FOTD: Grey as Stone

MAC Stone is een lipstick die je niet snel uit de schappen zal pakken. Toch kan het een hele mooie kleur zijn, zeker met een roze lippotlood er onder. Ik maakte een look waarbij ik MAC Stone combineer met een lippotlood en een koele ooglook. Lees snel verder!

Ooglook

Ik wilde een ooglook maken met taupe-, blauw en grijstinten. Ik gebruikte daarvoor de volgende producten:

 • Smashbox 24H Primer
 • Urban Decay Naked 2
 • NYX À La Mode Palette: Love In Paris
 • MAC Pressed Pigment: Blonde Streak
 • Make-Up Studio Eye Definer: Grey Steel
 • Le Volume de Chanel Mascara

Als basis gebruikte ik de Smashbox 24H Primer. Deze gebruik ik nu al een tijdje en vind ik heel fijn in gebruik. Ik breng de oogschaduwbasis aan en dan ga ik meestal meteen door met foundation zodat de oogschaduwbasis goed in kan trekken. Dit is hoe ik de ooglook maakte:

 • UD Naked 2 Tease: deze kleur gebruikte ik op het ooglid en in de arcadeboog.
 • NYX petrolblauwe kleur: deze zette ik aan in het buitenste deel van de arcadeboog.
 • Make-Up Studio potlood Grey Steel: deze gebruikte ik als lijntje op en onder het oog en in de waterlijn. Zo krijg ik een sterke blik.
 • UD Naked 2 Pistol: hiermee vervaag ik de lijn onder het oog.
 • UD Naked 2 Busted: deze kleur gebruik ik in de buitenste ooghoek als overgangskleur. Weet je niet wat overgangskleuren (ook wel transition color genoemd) zijn? Lees dan dit artikel.
 • UD Naked 2 Black Out: deze kleur zet ik licht aan in de buitenste ooghoek en blend ik met Busted.
 • UD Naked 2 Bootycall + MAC Blonde Streak: Deze combinatie gebruik ik als highlighter op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek.

Basis

Mijn basis bestaat uit de volgende producten:

 • Smashbox Hydrating Face Primer
 • Bobbi Brown Foundation Stick
 • NARS Radiant Creamy Concealer
 • Catrice Camouflage Concealer
 • Sisley poeder

Ik ben gek op de gezichtsprimer van Smashbox, hij is al bijna op! Het is een lichte, hydraterende primer die er voor zorgt dat foundation mooi er uit ziet op mijn droge huid. Ik gebruik voor de verandering weer eens mijn Bobbi Brown Foundation Stick in de kleur Warm Ivory. Dat maakt me een klein tintje geler en heft het roze in mijn gezicht meer op. Dat is fijn, zeker in combinatie met zoveel koel kleurgeweld, dan voert het roze in mijn huid niet de boventoon. Het geeft daarnaast een licht en mooi contrast met de kleuren van mijn ooglook en mijn lippen.

Contour, Blush en Highlighter

 • MAC Sculpting Powder Bone Beige
 • Bobbi Brown Brightening Brick Tawny
 • MAC MSF Lightscapade

Ik gebruikte ook weer eens MAC Bone Beige. Deze heb ik al lang niet meer gebruikt, ik gebruik toch vaak NYX Taupe en ik merk ook dat ik niet zo snel dit ‘grote’ palet er bij pak. Het is toch minder handzaam dan een individueel product. Maar MAC Bone Beige blijft zeker wel mooi om mee te contouren. Als blush gebruik ik Bobbi Brown Tawny. Deze is neutraal tot koel van kleur en geeft een zacht grijs/roze tint aan de wangen. Ik maak het af met deze prachtige, koele -maar niet ijzige!- highlighter van MAC: Lightscapade. Deze highlighter ben ik in de loop der jaren steeds meer gaan waarderen. Hij is wit/parelmoer maar geeft juist een prachtige glans en niet zo’n ijzige streep. Deze was vroeger limited, maar zit tegenwoordig in het vaste assortiment.

Lippen

 • Essence Lippencil: Wish me a Rose
 • MAC Matte Lipstick: Stone

Op de lippen gebruikte ik een combinatie van Essence Wish Me A Rose en MAC Stone. Dankzij het lippotlood krijgt MAC Stone meer een taupekleurige bessentint over zich wat heel mooi staat. Je kunt MAC Stone trouwens ook prachtig combineren met een cranberry en/of donkerpaars lippotlood. Zelfs rood werkt er onder. MAC Stone blijft -vind ik- een hele bijzondere kleur. Vooral erg leuk als je een statement wilt maken en al helemaal supercool bij zilver haar.

Haar

Mijn haar heb ik gedaan met de clip-in extensions van Maggie’s Hair. Dit is de kleur Dark Brown en zijn geknipt door Dijana van BeYouHairstyling. Ik maakte er een snelle, slordige vissegraat mee. En dat was dan de look met een kleine knipoog naar de zomer!

38 reacties

Ellen -

Ik volg jullie al een tijdje en heb volgens mij nog nooit gereageerd haha. Maar wauw, dit is denk ik de mooiste look die ik je ooit heb zien maken. De kleuren complementeren je echt enorm! Had soms mijn twijfels bij sommige looks, maar deze is echt geweldig!

glamourista -

Oooh, prachtig Martine! Jij kan alles zo goed hebben 😀

Wojis -

Zo, dat is echt heel mooi, niks meer aan doen, je kan zo doorstormen naar de lente. De lipstick is heel mooi bij het grijze van je ogen, ik houd van grijze ooglooks, heel elegant en toch weer heel rustig en natuurlijk. Ik blijf het zeggen, de lipstick is magisch.

Mieke -

Wat heb je weer mooie producten gebruikt! De look vind ik erg geslaagd, mooi op elkaar afgestemd!

Mieke | Mieksmind -

Mooie look! staat je erg goed. De lipstick zou ik zelf in 1e instantie niet opdoen maar hij staat je mooi. Zeker mooi kleurtje voor het seizoen

Natalie -

Wat een prachtige look heb je gemaakt, en die lipstick is gaaf! Had hem zelf nooit gepakt maar nu ik het zo zie moet ik toch maar een kijkje nemen bij MAC!

Sandy -

Ach Stone! Dankzij jou Martine heb ik hem op vakantie op aandringen van mijn man gekocht. Hij vond het gelijk een prachtige kleur. Mijn moeder reageerde ook ontzettend enthousiast. Die wilt hem volgens mij nu ook XD. Rood of felroze vindt ze dan weer verschrikkelijk staan bij mij XD.

Lillyshuid -

Ik vind de kleur je zo erg mooi staan!

Milou -

Wat een super chique look vind ik dit. Jij kunt ook elke lipkleur hebben zeg, jaloers! haha.

meriam -

Is er ook iets wat jou écht niet staat..?! ik heb het gevoel of je alles kunt hebben!
Je ziet er goed uit! En die lipkleur.. die kan niet iedereen rocken, maar jij wel!
Gave combinatie met de make-up, haar en outfit – i love it! –

liefs x

Martine -

Hi Meriam, wat lief! Er zijn zeker dingen die mij niet staan hoor – hele warme lipsticks zoals warm oranje/rood staat me niet zo mooi net als oranje/koper haar…brrrr!!

fleurtje bloem -

Wat een mooie look! Ik heb Stone pas ook (eindelijk) kunnen bemachtigen en droeg hem tijdens een bezoekje aan de Jumbo. Nou…dat heb ik geweten! Twee caissières bespraken mijn ‘gave make-up’ uitgebreid met elkaar (waar ik bij stond) en zelfs een mannelijke klant begon zich er (positief) mee bemoeien. Ja, Stone doet heel wat stof opwaaien, maar vet dat ‘ie is!

cora -

Haha ja superleuk! Krijg er ook een hoop complimenten over :)

Martine -

Ja?? Haha wat tof zeg!! Ben heel benieuwd hoe die je staat!

Lysanne -

Leuk om te zien dat je de Smashbox primer nog wel gebruikt! Ik zat van de week (en eigenlijk nog steeds haha) te twijfelen of ik hem ook wil kopen dus ik had je review erbij gezocht en daar was je niet super enthousiast, dus vandaar dat ik ook nog twijfelde. Maar je bent er dus gaandeweg wel positiever over geworden Martine? Mooie look overigens!

Simone -

Zo bijzonder hoe jij zoveel lipkleuren kunt hebben. Heel mooi!

Myke -

Wat een ontzettend mooie look weer! Ik vind de lipstick ook echt ontzettend gaaf staan!

Syl -

Mooie look! Jij kan echt veel bijzondere kleuren hebben

Aboutsbstyle -

Wat een sprekend en vrolijke foto’s. Je haar met de clippin vind ik echt mooi. Liefs soraya

Melissa -

Wat een gave foto’s en mooie look. Super chique! Ik heb gisteren een grijs potloodje van UD gekregen en ga die eens op deze manier gebruiken met mijn NAKED palette. Heel mooi effect!

Caro ~ My Beautycase -

Die lipstick kleur zou ik inderdaad niet zo snel kiezen maar eigenlijk staat hij heel erg mooi bij jou!

Femke -

Ik vind je look echt prachtig en deze lipkleur staat je erg goed. Ik ben erg benieuwd hoe deze kleur mij zal staan!

Lindsey Beljaars -

Wauw, wat een prachtige look. Jij kan MAC Stone echt zo goed hebben!

Silkeblogs -

Supermooie look! =D

Elize| girlonthewhitebike -

Mooie look! Ik vind je haar ook mooi! Inderdaad lekker zomers! :)

manon -

Mooie look heb je gemaakt! Tawny is echt zo mooi. Je haar is ook leuk zo met de clip-ins!

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

Mooi mooi mooi! Met je donkere haar kun je zoveel hebben :D. In combinatie met de witte off shoulder top maakt het ‘t geheel niet te donker en juist wel wat flirterig. Die lipstick vind ik echt wel heel tof, maar ik denk niet dat ik dat met m’n superblonde haar net zo goed kan hebben als jij.

Sanne -

De look die je ervan hebt gemaakt is zó mooi!

Daniëlle Springer -

Die lipstick vind ik echt heel bijzonder. Je kan hem goed hebben!

Sandra -

Wauw wat mooi zeg! Het staat je echt prachtig :)

Margot -

Gave look en leuk zo je haar!

Céline -

Wat sta je mooi op de foto! Die vissengraat vlecht maakt het af :) En je geeft me gelijk weer inspiratie om eens een grijze look te maken!

Nicole -

Hele mooie look!

Anniek -

Oeh, het geeft echt een beetje zo’n jaren ’90 vibe, deze look! Ik vind de lipstick je echt tof staan. Het is inderdaad wel een gewaagd kleurtje, maar je kan het goed hebben. En wat zit je haar mooi!

Marlotte -

Dit soort tinten staan jou zo goed, echt prachtig. Ik vind die lipkleur heel mooi, maar helaas zijn het niet echt mijn kleurtjes.

Kelly -

Een hele mooie look! De kleur van de lipstick vind ik hier heel mooi

Anouk -

Ik vind de look echt heel mooi. Doordat je een wit topje aan hebt, is de hele look wat lichter en minder zwaar. Ik blijf me verbazen hoe goed die lipstick je staat

Yvonne -

Ik combinatie met dat lippotlood staat het inderdaad wel mooi! De kleur van de lipstick op zich zou ik inderdaad niet snel pakken. Mooie look en dat haar is prachtig zo!

Reageer ook