LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss

Matte lippen zijn het momenteel helemaal. En wat daardoor helemaal hip is zijn ‘matte lipglossen’, of ‘matte lip creams’. Vloeibare lipkleuren die intens gepigmenteerd zijn en mat opdrogen. Vandaag reviewen we de LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss.

De LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss is een mate lipgloss/lip cream en verschijnt in 16 kleuren. LA Girl belooft een langhoudende formule en intense pigmentatie met een matte finish. Eens kijken hoe ze ons bevallen!

Allereerst even iets over de verpakking. Die ziet er prima uit! Zwarte dop, transparante huls. Handig, die transparante huls, want zo zie je goed welke kleur je uit je stash pakt.

De producten hebben naast een lange kleurcode ook namen, altijd een leuk detail.

Het product heeft een sponsapplicator. De applicator is ietwat plat en vrij dun. Hij brengt prettig en precies aan! Fijn, want dit zijn vaak producten die een uitdaging zijn om aan te brengen en dan kun je wel een goede applicator gebruiken.

Iconic – Tulle – Bazaar – Rebel – Instinct

Wij hebben beide 5 van de 15 kleuren getest. Hierboven zie je de swatches op de arm van de 5 kleuren. Je ziet goed dat het product eerst vloeibaar en glanzend is en daarna indroogt tot een matte kleur.

Iconic

De eerste kleur die we hebben getest is Iconic. Toen we hem swatchten riepen we tegelijk ‘Barbie called, she want’s her lipstick back!’ Haha! Het is echt een Barbie kleurtje namelijk: licht felroze met een koele ondertoon. Het is niet zo ons ding, persoonlijk, maar er zijn meiden bij wie dit fantastisch kan staan en die hier van houden.

Het aanbrengen van dit kleurtje was een uitdaging. Het duurt namelijk best even voordat je de kleur helemaal dekkend hebt aangebracht en als je niet snel genoeg werkt droogt de kleur in en wordt het resultaat wat vlekkerig. Snel maar precies werken dus.

(Alle swatches zijn gemaakt met flits)

Tulle

Dit is de fellere variant van Iconic. ‘Hotpink’, met een koele ondertoon. Deze bracht ook niet super makkelijk aan. Je ziet het ook wel op de swatches hier beneden. In natuurlijk daglicht zie je het gelukkig nauwelijks.

Het is een tof kleurtje, lekker zomers!

Bazaar

Door naar een iets neutraler kleurtje: Bazaar. Dit is een bruinroze tint met rode ondertonen. Echt een kleurtje voor warme types. Deze bracht een stuk romiger en makkelijker aan ten opzichte van de twee roze kleurtjes, opvallend!

Ik vind dit voor mezelf een leuk kleurtje. Martine, als koel type, komt er iets minder goed mee weg (haar eigen woorden).

Rebel

Naar deze waren we allebei erg benieuwd! Rebel is een donkerpaarse kleur met in tikje rood, waardoor ‘ie tussen paars en bordeaux in zit qua kleur. Wij zijn er beide fan van! Hij is wel erg donker overigens, dus het is iets waar je van moet houden.

Ook deze kleur bracht weer iets makkelijker aan dan de roze kleurtjes. Toch is het wel een flinke uitdaging om dit super netjes aan te brengen. Hij wordt niet helemaal egaal en dekkend en dat zie je op de flitsfoto’s extra goed. En bijwerken met make-upremover gaat helaas niet zo makkelijk, maar daarover zo meer. In real life valt het echter reuze mee en is het resultaat mooier dan dat je hier op de foto’s ziet. Je ziet dan de onregelmatigheden minder.

Instinct

De laatste kleur die we getest hebben is Instinct. Dit is een oranje rode kleur. Deze brengt makkelijk aan, net als Bazaar. Hem helemaal egaal krijgen lukt goed! Fijn!

Het is een warme, oranjerode kleur en daarmee echt een kleurtje voor warme types. Ik vind hem leuk, voor Martine had ‘ie een beetje een mwoah-gehalte qua kleur. Desondanks zijn we beide wel erg te spreken over Instinct want het is samen met Bazaar de fijnst aanbrengende kleur! Er zitten dus wel wat verschillen tussen de kleuren qua dekking/aanbrengen.

Kwaliteit en houdbaarheid

Sjonge jonge, wat hebben wij zitten vloeken tijdens het swatchen van deze producten! Het eraf halen is namelijk een ontzettende crime! Er is flink wat make-upremover op oliebasis doorheen gegaan tijdens het swatchen. Met een vochtig doekje of lotion zul je deze lipproducten er namelijk never nooit af krijgen. Gebruik echt een remover op oliebasis of desnoods pure olijfolie. Op zich is dit iets goeds natuurlijk, want zo zijn ze ontzettend langhoudend. De kleuren blijven namelijk zeker zo’n 5 uur mooi op je lippen zitten, ook als je wat eet en drinkt. Het was alleen voor onze lippen na 5 keer boenen niet zo’n pretje, hihi! Ook zorgt het er wel voor dat je dit lipproduct niet makkelijk verwijdert of bijwerkt als je onderweg bent. Houd daar rekening mee dus en neem voor de zekerheid altijd wat remover mee om fails te kunnen verwijderen.

Echt comfortabel vinden we de LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss niet. Hij wordt ten eerste vrij droog en blijft vervolgens licht plakken. Hierdoor heb je de hele tijd het gevoel dat je met lijm op je lippen praat, haha! Kun je het echt afrekenen op LA Girl? Misschien niet… Dit soort producten zijn namelijk bijna nooit echt heel comfortabel op de lippen. Maar het zorgt er wel voor dat we ze persoonlijk niet zo vaak zullen gebruiken.

Conclusie

Het is een tof product, met gave kleurtjes, maar we hebben wel een paar minpuntjes. Het aanbrengen is een secuur, uitdagend klusje en hij voelt niet zo comfortabel aan. Het ene kleurtje brengt daarnaast ook mooier aan dan de ander.

De pluspunten zijn dat ze ontzettend langhoudend zijn, in maar liefst 16 kleuren verkrijgbaar zijn, ze een extreem matte finish hebben, goed dekken en maar €5,49 kosten.

Zou ik ze zelf vaker gaan dragen? Nee, dat denk ik eigenlijk niet. Ik vind die extreem matte lipglossen/lip creams mooi, maar ik draag ze bijna nooit. Ik vind ze zo oncomfortabel aanvoelen en het verwijderen en bijwerken is vaak een rotklusje. Ik ga dan zelf toch liever voor een matte lipstick, die zijn over het algemeen toch net iets comfortabeler en makkelijker in het gebruik. Maar, mocht je fan zijn van dit soort producten, probeer dan zeker eens een LA Girl Matte Flat Finish Pigment Gloss. Tof zijn ze zeker!

De LA Girl Matte Flat Finish Pigment Glosses zijn onder andere te koop bij Boozyshop, waar ze €5,49 kosten.

43 reacties

Rosalie -

Ik vind het wel mooi producten, ik ga eens kijken voor een paar van deze. Ik vind het juist goed dat ze zo lang blijven zitten, dan moet ik mij geen zorgen maken over het feit dat ik mijn lippen moet bijwerken.

hanneke van Driel -

Ik heb de kleur Frisky gekocht en ben reuze tevreden. Blijft goed zitten, ik kijk voor een bijpassende lipliner en wil nog enkele kleuren kopen

Sophie -

‘Rebel’ zou nog wel eens een dupe kunnen zijn van Stila ‘Aria’ lipstain :)

Ellemijn -

Opeens hebben jullie het over iconic in het stukje van instinct, en dat iconic en bazaar het fijnsts aanbrengen, volgend mij is dat een foutje omdat jullie eerder vertelden dat de roze kleuren minde fijn aanbrachten, haha!

Lindsey Beljaars -

Hmm.. Dit gaat niet helemaal mijn ding zijn. Al vind ik de kleur Bazaar wel heel mooi!

Jennifer -

Engels studente hier; “want’s” zou eigenlijk “wants” moeten zijn ;). Verder lijkt het wel leuke lipstick met een lange houdbaarheid voor die prijs! Ik ben benieuwd naar de andere kleurtjes.

Kelly -

Ik vind sommige kleuren wel mooi, maar met dat eraf halen.. nee dankjewel, ik pas, haha.

Anne -

In het stukje over instict hebben jullie het over inconic denk dat het een foutje is.

Kelly -

Wat een tegenvaller! Vind de kleuren ook niet bepaald mooi…

Shaz -

De kleuren zijn erg mooi, maar jammer dat het niet zo comfortabel aanvoelt. Vandaag had ik ook een matte liquid lipstick op en het is echt boenen om het eraf te krijgen.

Leanne | Miss Nagellak -

Bazaar vind ik een erg mooie kleur! Wel jammer dat ze niet fijn aanvoelen.

Silke -

Ik heb zelf de kleur Fleur en het plakkerige gevoel is ook iets dat me blijft storen als ik de kleur draag. Jammer! :(

Tamara -

Jammer dat ze zo slecht of oncomfortabel voelen!

beautifulday4makeup -

Wauw, Iconic zou ik toch niet zo meteen dragen denk ik

Aboutsbstyle -

Love the barbie color!! En ze zien er echt super goed gepigmenteerd uit. Zeker ook voor een leuk prijsje. Ik ga ze even onthouden. Liefs soraya

femketje -

vind die 2e roze wel gaaf van kleur, maar jammer van de hele substantie en dat ze niet comfy dragen

Kiss & Make-up -

Alleen Bazaar zou ik zelf nog willen dragen van kleur, en ook Instinct ziet er nog wel speciaal uit. Maar verder ben ik niet echt gewowed.

Beauty Charm -

Ik vind Bazaar er prachtig uit zien. Maar nu ik lees hoe oncomfortabel deze lipproducten zijn, laat ik hem toch aan mij voorbijgaan. Ik vind een lipkleur die lang blijft zitten heel fijn, maar ik vind een comfortabel lipproduct nog veel fijner. Liever wat vaker bijwerken dan de hele dag een onprettig gevoel.

Janne -

Hoi hoi, leuke review! Zelf heb ik laatst ‘Bazaar’ en ‘Rebel’ aangeschaft. Mijn reactie is precies die van jullie, haha, leuk om te lezen. Het zijn echt leuke kleurtjes maar ze zijn zo oncomfortabel. Tip: Ik draag ze nu met een lipbalsem erover heen. Iets minder mat wel, maar nu kan ik gewoon met mijn lippen over elkaar gaan enzo zonder dat het lelijk wordt. XXX

Naomi -

Ik vind alleen de laatste 3 kleuren gaaf, de andere vind ik echt niet mooi!

x

Evita / Fashion meets Beauty -

Mooie foto’s hebben jullie weer gemaakt! Van de producten raak ik alleen niet erg onder de indruk..

Marion -

Jammer, kleuren lijken in de verpakking erg mooi. Jammer dat ze niet fijn zitten.

Margot -

Ik vind Bazaar wel heel mooi, maar ik ga liever voor iets comfortabelers, ookal moet ik dat vaker bijwerken.

Mariëlle -

Mmm ik denk niet dat dit iets voor mij is!

Marieke -

Ik heb ook een koele ondertoon maar ik draag Bazaar heel graag! Martine komt er ook goed mee weg hoor, vind ik. Tip: je kan een matchende soft matte lipbalm van Hema over deze lipsticks aanbrengen voor een comfortabel gevoel. Blijft ook extra lang zitten! Een van de kleuren (02?) past echt precies bij Bazaar.

Kimmetje -

Wat jammer! Ik was er zo benieuwd naar! Vooral naar de kleu Bazaar en Dreamy. Jammer dat ze ook niet fijn aan voelen. De enige matte gloss die echt heerlijk aanbrengt en zit zijn de Bourjois rouge edition velvet. Die hebben jullie nooit getest? Een aanrader hoor!

Kelly -

Ze zien er echt heel erg tof uit! Alleen wat een hel om ze af te halen! Ik word al moe bij het idee haha

Im -

TIP: Verwijder dit soort ‘verf’achtige producten met nagellakremover!!! Heb het ontdekt met Maxfactor Lipfinity, en dit werkt VEEL beter dan andere removers! Sterk artikel, leuk dat jullie nu zoveel met z’n tweeen testen, de kleur Tulle is mijn favoriet! X

Nele -

Hoi, is nagellakremover niet erg slecht voor je lippen?

Tina -

Niet slecht bedoeld hoor, maar dit lijkt me echt geen goeie tip. Nagellakremover zou je echt alleen maar voor je nagels mogen gebruiken hoor! Zo’n irriterend product is al slecht voor je nagels, laat staan voor de gevoelige huid van je lippen. Daarbij lijken het me niet echt ingrediënten die je in je mond wil krijgen…

Marloes ★ Budgetproof.nl -

Ik heb deze lipglosses dus afgelopen week pas ontdekt en wilde ze gelijk allemaal hebben. Jeetje wat word je hier hebberig van. Wel goed om te weten dat ze zo stroef en plakkerig zijn, ik heb meer van die matte lipglosses die inderdaad zo aanvoelen maar echt nergens heengaan. Het is een hele klus inderdaad om ze eraf te poetsen. Ik vind Rebel wel écht heel mooi hoor.

Liset - Beautydagboek -

Echt jammer dat ze zo slecht aanbrengen, in dit geval zijn ze waarschijnlijk iets te mat uitgepakt en is het niet goed smeerbaar. Ik vind Rebel een hele toffe kleur, maar ik haak toch af doordat ze niet fijn aanbrengen en lastig eraf te halen zijn. Balen, want ze zien er wel tof uit ;).

Maaike -

Ik heb inmiddels verschillende matte liquid lipsticks geprobeerd. En bij dit soort producten vind ik de goedkopere varianten toch een stuk minder prettig in gebruik dan de duurdere. De MUA Velvet lip lacquers bijvoorbeeld: toffe kleuren, maar na een half uur heb je echt zo’n lijmachtiger laag op je lippen zitten zoals jullie ook bij deze omschrijven. Maar ik heb ook een Anastasia liquid lipstick en twee van de Kat Von D Everlasting lipsticks en die voelen zelfs na het opdrogen comfortabel aan. Beiden stainen wel als een gek, dus boenen is wel een must, zelfs na 2 minuten.

Eline -

Jammer dat ze toch tegenvallen, Bazaar en Rebel vind ik echt intens prachtig!

Nicole -

Wat een mooie kleuren, ik vind vooral Bazaar en Rebel erg mooi. Toch denk ik niet dat ze wat voor mij zijn, ik gebruik alleen comfortabele lipproducten.

Suzanne -

Wat jammer van de minpunten! Zag er verder goed uit.

manon -

Doe mij ook maar de matte lipsticks! Deze kleuren vind ik niet heel erg bijzonder en jammer dat ze zo oncomfortabel zitten.

Beautyjuf -

Bazaar en Rebel vind ik de mooiste tinten van deze vijf. Wat jammer dat ze zo oncomfortabel aanvoelen. Begrijpelijk dat jullie deze dan ook skippen.

Femke -

Bazaar en Rebel vind ik mooie, leuke kleuren. Jammer dat ze zo onconfortabel worden.. dat boenen zou ik er namelijk nog wel voor over hebben.

Syl -

Jammer. Ik had gehoopt dat ze wat comfortabeler waren.
Ik heb een matte lipgloss/cream van Bourjois die wel erg prettig aanvoelt en ok te verwijderen is.

Marlotte -

Jammer! Ze zijn inderdaad wel lekker budget, maar dat is het dan ook. Ik grijp weer naar de matte lipsticks!

Grim&Glam -

De tweede vind ik echt verschrikkelijk. Ik zou willen dat ik het leuker kon zeggen maar ik vind het echt tien keer niks. De vierde vind ik prachtig en ook de vijfde is erg mooi.

PinkFairy -

Wat zonde :( Lijkt mij ook geen fijn product, al vind ik de kleuren ook niet mega bijzonder. Gelukkig zijn er genoeg merken die hier beter in zijn.

Reageer ook