MAC Whirl

Van de vier matte lipsticks die ik kocht bij MAC was ik ook erg benieuwd naar Whirl. Hij zag er zo mooi uit, zo speciaal bruin/roze: dat moest vast een fantastische kleur zijn. Ik kon niet wachten om de lipstick uit te proberen. 

Wat vooral bekend is onder de MAC fanaten is het beroemde lippotlood MAC Whirl die velen al in hun bezit hebben. Ik niet daarentegen! Maar juist doordat het lippotlood zo’n hype was, ben ik wel erg nieuwsgierig geworden naar MAC Whirl: de langverwachte, matte lipstick van MAC. Van zo’n bestseller lippotlood was het natuurlijk te verwachten dat er ook een lipstick versie uit zou komen. Deze lipstick is online al weer voor de zoveelste keer uitverkocht. Het lijkt een beetje op een gevalletje MAC Faux, daarbij vissen velen ook telkens achter het net. Het verbaasde me daarom hoe makkelijk ik MAC Whirl via internet kon bestellen, wat een geluk.

MAC omschrijft Whirl als dirty rose. Dat klopt wel een beetje, zo op het eerste gezicht zie je vooral de bruine kleur maar als je goed (en langer) kijkt zie je dat er een hint roze in zit. Dit maakt dat MAC Whirl heel draagbaar is voor een bruine lipstick en zelfs wat neutraal/naturel over komt.

Ik zal er niet om liegen dat ik MAC Whirl veel meer roze/bruin in mijn hoofd had, ik had het iets minder bruin verwacht. De eerste keer dat ik dus in de spiegel keek was ik een beetje teleurgesteld. Jemig, zo bruin? Boehoe! Ik dacht juist dat er iets meer roze in zou zitten. Maar hoe langer ik er naar keek en vaker gebruikte, hoe mooier ik Whirl eigenlijk begon te vinden. Misschien doordat er 90’s bloed door mijn aderen stroomt? 😉

Qua houdbaarheid heb ik niets te klagen over MAC Whirl. De lipstick brengt soepel aan en de houdbaarheid is zeker een uur of vier met een hapje en een drankje. De kleur droogt vanwege de matte finish iets in, maar de kleur blijft wel levendig en wordt niet donkerder naarmate je Whirl langer draagt. Heel soms hebben matte lipsticks dat, vooral de gloss-to-matte varianten van andere merken.

Ik vind dit voor een bruine kleur heel naturel en zacht ogen, het komt niet hard over: een effect wat bruine lipsticks nogal kunnen veroorzaken. Dus dat is heel mooi! Het is niet zo dat Whirl mijn gezicht doet sprankelen vind ik, het is geen showstopper zoals MAC Pink Pigeon, All Fired Up of Candy Yum-Yum. Het is geen felle rakker, maar juist heel zacht en neutraal. MAC Whirl valt weg in mijn gezicht.

MAC Whirl lijkt ook in de huls zeker iets weg te hebben van MAC Persistence. Het verschil? Persistence is warmer van kleur en heeft wat meer roodbruin in zich. MAC Whirl is een tikje grauwer en heeft meer roze/paarse tonen in zich.

Maar is het een van mijn mooiste MAC lipsticks? Dat niet, ik vind deze kleur vooral waanzinnig mooi bij dames die iets meer getint zijn  of een donkere huidskleur hebben want dan komt het roze goed naar voren en is het zo’n mooie perfecte everyday lipstick. Bij hen is het echt die mooie vampy oudroze/bruine kleur waarvan ik had gehoopt dat Whirl dat effect ook bij mij zou hebben. Ik vind het ook een mooie lipstick, maar meer naturel. Stiekem draag ik hier liever een roze lippotloodje onder omdat ik het persoonlijk net wat mooier vind.

MAC Whirl is zeker een mooierd, perfect wat mij betreft voor de herfst en als je eens een bruine kleur uit wilt proberen die heel zacht en neutraal oogt. Want dat doet MAC Whirl zeker en dat is echt een pluspunt voor de beginners die graag eens een bruine lipstick willen uitproberen maar nog niet zo goed durven. Ik raad hen aan om MAC Whirl eens te testen in de MAC store en als je MAC Whirl te grauw vindt ogen, om dan eens MAC Persistence te proberen.

Maar een ding is voor mij zeker, MAC Whirl is een mooie en een rare. Ook als ik de foto’s zie denk ik eerst ‘mweh’ maar hoe langer ik kijk des te mooier wordt de lipstick. Het lijkt wel een soort hypnose.

MAC Whirl zit in het vaste assortiment en is een onderdeel van de matte lipstick lijn van MAC. Deze lipstick kost €19,50. MAC is te koop via deze webshop en in de MAC counters.

43 reacties

Lydie -

Mooi! Een ontzettend mooie herfsttint.

Alba -

Je moet er misschien zelf een beetje aan wennen, maar ik vind hem juist wel heel erg mooi hoor!

Linda b -

Jou staat ook echt alles! :)

Lillyshuid -

Wow deze kleur is in het echt veel bruiner dan ik in gedachten had! Fijn zo’n review!

Julia -

Ik vind dit echt een super mooie kleur! Hij staat nog steeds op mijn verlanglijstje XO

Amber -

Ik heb hem van de week ook uitgetest bij de mac winkel, ook ik dacht aan een mooie donkere nude kleur. Maar op mijn lichte lippen en in contrast met mijn erg witte huid is hij wel heeeeeel erg donker. Ik vond hem wel mooi staan maar moest er even aan wennen. Misschien ga ik hem nog wel halen als ik de stap durf te nemen hem ook echt te dragen ☺

femketje -

oeh hij staat je mooi!

Maxie -

Grappig om ook eens een wat minder positief artikel over een MAC lipstick te lezen. Jammer dat de kleur niet 100% is zoals je wilde, misschien dat Willemijn hem beter kan hebben ;). Ik denk dat het beter zal staan bij een donkere ooglook en inderdaad met een roze lippotlood eronder.

Lotje -

Het is wel even wennen, maar ik vind ‘m je heel mooi staan! X

Mandy -

Mooie en bijzondere kleur! Ik weet niet of het mij zou staan, maar jij kan het in elk geval goed hebben!

Mieke -

Mooie ‘iedere dag’ kleur! Staat je goed Martine!

Nicole -

Ik vind het zeker een mooi kleurtje, maar ik begrijp wel met wat je bedoeld dat ‘ie beter kan staan bij mensen die ietwat getint zijn. Maar toch vind ik ‘m je zeker niet misstaan hoor!

Eline -

Ik vind dat bruine juist heel erg mooi staan! Like! Bruin is echt zo’n perfecte herfst-tint!

aboutsbstyle -

wat een lippenstiften zullen jullie wel niet hebben zeg! om jaloers op te worden.
ik vind het een mooie kleur helaas zal het voor mij te donker zijn ben ik bang, ik zal hem niet snel gaan dragen dan.
liefs soraya

Kiss & Make-up -

Dit is echt snel een cultproduct aan het worden eh! De Kylie kleur :-)

Evelien -

Goede review! Eerlijk en erg leuk om te lezen.
Ik vind hem persoonlijk ook een gevalletje ‘mweh’, maar omdat hij ‘ander is dan normaal’ toch bijzonder!

Kelly -

Wat een fantastische kleur!

Bianca -

Deze kleur staat je erg mooi, maar voor mij zelf vind ik het toch te bruin x

Silkeblogs -

Oh, zo mooi!

charile -

Staat je erg goed :)

Jamey -

Wauw, wat een mooie kleur!

Leonie - AllAboutLeonie -

Ik snap de hype rondom deze lipstick niet zo. Ben zelf echt niet weg van bruine lipsticks, Faux vind ik net aan mooi staan bij mezelf.

Kirsty -

Hij staat je goed! Ik denk alleen niet dat het voor mij een must-have is. Als hij iets meer roze had gehad, had ik hem waarschijnlijk wel willen hebben.

Wies -

Deze staat bij mij ook nog op mijn lijstje! Ik vind de lipliner sowieso heel mooi <3

Lindsey Beljaars -

Wat een prachtige kleur! Wil graag Persistence en Whirl swatchen en aanbrengen in een MAC Store zodat ik kan kijken welke mij het beste staat.. Ben een warm type dus dan is Persistence misschien beter, maar die vind ik wat te bruin en te 90’s, hihi!

Mo -

Goede review Martine! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kleur zelf niet heel mooi vind, maar er zullen zeker mensen zijn die hem wel mooi vinden en dat is natuurlijk niet erg :)

Bonjoura - Goedkope sieraden en meer -

mooie kleur, staat je ook goed

beautifulday4makeup -

Hij staat je erg mooi!

Elles -

Mooie kleur! Het is erg draagbaar voor het dagelijks leven, het valt op dat je lippemstift maar het is geen statement in je look.

Kelly -

MAC Whirl is ook zo’n lipstick die weer bij iedereen anders staat! Ik ben erg benieuwd hoe die bij mij staat. Ik had hem zelf wat meer roze verwacht, maar zo’n mooie bruine kleur staat je ook erg tof!

Svenja -

Wauw, ik vind deze kleur je wel onwijs mooi staan Willemijn! Echt een perfect kleurtje voor de herfst!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Iemand enig idee hoe deze is in vergelijking tot MAC Fast Play?

Danielle -

Herkenbaar ik ben zelf ook niet zo dol op whirl als ik hoopte…

Yvonne -

Je zou met je koele ondertoon verwachten dat deze kleur op jouw gezicht ook wat koeler zou overkomen. Gek dat ie bij jou dan toch vooral bruin oogt. :) Ik kan bruin mooi vinden, mits het neigt naar plum/paars. Ik heb een lipstick van (ik dacht) Rimmel, genaamd Heather shimmer in nummer 066. Of Nyc expert last lip color in Chocolate Chip 444. Beide bruinig, maar met een koele ondertoon. Die eerste heeft wel een beetje shimmer, maar met deze lipstick vind ik dat niet storend.

Margot -

Wat staat deze kleur je goed!

Marlotte -

Hij staat je echt prachtig! Voor mijn gezicht zou hij ietwat te bruin zijn gok ik!

Liset - Beautydagboek -

Zelf heb ik deze kleur ook en ik was ook verbaasd hoe bruin hij eigenlijk uitpakt. Jammer, want ik dacht dus ook dat hij iets meer mauve uit zou vallen. Maar het blijft een fijne kleur, ik hou ook enorm van die ’90’s kleuren :). En je kan hem goed hebben Martine!

Kelly -

Ik vind hem er best mooi uitzien, denk alleen niet dat het mijn kleur zou zijn

Suzanne -

Ik vind hem erg mooi, maar het zal geen lipstick voor mij zijn.

Anniek -

Hm, ik weet het niet… Ik vind het toch wel erg bruin hoor :) Ik denk dat ik hem zelf niet snel zou kopen, maar op zich staat hij jou best mooi! Het is gewoon even wennen denk ik…

Grim&Glam -

Mooie lipstick :) Staat je erg goed.

Femke -

MAC Whirl staat ook op mijn wishlist! Ik vind hem zo ontzettend mooi, nu alleen nog een keer swatchen en zien op mijn lippen.. Dat is voor mij wel een voorwaarde om een nieuwe lipstick van MAC te kopen :-)!

Reageer ook