Inglot Matte Lipsticks

Als je ons al langere tijd volgt dan weet je dat wij lipstick lovers zijn. En dan weet je waarschijnlijk ook dat we de laatste tijd helemaal dol zijn op matte lipsticks in het bijzonder. Ben jij ook een liefhebber van matte lipstick, dan hebben we goed nieuws vandaag. Inglot breidt haar matte lipstick lijn uit en wij laten vandaag de nieuwe kleuren zien.

Inglot over haar matte lipsticks:

“Ze zijn ultrazacht, matter dan mat en 100% kissproof (ze geven dus niet af!). De matte Lipsticks van INGLOT zijn al jaren lang favoriet bij visagisten vanwege de hoge pigmentatie en de fluweelachtige finish. Met deze vijf nieuwe beauty’s kun je niet alleen de hele dag genieten van mooie, gestifte lippen, ze zijn ook nog eens superverzorgend, waardoor je lippen heerlijk soepel en gehydrateerd aanvoelen.”

Aan de matte lipstick lijn worden 5 nieuwe tinten toegevoegd.

  • 428 – lichtbruine baksteen kleur
  • 429 – koele medium tot donkerrode tint
  • 430 – koraal/fel zalmroze
  • 433 – grauw roze die naar paars neigt
  • 434 – fuchsiaroze

inglot matte lipsticks

De lispticks zijn verpakt in kartonnen doosjes en hebben een zwarte hoogglans huls. Op de huls staat in witte letters ‘Inglot’ geprint. De verpakking voelt solide aan en de lipsticks draaien makkelijk omhoog.

De lipsticks hebben een lichtzoete fruitige geur. Wel lekker, niet storend. Op de onderkant staat het kleurnummer geprint. De huls bevat 4,5 gram lipstick.

inglot matte lipsticks

Hier zie je de 5 nieuwe kleuren! Van links naar rechts: 428, 429, 430, 433, 434.

428

De eerste nieuwe kleur die toegevoegd is aan de matte lipstick lijn is 428. Ik zou deze kleur zelf omschrijven als een lichtbruine baksteen kleur. Hij is warm van ondertoon en neigt een klein beetje naar oranje. Ik (Willemijn) ben dol op de kleur, Martine vind hem daarentegen niets bij zichzelf. Het is echt een kleur voor warme types!

Het is de eerste lipstick die we swatchen en het valt ons op dat deze behoorlijk stroef aanbrengt. Dat maakt dat ‘ie wat moeilijk de lippen inkleurt en het cupidoboogje aanzetten een precies klusje is.. Maar… De kleur is wel echt matter dan mat. Dat is ook de reden dat ‘ie zo stroef aanbrengt.

429

De tweede kleur is deze mooie rode lipstick. Hij is koel qua ondertoon en is medium- tot donkerrood. Beide zijn we ontzettende fan van deze mooie dieprode kleur!

Ten opzichte van de bruine tint brengt deze kleur iets makkelijker aan. Hij heeft ook een heel, heel klein beetje meer romige glans dan zijn voorganger. Alsnog is de lipstick super mat overigens.

430

Dit schattige koraalkleurtje, die lijkt op een felle zalmtint, is prachtig in de huls maar is een crime om aan te brengen. Hij benadrukt velletjes en hem goed dekkend krijgen is wat moeilijker ten opzichte van de andere kleuren. Maar eenmaal op de lippen is ‘ie wel leuk!

Bij mij is het meer zalmroze, bij Martine wordt ‘ie wat meer oranje.

433

Dit is een bijzonder kleurtje. Hij is niet felroze, niet lichtpaars, niet ‘neutraal’. Ik zou hem omschrijven als een grauwe roze tint die een klein beetje paars in zich heeft. Hij neigt naar het koele kleurenpalet.  Bij mij lijkt het meer een roze tint, terwijl hij bij Martine iets ‘zachter’ oogt. Voor Martine is het kleurtje een succes en ook ik vind hem leuk.

Het aanbrengen gaat zoals de rode lipstick, alsnog wat stroef, maar wel wat beter te doen dan de 428 en 430.

434

En last but not least, de gave fuchsia tint. Knalroze, voor de liefhebbers! Wij zijn er dol op. De matte finish maakt hem nog eens extra tof. Omdat hij vrij donker is neigt hij soms bijna naar rood, maar met het blote oog kun je zeker goed zien dat het een roze kleur is. Het is een vrij neutraal roze kleur, niet per se overwegend warm of koel.

Ook deze brengt weer zo aan als de rode en roze kleur.

En…?

Wat vinden wij ervan? In het begin moesten we even klagen over hoe stroef de lipsticks aanbrengen. De bruine en zalmroze lipstick zijn in het bijzonder erg stroef. De andere drie kleuren brengen ook stroef aan maar zijn ten opzichte van de andere twee iets romiger. Maar het is ook niet gek dat ze stroef aanbrengen, want de finish is súper mat! Echt matter dan dit vind je ze bijna niet. Ze doen me denken aan de retromatte finish van MAC. (De gewone matte lipsticks van MAC bevatten vaak nog net iets meer glans.)

En met zo’n hele matte finish komen gewoon een aantal nadelen: stroef aanbrengen, een droog gevoel op de lippen en kans op velletjes bij droge lippen. De voordelen daarentegen zijn een hele lange houdbaarheid (ze blijven zeker 4 tot 5 uur op de lippen zitten, inclusief wat drinken en iets te eten), een intense kleur en een super mat effect.

Dat maakt ook dat ik persoonlijk vind dat je de nadelen niet helemaal kunt afrekenen op de matte lipsticks van Inglot, het hoort gewoon een beetje bij zo’n matte finish. Immers, hoe romiger een lipstick, hoe meer glans hij laat zien door de vetten in de lipstick.

De keuze van de kleuren vinden we leuk. Mijn favorieten zijn 428, 429 en 434. Martine is dol op 429 en 433.

Qua prijs vind ik de Inglot matte lipsticks erg goed te doen! De lipsticks kosten €13 per stuk en zijn hiermee maar liefst €6,50 goedkoper dan de door ons zo geliefde (matte) MAC lipsticks. En als ik ze dan vergelijk met de retromatte finishes van MAC vind ik deze lipsticks van Inglot net zo goed: niet de makkelijkste lipstick, maar wel matter dan mat, intens gepigmenteerd en een goede houdbaarheid.

Houd je van matte lipsticks? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij deze matte schatjes van Inglot! Inglot vind je online, in de Brand Stores gevestigd in Amersfoort en Hasselt (België) en bij geselecteerde verkooppunten (vind deze hier).

41 reacties

Tinka -

Mooie foto’s dames !!
super om de swatches bij jullie allebei te zien 😀

Ben zelf op zoek naar een bruine lipstick.
Zag willemijn in een video laatst over persistense maar klopt het dat daar geen review van is ??
Zouden jullie allebei een artikel willen maken over jullie assortiment bruine lipsticks. Velvet teddy is toch ook bruinig ?? Zou zo graag de vergelijking willen zien. Misschien dat dan eindelijk mijn keus is gemaakt.

Willemijn -

Persistence komt er toevallig komende donderdag aan 😀 Leuk idee om ze eens allemaal op een rij te zetten.

Tinka -

O yes yes yes !!!
Dank jullie wel :)
kan niet wachten woe Hoe
hahaha

Silke -

De eerste kleur doet me denken aan MAC’s Velvet Teddy, lijkt hij er ook echt op? Ik vind trouwens dat alle kleuren jullie beiden mooi staan :)

Lindsey Beljaars -

Ik vind ze prachtig. Vind ook de prijs echt ontzettend schappelijk. Persoonlijk vind ik 428 het mooist!

Krista -

Oh fijn, weer dubbele lipswatches, super dames! De lipsticks spreken mij helaas niet aan, ik vind ze er nogal droog uit zien…

Sara -

Jeeeetje wauw! Wat een super gave lipsticks. Een prachtige review doordat jullie beide de lipsticks hebben aangebracht, en hoe?! Wat stiften jullie je lippen perfect zeg. Met zo’n matte lipstick lijkt me het echt gruwelijk lastig om zo netjes binnen de lijntjes te blijven en bij jullie is het echt ontzettend goed gelukt!

Lotje -

Wauw ik vind het allemaal mooie kleuren! Ik draag op het moment ook bijna alleen maar matte lipsticks! X

Kimberley -

Vroeger vond ik Inglot duur, maar als ik ze nu vergelijk met MAC is het een koopje! Ik vind eigenlijk alle kleurtjes wel geinig!

Nicole -

Wat een mooie kleuren zeg. Leuk dat jullie ze allebei op hebben gedaan! Ik vind de derde kleur echt onwijs mooi.

Annagreet -

Wat leuk dat jullie beide laten zien hoe de lipsticks jullie staan! Mag wel vaker, want het verschil is erg leuk en leerzaam om te zien. :)

Tamara -

Echt een goede prijs! Niet al te duur en de kwaliteit ziet er ook goed uit.

Daphne -

Super mooi! Ik vind vooral de vierde kleur erg mooi.

femketje -

love die laatste, de perfecte fuchsia tint 😀

Aboutsbstyle -

Kleur 433 vind ik erg mooi staat bij jullie alle 2. Deze heeft wel echt mijn aandacht getrokken, ik houd normaal wel van wat meer glim op de lippen maar wie weet is het proberen waard. Liefs soraya

Bertine -

zij staan jullie allemaal super goed! ik vind mat persoonlijk erg fijn, want dan blijven ze goed zitten:) leuke prijs, misschien moet ik ook maar eens naar dit merk gaan kijken!

beautifulday4makeup -

de kleur
430 vind ik erg mooi. Ook wel betaalbaar, maar ik heb er van freedom, waarvan ik de kwaliteit ook niet slecht vind

Sanne -

Oeh, dat zalmkleurtje vind ik leuk! Verder staat de rode jullie beide ook echt erg goed!!

Lillyshuid -

Prachtige lipsticks! En ik vind het super leuk dat jullie allebei alle kleuren opdoen en laten zien! Zo kunnen wij goed het verschil zien per persoon. Top!

Willemijn -

Leuk is dat he! 😀

Margot -

Mooie foto’s hebben jullie de laatste tijd toch :) Heel erg fijn trouwens dat jullie nu regelmatig beiden swatches laten zien, dan krijg je echt een beter beeld van hoe de lipstick bij jezelf zou staan!

Willemijn -

Fijn om te horen! 😀

Shaz -

Mooie kleurtjes en 13 euro is echt niet duur voor een lipstick.

Margot -

Wat zitten er mooie kleuren tussen! Helaas zijn mijn lippen de laatste tijd steeds stuk, dus ik denk dat ik matte lipsticks maar even oversla.

Danielle -

Wat mij betreft heeft Inglot de beste prijs-kwaliteitverhouding van alle make-upmerken die ik ken. Ik ben dit voorjaar in Polen geweest en daar is de keus in Inglot producten nog veel groter dan hier en is het ca. 40% goedkoper. Ken je iemand die naar Polen gaat, geef een boodschappenlijstje mee. De matte lipsticks kosten daar 30 zloty: ca. 7,50 euro, een koopje dus. Ook daar oogschaduwpaletten samenstellen is een stuk goedkoper dan hier. De oogschaduws zijn ook enorm gepigmenteert en superzuinig in gebruik. Mijn Poolse bovenbuurvrouw en vriendin krijgt weer een boodschappenlijstje mee zodra ze weer op familiebezoek gaat 😀

Willemijn -

Woooow, zo goedkoop daar joh! Jeetje, heerlijk zeg haha!

Mariëlle -

Handig om te zien hoe het bij verschillende haarkleuren staat! :) Er zitten mooie tinten tussen!

Naomi -

Ik vind ze opzich wel mooi, maar ik zie geen kleurtje erbij voor mij.

x

Laura - Dagelijkse hap -

Ik vind ze allemaal mooi 😀 €13 is trouwens niet veel geld voor zulke mooie kleuren, ik had ze duurder verwacht!

Marjolein -

Toffe kleurtjes, vind dat matte effect ook heel mooi! Vind vooral de rode wel leuk :).

Caro ~ My Beautycase -

Ik heb al eens eerder een matte lipstick van Inglot geprobeerd, maar bij mij was het niet zo’n succes. Het voelde erg droog aan en accentueerde mijn droge velletjes heel erg helaas. :-(

Marloes ★ Budgetproof.nl -

Ik ben groot fan van matte lipsticks, maar inderdaad, er hangen wat nadelen aan. Ik vind ze toch erg mooi! Een mooie combinatie van kleuren en best een prima prijs :). Ps. Willemijn, ik zie nu duidelijk dat je gezichtsvorm ook aan het veranderen is door je zwangerschap. Je bent mooi zwanger :D.

Akosua -

Wat een prachtige lipsticks. Ik zie nu al een hoop mooie kleuren. Dat maakt me echt benieuwd naar de rest van de matte lipsticklijn.

Suzanne -

Ik vind ze echt super mooi, ook de kleurkeus is goed

Kelly -

Het zijn wel echt hele mooie kleuren!

Beautyjuf -

Oeh la la, wat een prachtige tinten! Mijn hartje gaat wel wat sneller kloppen van nummer 428 (zo jammer dat Inglot de lipsticks geen namen geeft). Jammer dat de lipsticks zo stroef aanbrengen. Dat kan inderdaad door de substantie komen, omdat de lipstick mat is. Afgelopen week schreef ik een review over een lipstick van Inglot (Slim Gel) en deze brengt ook heel stroef aan. Terwijl die lijn daar niet om bekend staat.

Svenja -

Wat een fijne uitgebreide review, leuk ook dat jullie allebei laten zien hoe de lipstick staat! Ik ben echt verliefd op deze collectie! Vooral nummer 429 en 434 laten mijn hartje sneller kloppen!

Femke -

Ik heb al meerdere reviews over deze lipsticks gelezen en ik vind ze echt onwijs mooi!

Liza -

Leuk artikel!! In Rotterdam zit ook een Inglot winkel. Liefs liza

Anniek -

De kleuren zijn echt ontzettend leuk zeg, vooral die rode kleur staat jullie állebei echt super! En tsja, dat stroeve aanbrengen, dat hoor er inderdaad wel een beetje bij ja. Ze zijn zo mooi dat ik dat maar voor lief neem :)

Grim&Glam -

De tweede en de laatste staat jullie beiden echt heel erg mooi 😉 Ik had niet verwacht dat ze €13,- zouden zijn trouwens, had wel iets meer verwacht.

Reageer ook