FOTD: MAC Magic of the Night

Het is bijna november en dat betekent maar een ding. De kerstcollecties liggen binnenkort in de winkels! En een kerstcollectie waar ik altijd erg nieuwsgierig naar ben, is die van MAC. MAC komt uit met een driedelige kerstcollectie. Ik laat je twee producten zien uit de MAC Magic of the Night collectie!

De MAC Magic of the Night collectie bestaat uit twee In Extra Dimension Skinfinishes, vijf Colour Drenched Pigments, twee Intense Eyeliner Pencils, vier lipsticks waarvan een limited en twee lippencils.

De verpakkingen vind ik echt heel mooi. Ik hou van die blauwe en paarse metallic verpakkingen. Het doet me door de ijzige kleuren ook meteen denken aan de winter en dus aan de feestdagen. Deze zouden ook wel heel tof zijn in het rood, nog ‘kerststiger’! Maar persoonlijk hou ik meer van paars.

Ik maakte een look met twee mooie oogschaduws van Make-Up Studio en een MAC Colour Drenched Pigment in de kleur Ascent of Glamour. Deze oogschaduw kost €23.

MAC Magic of the Night Colour Drenched Pigment: Ascent of Glamour

MAC Colour Drenched Pigments zijn ‘pressed’ pigments die vooral veel kleur afgeven en niet zozeer grove glitters. Ze zijn in die zin dus anders dan de MAC Pressed Pigments, zoals Blonde Streak. Je kunt ze zowel droog als nat aanbrengen, nat zorgt voor meer intensiteit. Maar ik moet zeggen dat ik ze niet heel bijzonder vind. Ik vind ze niet mooier of beter dan een oogschaduw met shimmers die heel goed gepigmenteerd is. Het is voor mij een beetje hetzelfde. Dat neemt niet weg dat Ascent of Glamour een hele mooie blauwe kleur is met verschillende kleuren shimmers/glitters. Door MAC wordt de kleur omschreven als cobalt violet-blue (frost). Die beschrijving klopt vind ik.

De roze kleur van Make-Up Studio gebruikte ik op mijn ooglid, arcadeboog en in mijn binnenste ooghoek. In mijn arcadeboog gebruikte ik de taupe kleur van Make-Up Studio. Om het oog extra intensiteit te geven gebruikte ik MAC Colour Drenched Pigment in Ascent of Glamour in de buitenste ooghoek en onder het oog.

De kleur is prima, maar wat mij betreft niet het geld waard. Zo bijzonder is het niet.

Je kunt je geld beter bewaren voor een mooie lipstick in zo’n gave metallic paarse huls! Drie van de vier lipsticks ken je wel en zitten in het vaste assortiment. Alleen nu komen ze dus uit in deze speciale paarse metallic huls: Please Me, All Fired Up en Dark Side. De enige limited is Evening Rendezvous en ik ben zo blij dat ik die mocht testen!

MAC omschrijft Evening Rendezvous als deep reddish purple (matte). En dat klopt helemaal. Het is een dieppaarse kleur met een rode ondertoon. Dat maakt dat heel veel dames deze kleur kunnen hebben. Koele types kunnen vrijwel alle paarse kleuren hebben, ongeacht of de paarse lipstick warm of koel qua ondertoon is. Warme types kunnen andersom niet altijd koele paarse kleuren hebben, soms staat dat te hard maar paarse kleuren met een rode ondertoon daarentegen staan bij hen ook goed! MAC Evening Rendezvous is dus een universele kleur paars en helemaal perfect voor de winter en de feestdagen.

Ik vind de kleur prachtig, echt ontzettend mooi. Zulke matte, warme paarse kleuren zie je niet vaak. Het warme paars haalt mijn groen/blauwe ogen op. Daarom ben ik zo gek op lipstick, het kan je gezicht en ogen zo doen stralen als je een kleur hebt die mooi contrasteert bij je oogkleur.

Van alle producten uit de MAC Magic of the Night collectie had ik persoonlijk ook naar de counter gerend voor MAC Evening Rendezvous als ik deze niet opgestuurd had gekregen want de kleur is waanzinnig. De musthave voor de winter als je het mij vraagt.

Normaal kost een lipstick van MAC €19,50. De lipsticks uit limited collecties zijn iets duurder, namelijk €21. Dat is €1,50 extra voor die gave huls.

Morgen (28 oktober) is de MAC Magic of the Night collectie verkrijgbaar bij De Bijenkorf. Op 29 oktober is de collectie online te bestellen via maccosmetics.nl en op 7 november 2015 is de collectie overal te koop. Dat zijn althans de data die nu bekend zijn, zoals jullie weten wil MAC hier soms nog wel eens van af wijken. Maar we gaan er vanuit dat dit vroege Kerstfeest gewoon door gaat!

Ik zou MAC All Fired Up wel graag willen scoren, vanwege die gave huls! MAC All Fired Up zit gelukkig ook in de vaste collectie, maar die huls maakt ‘m wel heel cool. Net als MAC Please Me trouwens, die zit ook in deze collectie! Naar welke producten ben jij nieuwsgierig geworden?

62 reacties

Ilse -

Tot hoelang liggen de lipsticks in de winkel?

Lotje -

De lipstick is echt gaaf! Staat je prachtig! X

Lu -

De collectie staat online! Ik heb gelukkig nog een in Extra Dimension Skinfinish in Oh Darling kunnen bemachtigen, na 5 minuten al uitverkocht! Wow

Denise -

ik word helemaal gek, het staat nog niet op de site :0

Denise -

haha okee dan, ze zijn het langzaam op de site aan het zetten. alle foto’s staan er al, alleen nog geen producten.

Simone -

Zo hatelijk! Ik wacht al vanaf vanochtend 7uur op de nieuwe collectie!

Denise -

Ik hoop dat het allemaal om drie uur online komt, vanavond moet ik werken. haha zo verschrikkelijk dit hea. komt ook gewoon doordat alle foto’s al online staan. dat geeft iedere keer valse hoop bij het verversen van de pagina.

nataliedoesmakeup -

Wat staat je die kleur goed zeg, een hele mooie look!

Kyra -

Wauw, echt prachtig, die ooglook, echt geweldig mooi!!

Joyce -

De lipstick is prachtig! En wat staat hij je goed!

Froukje - Froukjelovesmakeup Youtube kanaal -

Ik heb vandaag de laatste lipstick Evening Rendez vous weggepikt in Eindhoven 😀 Hij is zoooo mooi! 😀 Echt zeker de helft van mijn stash is gevuld door tips van jullie, net als dit 😀

Carina -

Pas op! Deze collectie komt pas 28 NOVEMBER. :) Niet vandaag al helaas :(

Froukje - Froukjelovesmakeup Youtube kanaal -

Bij mij in Eindhoven was hij er al wel :)

inflash -

Ik was voor 10 :00 uur bij de bijenkorf
en hade ze niet dus ik vind heel raar informatie heb ik voor niks gegaan :(

Ano -

De pers krijgt dit soort dingen eerder binnen, om de eerste reactie en review al te hebben vóór dat de spullen in de winkel liggen.

Annelie -

Wat staat je dit mooi! De lipstick zou ik zelf niet zo snel kopen maar als ik hem bij jou zie wauw.

Suzanne -

Heel erg mooi!

Bertine -

ooh wat is die lipstick gaaf! staat je prachtig:) morgen direct ff kijken bij de bijenkorf(A)

Jana -

Ik vind de complete look echt heel mooi! Vooral de ooglook met die mooie glans doet mij zin krijgen in de feestdagen :-) x

Roos -

Echt prachtig!! is die dan via de bijenkorf site ook verkrijgbaar?!

Nicole -

Wauw die lipstick is zo gaaf, hij staat je echt super goed zeg!

femketje -

awesome lipstick 😀 vind de oogkleur ook echt super!

Iffy Alvi -

Die kleur staat je prachtig

XO

Lisa -

Ik wou eerst niets kopen van de kerstcollectie van MAC, maar nu ik die lipstick zo zie begin ik toch van gedacht te veranderen. Oh jee…

Lillyshuid -

Ohh heel erg mooi!!

Amelie -

Hebben jullie een andere camera/lens/of licht gebruikt voor de full face foto’s? Ze lijken zoveel scherper en helderder, maar misschien beeld ik het me in… Ik vind vooral de lipstick echt heel mooi!

SamSam -

Hoe kom je er nou achter dat hij 28 oktober al bij de bijenkorf te koop is? ik wil hem zo graag hebben.. en zou zo jammer zijn als ik morgen misgrijp omdat hij er gewoon niet is :(

Maxie -

De oogschaduws boeit me niet echt, maar die lipstick! Och wat doen jullie me aan, de laatste tijd komen er alleen maar producten langs die een plaatsje bemachtigen op mijn wishlist… Dat zal m’n portemonnee minder leuk vinden 😉

Mieke -

Wauw, die lipstick is echt mooi, staat je geweldig!

aboutsbstyle -

het staat jou pracht, mijn producten zijn het helaas niet! liefs soraya

Julia -

Wauw! Die lipstick staat je echt geweldig! XO

Erika -

Prachtige lipstick, ik moet hem is swatchen en met heroine vergelijken.

Marlin -

Hij staat je super mooi!!

Inkie -

Prachtig! In één woord.

lola -

wauw! hele mooie draagbare kleur voor je Martine!

Suzanne -

Paars werkt inderdaad heel mooi bij groene ogen! Mooie look.

roxane -

Wow, niet iedereen kan paars goed hebben, maar vind t bij jou prachtig!
Wil je trouwens zeggen waar dat supermooie vest van is…?

Martine -

Vanilia maar kocht ik een jaar geleden!

Laura - Dagelijkse hap -

Die lipstick maakt je wel wat bleek, maar toch vind ik de kleur erg mooi 😀

Martine -

Dat komt ook door de bewerking en het herstellen van de witbalans. Maar zo zie je de kleurweergave het beste.

Lindsey Beljaars -

Ik ben de laatste tijd echt helemaal ‘in to’ de paarse lipstick. Ai! Draag nu heel vaak MAC Up The Amp, maar vind deze toch ook wel echt prachtig!

Mariëlle -

Het zijn niet echt mijn kleuren, maar jij kunt het goed hebben!

Margot -

Wat staat die lipstick je goed!

Martina -

Wauw die lipstick staat je waanzinnig!

Savita -

Martine, jij bent mijn girlcrush :) Prachtige look gemaakt met de producten! Het is zo mooi in balans met elkaar.

Silkeblogs -

Oh, die lipstick: prachtig!

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

Mooi mooi moooooi <3 écht heel mooi. Ik ben groot fan van paars overal, haha.

Svenja -

Waaaaauw, ik ben echt verliefd op deze lipstick. Evening Rendezvous heeft echt een prachtige kleur die jou onwijs goed staat. De huls vind ik ook erg gaaf. Ik hoop dat ik deze lipstick ook weet te bemachtigen <3

Elize| girlobthewhitebike -

Wauw! Wat staat deze look je mooi zeg! Mooie lipstick is het ook♡

BeautybyJuly -

Ai, wat is de lipstick mooi! Heel misschien morgen maar even een kijkje nemen in de stad…
Martine, ken jij Up the Amp al van MAC? Ik denk dat je die ook heel erg mooi zou vinden. Een beetje een minder heftige kleur dan Heroine, maar ook heel mooi.

Martine -

Die ken ik inderdaad en lijkt heel erg op Man Love Mystery (matte versie) die ik in mijn bezit heb!

Dionne -

Wauw, gave kleuren met lekker veel shimmer!

Maaike -

Die paarse lipstick staat je heel goed. Het geeft je iets mysterieus.

Lynn -

Wauw, die lipstick staat je geweldig!

Simone -

Die lipstick komt sowieso op mijn wishlist! Is hij te vergelijken met Rebel?

Martine -

Die heb ik helaas niet, maar ik denk dat Rebel nog iets meer rood in zich heeft!

Simone -

Zo jammer dat de collectie nog steeds niet online bij Mac staat!!

Anniek -

Wauw, wat een bijzondere lipstick is dit zeg! Of ik het echt heel mooi zou vinden voor mezelf, daar ben ik nog niet helemaal over uit, maar jou vind ik hem echt fantastisch staan. Matcht ook goed bij je ooglook!

Akosua -

Zowel de lipstick als de verpakking zijn prachtig. Deze wil ik echt hebben.

Manon -

De lipstick staat je echt gaaf! De verpakkingen zien er ook mooi uit, maar deze kleuren zijn niet helemaal mijn ding!

Femke -

Ik vind het pigment niet zo spannend. De lipstick staat je wel erg mooi. Voor mij veel te paars, zou ik zelf niet zo snel kopen/ dragen (geen idee of het me überhaupt staat). Wel een toffe huls waar de lipstick in zit, die valt nog eens op :-)!

Grim&Glam -

Ik vond hem in eerste instantie niet echt mooi maar nu ik hem bij je op zie ben ik van mening veranderd. De kleur staat je erg goed.

Reageer ook