MAC Matte Royal

Een lipstick die niet vaak in je stash zal voorkomen is waarschijnlijk een donkerblauwe lipstick. Aan roze en rood geen gebrek, maar blauw? Wie doet dat nou? MAC kwam uit met een blauwe lipstick en niet zomaar een: een matte versie. Zo blauw, daar kan het koningshuis nog een puntje aan zuigen. 

Ik heb het natuurlijk over MAC Matte Royal. Toen er nieuwe matte lipsticks uitgebracht zouden worden en ik zag dat er ook een blauwe uit zou komen, wilde ik meteen naar de counter rennen. Ik heb altijd al een gave, blauwe matte lipstick willen proberen en nu kon ik ‘m gewoon even swatchen en zien.

Het moment dat ik ‘m op mocht doen vond ik MAC Matte Royal meteen ontzettend gaaf. Op YouTube had ik Matte Royal al kunnen bewonderen bij donkere dames, bij lichte dames met donker haar en blondines. Bij iedereen stond het weer anders maar wel heel gaaf en gedurfd.

MAC Matte Royal is absoluut een you-hate-it-or-you-love-it kwestie maar ik hou wel van spannende kleuren, net als MAC Stone. MAC Matte Royal is een blauwe kleur die licht neigt naar paars en daardoor wel iets meer draagbaar lijkt. Je hebt bijvoorbeeld ook helblauwe kleuren en deze is dan meer gedempt.

Ik las een aantal reviews over dat MAC Matte Royal niet zo goed af geeft op de lippen als andere matte lipsticks. Daar merk ik niks van, ik vind dat de kleur zeker goed dekt en ik heb niet hele lichte lippen. Maar ik vind de lipstick niet heel erg mat zoals de andere lipsticks uit de MAC Matte lijn. Er blijft een heel licht  glansje achter, ik vind het eerder een semi-matte tot licht matte finish.

MAC Matte Royal vervaagt verder ook mooi. Je loopt niet voor lul na een uur of drie. Hij vervaagt namelijk geleidelijk en in z’n geheel. Ik heb gelukkig na drie uur geen blauwe liprand over maar gewoon een gedempte donkere kleur.

Dus qua kwaliteit vind ik MAC Matte Royal zeker goed voor zo’n gedurfde en moeilijke kleur. De finish is niet supermat, maar komt wel dicht in de buurt.

MAC Matte Royal met flits

MAC Matte Royal zonder flits

MAC Matte Royal zonder flits

Draag je MAC Matte Royal vaak? Voor speciale gelegenheden of als ik zin heb om mensen te shockeren wel. Binnenkort ga ik bijvoorbeeld naar Martin Garrix en het lijkt me supertof om dan MAC Matte Royal te dragen. Maar als ik een dagje naar Amsterdam ga, zou ik MAC Matte Royal ook zeker wel op doen. Het is een gedurfde lipstick die niet voor iedereen is weggelegd. Je moet je wel comfortabel en zelfverzekerd voelen want opmerkingen ga je geheid krijgen als je MAC Matte Royal draagt.

Wat vinden mensen er van? De reacties zijn heel erg wisselend. Van supertof tot angstaanjagend, van ‘dat ben ik wel van jou gewend en ik vind het eigenlijk wel leuk’ tot ‘wat een blauwe lippen joh’ en van geïnteresseerde blikken en vragen naar verbaasde en opgetrokken wenkbrauwen. MAC Matte Royal maakt zeker de tongen los.

Maar het kan mij niks schelen. Ik vind MAC Matte Royal heel erg gaaf en draag ‘m zo nu en dan. Ik vind het wel vooral een mooie lipstick voor in het najaar. MAC Matte Royal kost €19,50 en zit vanaf nu in het vaste assortiment. Je kunt de lipstick kopen bij de MAC counters of online via maccosmetics.nl

85 reacties

Mette -

ik draag hem dagelijks :)

rachel -

zelf zou ik het niet dragen maar het staat jou heel erg mooi!

lIZA -

wauw ontzettend gaaf! Het staat je ook prachtig

Anne -

Wow wat stoer dat je dit durft te dragen! Het zou absoluut niks voor mij zijn maar jij kunt dit weer gewoon hebben!

Gerda -

Nee nee nee. Af.schu.we.lijk. Nooit meer doen svp. Alsof je in een circus moet optreden. Je doet jezelf te kort op deze manier.

Demi -

Is het mogelijk om te fangirlen over een lipstick? Want dan is dat wat ik nu aan het doen ben.

Miss Y. -

Ik vind hem Martine geweldig staan en vind dat ze er helemaal mee wegkomt. Ook aan het fangirlen hier!

Martine -

Ook echt wat voor jou!

Andréa -

Ahh, deze gaat nu sowieso op de wishlist. Lijkt me zo leuk om mee uit te gaan!
x

beautifulday4makeup -

Ik moet nog even mijn zelfvertrouwen opkrikken, zodanig dat ik deze kleur buitenshuis durf dragen

Hester -

Ik moet er vooral heeel erg aan wennen, vind het zo bijzonder om opeens een totaal onnatuurlijke kleur op je lippen te zien! Maar de kwaliteit is wel goed en dan staat het in elk geval niet ‘goedkoop’.

Nienke -

Ik vind ‘m echt heel tof bij je staan! Ik heb een paarse lipstick die tussen het blauw en paars in zit, eigenlijk vind ik het wel wat hebben! Staat je heel gaaf, helaas maken dat soort kleuren je tanden snel geel, een groot nadeel! :/

Elles -

Wauww, blauwe lipstick! Geweldig vind ik dat, zou het zelf ook wel willen kopen!

Floortje -

Aaaah, blauwe lipstick vind ik fantastisch! Ik vind het je heel goed staan! :) Omdat MAC op dieren test ga ik hem zelf niet aanschaffen, maar leuk om te zien dat dit soort kleuren steeds vaker in de schappen liggen.

Daphne -

Nee, echt niet mooi. Ik vind hem ook niet flatteren.

Anouk -

Wow wat een heftige kleur. Tof dat je hem durft te dragen, dit is net iets te veel uit mijn comford zone

Aboutsbstyle -

Wouw wat een gedurfde lippenstift, respect hoor ik zou dit nooit durven te dragen. Maar staat prachtig al de aandacht gaan naar de lippen toe, liefs soraya

Rosalie -

Wat een mooie, gewaagde lipkleur! Ik vind het supermooi maar ik zou hem niet (vaak) dragen

Lotje -

Yay!! Love it! X

Tamara -

Heeel tof! En wat een gave kleur!

frederiek -

je hebt op alle drie de foto’s je mond wel dicht. ben benieuwd hoe het eruit ziet als je praat/lacht met je mond open.

liefs

Nancy -

Wat een mega toffe kleur! Hij staat je echt heel mooi. Ik denk er zelf over na om hem te kopen.

Melanie -

Hij laat de groene kleur van je ogen echt mooi uitkomen!

Evita / Fashion meets Beauty -

Getuigd echt van lef als je zoiets durft te dragen! Zelf zou ik nooit zo’n kleur dragen..

Maxie -

Grappig dat hij veel paarser lijkt op de fullface-foto’s dan in de huls. Ben benieuwd hoe de lipstick staat met smokey-eyes, dat lijkt me super gaaf! Zelf zou ik hem niet zo snel dragen, daar ben ik niet zelfverzekerd genoeg voor. Maar ik zal wel iemand anders nastaren als diegene hem op zou hebben!

Silkeblogs -

Ik vind het best indrukwekkend dat je er zo goed mee staat =D Ik vind hem echt mooi, maar ik ben zelf niet zo’n durver!

cheyenne -

Wauw! Ik was hier al heel lang over bezig, maar wist eigenlijk al dat hij je prachtig zou staan😉 jou staat gewoon bijna alles.

cheyenne -

Wauw! Ik was hier al heel lang ovwr bezig, maar wist eigenlijk al dat hij je prachtig zou staan😉

Kris -

Ik vind hem zo gaaf! Ik wil hem ook hebben. Ik heb ook RX van occ lip tar, maar die is vrij licht blauw en dat deze donkerder is vind ik fijn. Ik zou hem zo dragen, ook gewoon overdag, dat doe ik met Heroine van MAC ook

Lou -

Nee, sorry ik vind dat de kleur je echt niet staat. Je bent echt een knapperd zonder, maar met vind ik de kleur je geen eer aan doen. (Vloekt met de kleur van je ogen en je huid lijkt ziekelijk bleek). Daarnaast vind ik de kleur van de lipstick zelf ook echt afschuwelijk! Maar.. dat is mijn mening ennnn ieder z’n ding haha!

Syl -

Ik vind hem erg mooi! Weer eens iets anders dan rood.

Nicole -

Wat een unieke kleur is dit zeg. Hij staat je ook echt goed zeg!

Sara -

W.O.W. Echt ontzettend tof als je dit durft en als het je staat. Eerlijk: ik zou dit nooit dragen (oke, met carnaval misschien) omdat ik het gewoon écht niet zou durven. Toch ben ik stiekem wel benieuwd naar hoe zo’n blauwe lippen me zouden staan..

Lindsey Beljaars -

Ik vind dat hij je prachtig staat Martine! Je kan hem echt goed hebben!

Natascha -

Wat staat hij je mooi. Bij jou komt het blauwe echt mooi uit. Ik heb een warme ondertoon dus bij mij (zeker aan mijn lip rand) zie je de rode ondertoon van lipstick erg goed. Heb hem nog niet op straat durven dragen. maar hij is zo mooi. Ben er echt aan verknocht :) En stiekem zou ik nu nog wel een donkergroene lipstick willen (kwestie van alle juweeltinten te hebben :D)

Chantal -

Hij is zo mooi!
En ik moet bijna huilen van geluk dat hij nu is het vaste assortiment zit 😍😍

Farah -

Heel tof!

thebeautyblognl -

Echt een gave kleur! helaas zou ik hem nooit dragen.. hihi

Sheela -

geweldig pigment maar die kleur zou mij niet staan, hij is veel te koel voor mij denk ik.

dionne -

Ik vind hem heel cool, maar weet niet of ik hem zelf zou dragen

Priscilla -

Ik vind deze lipstick héél erg cool. Die zou ik zelf ook wel willen, weet al precies waar ik hem mooi bij zou kunnen dragen.

Hij is heel tof! Vaker opdoen hoor!

Marije -

Ik geloof dat ik de enige ben, maar ik vind dat hij ontzettend bleek maakt! Een beetje eng bleek zelfs…..

Danielleeee -

Ik moet erg wennen aan de kleur, maar vind het niet lelijk. Het heeft wel iets :)!

Anouk | Anouk's Diary -

Oehhh zo gaaf! Eindelijk een keer een nuttige mac review haha

Kelly -

Hij staat jou heel mooi! Maar ik zou er niet mee durven lopen eerlijk gezegd

Joyce -

Wauw, jij staat gewoon geweldig met alle kleuren! Ik vind hem prachtig!

Nora -

I love it!!! Ik vind het oprecht een prachtige kleur die jou goed staat :D.

Dana -

Niks voor mij maar hij staat je wel echt tof!

Madelaine -

Wauw, hij staat je geweldig! Ik moet al wennen als ik een roze lipstick op doe, blauw is voor mij dus niet weggelegd.

rosa -

Ik ga morgen met blauwe lipstick naar een baby shower (en nee, ik weet niet wat het geslacht is hihi) maar die is van LA Splash

Jana -

Heel erg gewaagd, maar ik vind het wel een mooie donker blauwe tint. Ik vind dat het jou trouwens erg mooi staat :-) x

Laura - Dagelijkse hap -

De kleur staat je zeker 😀 Alleen maakt hij je wel wat bleek

Bertine -

Hij valt me mee, hij staat je nog wel goed eerlijk gezegd! voor mij issie echt wel te spannend;)

Lillyshuid -

Wat een aparte kleur! Lelijk vind ik niet niet, het staat je eigenlijk heel erg gaaf!

Desiree -

Dit noem ik nou eens een gewaagde bijzondere lipstick! Jou vind ik dit soort dingen gewoon staan! Ik zou mezelf waarschijnlijk een smurf vinden, maargoed. Ik ben dan ook iets meer pussy…

Annemae -

Oh Tien, alles staat jou ook! Zelfs blauw!

manon -

Jou staat deze ook gewoon heel tof! Dit zou niks voor mij zijn!

Myke -

Wauw, wat een kleur! Alleen dit is echt zo’n kleur die je moet dragen, want anders draagt de kleur jou. In jouw geval draag JIJ ‘m en hij staat waanzinnig mooi. Deze kleur is niet voor mij weggelegd omdat ik echt een meisje ben waar maar een paar kleuren lipstick mooi staan, maar dat maakt het niet minder leuk om over te lezen. Goede review en ontzettend leuk product!

Leanne | Miss Nagellak -

WAUW! Wat een kleur! Ik zou alleen niet weten wanneer ik deze op zou doen!

Beautyjuf -

Aha, een handige kleur wanneer ik even de ogen van de kids op mij gericht wil hebben wanneer ik voor de klas sta, haha! Wat een gewaagde tint! Ik vind ‘m je zeker niet misstaan, maar ik moet wel even wennen. Veel plezier ermee!

Maaike -

Wat een onwijs stoere kleur. Deze zou ik wel willen proberen in de winkel om te kijken of ie me staat. Alleen is het net te om voor de klas op te doen ;-).

Misuzu -

Ughh i need this… Alleen hij is steeds uitverkocht

Priscilla -

Wow! Hoe zijn ze hier opgekomen? Ik zelf zou het nooit durven dragen haha. Ook niet willen. Ik vind een donker rood/paarse lipstick al best intens. Die ik voornamelijk ook alleen gebruik voor bijv. Etentjes en Kerstmis. En dat is notabene wel een gangbare kleur. Maar bij jouw vind ik alles wel kunnen om de 1 of andere reden. Ook die grijzige lipstick van laatst. Al vind ik rood/roze/oranje wel veel mooier staan bij je. Fris en fruitig. :)

Marieke -

Ik vind m zo gaaf! Twijfel nog steeds… Ik heb al aardig wat gewaagde kleuren die ik te weinig draag 😂

Dita -

Bij jou staat dit echt geweldig. Zelf zou ik zoiets nooit dragen.

Amelie -

Ik vind het echt heel goed staan! Het is bijzonder, maar wel heel tof!

Heleen -

om heel eerlijk te zijn vind ik m echt verschrikkelijk! Dat neemt niet weg dat ik het wel echt wat voor jou vind 😉

Minka -

Het is raar maar ik vind deze lipstick jou gewoon wel staan…. moet eerlijk zijn dat ik niet vind dat deze je ophaalt maar je kan deze wel hebben! Ik weet zeker dat dit mij niet zou staan. Denk dat je hier een gave Halloween look mee kan maken ook!

Margot -

Ik vind het heel gaaf om te zien en tof dat je het durft te dragen. Ik sla ‘m zelf even over.

Inkie -

Af schu we lijk. Net een smurf.

Nancy -

Hij is heel vet, maar vooral voor de speciale gelegenheden denk ik. Staat je goed!

Femke -

Ik zou zo’n lipstick dus echt never nooit niet dragen.. maar ik vind hem jou verrassend goed staan!

Kirsty -

Wat een gave kleur! Ik weet niet of ik deze zelf snel zou dragen, omdat ik hem behalve blauw ook vrij fel vind, maar hij staat je wel goed!

Elize | girlonthewhitebike -

Nou, ik vind het echt heel erg meevallen Hoe heftig hij is! Staat je zelfs heel tof! Superleuk!

Mascha -

Staat jou echt heel goed. Ik zou het niet durven dragen.

Akosua -

Ik vind hem jou echt prachtig staan. Ik twijfel of hem ga kopen, maar dan is die vooral voor mijn collectie en niet zo zeer om te dragen. Gelukkig zit die vast in het assortiment, kan ik er nog lekker lang over nadenken.

Linda -

Totaal niet iets voor mij, maar ik houd sowieso niet van felle kleuren.. En om eerlijk te zijn vind ik het ook niet echt mooi staan. Maar smaken verschillen gelukkig. Wel super stoer dat je het probeert en ook durft te gebruiken dat doen je vast niet veel na!

Linde -

Ik zou deze zo graag naar het concert van Halsey dragen, maar dat zou dan ook echt de enige keer zijn dus denk ik niet dat ik ‘m ga kopen… Hij staat je in ieder geval geweldig!

Martina -

Wat een toffe kleur, je kan het zeker hebben!

savita -

Gaaf is tie! Ik heb hem ook :) Gebruik je er een liner bij? De MAC makeup artist zei tegen mij om een oogpotlood te gebruiken want ze hebben niet echt iets wat erbij past. Stone staat mij niet zo goed :( Had hem dolgraag willen hebben, maar ja als hij totaal niet past is het zonde.

Martine -

Ik gebruik er geen liner bij, dat doe ik sowieso bijna nooit bij lipsticks!

Laura -

Ik ben wel benieuwd hoe ‘ie uitpakt als je er een andere kleur lipliner onder doet 😊

Sophie -

Zelf zou ik het nooit dragen. Maar jou staat het werkelijk prachtig! Volgensmij kan jij elke kleur wel hebben. :)

Grim&Glam -

Ik zou dit echt nooit dragen volgens mij. Ik vind hem je overigens niet slecht staan.

Gaby -

Jij kan ook alles hebben Martine! Ik vind ‘m gaaf!

Reageer ook