Givenchy Dahlia Divin Eau de Toilette

In 2014 creëerde Givenchy Dahlia Divin. Een eau de parfum voor de ‘moderne godin’. De geur zit in een prachtige flacon met gouden details. Nu is Dahlia Divin er ook in een eau de toilette. Een iets lichtere, frissere variant, maar nog altijd sensueel en vrouwelijk. Lees verder voor meer informatie over dit heerlijke parfum!

Ik heb twee favoriete merken als het om parfums gaat: Dior en Givenchy. Van beide merken heb ik meerdere geuren en ik wijk eigenlijk nooit af van deze twee merken. Dior maakt vooral hele klassieke, soms meisjesachtige geuren. De geuren van Givenchy draaien voor mij eerder om speelsheid, vrouwelijkheid en sensualiteit. Beide hebben ze zo echt hun eigen kenmerken in hun parfums en in de loop der jaren zijn deze twee merken tot mijn favoriete merken gaan behoren als het gaat om parfum.

Nieuw van Givenchy is dus Dahlia Divin Eau de Toilette (vanaf nu kort ik het af als edt). De geur is in september 2015 gelanceerd en is het zusje van Dahlia Divin eau de parfum (vanaf nu kort ik het af als ‘edp’), die een jaar geleden gelanceerd werd. Beide geuren staan voor de moderne, sensuele vrouw, maar hebben elk hun eigen nuances. Dahlia Divin edp zit in een prachtig flesje met gouden details. Dahlia Divin edt zit in dezelfde flacon, maar is nu versierd met rosé gouden details. Zelf heb ik de edp nog nooit geroken, dus in deze review laat ik een vergelijking qua geur verder achterwege.

givenchy dahlia divin

givenchy dahlia divin eau de toilette

De geur is gecreëerd door Francois Demachy. Het is een houtige, bloemige geur met een frisse twist. De topnoten zijn noten van bloedsinaasappel en perzik. Deze noten zorgen voor het sprankelende in de geur. De middelnoten bestaan uit een ‘boeket van jasmijn’, wat de geur een bloemig karakter geeft. Tot slot vormen de basisnoten de warme basis door noten van sandelhout, vanille en musk.

Als ik de geur zelf zou moeten omschrijven zou ik de volgende woorden gebruiken: zoet, warm, heel vrouwelijk, een beetje fris, sensueel, niet te zwaar, elegant. De geur begint inderdaad heel fris en wordt in de loop van de tijd steeds iets warmer totdat je heel goed de basisnoten ruikt. Soms vind ik hem bijna naar een mix van bloemen, citrus en karamel ruiken. Ik vind hem in elk geval heerlijk!

Het gezicht voor de campagne van deze geur is, net als bij Dahlia Divin edp, de prachtige Alicia Keys. Volgens Givenchy de perfecte muse omdat ze staat voor een getalenteerde, intrigerende, stralende en sensuele vrouw. De campagnefoto’s zijn prachtig gemaakt, waarbij ze ook een custom designed jurk van Riccardo Tisci draagt.

De flacon vind ik ook erg mooi uitgevoerd. Simpel en elegant, gemaakt van glas. Maar wel met delicate details van rosé goud. Prachtig! De foto’s die je in dit artikel ziet zijn trouwens gemaakt met behulp van de mooie persmap die we bij de geur kregen. De geur is niet alleen een lust voor de neus, maar zeker ook voor het oog.

Als ik ‘s ochtends wat van de geur opspuit dan blijf ik hem de hele dag ruiken. ‘s Avonds is de geur wel grotendeels vervlogen. Voor een eau de toilette een goede houdbaarheid!

Adviesprijzen

  • 30 ml – €55,00
  • 50 ml – €77,00
  • 100 ml – €94,50

(De geuren van Givenchy zijn te koop bij de parfumerie en de Bijenkorf.)

Naast mijn ultieme favoriet van Givenchy, Ange ou Demon eau de parfum en mijn andere twee geuren van Givenchy, Play en Ange ou Demon eau de toilette, moet ik nu een nieuwe favoriet aan mijn Givenchy lijstje toevoegen. Givenchy Dahlia Divin eau de toilette! En ondertussen heb ik me ook voorgenomen om de eerst volgende keer in de parfumerie even aan de edp variant te snuffelen! 😉

14 reacties

Laura 1984 -

Ik vindt de combinatie van de ingrediënten in de parfum heerlijk. Het is echt niet te zoet of te sterk. Precies de geur die bij mijn karakter past

Ari -

Dit is wel heel toevallig. Ik heb vandaag random een proefmonstertje gepakt uit mijn stash. Dacht vanmorgen ow best lekker. Wil ik hem net weer op doen zie ik dat het de Dahlia Divin eau de parfum is haha. Ik vind alleen wel dat ie erg snel vervliegt. Ik rook hem na drie uur al niet meer en ik moet een hoop spuiten voor mijn gevoel. Wel een lekkere geur maar niet super bijzonder.

beautifulday4makeup -

Dit lijkt mij een erg toffe geur

Ilona -

Ik had de eau de toilette als tester en vond ‘m zo lekker! Ik twijfelde wel een beetje of anderen hem bij mij wel lekker zouden vinden (hij was redelijk zoet), maar stapte vol overtuiging naar de winkel. Kom ik thuis… en zie ik dat ik de eau de parfum heb meegenomen: deze ruikt wel degelijk anders, maar: enorm lekker. De eerste dagen kreeg ik alleen maar complimentjes ;-). Kortom: eau de parfum is ook een aanrader!

Manouk -

Wat een mooie foto’s! Het klinkt als een parfum dat ik wel lekker vind, dus binnenkort een keer snuffelen :)

Aboutsbstyle -

Ik kende het merk natuurlijk wel, maar eigenlijk nooit aan geroken. Ik ga toch is op onderzoek uit. Bedankt! Liefs soraya

Lindsey Beljaars -

Volgens mij is deze parfum echt iets voor mij. De basisnoten sandelhout, vanille en musk vallen echt helemaal in mijn straatje!

Margot -

Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, ik ga binnenkort snuffelen!

Kirsty -

Dit klinkt als een interessante geur! Deze moet ik maar eens in de winkel gaan ruiken :)

Suzanne -

Lijkt me een heerlijke parfum

Silkeblogs -

Ik ben ook echt een Givenchy-fan als het op geuren aankomt!

Marlotte -

Oh wauw, wat een prachtige flacon zeg. De geur klinkt heerlijk, echt een geur voor mij denk ik! Ben benieuwd!

Kelly -

Het klinkt echt heerlijk! Ik hou van dat soort geuren.

Femke -

Ik vind de geuren van Givenchy ook heerlijk, Ange ou Demon heb ik ook een tijdje gehad. Ik ben ontzettend benieuwd naar deze geur en vind de flacon prachtig.

Reageer ook