MAC Persistence Lipstick

Tijd om weer een nieuwe MAC lipstick uit de Matte Lip Collection te swatchen. Dit keer laat ik jullie MAC Persistence zien. Een kleurtje die voor redelijk wat mensen als ‘best wel donker’ beschouwd zal worden. Ik ben er in elk geval dol op en laat je vandaag de swatches zien.

Benieuwd naar alle voorgaande reviews en swatches van MAC’s matte lipsticks? Hier een lijstje (namen zijn klikbare links):

MAC Matte Royal
MAC Kinda Sexy
MAC Stone
MAC D For Danger
MAC Mehr

Nog meer reviews van MAC producten lezen? Bekijk alle artikelen onder deze tag.

En dan nu door naar MAC Persistence. MAC omschrijft de kleur als een ‘peachy cinnamon’. En inderdaad, het heeft wel iets van de kleur van kaneel weg! Misschien iets donkerder dan kaneel, maar wel dezelfde bruine warme tint. Ik vind hem ergens ook wel een beetje baksteen kleurig, maar dan met iets minder rood erin. Ik zou hem zelf omschrijven als een middenbruine kleur met warme (roodoranje) ondertonen.

MAC Persistence dekt ontzettend goed. Onderstaande swatchs is gemaakt met één veeg. De finish is semi-matte. Op flitsfoto’s zie je meer glans dan dat je daadwerkelijk in het echt zult zien.

Armswatch, met flits

Lipswatch, met flits

mac persistence

MAC Persistence full face, met flits

Aanbrengen gaat onzettend makkelijk omdat MAC Persistence niet de retromatte finish heeft. De ‘gewone’ matte lipsticks zijn wat romiger en glijden dus iets beter over de lippen. Misschien niet zo makkelijk als de Amplified Cream/Satin/Cremesheen/ finishes, maar alsnog best wel makkelijk. De lipstick geeft ook op de lippen een volle dekking en de lipstick brengt mooi egaal aan.

MAC Persistence

MAC Persistence, zonder flits

mac persistence

MAC Persistence

En zo ziet ‘ie er dan uit in daglicht, zonder flits. Je ziet hier goed de warme ondertonen en het feit dat ‘ie best redelijk donker is. Het is in elk geval geen ‘neutrale’ lipstick! Nog een foto zien? Bekijk deze instagram foto.

Dan de houdbaarheid… Die is goed! Na 2 stroopwafels en 4 koppen thee is ‘ie nog helemaal mooi! Ook blijft hij in die paar uur heerlijk zacht op de lippen aanvoelen. Voor een matte lipstick is ‘ie behoorlijk comfortabel.

Yesss, ik ben dol op deze kleur! Ik vind hem super tof voor de herfst. Het is een beetje wat MAC Stone voor Martine, maar dan voor bruine types. Het is wel erg 90’s, en daar moet je van houden. Maar dat het in is, dat staat vast en MAC Persistence is dé bruine kleur voor warme types wat mij betreft.

MAC lipsticks kosten €19,50 en zijn verkrijgbaar bij de Pro Store in Amsterdam, diverse Douglas en Bijenkorf filialen en online via maccosmetics.nl.

Wat vind jij van MAC Persistence? En ben jij fan van de bruine lipstick trend?

48 reacties

rachel -

Bij mij is hij soms meer oranje. Misschien doordat ik een donkere huidskleur heb maar ik vind hem heel fijn! Hij staat je super mooi x

MacLipstickGirl😍 -

Haha ik was net aan het zoeken welke lipstick ik wou voor joun winactie ik heb deze gekozen haha xx

Marianne -

Prachtig! Staat je echt mooi. K heb hem ook gekocht. Wat voor lippotlood voor eronder zou je aanraden?

Claire -

Ik gebruik bij deze lipstick de lipliner Cork, staat ontzettend goed bij elkaar! :)

Marianne -

Ok dankjewel 😀

Dominique -

K heb hem ook! Echt een favoriet van mij vooral met dit herfstig weer!

Andréa -

Ik kende de kleur nog niet, maar vind hem heel erg mooi!
x

Nicole -

Ik vind dit echt een super gave kleur, hij staat je ook echt mooi!

Irene -

Hi Willemijn, wat een toffe kleur! Staat je heel goed. :)
Ikzelf ben al een hele tijd fan van de kleur Twig (ook van Mac), ik geloof dat die een matte (of satin?) finish heeft. Hij zit qua kleur tussen Faux en Persistence in, ik heb hem toentertijd gekocht omdat Faux helemaal uitverkocht was en deze vrij dicht in de buurt kwam. Hij is ook enigszins bruin, maar iets minder “gedurfd” dan Persistence! Misschien ook een idee om te reviewen? Het is echt zo’n kleur die iedereen wel staat, vind ik!

xxx

Beautyjuf -

Ik ben verliefd..! 😉 Wat een prachtige, warme herfsttint! Deze staat je ook onwijs goed, meid. Dankjewel voor dit artikel! Binnenkort ga ik op vakantie naar China en ik ben een wishlist voor MAC aan het maken. Deze komt erop te staan.

Teddy -

Wat een gave kleur is dit!

Amelie -

Hij staat je heel mooi! Ik was bang dat ie je heel oud zou laten lijken, maar helemaal niet!

Aboutsbstyle -

Wat een prachtige lippenstift, en wat staat hij je mooi. Als ik bij Mac in de buurt bent dan ga ik ook is even proberen of hij mij staat hihi. Liefs soraya

Lisa's Beautybabbels -

Hmmm wat een apart kleurtje..Zeker niet gek, en hij staat jou toch echt heel tof! Ik denk alleen niet dat ik er mee zou lopen.

Tinka -

Staat je super mooi !!

Paulien -

Hallo ,ik weet niet of het hier de juiste locatie is om dit te vragen maar ik vroeg me af of jullie nu Halloween er aan komt misschien een paar haar en make-up tutorials willen maken in dit thema ? Die bruine lippenstift is echt geweldig !

Saraya -

Oo ik vind de kleur erg mooi, staat je prachtig :)
X

kirsten -

Wat een mooie foto willemijn waar je met je mond open lacht. Je hebt in een video weleens gezegt dat je nooit met je mond open wilt lachen omdat je je gebit niet zo mooi vind. Maar echt dit staat veel leuker. Dit maakt de foto veel spontaner.
Xx Kirsten

Mariëlle -

Het is écht niets voor mij maar wow wat kan je hem goed hebben!

Lotje -

Hij staat je echt prachtig! Geweldig bij je blonde haren! X

Kate -

Wauw wat staat die lipstick je mooi Willemijn! Zelf ben ik een koel type dus mij staat ie totaal niet, maar bij jou vind ik ‘m super gaaf :) x

Ilse -

Staat je erg goed! Mooie najaarskleur! Zelf heb ik net Mac syrup en twig aangeschaft. Ben er heel blij mee!

Lillyshuid -

Wat een ontzettend gave kleur! Staat je echt super goed!

Danielleeee -

Wat ziet deze lipstick er mooi uit ! Staat je prachtig.

Lindsey Beljaars -

Staat je echt heel erg mooi!!

Grim&Glam -

Als swatch vond ik de kleur meh, maar toen ik hem eenmaal op je lippen zag vond ik hem erg mooi bij je staan.

Shaz -

Bij de swatch dacht ik ‘oei dat is wel erg donker’ maar het staat je erg goed.

Julia -

Ik vind hem super tof!

Sarahdise -

Heel mooi! Lijkt hij niet heel erg op Velvet Teddy van MAC?

Nora -

Wauw, dìt is nog eens een echte 90s kleur – ik krijg flashbacks naar mijn juffen op de basisschool waarvan ik de makeup altijd zo mooi vond! Hij staat je echt ontzettend goed, ik vind het nu echt een beetje jammer dat ik hier veel te koel voor ben.

beautifulday4makeup -

Deze zou mij jammer genoeg niet staan denk ik: te bruin…

Margot -

Ik ben bang dat hij mij niet zal staan, maar jou staat hij prachtig!

Kirsty -

Hij staat je wel erg mooi! Ik weet niet of deze mij goed zal staan, maar ik vind het wel echt een toffe kleur dus misschien probeer ik hem nog wel :)

Martina -

Staat je heel mooi, al gok ik dat hij voor mij iets te warm is.

Danielle -

Toffe kleur, staat je goed!

Caro ~ My Beautycase -

Het is geen kleurtje voor mij maar jou staat hij erg mooi! :-)

Silkeblogs -

Wauw, wat een mooierd!

Marthe | Normal Beauty -

Ik vind deze kleur schitterend! Super apart en laat je stralen! X

Kelly -

Wauw wat een mooie kleur! Staat je goed.

Svenja -

Wat een prachtige kleur heb je er bij. Vind de kleur ook onwijs goed bij je staan. Echt een perfect herfstkleurtje inderdaad <3

Larissa -

Ik ben dol op (donker)bruine lipsticks! Hij staat je prachtig!

manon -

Staat je mooi! Fijn dat de lipstick ook comfortabel blijft zitten! Weet alleen niet of zo’n kleur wel echt iets voor mij is.

PinkFairy -

Niet mijn meest favoriete kleur en hij zou mij ook absoluut niet staan… Maar ik begrijp waarom je er zo gek op bent :)

Anniek -

Hij staat je super Willemijn, echt tof zo’n bruine kleur! Zelf heb ik ook een bruin/rode lipstick in mijn kast liggen, maar ja: hij ligt dus al een poosje in mijn kast. Ik vind hem heel mooi, maar toch wel heel heftig voor zo overdag… Misschien binnenkort toch maar eens opdoen!

Suzanne -

Hij staat je heel erg mooi!

Syl -

Ik ben benieuwd of deze kleur mij staat. Ik vind hem wel apart.
Ik ga vanavond even bij de pro store in Den Haag kijken.

Femke -

Deze kende ik nog niet.. erg mooi! Staat je heel goed en ik ben juist dol op dat donkere :-)!

Reageer ook