40 Beauty Questions TAG

Tags, ik ben er dol op! Ik lees altijd graag de antwoorden van iemand anders, want ik ben nu eenmaal een nieuwsgierig Aagje. En omdat jullie vast net zo nieuwsgierig zijn als ik, vulde ik de 40 Beauty Questions TAG. 40 (nee correctie, het bleken er 42!) vragen over onze grote hobby: beauty!

1. Hoe vaak per dag was je je gezicht?
Bijna altijd 2 keer. Op dagen dat ik echter een hele droge huid heb sla ik soms het wassen mijn gezicht met cleanser over in de ochtend. Dan reinig ik mijn huid alleen met een plens water of een watje met wat toner erop. Dit droogt de huid minder uit. Dit is heel af en toe.

2. Wat is je huidtype (vettig, droog…)?
Ik heb een gemengde huid. Op mijn wangen en voorhoofd is de huid droog. Op mijn kaken en neus normaal. Op mijn kin licht vet en onzuiver. Daarnaast heb ik ook een gevoelige huid.

3. Welke facewash gebruik je op het moment?
Die ik al jaren gebruik! Uncover Cleanser voor de normale tot vette huid.

4. Scrub je wel eens?

Op mijn gezicht niet. Ik gebruik wel een exfoliant, salicylzuur. Dit doet eigenlijk hetzelfde als scrub, maar dan zonder korreltjes. Op mijn lichaam gebruik ik wel eens een milde scrub.

5. Welk merk gebruik je daarvoor?
Het liefst gebruik ik de Tao scrub van Rituals, loooooveee de geur!

6. Welke dagcrème gebruik je?

Ook al jaren op mijn plankje: Olaz 7 in 1 Parfumvrije Dagcreme. Never change a winning team.

7. Heb je sproeten?

Een klein beetje, in de zomer. Vroeger had ik er meer trouwens!

8. Gebruik je oogcrème?
Nee.

9. Heb je of had je een acnè-gevoelige huid?
Jep! Veel van jullie herinneren de artikelen over ‘het kinprobleem’ nog wel. Het is een aantal jaar heel erg geweest. Dat maakte me erg onzeker. De laatste jaren heb ik het met behulp van goede huidverzorging onder de knie. Maar mijn kin blijft ‘vatbaar’ voor acne en ik heb met enige regelmaat nog wel een paar puistjes. Gelukkig veel minder erg dan het was!

10. Heb je ooit ProActiv gebruikt?
Nee, haha!

11. Welke foundation gebruik je?
Ook zo’n vaste favo: NARS Sheer Glow Foundation in de kleur Gobi.

12. En welke concealer?
Het wordt een beetje saai… De NARS Creamy Radiant Concealer. Maar dat wisten jullie was al… 😉

13. Weet je wat je ondertoon-kleur is?
Ik heb een gele/warme ondertoon.

14. Wat vind je van valse wimpers?
Love it! Maar ik draag het eigenlijk nooit, omdat ik mijn bril dan niet meer op kan. Ook vind ik het eigenlijk nooit fijn zitten. Het jeukt zo!

15. Wist je dat mascara officieel maar 3 maanden houdbaar is?
Eh, jep. Of ik me er aan houd? Eh…. Niet altijd. Misschien. 😛

16. Welk merk van mascara gebruik je?
De vaste lezers weten het antwoord natuurlijk al lang… Chanel Le Volume De Chanel.

17. Sephora of MAC?
Dat was even nadenken, maar uiteindelijk ga ik toch overtuigd voor MAC. De merken van Sephora kun je vaak ook bij andere winkels of online kopen.

18. Heb je een MAC Pro-Card?
Nee. Andere bloggers wel? Ik dacht dat het alleen voor visagisten was?

19. Welke make-up tools gebruik je voor het aanbrengen van je make-up?
Ik gebruik altijd de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques voor mijn foundation. Verder gebruik ik kwasten van veel verschillende merken, zoals Boozybrushes, Sigma, Bdellium, MAC en Zoeva. Hier kun je mijn meest gebruikte kwasten zien.

20. Gebruik je een basis of primer voor de ogen?
Ja, de MAC Soft Ochre Paint Pot.

21. En voor het gezicht?
Nee eigenlijk nooit!

22. Wat is je favouriete oogschaduw (kleur of tint)?
Oooooh, TE MOEILIJK! Maar als ik er dan echt maar één mag noemen dan ga ik voor de matte cremewitte kleur (zoals MAC Blanc Type).

23. Gebruik je vloeibare eyeliner of een potlood?
Vloeibare eyeliner! Lekker strak en dan met een mooie wing. Love it.

24. Hoe vaak prik je jezelf in de ogen met een oogpotlood?
Niet vaak eigenlijk… Bijna nooit zelfs!

25. Wat vind je van losse oogschaduws?
Mooi, maar vaak wel veel gedoe. Het knoeit ook zo makkelijk.

26. Gebruik je minerale make-up?
Volgens mij gebruik ik momenteel geen producten die op basis van mineralen zijn… Ik let er in elk geval niet per se op.

27. Wat is je favoriete lippenstift?
Ja, hallo, dit vraag je aan mij?! ONMOGELIJK. Gegadigden zijn Pinky Nude van Lipstick Queen, Kinda Sexy van MAC of Please Me van MAC.

28. En lipgloss?
Estee Lauder in de kleur Vinyl Rose. Hoewel dat eigenlijk meer een lip lacquer is…

29. Wat is je favoriete blush?
MAC MSF in Stereo Rose. Ge-wel-di-ge kleur.

30. Koop je wel eens make-up via eBay?
Vroegaahhh wel! Al mijn grote goedkope make-uppaletten kocht ik destijds via eBay. Maar tegenwoordig koop ik er eigenlijk nooit meer wat…

31. Houd je van drogisterij make-up?
Yes! Het is zo leuk om lekker te swatchen bij Catrice en Essence. Maar ik ben ook minstens zo dol op duurdere make-up hoor!

32. Ga je wel eens naar CCO’s? (Cosmetic Company Outlets)
Nee, eigenlijk nooit..

33. Heb je ooit overwogen make-up lessen te nemen?
De laatste tijd niet meer. Maar een paar jaar geleden wel. Destijds hebben Martine en ik bijvoorbeeld een 3-daagse cursus bij Illamasqua gedaan. Ook hebben we meerdere workshops bij MAC gevolgd. Super leuk om te doen! Echt een aanrader, ook als je geen ambitie hebt om visagist te worden.

34. Ben je klunzig bij het aanbrengen van make-up?
Volgens mij valt het wel mee… Haha!

35. Welke make-up misser vind je verschrikkelijk?
Te geëpileerde/dunne wenkbrauwen en de verkeerde kleur foundation. Brrrr!

36. Houd je van kleurrijke make-up (lippen en ogen) of juist van neutrale tinten?
Ik ben een nude liefhebber. Bruin, creme, taupe, brons. Maar… van een fel kleurtje op de lippen ben ik dan ook weer niet vies!

37. Welke celebrity heeft vaak mooie make-up?
Ik vind het moeilijk om er één te noemen, want in videoclips, films en op rode lopers zien ze er vaak prachtig uit. Dit doen ze natuurlijk niet zelf, maar hun visagist. Namen die zo in me opkomen zijn Jennifer Lopez, Beyonce, Eva Mendez, Jessica Alba en Miranda Kerr.

38. Als je het huis maar met één make-up item kon verlaten, wat zou het dan zijn?
Lipstick natuurlijk!

39. Verlaat je wel eens je huis zonder make-up op?
Zeker weten. Op dagen dat we niet werken draag ik vaker geen dan wel make-up. Ik word regelmatig door jullie herkend in Groningen met m’n make-uploze koppie. (En toegegeven, dan baal ik vaak wel een beetje haha.)

40. Vind je dat je er goed uitziet, zelfs zonder make-up?
Ja! Maar eerlijk is eerlijk, met een likkie make-up zie je er net wat frisser uit. Ieder lichaam heeft z’n flaws, zo ook de mijne. Maar ik vind dat ik niet perfect hoef te zijn. Een vetrolletje of een puistje maken ons niet minder waard.

41. Wat is volgens jou de beste make-up lijn?

Ai… Overall gezien vind ik de collectie van MAC dan denk ik het meest volledig, veelzijdig en kwalitatief betrouwbaar.

42. Wat vind je van make-up?
Ik heb een beautyblog…. Drie keer raden wat ik er van vind! 😉

Zo, dat waren 42 vragen over make-up. Geen flauw idee of de maker van deze tag zin had in twee bonusvragen of niet helemaal goed geteld heeft, maar ach, who cares! Jullie zijn weer lekker wat info rijker! 

30 reacties

Marjoleinee -

Wat een leuke tag, zo leuk om alle antwoorden te lezen! Ik denk dat ik hem over ga nemen hihi.

Babs -

Wat een leuke blog heb je zeg! En tag’s zijn altijd erg leuk komt te lezen. En mooie foto’s.

Caitlyn -

Wat een heerlijke tag weer. Altijd leuk om anderen hun antwoorden te lezen, die dunne wenkbrauwen vind ik ook echt verschrikkelijk. De helft van die antwoorden had ik ook kunnen invullen. xx

Ashley -

Gefeliciteerd met de baby boy, hoop dat je bevalling goed ging en jullie beide gezond zijn en het goed maken!! Wens jullie het beste samen

Maxie -

Ben benieuwd wie alle vragen hebben gelezen (???). Ik zal zelf ook wel alle vragen beantwoorden… Grapje 😉 . Vooral de vragenvuur skincare vind ik interessant om te lezen, zou zelf wel eens salicylzuur willen proberen, maar stiekum lijkt het me ook best eng. Maar leuke tag, gaat Martine hem ook nog invullen?

Maxie -

* vragen over

Robin -

Jaaaa ik vind deze tag altijd zo leuk! Had hem en tijdje terug ook op mijn blog gedaan. Altijd leuk om te zien op alle verschillende blogs hoe de antwoorden verschillen.

Kirsty -

Leuke tag! De dunne wenkbrauwen heb ik nooit begrepen, brr, ik blijf toch trouw aan mijn wat vollere wenkbrauwen. Sowieso sleutel ik niet teveel aan mijn wenkbrauwen omdat ik denk dat je natuurlijke wenkbrauwvorm toch vaak het mooist bij je staat, alleen iets te wilde haartjes haal ik wel weg. Aan die verkeerde kleur foundation was ik vroeger wel schuldig haha, maar dat kan ik achteraf wel begrijpen omdat ik toen alleen nog maar de drogisterijmerken kende en tja, die zijn in Nederland meestal te donker voor mij 😛

Ceetje -

Als eerste gefeliciteerd met jullie prachtige zoon. Zag Martine al als een trotse tante met Jelle op de foto <3 En wat een leuke tag. krijg toch altijd zin om favo's van jou ook te kopen!

Kiss & Make-up -

Als beauty blogger is het niet makkelijk om heel lang dezelfde producten te gebruiken, dus ik vind het leuk om te lezen hoe jij toch aan bepaalde producten al jaren trouw blijft, zoals je face wash en je Olaz creme.

Naomi -

Leuke tag en leuke antwoorden ook!

x

Aboutsbstyle -

Wat een leuke taq en heerlijk om te lezen al die antwoorden. Liefs soraya

Loes -

Hele leuke tag, en fijne antwoorden! Ik ben het met je eens dat MAC het meest veelzijdig in en kwalitatief erg goed! (:

manon -

Leuke tag is dit ook!

Nathalie | insideandout.nl -

Dit is een van de weinige (en ook de eerste!) tag die ik op mijn blog heb ingevuld. Ik vind hem ook altijd zo leuk om te lezen bij anderen!

Silkeblogs -

Superleuke tag om te lezen =D

Margot -

Leuke tag! Ik blijf ook fan van MAC. En gefeliciteerd natuurlijk!

Svenja -

Wat een fijne tag om te lezen, veel leuke en originele vragen! De Scrub van Rituals lijkt mij heerlijk, die wil ik ook een keer proberen! En als ik maar één make-up product mag aanbrengen zou ik ook voor de lisptick gaan, kan echt niet zonder <3

Lindsey Beljaars -

Ik vind dit echt een van de leukste tags om te lezen. Ik heb deze tag zelf ook gedaan op mijn blog, ook erg leuk om in te vullen!

Vanessa -

Leuk om te lezen! Ik hou ook van drogisterij make-up. In mijn stash zit veel make-up van Essence en Catrice. Ik vind het trouwens fijn dat jullie deze budget merken regelmatig op jullie blog laten voorbij komen!

beautifulday4makeup -

Sommige bloggers hebben wel een pro card, omdat ze ook visagist(e) zijn

Sandra -

Leuke tag, ik heb hem onlangs ook ingevuld :)

Marloes | Budgetproof.nl -

‘Holy shit, 40 vragen’ dacht ik toen ik dit artikel zag, maar je vliegt er echt doorheen! :) superleuke tag. Verbaasde me wel dat je koos voor lipstick als je maar 1 product mocht gebruiken. Ik zou voor lipstick, mascara of oogpotlood gaan. Lastig!

Marloes | Budgetproof.nl -

Oh wat onaardig ik vergeet je gewoon te feliciteren met de geboorte van jullie zoontje. Wat een mega lieve foto op instagram! Jelle, leuke naam :). Genieten samen!

PinkFairy -

Blijft een leuke tag :) Ook via deze weg – van harte, Willemijn met Jelle! Geniet er lekker van!

Anniek -

Superleuk om te lezen Willemijn! Ik ben niet zo’n mega beautyfreak als jij, maar ik blijf jullie artikeltjes wel altijd heel tof vinden om te lezen :) Ik heb zelf best wel veel geluk met mijn huid: geen puistjes/pukkeltjes, nauwelijks roodheid en niet heel vet of heel droog!

Suzanne -

Leuk om te lezen. De foto’s vind ik ook altijd prachtig.

Marlotte -

Wat een leuke tag is dit zeg! Vooral die dunne wenkbrauwen vind ik helemaal niks. Onbegrijpelijk eigenlijk dat dat vroeger ‘in’ was en ik deed gerust een beetje mee.

Kelly -

Leuke tag om te lezen! Ik houd mij eigenlijk ook nooit aan de 3 maanden voor mascara

Femke -

Heerlijke tag vind ik dit! Veel van jouw antwoorden had ik ook voor je in kunnen vullen haha. Te geëpileerde/dunne wenkbrauwen en de verkeerde kleur foundation vind ik ook niet mooi!

Reageer ook