MAC Stone

Een grijsbruine lipstick? Dat kan toch niet mooi zijn? Velen zullen MAC Stone denk ik niet waarderen en anderen die wat meer durven op lipstick gebied zullen MAC Stone ontzettend cool vinden. Toen ik MAC Stone zag, vond ik het zo gaaf dat zo’n bijzondere kleur gewoon te koop was in de Nederlandse winkels. Thanks MAC!

Ik heb flink wat research gedaan toen er veel nieuwe matte lipsticks van MAC zouden verschijnen in de permanente MAC The Matte Lip Collection. Ik zag MAC Stone voorbij komen op YouTube en vond deze kleur zo gaaf staan bij zowel lichte huidjes als donkere huidjes. Ik moest en zou ‘m kopen!

Tijdens de unboxing verbaasde het me dat er heel veel meiden ook benieuwd waren naar MAC Stone en MAC Matte Royal. Dat had ik niet verwacht. Misschien komt dat ook omdat ik nu al een langere tijd in Groningen woon en hier kijken ze al om als je een leuke jurk of een hoed draagt (niet altijd positief), laat staan een grijsbruine of blauwe lipstick. Maar ik vond het leuk om te horen dat ook een aantal volgers zo nieuwsgierig waren naar deze bijzondere kleuren, want hoe cool zou het zijn als meer dames van die gave lipkleuren zouden dragen op straat? Kunnen we niet zo’n dag in het leven roepen dat iedereen of een knetterfelle lipstick of een hele bijzondere kleur lipstick draagt op straat? Hoe gaaf zou dat zijn!

MAC Stone wordt omschreven als muted greyish taupe brown door MAC. Ik denk dat MAC met die omschrijving de spijker op zijn kop slaat. Het is inderdaad een grijzige bruine taupe kleur. De kleur oogt qua ondertoon vrij ijzig, koel dus. Klaar voor de fullface?

MAC Stone heeft iets ‘hards’ over zich, maar ik vind het een ontzettend gave kleur en heel bijzonder. Stoer, edgy, funky! Ik heb nog nooit zoiets gezien wat gewoon te koop is in de Nederlandse winkels. Heerlijk dat je nu zo’n bijzondere kleur kunt swatchen en uitproberen. Ik wilde altijd al een grijzige lipstick en Stone heeft wel een beetje mijn hart gestolen. Het is mijn eerste bijzondere kleur lipstick en ondanks dat de kleur bijzonder is, vind ik Stone wel heel draagbaar. De kleur lijkt ergens ook wel weer neutraal waardoor hij bij veel looks past net als een nude kleur, het is vooral de diepte van de kleur (hoe donker hij is) wat het meer een herfst/winter lipstick maakt.

Mijn gevoel zegt dat MAC Stone vooral mooi is bij koele types. Hoe gaaf zou MAC Stone geweest zijn bij mijn zilverblonde haar?! Ik denk dat warme types ook wel MAC Stone kunnen hebben, mits ze niet blond zijn. Ik heb zo’n voorgevoel dat het bij dames met warm blond haar niet mooi zal staan, maar ik kan het ook mis hebben! Wellicht kan het wel mooi staan met een warm roze lippotlood er onder om het scherpe randje er net af te halen. Ik denk dat MAC Stone wel heel gaaf zou ‘clashen’ bij een warm type met een rode/auburn haarkleur met een ooglook die afgemaakt is met een bordeaux eyeliner zoals Illamasqua Havoc. Dat lijkt me heel cool en ik zie het al helemaal voor me!

MAC Stone blijft zoals de meeste matte lipsticks van MAC goed op zijn plek. Na een uur of vijf is de kleur wel vervaagd, maar gelukkig op een mooie manier. Je loopt niet voor lul, MAC Stone wordt steeds iets lichter waardoor het roze van de lippen er iets meer door schijnt. Maar dat gebeurt pas na een uur of vijf. De kwaliteit is dus heel goed.

Zoek je een gedurfde kleur? MAC Stone is nu te koop via de webshop van MAC of in de MAC counters voor €19,50.

80 reacties

Milotte -

Mij niet gezien.

cora -

Vandaag deze gekregen van mn lief. Zoooo happy! Vind m zo gaaf. Ik zei “ja bij Martine..” “ja van live life gorgeous!” zei de mua gelijk 😀 (die leuke gozer bij de mac in groningen) haha. Maar wat ik dus wou zeggen was “ja bij Martine kleurt ie toch weer anders, iets warmer” blijkbaar ben ik ook een koel type, had ik geen flauw idee van, en had een paars grijze ooglook en dat maakte het vrij “hard” maar juist heel gaaf daardoor. Ben er ontzettend blij mee. Heb mehr, whirl en persuation (geloof ik) ook geprobeerd maar ja, als je gaat voor mac dan ga je voor amazeballs, knalkleuren :) nudes koop ik wel van catrice,mac is splurgen!

kimberly -

Toen ik vandaag in de MAC counter kwam, zeiden ze me dat hij er uitverkocht was. Gelukkig voor mij zijn er in Maastricht 2 en bij de andere hadden ze hem wel nog. Getest, verliefd geworden en gekocht! Ik ben er zo blij mee, mijn nieuwe everyday kleurtje denk ik!

Suzanne -

Oooo wat vet!

Patricia.1986 -

Hij blijft super mooi.
Ik heb m dan ook gekocht nadat ik stone weer bij jou in een vlog zag en op Instagram bij jou en vele Amerikaanse.
Ik kan er bij mij niet echt aan wennen om m zeg maar puur te dragen.
Ik meng m daarom met Faux…..oh,dat is echt de perfecte kleur die ik zocht haha!♡

Mariebeauty -

Hij is zo stoer! Ik kan niet wachten hem zelf eens een keertje te gaan uitproberen! 😀

Andréa -

Ik vind hem heel gaaf! Ik ben ook erg benieuwd naar Matte Royal, die wil ik echt eens proberen in de winkel 😉
x

beautifulday4makeup -

Ik sta niet zo goed met bruin, dus ik vrees dat dit bij mij ook zou zijn

Laura -

Ik ben het helemaal eens met wat je schreef over lipstick/hoeden/opvallendere jasjes dragen in Groningen en ik vind dat eigenlijk best wel raar/jammer. Niet dat dat me er van weerhoudt het gewoon lekker toch te doen hoor! 😉

Evita / Fashion meets Beauty -

Bijzondere kleur maar waarshijnlijk zal ik er ‘ziekjes’ uitzien wanneer ik zo’n kleur ga dragen..

Mariska -

Ik vind het wel een gedurfde kleur, maar het heeft ook wel iets neutraals ja. Maar dan wel donker… hij staat je mooi!

Sandra -

Heel gave kleur! Was al sinds jullie MAC unboxing benieuwd naar de review van deze, haha. Ik ga er volgende maand ook maar eens naar op zoek…
Vind dat hij je mooi staat, hij laat de kleur van je ogen echt opvallen!

Maris -

Ahh, wat is ‘ie gaaf zeg! Hij staat je heel erg mooi, maar zelf zou hij mij niet staan denk ik. Ik heb een roze ondertoon maar heb donkere highlights. :) Wie weet dat ik hem toch nog ga proberen want ik vind hem wel heel erg tof!

Lillyshuid -

Wow ik vind het een hele gave kleur! Het staat je super goed! Bij mij denk ik niet omdat ik een warm type ben, maar bij jou staat hij prachtig!

Franka -

Wat een ontzettend gave kleur! Je ogen komen erg mooi uit vind ik. Ik merk dat er veel meiden zijn die dit soort kleuren niet durven te dragen omdat de kleuren “anders” zijn dan normaal. Dat is natuurlijk helemaal aan hun maar ik vind het leuk dat jullie veel andere kleuren dragen en reviewen dan de standaard roze/rood kleuren (die trouwens ook mooi zijn hoor 😉). Liefa Franka

Froukje -

Jou staat hij heel goed! Zelf ben ik bang dat hij bij mij niet zo mooi zal staan. Ik houd van gewaagde kleuren: Candy Jum Jum vind ik prachtig bijvoorbeeld! Maar deze sla ik over :)

Syl -

Gewaagde kleur. Niet helemaal mijn kleur.

rosa -

Bij mij staat ie weer heel anders, meer grijzig dan bruin. Ik heb donkerbruin haar en ben een warm type (denk ik, ik heb een gele ondertoon haha) en bij mij vind ik hem wel erg mooi staan moet ik zeggen!

Sara -

Wat een ontzettend toffe kleur. Of ik hem zelf zou (durven) dragen? Ik denk het niet. Dat neemt niet weg dat dit wel ontzettend gaaf is als je het kan hebben. En dat kan jij! :)

Hester -

Ik vind ‘m niet echt extra flatterend of mooi, dus ik word er niet echt wild van en zou ‘m ook niet snel kopen, maar ik sluit me wel bij je aan dat het tof is dat MAC dit gewoon op de markt brengt. Misschien werd rood en roze vroeger ook wel als ‘gek’ gezien, dus wie weet dat dit ooit gewoon ook helemaal in komt haha! Als ik iemand met deze lipstick zou zien rondlopen zou ik in elk geval wel denken ‘wow, die durft’ en hoewel ik wel vind dat je het zelf ook echt mooi moet vinden om te dragen, kan ik het eigenlijk ook gewoon al waarderen dat je zoiets doet.

Marthe | Normal Beauty -

Ik vind het een geweldige kleur en hij staat je prachtig! Heb je Del Rio van MAC al eens geprobeerd? Is ook zo’n mooie aparte kleur!

XX

Martine -

Klinkt ook bijzonder, bedankt voor de tip!

Sk -

Hooii, ik zoek al een tijdje de mac Del rio.. Waar heb je deze gehaald? :)

Aboutsbstyle -

Wat een gewaagd kleurtje zeg, en wat staat hij jou mooi. Zelf zal ik het waarschijnlijk niet durven te dragen als ik eerlijk ben. Ik denk dat hij mij te bleek maakt liefs soraya

Nicole -

Hmmm, ik vind het wel een uniek kleurtje, maar niet echt mijn ding. Ik vind wel dat ‘ie bij jou goed staat!

Kim -

Ik vind hem zo mooi! Ik ga hem eerst in de winkel testen om te kijken of hij mij wel staat. Anders koop ik hem meteen.

B -

Ik ben ook wel benieuwd naar een foto met rozige lipliner eronder. Daar heb je geen foto van?

Martine -

Ik maak binnenkort een uitgebreider artikel met meerdere moeilijke lipstickkleuren en hoe je die kunt combineren.

B -

Leuk! 😀

marchela -

Ik had stone getest met me donker rode haren en wat stond die me lelijk. Zo jammer maar binnenkort ga ik het gewoon nog eens proberen met een andere kleur haar want volgens de verkoopster zou het juist met rood haar niet staan

Liens -

Ik zou hem zelf niet (durven) dragen maar hij staat je fantastisch, Martine! Eneuh, die lipstickdag mag er van mij best komen hoor 😉

Mariska -

Heel tof! Volgens mij droeg ik in de nineties altijd zoiets, eentje van Hema. Mijn oma vond het niks, want ze dacht dan dat ik het aan mijn hart had. Kennelijk krijg je dan zo’n kleur lippen. Ik ben wel benieuwd naar het verschil met die Rihanna Viva Glam lipstick. Misschien leuk om een artikel aan te wijden? Ik vind het ook wel jammer dat jullie niet altijd de lipstick bij beide laten zien voor verschil koel/warm. Ik vind dat echt zo’n meerwaarde! Maar ik begrijp de uitleg van Willemijn wat betreft logistiek en planning ed. Het moet wel haalbaar zijn.

Romana -

Yay voor lipstick dag!!
En ik had ook graag een swatch bij Willemijn gezien, maybe next time!

Eliza -

Toffe lipstick!! Ik weet dat hier al veel reacties over zijn geweest, maar ik vond het zo leuk dat jullie de laatste tijd beide de lipkleur lieten zien. Hierin onderscheidde jullie je echt van andere bloggers. Zonde dat jullie dat nu niet meer doen, omdat er ook veel positieve reacties op kwamen. Je zegt ook dat je niet zeker weet of bij warme types (warm blond haar) de lipstick kleur zou staan. Dit had jij en wij kunnen weten door ook Willemijn de lipstick op te laten doen en in het artikel te zetten. Het is goedbedoelde feedback!

Willemijn -

Het is niet zo dat we dat ‘nu niet meer doen’ ofzo hoor. We doen het nog steeds. :) Alleen niet bij alle lipstick reviews. We doen het meestal bij grotere lipstick-artikelen waarin we meerdere kleuren/een hele collectie reviewen. En wanneer er tijd en ruimte voor is. Dubbel swatchen lijkt misschien een kleine moeite voor jullie als lezers, maar voor ons kost het niet alleen extra tijd maar ook flink wat planning en logistiek (we moeten die dag bijv bij elkaar zijn, het moet qua andere looks en reviews passen etc.). Opvallend om te merken dat als je een keer iets ‘extra’s doet (want zo is het begonnen en zien we het nog steeds), het gelijk tot de standaard lijkt te horen voor sommige meiden. Dat had ik zelf helemaal niet zo bekeken namelijk en is ook niet de intentie geweest. :)

B -

Denk dat je het als positieve feedback moet zien. Het was namelijk echt iets wat de blog weer wat meer kwaliteit gaf. Sommige meiden moeten dan op een andere blog hun heil zoeken wat betreft lipstickswatches.

Willemijn -

Zo vatten we het ook zeker op hoor! We vinden het super leuk dat de extra enorm gewaardeerd wordt. Dat maakte ook dat we het niet bij één keer gelaten hebben en er mee door zijn (en blijven) gegaan. 😀 Ik wilde alleen even toelichten waarom we dus niet overal dubbel swatchen.

Sharon -

Ik sluit me wel aan bij deze opbouwende feedback. Vind het echt een meerwaarde van jullie blog, omdat jullie heel verschillende types zijn en je dan goed kunt zien wat voor effect welke lipstick heeft.

Krista -

Martine zegt zelf dat ze niet weet hoe de lipstick staat bij dames met warm blond haar, ze vermoed niet mooi maar dat weet ze niet. Dan is het samen-bloggen van 2 uiterlijk zo verschillende type’s toch DE kans om daar achter te komen. Beetje raar dat zoiets wel in de blogpost staat, en er niks mee gedaan wordt terwijl de kans er wel is.
En dat het extra tijd kost, ja, dat klopt, Maar dit is toch jullie baan? Dat mag toch ook (extra) tijd kosten?

Martine -

Het gaat er om dat lezers nu opeens een verwachting hebben gekregen dat wij iedere lipstick voortaan dubbel zullen gaan swatchen en dat is niet het geval. Dat komt omdat wij een keer wat extra’s doen en opeens wordt dat de standaard voor sommigen. Het is inderdaad onze baan dus wij zijn ook degenen die kunnen bepalen of iets haalbaar is of niet. Artikelen schrijven is echt niet het enige wat je als blogger te doen hebt om te zorgen dat je er je brood mee kunt verdienen en ik vind het jammer dat anderen dat nog wel eens vergeten. Het bijzondere is ook dat er alleen gevraagd wordt naar dubbele lipstick swatches maar ik heb nog nooit iemand horen zeggen ‘goh, had Willemijn/Martine die blush of die oogschaduwlook ook niet even op kunnen doen?’ Ik vind het dus jammer dat wij bekritiseerd worden (ook al is dat positief) nu we juist af en toe wat extra’s doen wat veel tijd kost. Als het dan een keer niet zo is, komen daar meteen reacties op. Terwijl toen we nog niet af en toe dubbele swatches maakte ik daar nooit een haan naar heb horen kraaien. Het dubbel swatchen doen we als het haalbaar is en bij grotere collecties lipstick. :)

Anne -

Duidelijk uitgelegd Martine en Willemijn! Snap dat mensen graag foto’s van beide zien, maar snap ook dat dat niet altijd haalbaar is.
ps: Hij staat je geweldig en ik vind het knap dat jouw lipfoto’s van dichtbij er niet viezig uitzien, wat ik vaak wel zie bij bloggers (kan ik niet echt verder goed uitleggen..)

Iffy Alvi -

Ik vind hem je mooi staan!

XO

Demi Fu -

Ik heb hem ook en ben er ook dol op! Zo’n spannende kleur! Helaas vind mn moeder het een lijken kleur. Hahahaha nouja.

Nienke -

Dit werkt bij jou, omdat de kleur ook een beetje terugkomt in je ogen. Maar als ik hem op zou doen, dan lijkt het denk ik alsof ik overleden ben. Haha. Maar ik ben dan ook meer een warm kleurtype.

Grim&Glam -

Hmmm. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik ervan vind.

Sarahdise -

helemaal voor aparte-lipstick-dag! Topidee! Had deze ook graag eens op Willemijn gezien :)

Eilish (artisticstateofmind) -

Ik vind hem verrassend mooi bij jou! Maar niet voor mezelf. Geef mij maar paars

Femke -

Wauw, ik vind hem je verrassend mooi staan zeg. Totaal niks voor mij maar wat een toffe kleur zeg
:-)!

Kirsty -

Wat staat hij je goed zeg! Ik vind hem ook heel mooi bij je oogkleur passen. Zelf zou ik hem misschien ook wel dragen, maar ik heb wel het idee dat deze kleur mij al snel een stuk ouder over zou laten komen op de een of andere manier, dat doen de meeste bruinachtige tinten ook wel bij mij.

Jana -

Wat een mooie bijzondere kleur. Ik dacht eerst dat ik hem niet zou mooi vinden, maar hij staat je verrassend goed mooi! 😀 x

Margot -

Wat een bijzondere kleur! Ik moet er nog wel even aan wennen geloof ik.

Tamara -

Wow echt een interessante kleur! Vind ik opzich wel leuk!

curvybird -

Leuk dat je zo n kleur uitprobeert. Ik vind hem bij je ogen heel mooi staan. Je schrijft dat hij een grijze ondertoon heeft maar ik vind hem alsnog wel erg bruinig lijken, of idd gewoon heel gedempt qua kleur. Ik denk dat hij mij niet mooi zou staan ( wintertype- dus koele heldere kleuren staan het best). xx

Martine -

Stone is ook inderdaad wel bruin maar meer taupe. Ik ben zelf ook een koel type en ik denk juist dat ijzige types zoals zomer- en wintertypes deze lipstick goed kunnen hebben. Hij is namelijk wel meer grijs dan bruin. Het is maar net hoe het je staat en hoe je het combineert met de rest van je make-up!

Jessica -

Ik heb een warme ondertoon en ben ook nog blond. Deze lipstick is dus niks voor mij.
De kleur zelf vind ik niet zo mooi, maar hij staat je wel goed. Ik vind hem mooi bij de kleur van je ogen staat. Die springen er echt uit op de foto’s!

Eline -

Hij is echt superpretty, wel eentje die je moet durven, maar wel heel erg tof!

Minka -

Gedurfd en apart Martine!

Mariëlle -

Ik ben zelf blond en los van dat het absoluut niet mijn ding is, denk ik inderdaad ook niet dat het zou staan. Maar ieder zijn ding natuurlijk! :)

Anouk -

Oeh het is echt een gewaagde kleur!! Ik denk niet dat ik hem zelf zou dragen maar hij staat je wel goed

Dionne -

Hij staat je prachtig!

Laura - Dagelijkse hap -

Dit is helaas niet mijn soort kleur

Maxie -

In de huls vond ik de lipstick er heel gewaagd uitzien, maar op de fullface foto’s valt het eindelijk reuze mee. Grappig dat je zulke kleuren gewoon zou kunnen dragen. Ik denk dat ik nog even op safe speel en geleidelijkaan ‘apartere’ kleuren ga gebruiken, maar alsnog vind ik deze je heel goed staan Martine!

Farah -

Ik heb stone ook en ik heb lichtblond haar maar wel assig. Ik liep van de week in de supermarkt en toen zei die jongen achter de kassa wooow zo donker :p

Amelie -

Ik denk dat ik zelf heel erg zou moeten wennen aan deze kleur, maar ik vind hem wel heel mooi en bijzonder!

manon -

Wauw staat je gaaf hoor!

Natascha -

Leuke review. Het is niet echt mijn ding de kleur maar hij is wel lekker draagbaar. Vind dat hij je ogen mooi doet uitkomen. :)
Komt er ook een review van Matte Royal? Ben erg benieuwd naar je mening daarover.

Martine -

Ja zeker, die ben ik nog even flink aan het testen! 😀

Natascha -

Ooh fijn! 😀 Ben zelf ook nog met hem aan het experimenteren. Kijk ook uit naar je artikel over het dragen/combineren van moeilijke lipstick kleuren :)

Linda Von Diesel -

Voor wat meer pit kun je de randen ook blenden met een zwart oogpotlood. Hij is ook erg gaaf in combinatie met Viva Glam Rihanna 2.

Martine -

Wat een tof idee, dankje! Toevallig heb ik Rihanna 2 nog!

Yvonne -

Ik denk dat deze kleur mij te grauw zal staan. Zo komt ie een beetje over. Alhoewel ik het je ook weer niet vind misstaan! Ik wil heel graag Fashion Revival scoren, die schijnt er v.a. zaterdag te zijn (tijdelijk), dus ik ga vrijdagavond daar voor de deur in mijn slaapzak zitten, haha.

Martine -

Haha succes!

Suzanne -

De kleur staat je erg mooi! Ik ben zelf een warm type, dus mij staat ‘ie denk ik niet. En ik zou deze kleur ook niet echt durven dragen 😉

Manon -

Deze kleur is niks voor mij, ik draag wel heel graag velvet teddy , jou staat deze kleur echt super

Danielle -

Ik vind m zo tof! Helaas is hij hier telkens uitverkocht bij de counter :( en op de winkel op de heiligeweg hebben ze m ook niet meer!

Tessa -

Ik vind hem echt fantastisch, of in de ‘steen’sferen te blijven, keigaaf!
Mij kan het niet zoveel schelen wat anderen over mijn lipkleur denken, dus kom maar door!

Lindsey Beljaars -

Wauw zo gaaf! Echt een perfecte bruine kleur voor koele types. Zelf ben ik een warm type dus denk ik niet dat hij voor mij heel erg geschikt is. Jou staat hij in ieder geval fantastisch, Martine!

Joyce -

Ik vind ‘m echt prachtig!

Kate -

Super mooie kleur! Staat je heel goed

EminasLifestyle -

Deze kleur stast jou heel goed! Helaas niet echt iets voir mij, ben net iets warmer type. Mooie foto!

Reageer ook