Marc Jacobs Decadence

Bij de geuren van Marc Jacobs denken we aan de vrolijke, speelse parfumflessen met bloemen, bijtjes en lieveheersbeestjes. Er is bijna niemand die de geur Daisy bijvoorbeeld niet kent. Maar Marc Jacobs gooit het over een andere boeg met een nieuwe geur. Decadence!

Marc Jacobs Decadence is weer heel andere koek dan alle geuren die hij ooit uitgebracht heeft. De verpakking ziet er prachtig en chic uit. Het zit in een petrolgroene fluwelen doos met gouden letters. De kleur petrolgroen zie je heel erg veel dit najaar in kleding terugkomen. Daar ben ik erg blij mee, want petrolgroen is een prachtige kleur.

https://www.youtube.com/watch?v=ChixwQPvo_g

De ster die schittert in de Marc Jacobs Decadence campagne is de bloedmooie Adriana Lima. Zij past ook perfect als model bij zo’n zwoele, sensuele zoete geur als Decadence.

Binnenin de petrolgroene fluwelen doos vind je apart van elkaar de geur en de dop. Het parfum moet een designerbag voorstellen geïnspireerd op een van Marc Jacobs’ iconische handtassen  en staat voor weelderige, rijke glamour. Zelfs het persbericht zat in een donkergroene map met een gouden ketting en zwarte kwast. Aan de details is zeker aandacht besteed. Heel leuk bedacht en erg mooi!

Aan de dop zit een gouden ketting met een zwarte kwast. Lekker kitsch maar toch ook stoer. De dop heeft ook een zwart/groene slangenprint. De dop zit heel stevig, dus je kunt het parfum inderdaad als een soort designerbag oppakken. Toch zou ik het zelf niet doen, ik ben veel te bang dat het parfum dan valt. Gewoon staand tussen de rest van mijn geuren ziet Decadence er ook prachtig uit. Over de verpakking en het parfum niets dan lof, ik vind het heel mooi! Een geweldig cadeau voor jezelf of voor iemand anders! Maar ruikt het ook lekker?

“Decadence, gecreëerd door meesterparfumeur Annie Buzantian, is een luxueuze, sensuele, houtachtige geur. De geur fascineert met een zwoele top van sappige, Italiaanse pruim, goudkleurig saffraan en fluweelzacht iris. Het hart is een boeket van kostbare Bulgaarse roos dat zich vermengt met weelderige iriswortel en romige nuances van jasmijn sambac. Sexy vloeibaar amber, bedwelmend vetiver en warm papyrushout ontwikkelen zich in de basis tot een signatuur van geraffineerde luxe. 

  • Top: Italiaanse pruim, iris, saffraan
  • Hart: Bulgaarse roos, jasmijn sambac, iriswortel
  • Basis: Vloeibaar amber, vetiver, papyrushout

Van die heerlijke beschrijvingen krijg ik op een vreemde manier bijna honger. Ik hou persoonlijk vaak van houtachtige geuren die vanille, muskus en/of amber bevatten. Ik ben zelf nooit zo’n fan van roos of jasmijn in een geur als deze de boventoon voeren. Gelukkig zitten deze ingrediënten in het hart en niet in de topnoten. En meestal is het toch de basis van een geur die je het langst ruikt.

Ik hou er van om ook wat zwaardere, zoete geuren overdag te dragen maar als je daar geen fan van bent dan kan ik zeggen dat dit zeker een avondgeur is. De geur ruikt vooral zoet maar ergens ruik je ook wel een frisse noot. Bij mij ruik ik vooral amber, een houtachtige geur (waarschijnlijk het papyrushout) en een beetje iris en roos.

Ik vind het een hele lekkere geur, maar je moet wel van zoet houden. Decadence doet me vaag denken aan een limited Marc Jacobs Daisy geur: de zwarte flacon met de roze bloemen. Zo zoet en zwaar is hij maar dan meer kruidig en ietsje zwaarder. Dat maakt de geur ook weer wat rijker en luxer. Maar alsnog ruik ik wel dat het typisch een Marc Jacobs geur is door die frisse geurnoten vermengd met de zoete, zware noten. Goed gedaan!

Je moet wel een fan zijn van zoete (avond)geuren. Zo vindt Willemijn deze geur niks, die houdt meer van frisse geuren en bij haar rook Decadence meer kruidig in plaats van zoet. Terwijl bij mijn zuurgraad de geur veel meer fris ruikt naar iris/roos en zoet naar amber.

Het enige minpuntje vind ik dat de geur bij mij niet heel lang blijft hangen. Uiteindelijk ruik ik alleen nog maar een vleugje amber na een uur of zes. Als ik er de hele dag van wil genieten, moet ik het wel twee keer op een dag gebruiken. Anderzijds maak je 30 ml van een parfum bijna niet op tenzij je het dag in dag uit gebruikt. Dit zijn de producten uit de Marc Jacobs Decadence Eau de Parfum lijn:

  • Marc Jacobs Decadence 30 ml – €60
  • Marc Jacobs Decadence 50 ml – €85,55
  • Marc Jacobs Decadence 100 ml – €115,55
  • Marc Jacobs Decadence Body Lotion 150 ml – €50
  • Marc Jacobs Decadence Shower Gel 150 ml – €48

Ik vind Marc Jacobs Decadence als zoete- en zware parfumliefhebber zeker weer een fijne toevoeging aan mijn parfumstash. Marc Jacobs Decadence is nu te koop bij de parfumerieën. Heb jij deze geur al gezien en geprobeerd?

34 reacties

Richardc -

Voor m’n vrouw gekocht de naam zegt voldoende rijke geur. De combi zoet zwaar is uitstekend in balans gebracht. Waarschijnlijk een top 10 vermelding

Esther -

Vervaagd veels te snel :-( Jammer, want geur ik heerlijk. Lijkt op Alien Essence Absolue. Deze ruikt alleen wel de hele dag!

desie -

weet iemand misschien welke maand in 2015 deze geur precies is uitgekomen/nieuw binnen is gekomen op markt ????

Aboutsbstyle -

Wat een prachtige flacon van deze geur zeg. En tevens ook een mooi review heerlijk uitgebreid ook. Ga zeker even op jacht om hem zelf te ruiken liefs soraya

Iffy Alvi -

Wat een leuk flacon! Ik ben heel nieuwschierig naar deze geur

XO

Tamara -

Leuk luchtje, benieuwd naar de geur!

Lillyshuid -

Ik ben zo benieuwd naar de geur!!

Jamey - Beauty Unboxing -

O wauw! alleen die verpakking al! Ik zou hem echt alleen daarom kopen al!

Stefanie -

ik heb al een aantal reviews gelezen van dit parfum, maar die van jullie is de beste. Ik ga ‘m zeker gaan besnuffelen in de parfumerie!

Sandra -

Wat een goed review van een bijzonder product. Ben erg benieuwd hoe de geur ruikt!

Jhemyla -

Ik heb inmiddels al heel wat reviews gezien van dit (?) parfum. Die van jullie steekt er met kop en schouders bovenuit! En wat is Adriana Lima toch prachtig.

Martine -

Wat een mooi compliment! Dankje!

beautifulday4makeup -

Wat is dat toch een prachtige, maar onhandige flacon

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

Wat een prachtig product. Qua functionaliteit niet super, maar hey als je zo’n verpakking krijgt dan ben je echt om bij dit luxeproduct denk ik. Ik ga eraan snuffelen bij de parfumerie binnenkort. Zoveel duurder dan een Chanel waar je een saai flesje bij krijgt is het helemaal niet.

Kelly -

Ik ben echt heel erg nieuwsgierig naar deze geur!

Maxie -

De flacon vind ik echt prachtig, ik zou hem zo als versiering op tafel zetten. Helaas denk ik dat de geur niks wordt. Door de zuurgraad van mijn huid worden geuren altijd veel minder zoet, heel handig als je niet van zoete geuren houd maar dat doe ik juist wel. Misschien dat ik hem eventjes probeer in de winkel, maar ik ben bang dat het niks wordt als ik zo lees.

Caro ~ My Beautycase -

Wat een bijzondere verpakking heeft dit parfum zeg! Dat kan Marc Jacobs altijd wel goed! Ben benieuwd naar de geur! :-)

Dionne -

Ik zou hem al bijna alleen kopen voor het flesjes, zo gaaf en mooi!

Laura - Dagelijkse hap -

Wat een prachtig flesje 😀
Ik kreeg toevallig laatst een testertje van deze geur, ongelofelijk lekker!

Nicole -

Ik heb hem geroken en buiten dat hij prachtig is aangekleed ruikt hij ook werkelijk heerlijk. Wat een topproduct!

Suzanne -

Ik vind hem niet zo passen bij Marc Jacobs zoals ik het merk ken. Ben heel erg benieuwd naar de geur en ziet er heel leuk uit in ieder geval.

Saraya -

Oehh…de flacon is zo mooi, de geur lijkt mij heerlijk! X

Lindsey Beljaars -

Ik vind deze zo heerlijk. Heb hem ook en ook gereviewed op mijn blog. Sinds ik hem in huis heb, heb ik hem iedere dag gedragen. Vind hem echt helemaal geweldig!

Meryl -

Deze flacon is echt prachtig! Ik ben wel echt benieuwd naar de geur vooral omdat ik van zoete geuren mij aantrekken. Binnenkort maar eens naar de parfumerie gaan.

Margot -

Wat een bijzondere flacon! Ik ga binnenkort eens ruiken!

Joyce -

Ik heb deze parfum zelf ook en vind hem zo lekker! Al blijft de geur bij mij net enorm lang zitten. Na 8 uur kreeg ik er nog een compliment over en rook ik de geur zelf ook nog. ( natuurlijk een stuk minder heftig maar nog steeds lekker aanwezig)

Svenja -

Wauw, alleen de prachtige, elegante en originele flacon maakt mij al ontzettend hebberig. Daarnaast klinkt de geur ook onwijs lekker, ik ben wat dat betreft vooral in de herfst/winter dol op wat zwaardere/zoetere geuren. Jullie hebben mij erg nieuwsgierig gemaakt, ik ga snel een bezoekje brengen aan de Douglas om te ruiken!

Eline -

Wat een plaatje! Ik ben verliefd op de mooie verpakking geworden, snel de geur maar eens ruiken.

EminasLifestyle -

Je zou hem alleen voor het flesje aanschaffen 😉
Ik heb hem pas in Antwerpen even geroken, maar niet echt mijn geur…

Anniek -

Wauw, wat een extravagante verpakking! Origineel bedacht, dat idee dat het een designerbag moet voorstellen. Mijn stijl is het niet echt, ik houd meer van wat simpelere verpakkingen, maar leuk bedacht is het wel :) De geur zou denk ik ook niet echt iets voor mij zijn, doe mij maar lekker fris. Maar wel een toffe review!

Céline -

Ik ben gek op Iris en zoete geuren. Deze maakt me ook zeker nieuwsgierig. Maar wel een beetje jammer dat ie, voor die prijs, na zes uur vervaagd.

Manon -

Ik ben zo nieuwsgierig naar deze geur! De verpakking vind ik geweldig!

Liset - Beautydagboek -

De noten maken me heel nieuwsgierig! Ik ben altijd dol op parfums die jasmijn bevatten, ik ben er helemaal gek op. Omdat ik de Marc Jacobs Hot Pink (die zwarte flacon met roze bloemen dus, hihi) ook heb, ga ik er vanuit dat ik deze ook heel erg lekker ga vinden. Ik ga hem zeker even ruiken bij de parfumerie!

Femke -

Ik heb al veel reviews over deze parfum voorbij zien komen en ben hier nu wel erg benieuwd naar! Ik ben nog niet bij een parfumerie geweest, maar zodra ik daar kom ga ik deze geur zeker even ruiken :-)!

Reageer ook