M.A.Cnificent Me Collectie

MAC Lovers opgelet! Morgen komt er weer een prachtige collectie uit. MAC’s motto is “All races, all sexes, all ages”. In de M.A.Cnificent Me collectie zet MAC 6 gebruikers in de spotlights en transformeert ze tot de gezichten van de nieuwe collectie, waarin zij hun persoonlijke stijl laten zien en hun favoriete producten delen. 

“Whoever you are and whatever your style…put your heart and soul into it. Out of the many thousands of inspiring individuals who entered our contest, we found six people who are truly 100% M·A·Cnificent, transforming them into the faces of our fall colour collection. Now, be inspired and motivated to celebrate your own style, heart and soul with M·A·Cnificent Me.”

In de collectie vind je zowel producten uit de vaste collectie, als nieuwe en eerder uitgebrachte producten terug. De collectie is behoorlijk groot en bevat naast lipsticks, oogschaduws en blushes ook de nieuwe Mattene Lipsticks, een oogschaduwpalet, nagellak, kwasten en Sculpt & Shape Powders.

Ik vind het erg leuk dat MAC een collectie heeft uitgebracht die heel dicht bij hun consumenten staat. In de collage hierboven zie je de 6 winnaars. Daarnaast vind ik dat je hun motto ook hierin weer goed terug ziet. Westers, Aziatisch, Afrikaans, slank, vol, man, vrouw, jong, oud, het is inderdaad “All races, all sexes, all ages”.

Wij ontvingen onlangs een aantal producten uit deze nieuwe collectie en willen deze graag aan jullie laten zien!

In deze review* zie je:

  • Powder Blush – A Little Lusty (donker bessenrood)
  • Eye Shadow – Everyone’s Darling (donker bordeauxrood)
  • Eye Shadow – Cheer me On (donker oranje)
  • Mattene Lipstick – Strutting Fabulous (lavendelpaars)
  • Mattene Lipstick – Power My Spirit OF Own The Look (diep donkerpaars)

* Alle producten uit deze review zijn nieuw uitgebracht in deze collectie en zijn limited edition. Ook de Mattene Lipsticks, voor zo ver bekend!

macnificent me

mac a little lusty

Blush – A Little Lusty

Wow, zo rood en donker zie je blushes niet vaak! A Little Lusty is ontzettend goed gepigmenteerd en mat qua finish. Ik was erg benieuwd hoe deze blush zou worden op mijn lichte huid…

‘Heftig’ is denk ik het goede woord. Ik heb maar een heel, heel, heel klein beetje gebruikt en met een stippling brush aangebracht, en ik vond het effect alsnog vrij donker en ‘rood’. De kleur is erg heftig. Maar… Dit is dan ook niet echt een blush voor de lichte huid denk ik. Voor de medium tot donkere huid is deze blush denk ik meer geschikt. De rode kleur zal veel meer tot zijn recht komen op die huidjes.

De blush gecombineerd met de NYC Mosaic Blush en NARS Albatross Highlighter

Als je een hele lichte huid hebt kun je best wegkomen met deze kleur, maar dan moet je wel heel voorzichtig te werk gaan en de blush gebruiken in combinatie met een bronzer en highlighter die hem zachter maken. Dat heb ik ook gedaan met de blush en dat resultaat zie je op de full faces in dit artikel. Ik heb hem zachter gemaakt met een zachte beige blush van NYC en wat gouden highlighter van Albatross.

Prijs: €22,50.

Oogschaduws – Cheer Me On & Everyone’s Darling

In de collectie zitten 4 oogschaduws. Daarvan testte ik er twee. De eerste is Cheer Me On. Ik zou het omschrijven als een donkere oranje kleur. Het pigment dat er van af komt is super intens. De oogschaduw is mat. Van de 4 oogschaduws is Cheer Me On de opvallendste, ik ben benieuwd hoeveel mensen dit kleurtje daadwerkelijk gaan kopen.

De tweede die ik testte is Everyone’s Darling. Een diepe bordeauxrode kleur. Tevens mat. Ook deze rakker is extreem gepigmenteerd. Leuk kleurtje voor de herfst!

Cheer Me On – Everyone’s Darling

De swatches zijn met één veeg gemaakt, wow! Je kunt de oogschaduws met behulp van een natte kwast of wat mixing medium heel intens aanbrengen. Dan krijg je echt dat hele dekkende effect van de kleur. Maar je kunt de kleuren ook zachter verwerken in ooglooks. Ja, zelfs de oranje kleur!

Ik maakte een ooglook waarbij ik beide oogschaduws gebruikt heb.

Wenkbrauwbot: MAC Blanc Type
Crease: The Balm – Matt Rosen
Buitenste ooghoek: MAC Everyone’s Darling
Overgangskleur crease – wenkbrauwbot: Cheer Me On
Ooglid: MAC 15x Warm Palette – Amber Lights
Binnenste ooghoek: NARS Albatross Highlighter
Onderste wimperrand: MAC 15x Warm Palette – Amber Lights + MAC Everyone’s Darling

De oranje kleur is eigenlijk de perfecte blendkleur. Ik heb hem over de gehele crease aan de bovenkant gebruikt, als overgangskleur. Ook heb ik de kleur gebruik om te bruine kleur uit het The Balm Meet Matte Nude palet op te warmen. Ik vind het bij nader inzien een leuke keuze in deze collectie!

De bordeaxukleur, Everyone’s Darling heb ik gebruikt in de buitenste ooghoek en in buitenste ooghoek van de onderste wimperrand. Deze geeft een mooi 3D effect aan de ooglook, omdat hij donkerder is dan de andere tinten die ik gebruikt heb. De kleur bleef ondanks het blenden mooi intens van kleur. Als je een eyeliner kwastje nat maakt kun je deze oogschaduw ook gebruiken als eyeliner trouwens!

Nog even over Cheer Me On… Ik zal je eerlijk bekennen dat ik van te voren dacht ‘Hoe ga ik knaloranje in een ooglook verwerken?’. Zeker in combinatie met de bordeaux tint. Maar eenmaal aan het werk met de kleur ben ik eigenlijk verliefd geworden op het kleurtje. Wat een geweldige kleur om mee te blenden en kleuren op te warmen! Natuurlijk kun je hem ook gebruiken als intense kleur, maar dat is persoonlijk niet zo mijn ding.

Ook Everyone’s Darling zal ik blijven gebruiken. Hij combineert prachtig met met MAC 15x Warm Palette. Wat een heerlijk kleurtje en een leuke toevoeging aan de collectie.

Prijs: €19,50.

pull through braid

De look combineerde ik met Chanel La Raffinee, de NYC Mosaic Blush en NARS Albatross Highlighter.

Mijn haar heeft Martine gedaan. Ze heeft een horizontale pull through braid gemaakt. De tutorial hiervan zie je hier, alleen maakte ze hem nu horizontaal langs de onderkant van mijn achterhoofd, in plaats van verticaal.

Mattene Lipsticks – Strutting Fabulous & Own The Look

De Mattene lipstick, nog nooit van gehoord? Dat kan kloppen! De Mattene lipsticks komen slechts af en toe uit in limited collecties. De laatste keer was in 2014, in de MAC StyleSeeker collectie. En na het verdwijnen van deze collectie is het maar de vraag wanneer de Mattene’s weer terug komen. Het is geen permanent product dus.

Mattene lipsticks zijn lipsticks met een semi-matte, een intense kleur en een romige structuur. Deze zijn zachter/romiger dan de gewone matte lipsticks van MAC.

Martine testte twee Mattene Lipsticks uit deze collectie:

MAC Strutting Fabulous is een koele, medium lavendelpaarse kleur en MAC Own The Look is een bijzondere donkerpaarse kleur die wel een beetje een warme ondertoon lijkt te hebben.

Tijdens het swatchen viel me al op dat ze lang zo dekkend niet zijn als de matte lipsticks van MAC. Ze zijn lichter en romiger qua structuur en de stick is lang en dun. In die zin zijn de MAC Mattene Lipsticks wel andere producten.

MAC Strutting Fabulous is denk ik een kleurtje dat niet snel uitverkocht zal zijn. Het is nogal een aanwezige en gedurfde kleur en daarnaast staat lavendel lang niet iedereen. Bij mezelf weet ik ook niet zo goed of deze kleur mooi staat, maar de kleur op zich vind ik wel heel mooi. De dames met groene/groenige ogen krijgen trouwens van lavendeltinten vaak nog groenere ogen en wie wil dat nou niet?!

De finish vind ik ook mooi, het is niet supermat maar zoals MAC het beschrijft semi-mat. Er zit nog een lichte glans in en dat vind ik wel wat hebben. Voor de volle dekking moest ik wel iets harder werken dan bij een matte lipstick van MAC, maar dan zit het er ook wel goed op.

Ik ben iets meer gecharmeerd van de mooie MAC Own The Look. Wat een prachtige, vampy kleur paars is dit. Ik denk dat MAC Own The Look bij heel veel dames mooi zal staan, het is een perfecte kleur voor het najaar. In deze video draag ik MAC Own The Look.

Wederom moest ik hier iets meer aanbrengen voor een volle dekking, maar ik vind wel dat de lichte en romige structuur fijn aanvoelt op de lippen. Het droogt absoluut niet in. Maar…

…dan komen we gelijk bij het volgende punt: de houdbaarheid. Doordat de structuur wat lichter en romiger is, zijn de MAC Mattene Lipsticks ook minder lang houdbaar dan de (Retro) Matte Lipsticks. Na twee uur zien de lippen er zo uit. Van dichtbij ziet het er vreemd uit, maar gek genoeg van veraf lijkt het wel of je ombre lippen hebt wat er eigenlijk best wel cool uit ziet!

Vooral de liplijn behoudt de kleur en de glans is er grotendeels wel af na twee uur, dan trekt de lipstick meer in zonder dat het droog aanvoelt. Dus dat is een plus, maar aan de andere kant jammer dat het maar twee uur houdt. Nu heb je het wel weer zo bijgewerkt, omdat de eerste laag goed indroogt maar toch. Het had  beter gekund. YSL weet immers ook romige lipsticks te produceren die een lange houdbaarheid hebben. Het is niet slecht, maar ook niet wat ik gewend ben van MAC.

Ik zou de MAC Mattene Lipsticks aanraden voor degenen die (Retro) Matte Lipsticks van MAC te droog vinden. De structuur van de MAC Mattene Lipsticks is namelijk heel fijn. Het enige is dat je dus na twee uur de lippen wel bij moet werken, maar dat je wel het (semi) matte effect hebt terwijl de lippen niet droog aanvoelen.

Prijs: €21,00.

Na het testen van deze producten zijn we benieuwd geworden naar meer! Zo zitten er 5 nieuwe limited Paint Pots in de collectie en een 9 delig oogschaduwpalet. Drie keer raden wat wij gaan doen binnenkort… Juist, even spieken bij de counter! En dat kan vanaf 3 oktober bij alle MAC counters en stores, én nu al via www.maccosmetics.nl.

42 reacties

Lisa -

Super leuke review. Ik heb gister Everyone’s darling gekocht. Wat een unieke kleur en prachtig zoals je hem hier draagt, ga ik proberen na te maken!
Kleine foutje wel in de review, bij de oogschaduw staat de prijs van 19,50 maar ik kocht hem gister in de winkel van 17,50 ;).

Mirna -

I love these lip colors! Your eye makeup is gorgeous!

beautifulday4makeup -

Ik vind de ooglook erg leuk en mooi geworden

Janneke -

Everyone’s darling vind echt prachtig en heb ik besteld! Daarnaast wilde ik zo graag Fashion Revival dat ik die vannacht zelfs 2x heb besteld bij Douglas. Zoooo blij, want die wilde ik al zo lang hebben. Echt n prachtige kleur dat.

Mariska -

wat een mooie foto van jou Willemijn die 2e :) de paarse lipsticks vind ik niet zo..

Lillyshuid -

Wow wat een heftige collectie! Weet niet of het iets voor mij is….

Erika -

DIe tweede paarse kleur vind ik geweldig, maar ik heb al mac heroine en die lijkt er veel op.

Maxie -

De collectie leek me eerst niks (mede omdat ik de campagne helemaal niks vind), maar na de review moet ik zeggen dat die mening is bijgedraaid. De oogschaduws heb je echt prachtig verwerkt in een ooglook Willemijn! Ik zou ze bijna zelf kopen.
De blush vind ik helemaal geweldig. Ik ben juist fan van donkere blushes, ze staan zo veel mooier op mijn bijna witte huid dan licht roze of peach kleurtjes. Ik heb al Breezy van MAC (een donkere bordeaux kleur) en die draag ik bijna elke dag. Wie weet voeg ik een Little Lusty ook wel aan mijn stash toe.

Susanne -

Ik reageer nooit, maar wat een mooie en leuke meiden zijn jullie :) leuk jullie te volgen!

Froukje -

Wauw!! Hebben!

Kiss & Make-up -

Zalige kleuren, lekker apart en anders! Heb zelf een van de Mattene lipsticks en een paint pot uit de collectie, allebei in een mauve kleur.

Leonie - AllAboutLeonie -

Hele mooie producten weer! Vooral Own The Look vind ik er heel vet uit zien :)

Aboutsbstyle -

Ik weet niet of het echt mijn kleuren zijn maar ik loop zeker langs wil al een tijdje nieuwe oogschaduw wie weet is het pallet wat liefs soraya

Amelie -

Wat een mooie herfstige kleuren!

Tamara -

Ik heb meerdere reviews gelezen maar ik vind ze allemaal wel echt positief en de producten klinken echt goed! En ik vind de blush lekker heftig!

Shaz -

Ik heb meerdere reviews gelezen en ik ben nu echt verliefd geworden op de oranje oogschaduw. Ik had niet verwacht dat het zo draagbaar zou zijn.

Kim -

De blush vind ik heel gaaf!!

Anouk -

Wauw de video is zo inspirerend!! De producten die jullie getest hebben, zijn niet echt mijn kleuren maar Willemijn je hebt er wel een prachtige ooglook van gemaakt!

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

Ohhhh yessss, hier word ik nou echt blij van. Ik ben niet zo van de nude-kleurtjes en sheers. Doe maar dit maar. Gewoon allemaal <3 perfect!

Sandra -

De producten zijn niet helemaal mijn ding. Heb net twee andere reviews gelezen en daar leken de producten echt dramatisch, als ik dit review lees zien ze er nog best wel goed uit!

Willemijn -

Haha ik lees het van meerdere mensen ja! Tja, ik weet niet. Ik vind ze dus wel goed, geen idee waar het verschil in mening hem precies in zit terwijl het dezelfde producten zijn haha. Extreem matte en donkere poeders zijn vaak nu eenmaal wat moeilijker mee te werken, maar dat betekent niet – vinden wij – dat ze slecht qua kwaliteit zijn. Het verschilt gewoon per finish. Zo reken je bijvoorbeeld ook een matte lipstick niet af op het feit dat ‘ie niet als boter over je lippen glijdt, want dat doen meestal alleen glanzende lipsticks. Je moet met matte producten vaak wat meer werken en techniek gebruiken. Ten minste, zo zie ik het. :)

Mandy -

Ik zag net ook een “slechte” review over de oogschaduws (met een “slechte” ooglook erbij!) ;p Complimenten hoe jullie met best wel heftige en soms wat moeilijkere kleuren/producten een mooie en draagbare ooglook kunnen maken. Als ik inspiratie nodig heb (bijv. om wat meer kleur of om weer eens iets anders te proberen) kijk ik graag naar jullie blog :)

Rosalie (4BeautyandLife) -

Hmm, alleen de bordeaux rode oogschaduw trekt mij. De rest eigenlijk niet zo. Maar ik ben niet meer echt van de mono’s. Dus ik laat het allemaal maar aan mij voorbij trekken. Goede review overigens.

Margot -

Wat is je ooglook mooi geworden! Zo is die oranje kleur veel mooier en draagbaarder dan ik had verwacht.

Lindsey Beljaars -

Aah wat een prachtige collectie weer en wat een mooie ooglook heb je gemaakt!

Grim&Glam -

Ha. Ik las net een review van Everyones Darling op Vera’s website en die was juist totaal niet enthousiast over de pigmentatie en ‘blendbaarheid’. Ik vind het wel een super mooie kleur!

Willemijn -

Zo zie je maar weer hoe subjectief (en dus persoonlijk) een review eigenlijk is. :)

Kirsty -

Strutting Fabulous vind ik wel erg tof, maar ook Own The Look ziet er mooi uit!

Svenja -

Wauw, de gedachten achter de campagne vind ik ontzettend mooi en origineel. En er zitten zo te zien ook een hoop mooie producten tussen, had ook niet anders verwacht van MAC! Die oogschaduw tinten zou ik niet zo snel aanschaffen, maar de lipstick MAC Own The Look vind ik echt ge-wel-dig <3

Tessa -

Wauw wat een mooie ooglook Willemijn!

Willemijn -

Aaah dank je 😀

PinkFairy -

Die blush! Zo mooi! Ik hou juist van dit soort kleuren :) En die lipsticks lijken mij ook erg interessant.

Ellen -

De aanhouder wint, dus hierbij voor de zoveelste keer mijn vraag: Waarom doen jullie geen dubbele lipswatches meer? Dit vond ik een heel sterk punt voor jullie tegenover jullie mede beautybloggers, iedereen was er blij mee. Te veel werk kon het niet zijn, want een lippenstift netjes aanbrengen, foto’s maken en eraf halen zal geen kwartier duren.

Willemijn -

Hoi Ellen! Iemand anders stelde onlangs dezelfde vraag, dus hierbij copy/paste ik even het antwoord.

“Het is niet zo dat we dat ‘nu niet meer doen’ ofzo hoor. We doen het nog steeds. :) Alleen niet bij alle lipstick reviews. We doen het meestal bij grotere lipstick-artikelen waarin we meerdere kleuren/een hele collectie reviewen. En wanneer er tijd en ruimte voor is. Dubbel swatchen lijkt misschien een kleine moeite voor jullie als lezers, maar voor ons kost het niet alleen extra tijd maar ook flink wat planning en logistiek (we moeten die dag bijv bij elkaar zijn, het moet qua andere looks en reviews passen etc.). Opvallend om te merken dat als je een keer iets ‘extra’s doet (want zo is het begonnen en zien we het nog steeds), het gelijk tot de standaard lijkt te horen voor sommige meiden. Dat had ik zelf helemaal niet zo bekeken namelijk en is ook niet de intentie geweest. :)

Conclusie, we doen het nog steeds, maar niet altijd. :)

Maris -

Ahh, ik vind dit zo’n mooie collectie! Ik werd al hopeloos verliefd op de MAC Guo Pei collectie en bestelde als een gek 4 producten ervan maar ook werd ik verliefd op de MAC MACnificent Me collectie, haha! Zonder pardon gooide ik het x9 palette en de A Little Lusty blush in mijn winkelmandje en ik ben er zoo benieuwd naar! De blush staat je prachtig, Willemijn! En de lipsticks bij Martine vind ik erg mooi staan! Ik hoop zaterdag Fashion Revival nog te kunnen bemachtigen! Dan heb ik echt even genoeg MAC make-up, haha! Heel leuk artikel!
liefs

Willemijn -

Hihi jij klinkt al net zo MAC verslaafd als dat wij zijn 😉

Elize | girlonthewhitebike -

Wauw! Wat een bijzondere kleuren!!! Gaaf, maar toch trekken de kleuren me niet zo!

manon -

Mooie collectie, ik ben ook benieuwd naar de rest! De producten van de review zou ik niet zo snel voor mezelf kopen! De ooglook van Willemijn is trouwens wel erg gaaf!

Liset - Beautydagboek -

Ook ik las net een review waarin de oogschaduws qua kwaliteit wat tegenvielen, maar hier zien ze er weer heel mooi uit in je ooglook! De lipsticks zijn ook niet helemaal mijn ding, de kleur Strutting Fabulous doet met trouwens denken aan de Kelly Osbourne lipstick, ook zo’n lilakleurtje :).

Anniek -

Wat een bijzondere collectie! Heel afwisselend en divers, tof idee ook van die 6 gezichten. De oranje oogschaduw leek me eerst niet zo tof, maar hoe je hem hebt gecombineerd in de ooglook vind ik hem prachtig Willemijn, leuk! De lipsticks zijn niet zo mijn ding :)

Suzanne -

Erg leuk om te zien! Wat zit je haar ook leuk Willemijn!

Femke -

Ik vind de collectie erg mooi. Ik heb net een andere review gelezen over de oogschaduws Cheer Me On & Everyone’s Darling en die was absoluut niet positief. Deze review over de oogschaduws dan weer wel en hier vind ik ze er erg mooi uit zien. Online is de collectie, net als Guo Mei, al te bestellen en uiteraard was ik weer te laat voor de lipsticks die ik wilde hebben :-(! Ik kan helaas niet naar de shops om deze te gaan halen dus hopelijk komt er ergens nog één op mijn pad!

Reageer ook