OPI Starlight Collectie (Kerst 2015)

Het is een feit. De eerste foto’s met kerstlichtjes op de achtergrond zijn gemaakt. Over een paar weken komt namelijk de OPI Starlight Collectie uit, oftewel de Kerstcollectie van 2015 met prachtige metallics en glitters. Met liefde swatchte ik deze kerststerretjes!

Deze speciale kerstcollectie bestaat uit 12 basiskleuren. De 12 basiskleuren worden de Reds & Metallics genoemd. Naast de basiscollectie zijn er maar liefst 6 limited edition Glitters & Shimmers die het feestje helemaal afmaken: de piek op de kerstboom! In totaal bevat de OPI Starlight Collectie 18 nagellakken, een grote collectie!

In deze review zie je 6 van de 12 kleuren uit de basiscollectie Reds & Metallics en alle Glitters & Shimmers nagellakken. Alle swatches bevatten twee laagjes nagellak.

OPI Comet Closer zit in de basiscollectie. Het is een bijzondere kleur. Het zit een beetje tussen goud en zilver in, je zou het een champagnekleur kunnen noemen. Ik vind de metallic finish met lichte glitters echt heel tof. Het knalt van je nagels!

OPI Press * For Silver vind ik daarentegen eerder in de basiscollectie passen bij de Reds & Metallics maar niets is minder waar. OPI Press * For Silver hoort thuis bij de Glitters & Shimmers. Dat vind ik vreemd, want ik vind de nagellak toch wel een metallic finish hebben. De kleur vind ik ook heel mooi, een beetje neutraal en licht rosé. De naam vind ik ook wat vreemd trouwens. Maar goed, afgezien van de naam en waar dit lakje nu eigenlijk thuis hoort, vind ik het een mooie kleur en is het zeker weten een feestelijke nagellak.

Wauw, deze vind ik echt supertof. OPI I Drive a SuperNova knalt van je nagels, het is net een spiegel. Het is een lichte, zilveren nagellak met een metallic finish. Je moet alleen bij zulke felle metallic kleuren proberen zo netjes mogelijk te lakken want elk foutje valt op. Gelukkig heb ik daar een corrector pen voor en sowieso lakken de kwastjes van OPI nagellakjes heel erg fijn.

Een echte rode kerstkleur kon natuurlijk niet ontbreken. Dit is OPI Love is in My Cards uit de basiscollectie en het is een neutrale helderrode kleur. Het is de perfecte rode kleur, niet alleen voor Kerst maar deze kan altijd. Het staat wel heel chic. Ik draag zelf nooit rode nagellak, het is niet zo mijn ding. OPI Love is in My Cards doet me trouwens denken qua kleur aan de rode nagellak die OPI ontwierp voor de Coca Cola collectie.

Dit is OPI No More Mr. Night Sky. Ik moest lachen om de naam, grappig verzonnen! Deze hoort thuis in de Glitters & Shimmers lijn. Het is een grijze nagellak met grijs/zilveren shimmers. Ik vind de finish ook weer een beetje metallic. Ik vind het een mooie nagellak, maar niet zo bijzonder.

OPI Center of the You-niverse hoort thuis in de basiscollectie. Echt, die scheidingslijn tussen die twee snap ik niet helemaal. Deze lak doet me namelijk denken aan de vorige (OPI No More Mr. Night Sky) alleen dan zwart met zilveren shimmers. Deze nagellak vind ik wel weer heel bijzonder en mooi. Mysterieus en sprankelend door de kleine zilveren en grijze shimmers. Qua structuur is deze alleen iets grover.

Wauw, dit is OPI Cosmo with a Twist. Hij doet me denken aan de blauw/paarse nagellak uit de MAC Venomous Villains collectie (MAC Formidable!). Deze hoort thuis in de basiscollectie en het was heel lastig om deze kleur goed vast te leggen op de foto. Uit iedere hoek ziet de kleur er weer anders uit. De ene keer meer blauw, de andere keer meer paars. OPI Cosmo with a Twist heeft ook prachtige turquoise shimmers. Heel feestelijk!

Dit kleurtje vind ik ook erg mooi en bijzonder. Het is een rood/roze nagellak genaamd OPI Let Your Love Shine. Er zitten kleine gouden en roze shimmers in. Een prachtige nagellak, je blijft er naar kijken. Ik denk dat deze nagellak heel mooi matcht met de lipstick MAC D for Danger. Ik krijg al bijna zin in Kerst!

Een diepe wijnrode bordeaux kleur hoort er natuurlijk ook bij. OPI Guys & Galaxies ziet er betoverend uit. Het enige nadeel vind ik dat bij dit soort kleuren het rood altijd zo aan de zijkanten van mijn nagels gaat lopen. Ook als ik het weg haal met een corrector pen trekt die kleur altijd in de huid aan de zijkant van mijn nagels. Maar goed, dat ligt aan mij en niet aan deze mooie nagellak.

Nu zijn we aangekomen bij mijn grote favoriet: OPI Ce-less-tial is More uit de Glitters & Shimmers lijn. In het echt nog veel mooier dankzij al die mooie glitters. Dit is een liquid sand nagellak met multicolor glitters. Het is een hele grove liquid sand, alsof je pure dikke stukjes steen op je nagels lakt. Ondanks dat dekt OPI Ce-less-tial is More prima in twee laagjes. Het enige nadeel is dat door de grove structuur dit alleen niet de kwaliteit ten goede komt. Je moet dit beschouwen als een party lak, die hoogstens twee dagen mooi is en met wat geluk drie dagen.

Dit is namelijk dag drie van OPI Ce-less-tial is More nagellak. Maar ik zweer het je, deze is zo ontzettend mooi dat het me niet zo veel uitmaakt dat de kwaliteit minder is. Als je deze op wilt tijdens de feestdagen, moet je het gewoon op de dag zelf lakken en dan heb je er tijdens de kerstdagen precies plezier van. Ondanks de kwaliteit is dit toch mijn grote favoriet.

Deze twee toppers vind ik ook heel erg gaaf: Op de twee linker nagels zie je OPI Infrared-y to Glow en op de twee rechter nagels zie je OPI Two Wrong Don’t Make a Meteorite. Dit zijn twee lakjes die prachtig tot hun recht komen over een andere lak heen.

OPI Infrared-y to Glow heeft roze en gouden vlokken met multicolor glitters. OPI Two Wrongs Don’t Make a Meteorite heeft roze en grijze vlokken en roze glitters.

De dames van OPI gaven me tips hoe je deze grove glitter nagellakken het beste aan kunt brengen:

  • Hou het flesje 10 seconden op zijn kop, zodat de glitters naar beneden zakken.
  • Smeer de nagellak niet over de nagel maar dep zachtjes de glitters op de nagels. Zorg daarom dat de basislaag goed droog is.
  • Gebruik een topcoat zodat de glitters gaan liggen op de nagel en goed beschermd blijven.

Dankzij deze tips werkte het prima om deze nagellakjes mooi aan te brengen op de nagels. Ik maakte twee feestelijke nageldesigns met de nagellakken uit de OPI Starlight Collectie. Filtertje over de foto en je gelooft bijna dat het Kerst is!

Op deze foto zie je als basis OPI Let Your Love Shine en OPI Infrared-y to Glow. Deze combinatie is ook te koop in een gift set die ook nog twee gouden ringen bevat met een ster er op.

Hier zie je als basis OPI I Drive a SuperNova en OPI Two Wrongs Don’t Make a Meteorite. Deze combinatie vind ik ook erg mooi, het zilver knalt er van af!

Ik vind bijna alle kleuren uit de OPI Starlight Collectie fantastisch. Mijn grootste favoriet is OPI Ce-less-tial is More (de slechtste kwaliteit haha), OPI I Drive a SuperNova, OPI Let Your Love Shine en de twee toppers OPI Infrared-y to Glow en OPI Two Wrongs Don’t Make a Meteorite. Wat een fantastische collectie, OPI did it again!

Een OPI nagellak van 15 ml kost €14,95. Er zijn ook een aantal giftsets te koop met 2 nagellakken van 15 ml in verschillende varianten voor €27,95. En zoals altijd is er ook een miniset te koop met 4 nagellakken van 3,75 ml voor €22,95. De miniset bevat de nagellakken OPI Press * For Silver, OPI Love is in My Cards, OPI Guys & Galaxies en OPI Is This Star Taken? Alleen laatst genoemde is helaas niet te zien in deze review.

De OPI Starlight Collectie is te koop vanaf 26 oktober 2015. Ik ben enthousiast en ik ga zeker even een blik werpen op de zes andere kleuren uit de basiscollectie, daar ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar geworden.

52 reacties

Simone -

Ik kan de press * for silver nergens vinden! Waar kan ik deze kopen?

Loene -

Ik heb ze al eens eerder gezien op internet, maar wauw! Wat een geweldige mooie lakjes! :-)

Aboutsbstyle -

Helaas mag ik met mijn beroep (in de zorg) niks op mijn nagels hebben. Ik draag daardoor nooit meer nagellak. Maaaarr wat een prachtige kleuren zitten er weer tussen van opi zeg. Ook de glitters wat ik normaal niet snel op mijn nagels zou doen. Liefs soraya

Simplybeautylover -

Wauw! Prachtige kleuren en ook een heel leuk artikel, mooie foto’s. Ik weet al wat ik als cadeautje aan mezelf ga kopen voor kerst 😀

wendel -

Nog een tip. Als je glitterlakjes wilt gebruiken. Smeek eerst wat glitterlak op een sponsje en dep het dan op je nagels. De spons zuigt de transparante lak op en dat krijg je meer glitter op je nagels

Maxie -

Wat een geweldige kerstcollectie, goede keuze van OPI om er lekker veel glitters aan toe te voegen! Mijn favorieten zijn Cosmo with a Twist en Let Your Love Shine.
Overigens, complimenten voor het artikel. Uitgebreide omschrijvingen en super gave foto’s. Heel leuk gedaan met al die lampjes, echt de kwaliteit van LLG 😉

Linda -

Wat een keuze! Echt een feestje, een winter wonderland vol glitter. Heelrijk voor de feestdagen!

Mariebeauty -

Stuk voor stuk prachtige nagellakken!

Patricia -

Oehhh heel mooi.. Mijn kleur wordt deze kerst bureaux rood of marine blauw. Dus die nagellak matched perfect

Kelly -

Oh wat een mooie kleuren! Als ik het geld had kocht ik ze het liefst allemaal!

Diana -

Super mooie lakjes! Ook netjes gelakt! Vind je het niet mooier als al je nagels even kort/lang zijn? (Nou snap ik wel dat die ene afgebroken ofzo moet zijn maar wil je ze dan niet allemaal kort maken?)

Martine -

Ja de middelste was inderdaad een dag voor de swatches afgebroken. Maar ik vond het zo zonde om de rest dan helemaal kort te vijlen. Ik heb zo lang gespaard voor mijn ‘almond shaped nails’ !! Dan wacht ik liever tot die andere terug groeit. Maar ik baalde er ook van!

lifetimes -

Wauw, cosmo with a twist en let your love shine zijn echt waanzinnig mooi! Ik denk dat ik maar weer eens een cadeautje voor mezelf ga kopen, haha! Xx

Miriam -

Wow….moest dit nou weer?! I want them ALL 😀

Vera -

Echt hele gave kleuren voor kerst! Vooral de glitters, I love it! Zoveel zin in al die kerstcollecties.

Saraya -

Prachtige collectie ❤️
X

femketje -

looove die chunky glitters!

Ilse -

Wat een mooie collectie! Krijg al zin aan de kerst bij het zien van deze prachtige lakjes!

Beautyjuf -

Allereerst wil ik mijn complimenten geven over de prachtige foto’s! Wat een toffe nagellakjes! Ik word hier heel hebberig van. Ach, dat de kwaliteit een keertje wat minder is, nemen we maar voor lief bij zo’n prachtig pareltje 😉

Martine -

Dankjewel, ik heb flink uitgepakt met de lichtjes haha 😉

NOG EEN MARIEKE :) -

Zoooo mooie collectie!!

Femke -

Ik vind echt alle kleuren uit deze collectie mooi, love it!

manon -

Wat een feestelijke collectie!! Mooi!

Marieke -

Wauw, wat een supermooie kleuren. Ik vind ze eigenlijk allemaal wel mooi.

Danielleeee -

Wat een ontzettend leuke nagellakjes ! Prachtige kleuren!

Mariet -

wow! supergave collectie :) practige foto’s, mag ik vragen waar de lanpjes vandaan komen? zoek precies zoiets :)

Martine -

Het is een lichtnet, staat heel tof voor het raam met een licht doorschijnend gordijn er voor! Ik kocht die bij de Trekpleister vorig jaar Kerst.

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

Die laatste paar sfeerfoto’s met die flakies op je nagels. I’m in love! Ik ervaar trouwens vaker met van die party/glitterlakjes dat de houdbaarheid ruk is, dat is bij OPI dus helaas niet anders :(. Die Cosmo with a twist vind ik ook écht mooi!

Suzanne -

De rode kleuren vind ik prachtig! Maar ik heb al zoveel rode nagellak 😀

priscilla -

Wat een geweldige collectie vol met glitters! Ik krijg helemaal zin in de kerst <3

Amelie -

Echt super mooi voor de feestdagen!

Jamey - Beauty Unboxing -

wauw! Wat een prachtige collectie! Ik kan niet wachten om ze ook eens te proberen!

Lillyshuid -

Wat een ontzettend mooie en kerst-achtige nagellakjes!

Lindsey Beljaars -

Hele gave kleuren, maar vind vooral OPI Cosmo with a Twist prachtig!!

Margot -

Ik krijg er helemaal zin van in de kerstperiode! Vooral Let Your Love Shine vind ik mooi.

Tamara -

Wat een mooie lakjes wow!

Marion -

Zitten erg mooie kleuren bij! Vind zelf Cosmo with a Twist heel erg mooi!

Manon -

Ik vind cosmo with a twist heel mooi!

Maaike -

Oh jaa!! Wat een mooie lakken zitten er tussen. Cosmo with a Twist, de liquid sand lak en Two wrongs don’t make a Meteorite gaan op de wishlist!

Shaz -

Prachtige foto’s: ik krijg nu al zin in kerst!

Marloes/GLAMOURMOES -

Ik vind het een bijzondere collectie! Die glitterlakjes wow!

Meryl -

wow ik vind Ce-less-tial is more echt prachtig :)

Dionne -

Wauw! Wat een prachtige lakjes!

beautifulday4makeup -

Wat een prachtcollectie, vooral cosmo with a twist

Nicole -

Ik denk dat ik de enige ben, maar ik word niet heel warm van deze collectie..

Marie -

ik wil ze allemaal 😀

Kelly -

De glitters zien er voornamelijk erg mooi uit!

Silkeblogs -

Wow, ik heb plots veel zin in de kerstperiode!

Monique | WritingMonique -

Prachtige lakjes, inderdaad geweldig voor de kerstperiode! vooral de glitterlakjes vind ik helemaal het einde!

Syl -

I need “OPI Cosmo with a Twist”
Echt helemaal mijn kleurtje.

Kaylani -

Wat een feestelijke collectie, zeer mooie kleuren! En prachtige productfoto’s :)

merel -

Ik word hier altijd te hebberig van! Haha. Vind de Cosmo with a twist, erg mooi. Verder wat kleuren die ik voor mijn gevoel al wel eens heb gezien, maar ook wel wat weer nieuwe kleuren. Altijd fijn als ze toch iets niet standaards er tussen maken.

Reageer ook