Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum

De decembermaand vind ik altijd bij uitstek een maand om een nieuw geurtje te kopen. Of nog beter, te krijgen. Ik vind het één van de leukste cadeautjes om te krijgen. Vandaag review ik een van de nieuwste geuren van Calvin Klein. Calvin Klein Eternity Now Eau de Parfum. De geur kwam afgelopen september namelijk uit.

Eternity Now is de nieuwste toevoeging aan de Eternity geurlijn van Calvin Klein. Ik heb zelf nog nooit eerder een andere Eternity geur van CK geroken dus ik kan geen vergelijking maken. Wat ik op andere blogs en websites lees is dat de geur in elk geval echt anders ruikt dan andere Eternity geuren. CK over de geur:

“De geur continueert de bloemige erfenis van het merk door te openen met een krachtige uitbarsting van frisheid als sappig nectarine, succulent lychee en kweepeer sorbet de huid omhullen met licht fruitige nuances die een onderscheidende, jeugdige energie uitstralen. Het hart bloeit op met een bloemenboeket van pioenroos, perzikbloesem en bedauwde bloemblaadjes van neroli, wat leidt naar een zachte kasjmieren voile met sporen van het sensuele ambrox en kostbare muskus die de aantrekking en kracht van een prachtig liefdesverhaal langzaam ontvouwen.”

Dat klinkt in elk geval als een vrouwelijke, jonge, frisse geur.

Eerst even wat meer over de flacon. Deze is van doorzichtig glas met zilveren details en elegante letters. Verder is er maar weinig poespas toegevoegd aan de flacon. Ik hou wel van zo’n mooie elegante, simpele flacon. Op de zilverkleurige dop is ‘Calvin Klein’ gegrafeerd.

Als ik de geur zou moeten omschrijven, zonder naar de lijst met geurnoten gekeken te hebben zou ik hem als eerste omschrijven als een hele frisse, lichte geur. Hij is niet heel zwaar. Hier en daar ruikt hij ook een beetje ‘zeepachtig’ (niet op een negatieve manier, maar daar moet je wel van houden). Later wordt de geur wat bloemiger en dieper. Het is een vrij ‘jonge’ geur.

En dit zijn dan de noten die het parfum bevat:

Top: sappige nectarine, lychee, kweepeer sorbet
Hart: pioenroos, perzikbloesem, nerolibloemblaadjes
Basis: kasjmier voile, ambrox, sensueel muskus

Grappig om te zien dat dat wat ik rook, inderdaad ook terug te vinden is in de noten! Het frisse van de vruchten in de topnoten, het bloemige en ‘diepere’ in de hart- en basisnoten.

Ondanks dat het een eau de parfum is vind ik dat de geur niet bijzonder lang blijft hangen. Na een uur of 5 ruik ik de geur niet heel goed meer en is een extra keertje sprayen nodig om lekker te blijven ruiken. Dit komt waarschijnlijk doordat de geur zo licht is, die geuren blijven (vanzelfsprekend) altijd wat minder goed hangen dan zware geuren.

Ik ben te spreken over Eternity Now. Ik vind het een lekker parfum en gebruik hem graag overdag. ‘s Avonds ga ik liever voor iets zwaarders.

Als laatste nog wat praktische informatie over de geur. De adviesprijzen zijn als volgt:

30 ml – €46,11
50 ml – €67,22
100 ml – €89,94

Van de geur zijn tevens een body lotion en shower gel verkrijgbaar:

Body Lotion 200 ml – €28,33
Shower gel 200 ml – €36,11

Calvin Klein Eternity Now is verkrijgbaar bij onder andere Douglas, Ici Paris en Bijenkorf.

14 reacties

Lindsey Beljaars -

Heb deze ook geroken en vond hem heerlijk!

Sharon -

Ik hou van Calvin Klein geuren! Heb zelf Eternity Summer (limited edition helaas) en die is zoooo lekker! Heb ook Blossom en Euphoria. Love it! Ga deze Eternity zeker even testen binnenkort.

Laura - Dagelijkse hap -

Wat een mooie flacon! Echt een pareltje om op je kaptafel te hebben :)

Tamara -

Wat een mooi en chique luchtje!

Chantal -

Hmm deze laat ik aan me voorbij gaan. Ik hou niet van bloemige lichte geuren. Ik ben meer van de zoete zware geuren zoals black opium.

beautifulday4makeup -

Dit lijkt mij een erg leuke en elegante geur

Silkeblogs -

Ik vind de geuren van Calvin Klein altijd wel heel lekker, dus ik ben zeker dat deze me ook zou bevallen!

Tamara -

De gewone Eternity is al heel lang mijn dagelijkse parfum, maar anderen ruiken deze ook bijna nooit bij me. Ook deze vervliegt snel vind ik. Dat is jammer. X

Suzanne -

Wat een prachtige flacon. Het lijkt mij een heerlijke geur en wat een pareltje om in huis te hebben.

Aboutsbstyle -

Helaas v99r mij geen keuze geurtjes verlopen meer. Maar deze klonk wel heerlijk als een alle daagse geur. Liefs soraya

Marloes| Budgetproof.nl -

Ik haakte af bij zeepig en bloemig haha. Ik had de hoop dit jaar een perfecte vervanger voor Chanel Chance te vinden. Maar tot op heden is dat nog niet gelukt helaas :(. Bij CK denk ik trouwens meer aan een sportief geurtje. Grappig hoe je een idee kunt hebbenbij een geur die bij een merk hoort.

Marlotte -

Heel mooi dat flacon, ben wel van de simpele en strakke parfumflesjes! Qua geur zou ik ‘m overdag waarschijnlijk heerlijk vinden, maar ‘s avonds ga ik ook liever voor een wat zwaardere geur.

Femke -

Een geur omschrijven is natuurlijk erg lastig. Ik ben wel erg benieuwd geworden hoe deze geur ruikt!

Anniek -

Wat een prachtige verpakking, ik vind zulk soort minimalistische flesjes echt tof! De geur zelf spreekt me ook wel aan, lekker fris en licht fruitig. Klinkt goed!

Reageer ook