City Color Be Matte Blush

Afgelopen week liet ik je al een FOTD zien met drie producten van een nieuw, veelbelovend budgetmerk dat in Nederland verkocht wordt bij Boozyshop. City Color! Vandaag review ik de City Color Be Matte Blush. Een blush met een matte finsih, ‘levendige kleur’ en een blush die zowel intens als subtiel gebruikt kan worden volgens het merk.

Samen met Martine probeerde ik 4 kleuren:

  • Blackberry – koel roze met een tikje taupe erin
  • Pink Grapefruit – koelroze
  • Fresh Melon – zacht perzikkleurig
  • Blood Orange – oranjerood

In totaal zijn er 16 kleuren verkrijgbaar. Een groot assortiment dus!

Blackberry – Pink Grapefruit – Fresh Melon – Blood Orange

De blushes zitten in een basic verpakking: zwart met transparante deksels. Alle blushes hebben namen (leuk bedacht ook!). De blushes zijn op basis van talk. Op de verpakking staat het Cruelty Free logo, dat betekent dat het product dierproefvrij is. De doosjes bevatten 8,9 gram.

De blushes zijn behoorlijk fel in de doosjes. Na het swatchen zien er echter gelijk dat ze ook best subtiel aan te brengen zouden moeten zijn. Wel zo praktisch. Sterk gepigmenteerde oogschaduws zijn top, maar van heel sterk gepigmenteerde blushes wordt geen gezicht beter, haha! Pink Grapefruit en Blood Orange zijn bij de armswatches vrij fel. Dat wordt nog spannend!

Blackberry

Dit is echt een kleurtje voor Tien, zo grauwig roze! Het is een mooie neutrale roze tint. Perfect als blush bij een neutrale look overdag. Blackberry is wel echt een kleurtje die perfect is voor de lichte huid (met koele ondertoon) want op de iets donkerdere huid zal hij niet gauw opvallen.

Pink Grapefruit

Nog een koel kleurtje! Pink Grapefruit is behoorlijk fel in het doosje maar Martine slaagde erin om hem mooi zacht aan te brengen met een stippling brush. Dit maakt dat Pink Grapefruit een mooie zachte ‘hint of color’ aan de wangetjes geeft. Je kunt hem ook heel fel aanbrengen (voor de liefhebber), maar dat is niet helemaal onze stijl.

Fresh Melon

Dan dit schattige zachte zalmroze kleurtje, Fresh Melon. Hij brengt nog best fel aan, dus voorzichtigheid is geboden. Goed je kwast aftikken dus. Maar eenmaal aangebracht heeft ook dit kleurtje zo’n mooie frisse blos aan je gezicht. Het is een mooi kleurtje voor de lichte, warme huidjes.

Blood Orange

Deze vond ik spannend om aan te brengen! Hij is namelijk behoorlijk fel, ook bij het swatchen! Ik heb dan ook gewerkt met een stippling brush die ik voor het aanzetten eerst afgetikt en licht afgeveegd heb op mijn hand. Blood Orange vond ik het minst mooie kleurtje van allemaal, hij is iets te fel voor mijn gezicht en steekt een beetje af tegen mijn rode kaken. Ik vind hem ook wat te gepigmenteerd voor mijn lichte huid. Medium tot donkere huidskleuren zullen hier misschien wel vrolijk van worden, omdat die huidjes vaak wel wat meer pigment kunnen gebruiken om de kleur zichtbaar te maken op de huid.

Conclusie

Al met al vinden we de blushes best leuk! Persoonlijk zijn we beide iets meer fan van glanzende blushes, maar deze matte blushes stemmen ons ook best vrolijk. Zeker als je je bedenkt dat ze slechts €4,99 kosten. Dat is op zich niet super, super goedkoop, maar je krijgt wel een aardig groot doosje en dat maakt het naar verhouding wel weer heel betaalbaar. De pigmentatie is goed, de finish is zoals beloofd wordt mat en de verpakking is prima.

Het enige nadeel is dat je de blushes jammer genoeg niet allemaal kunt swatchen, want ze zijn enkel online verkrijgbaar. De juiste kleur kiezen, belangrijk bij blush, is daarom wat moeilijker. Maar voor die €5 kun je je misschien ook niet zo’n heel grote buil vallen…

In totaal zijn er 16 kleuren verkrijgbaar, voor €4,99 per stuk. In Nederland is City Color verkrijgbaar via Boozyshop.

32 reacties

Andréa -

Leuke kleurtjes!
x

Tamara -

Leuk voor een klein blosje!

Amelie -

Mooie blushes!

Aboutsbstyle -

De verpakking vind ik wel heel simpel. En jammer dat ze Matt zijn ik ben zelf erg veel van de glimmer. Vind het wel wat voor mijn zusje. Wie weet is het wat. Zeker voor doe prijs! Liefs soraya

husnapolat -

De kleurselectie vind ik erg goed gedaan. Ook is de pigmentatie prima in orde. Alleen ik had meer van de verpakking verwacht!

femketje -

fresh melon vind ik pretty ;D

Sara -

Mooie blushes. Het matte effect heeft iets heel mooi subtiels. Als je een keer voor een no-make-up look wilt gaan kun je naar mijn idee echt het beste zo’n matte blush gebruiken. Leuk dat jullie de kleuren blush hebben verdeeld. :)

Lillyshuid -

Ik hou zelf ook wat meer van glanzende blushes! Maar deze staan wel erg mooi.

Suzanne -

Leuk om te zien. Het zijn hele mooie blushes en de glans kan je nog creëren met een highlighter. Dat vind ik vaak ook heel erg mooi.

Manon -

Ik vind de blushes heel erg mooi !

Ashley -

Juist het matte effect vind ik mooi aan deze blushes. Indien ik glans wil dan kies ik voor een highlighter (icm blush). Ik glans snel op bepaalde plekken in mijn gezicht en om te voorkomen dat ik een glimmende kerstbal wordt is het juist mooi om met een matte blush te werken. Het staat ook wat zachter en natuurlijk bij een everyday look. Maar ik kan ook van glanzende blushes houden hoor 😉

Caro ~ My Beautycase -

Mooie blushes! De kleur BlackBerry is mijn favoriet, vooral omdat ik zelf ook een koele ondertoon heb zal dit mooi staan. :-)

beautifulday4makeup -

Pink grapefruit vind ik erg leuk.

Kiss & Make-up -

Ik vind Blood Orange persoonlijk juist de mooiste kleur.

Jolien -

Ik heb blackberry en ben er blij mee. Het is een fijne every day blush die goed bij verschillende looks en mijn huid past.

Nesrin -

Mooie kleuren maar ik mis toch de sparkle. Toch ziet het er heel mooi uit en word ik er hebberig van.

Lindsey Beljaars -

Leuke blushes maar ik vind een glanzende finish ook iets mooier. Van deze 4 vind ik Blood Orange het aller mooist.

Naomi -

Ik vind de blushes heel mooi!

x

Nicole -

Wat een mooie blushes. Ik vind vooral de laatste heel mooi.

Shaz -

Blood Orange is een mooi kleurtje.

thebeautyblognl -

Die laatste vind ik mooi!

Biori -

Zo op de foto doet de kleur Fresh Melon me erg denken aan mijn Bobbi Brown Bronzer in de kleur Antigua. Alleen heeft Antigua wel een subtiele glans, wat ik persoonlijk mooier vind dan een matte finish voor een blush. Maar je kan natuurlijk altijd een beetje highlighter over de Be Matte blushes zetten en volgens mij heb je dan een erg fijne budget versie van mijn dure Bobbi Brown.

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ik ben zelf ook meer van blushes met wat glans. Het gaat tenslotte om een fris en gezond kleurtje op je wangen te krijgen, toch? Je kan er natuurlijk nog met highlighter overheen als het nodig is. Maar ik heb zelf al mooiere blushes. Deze laat ik wel lekker in de online-winkel liggen :-)

Paola -

Ik vind ze erg mooi en fijn dat ze ook betaalbaar zijn!

Margot -

Ze zijn leuk, al ga ik zelf liever voor een beetje glans.

Silkeblogs -

Blood Orange vind ik erg mooi, die zou ik zelf ook nog dragen! =D

Natascha -

Ik vind deze allemaal toch wel heel erg mooi! Blood Orange leek mij de minst passende maar zelfs die vind ik uiteindelijk heel erg mooi!

PinkFairy -

Hele mooie kleuren! Vind de prijs ook wel meevallen voor zo’n hoeveelheid.

Liset - Beautydagboek -

Leuke kleurtjes, maar ze zijn nog best subtiel! Blood Orange vind ik door de warme tint erg mooi. Hoewel ik Blackberry ook prachtig vind.

Kelly -

Mooie kleuren, ik hou zelf ook wat meer van glanzende finish

Grim&Glam -

Ik ben ook meer fan van blushes mrt een glans maar vind de eerste toch wel erg mooi!

Femke -

Persoonlijk hou ik ook iets meer van wat glanzende blushes..Toch vind ik deze blushes wel mooi en de prijs is natuurlijk ook fijn :-)!

Reageer ook