FOTD + Review: City Color

Vandaag hebben we weer eens een FOTD inclusief 3 mini reviews voor jullie in petto. Of nou ja, ‘we’… Ik ben eerst en binnenkort zien jullie die van Martine. Ik testte en gebruikte drie producten van een nieuw budgetmerk dat in Nederland verkrijgbaar is, City Color. Kijk mee!

Dit FOTD + Review concept hebben we een tijdje geleden voor het eerst geïntroduceerd en jullie waren super positief. Daarom leek het ons wel leuk om dit nog een keertje te doen. Voor wie het nog niet kent: we maken korte reviews van producten en voegen die samen tot één FOTD.

Over City Color

City Color is een Amerikaans budget make-up merk. Het merk is sinds kort exclusief (voor heel Europa!) verkrijgbaar bij Boozyshop.

Het heeft make-up voor het gehele gezicht, van basisproducten tot en met oogschaduws en gave lipproducten.

Ik test vandaag:

  • City Color Sunlight Trio (€7,99)
  • City Color Timeless Beauty Palet (€9,99)
  • City Color Be Bold 3x Volume & Lenght Mascara (€5,99)

Oh, trouwens! Even wat van mijn telefoonselfies tussendoor hoor! Mijn haar en look waren zo goed gelukt! Ik moest alleen een paar uur wachten met fotograferen omdat ik naar Martine ging die de camera’s had. En toen sloeg tijdens een rondje wandelen met Saar het weer om… Resultaat, met verregend haar en vervolgens ook nog eens heel slecht daglicht tijdens het schieten van de look foto’s. Nou moe! :( Dus zo zien jullie toch nog een beetje hoe goed mijn haar gelukt was, wat ik gedaan heb met mijn Chi Dura 1,25 inch tang. Haha!

City Color Timeless Beauty Palet

Dit is een hilarisch verhaal! Toen we dit palet binnen kregen waren we door de look van het palet zo in de veronderstelling dat het een oogschaduwpalet was, dat we niet eens de moeite namen om de achterkant van het palet te lezen. Suf! Want als we dat wel hadden gedaan was ik niet pas bij het schrijven van dit artikel erachter gekomen dat het eigenlijk een ‘Bronzing & Highlighter Palette’ is! Oeps, haha! Dat overkomt ons niet nog een keer. Maar kijk naar die swatches, dat kun je toch geen bronzers en highlighters noemen? Ik was zo in de veronderstelling dat het oogschaduws waren…

Dus ja, het Timeless Beauty Palet heb ik getest als oogschaduwpalet… Blunder, haha! Maar… Als oogschaduwpalet vind ik hem wel erg mooi! De kleuren zijn zo mooi diep en warm, je kunt er prachtige ooglooks mee maken! Persoonlijk vind ik ze dan ook te gepigmenteerd als bronzer of highlighter. Ook blenden ze erg mooi als oogschaduws. Zeker een fijn palet, als oogschaduws dan. Ik zou de naam veranderen City Color… 😉

Swatches gemaakt met één veeg

Ik vind persoonlijk de kleuren veel te ‘dekkend’ om als highlighter of bronzer te gebruiken. De highlighter is te geel en wat te donker om als highlighter te gebruiken. De vierde kleur is veel te grauwig als bronzer. En de middelste twee zijn – zeker in real life – veel te ‘verzadigd’ qua kleur om als blush of bronzer te gebruiken.

Heel maf dat dit een highlighter en bronzer palet zou moeten zijn!

Hierboven zie je de ooglook die ik gemaakt heb met het City Color Timeless Beauty Palet (in het lijstje hieronder afgekort als CCTBP):

Wenkbrauwbot: Matt Lombardi + Matte Malloy (The Balm)
Ooglid: CCTBP – #3
Binnenste helft van de crease: CCTBP – #2
Buitenste helft van de crease: Matte Garcia (The Balm)
Overgangskleur: CCTBP – #1
Onderste wimperrand: CCTBP #2 + #4
Binnenste ooghoek: CCTBP – #1

Oogschaduwbasis: MAC Paint Pot – Soft Ochre
Mascara: City Color Be Bold 3x Volume & Lenght Mascara
Wenkbrauwen: MAC Brow Gelcreme – Dirty Blonde

City Color Be Bold 3x Volume & Lenght Mascara

Ook zie je op de foto hierboven het resultaat van de City Color Be Bold 3x Volume & Lenght Mascara. De mascara is klein qua formaat en heeft een plastic ‘stekelig’ borsteltje. Het resultaat van de mascara is helaas net zo stekelig en helemaal niet 3x meer volume of lengte. Hij blijft daarnaast lang nat en wanneer je hem eraf haalt brokkelt ‘ie in kleine stukjes af. Geen pretje om te verwijderen!

Nope, deze mascara vind ik zijn geld (€5,99) niet waard. Er zijn betere budgetmascara’s verkrijgbaar die je meer volume en lengte geven en makkelijker te verwijderen zijn.

City Color Sunlight Trio

Dit bronzer/blush/highlighter trio doet me denken aan de trio’s van Sleek. Die bevatten ook drie van dit soort tinten. Het palet is bij uitstek geschikt voor warme types, want de kleuren zijn allemaal warm qua ondertoon.

De bronzer vind ik zelf erg donker, zeker voor een lichte huid. Ik heb hem dan ook niet gebruikt in de look. Hij is eerder geschikt voor de medium tot donkere huid.

De blush, zacht koraalkleurig, is wel erg mooi voor lichtere huidjes. Hij geeft een mooie frisse kleur aan mijn gezicht, zonder dat ‘ie te fel is. Een leuk kleurtje!

En de highlighter, die is wauw! Hij geeft een prachtige gouden glans aan mijn jukbeenderen. Voor €9,99 vind ik dit echt een leuk paletje!

Lipstick: Yves Saint Laurent Rouge Volupte Peach Passion

Mijn eerste kennismaking met City Color is positief. Ondanks dat ik het Timeless Beauty Palet heel anders gebruikt dan waar ‘ie voor bedoeld is, vind ik hem wel erg mooi en ik gebruik hem de laatste tijd vaker. De mascara vind ik niet zo goed, maar het Sunlight Trio dan weer wel. De highighter en blush gebruik ik regelmatig!

Binnenkort laat Martine ook een FOTD zien met een aantal producten van City Color. Stay tuned! En ben je benieuwd geworden naar City Color? Boozyshop verkoopt het!

26 reacties

Andréa -

Ziet er goed uit! Jammer dat de mascara minder is, ik vind het borsteltje er zo geinig uitzien!
x

Aboutsbstyle -

Weet niet of het echt iets voor mij is. Maar je hebt er een mooie look van gemaakt! Liefs soraya

Dana -

Mooie producten zijn het! Ik had de bronzer en highlighter palette ook aangezien voor een oogschaduw palette …oeps..

manon -

Het beauty palette is wel mooi als oogschaduw haha! Ben nu wel benieuwd geworden naar dit merk, ziet er goed uit! Alleen de bronzer is wel echt donker!

Paola -

Ik vind vooral het ‘oogschaduwpalette’ erg mooi! :)

Nicole -

Haha wat grappig dat je het palette als oogschaduw hebt gebruikt. Toen ik ‘m op de foto zag dacht ik juist “huh, is dat dan niet een higlighter palette” haha. Wel heel fijn dat ‘ie zo multifunctioneel is! Ik vind de lipkleur die je op hebt echt heel mooi.

Tamara -

Wat grappig maar het ziet er als oogschaduw ook erg mooi uit! Dus dat is mooi meegenomen!

Lindsey Beljaars -

Hahaha logisch dat je dat ene palette aanziet als oogschaduwpalette! Dat zou ik ook absoluut hebben gedaan!

Silkeblogs -

Ik had er nog nooit van gehoord, maar de producten zien er mooi uit!

Margot -

Hihi, ik vind het best logisch dat je dat pallet aan hebt gezien voor oogschaduw!

Caro ~ My Beautycase -

Ik had nog niet gehoord van dit nieuwe merk. Het beautypalette ziet er echt prachtig uit! Ben benieuwd naar nog meer producten van dit merk. :-)

Suzanne -

Ik kende dit nog niet, het klinkt wel erg goed! En jou staat ook alles Willemijn! :)

Martina -

Haha, hij doet het dus goed als oogschaduwpalette! Als ik de swatches zou zien zou ik ook zeker denken dat het om oogschaduw gaat, leuke review!

Femke -

Wat grappig, ik wist helemaal niet dat City Color ook in Nederland te koop is. Onlangs heb ik een heel mooi oogschaduwpalette van City Color gereviewed (die ik via eBay had gekocht) en sindsdien gebruik ik vrijwel alleen dit palette nog. Erg fijn :-)!

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

Ik las op instagram budgetproducten en ben gelijk hierheen gesjeesd. Ik ken CityColor helemaal niet joh, shame on me. Maar ik ben ook niet zo’n grote beautyguru. Het palette met bronzer en higlighter vind ik mooooooi.

Liset - Beautydagboek -

Het beauty palet is wel ontzettend mooi! Grappig dat je hem hebt uitgetest als oogschaduwpalette, daar vind ik hem ook erg mooi voor. Multifunctioneel dus ;). Leuk om weer een nieuw merk te leren kennen.

Svenja -

Wat een mooi nieuw merk. De producten zien er erg goed uit. Vooral het effect van het Sunlight Trio palette vind ik ontzettend mooi op je huid!

Daisy -

Vraagje… Ik zag net op Facebook een post van Vichy met een foto van een oog en ik dacht meteen, Huh dat lijkt op Willemijn?!
Kan dat kloppen?

Willemijn -

Eh niet naar mijn weten! Maar misschien hebben ze onrechtmatig mijn foto gebruikt? Als je het nog eens ziet, zou je me dan een printscreen willen mailen?

Emma -

Ik vind dat ‘oogschaduwpalette’ het mooiste product uit dit artikel. Ik zou hem ook zeker als oogschaduw gebruiken!

Anniek -

Wat leuk dat Boozyshop weer een nieuw merk in de collectie heeft! Ik had nog nooit gehoord van City Color, maar de producten zien er goed uit. Je moet ze misschien wel een beetje op een andere manier gebruiken dan je gewend bent, maar hé, als het dan goed werkt: waarom niet? Leuk!

Natasja -

Mooie look heb je weten te maken met het non-oogschaduw palette 😉 de kleuren zijn mooi gepigmenteerd en ik snap goed dat je jezelf vergist hebt. Ach, het kan prima zo dus who cares.

Suzanne -

Ik ken het merk nog niet. Maar ziet er wel super goed uit.

Lotte -

Haha, wat grappig dat je dacht dat het een oogschaduwpalette was! Niet gek inderdaad, zou zo hebben gekund. Er zitten wel mooie highlighters in denk ik, maar voor bronzer zou ik het niet gebruiken, nee. De highlighter uit het tweede palette is overigens ook prachtig!

Kelly -

Mooie look! De oogschaduw is mijn favoriet, erg mooi!

Grim&Glam -

Ik ken het merk nog niet maar wow, wat een pigmentatie!

Reageer ook