

wat een mooie kleur! Hij staat je heel goed. Alleen zelf zou ik hem niet kopen. Ik vind wel dat een lipstick fijn moet zitten.

Liset - Beautydagboek -

Het kleurtje staat je wel enorm goed! Maar als hij niet zo lekker zit, draag je hem ook gewoon niet zoveel. Ik ben een behoorlijk grote fan van MAC lipsticks, maar ik denk ook dat dit kleurtje mij niet helemaal zou staan, hij is iets te licht voor me :).

Aboutsbstyle -

Helaas zit hij niet zo comfort. Ik had de kleur ook iets anders verwacht als ik dat zo vergelijk met in de verpakking en dat is erg jammer. Liefs soraya

Nicole -

Oh wauw wat een mooie kleur is dit zeg.

Natascha -

Eerder maakte het me niets uit, hoe moeilijk een lipstick bleef zitten. Ik heb dan ook wel wat lipsticks van Mac met deze finish. De laatste tijd heb ik steeds minder zin om alles bij te werken (op mijn werk denk ik er wel eens niet aan, en dan loop ik de halve middag met lelijke lipstick). Daarom ga ik tegenwoordig voor toch iets meer romige finishes, maar deze kleur blijft mooi!

Femke -

Jammer dat deze lipsticks zo’n trekkerig gevoel geeft op je lippen. Ik ben benieuwd naar het effect van deze lipsticks als je hem met de lipprimer van MAC probeert, heb je dit toevallig gedaan? Ben ik erg benieuwd naar :-)! Ik vind de kleur erg mooi.

Femke -

Jammer dat hij zo’n vervelend gevoel op de lippen geeft. Hoe is het al je de lipprimer van MAC onder deze lipstick draagt? Daar ben ik wel benieuwd naar. Ik vind de kleur wel heel erg mooi.

Marloes ★ Budgetproof.nl -

Ahhh bummer, niet per se een grote hit (pun intended) wat mij betreft. Hoewel ik normaal echt héél erg van matte lipsticks houd. Ik zoek nog een perfecte donker-donkerrode. Die zoektocht is alleen oneindig ;).

Syl -

Ik ben eigenlijk altijd van de romige lipsticks, maar ik begin wel steeds meer interesse te krijgen in de matte versies.
Alleen ben ik vaak te lui om lipstick bij te werken. Dus dat is even een dingetje.

Marlotte -

Van matte lipsticks ben ik echt een groot fan, maar het is toch wel een dingetje dat het vaak gedurende de dag niet mooier op wordt. Prachtig kleurtje, staat jou ook onwijs goed!

Silkeblogs -

De kleur staat je echt wel mooi, maar ik kan me echt voorstellen dat hij niet comfortabel draagt. Comfort is echt wel iets dat ik belangrijk vind bij een lipstick!

Anniek -

Wat een heerlijke girly foto’s van de lipstick, leuk gedaan! Op de foto lijkt de lipstick iets meer roze, terwijl het op je lippen een soort zalmkleurtje wordt. Ik vind de kleur je wel tof staan, en de finish is ook echt MEGA mat. Kan me voorstellen dat het ‘onderhouden’ een nadeeltje is, maar je krijgt er wel wat voor terug :)

Reageer ook