BECCA Shimmering Skin Perfector Pressed: Rose Gold

Na mijn enthousiaste review over de prachtige highlighters Moonstone, Opal en Champagne Pop van BECCA Cosmetics was ik heel benieuwd naar meer. Kenners weten dat ik gek ben op rosé goud, dus de BECCA Rose Gold mag eigenlijk niet ontbreken in mijn stash. Toch?!

Dat vond ik nou ook. Deze bestelde ik niet bij Sephora maar komt van de Nederlandse webshop Babassu. Zij verkopen ook een aantal producten van BECCA Cosmetics, behalve limited editions zoals Champagne Pop.

Hier zie je de kleur van heel dichtbij. Op het eerste gezicht ziet het er helemaal niet uit als een highlighter. Althans, niet voor de lichte huidjes. Het lijkt meer op een mooie blush en/of lichte bronzer.

Ik probeerde de kleur heel licht op mijn arm te swatchen. Zoals je ziet, is dit absoluut geen highlighter voor de lichte huid. Ik wist het al toen ik dit zag, maar voor de zekerheid probeerde ik BECCA Rose Gold op mijn jukbeenderen, maar toen zag ik het gevreesde schaduw-effect. Dat is geen succes. Op het moment dat je dan naar voren kijkt in de spiegel zie je een hele rare schaduw op je jukbeenderen, alsof je daar lichte bruine oogschaduw hebt aangebracht.

Op deze swatch zie je de volle dekking van BECCA Rose Gold. De kleur ziet er wel prachtig uit. Een hele mooie mix van brons en rosé. De kleur doet me denken aan mijn favoriete metallic truitje van het merk Club Monaco. Dit is een rosé/brons metallic shirt dat ik kocht in New York en met veel liefde draag. Dus qua kleur zit het wel goed, ondanks dat het voor mij niet geschikt is als een highlighter. Zou BECCA Rose Gold op MAC Stereo Rose lijken?

Nee, daar voor is BECCA Rose Gold te brons. Links zie je MAC Stereo Rose en rechts BECCA Rose Gold. Maar je ziet wel duidelijk dat BECCA Rose Gold die mooie rossige ondertoon heeft.

BECCA Shimmering Skin Perfector Pressed Rose Gold

Ik gebruik BECCA Rose Gold als blush/bronzer. Als ik Rose Gold namelijk heel licht aanbreng op mijn slapen kan hij ook dienen als mooie zacht glanzende bronzer. Het is in die zin een multifunctioneel product. Hij geeft een zachte, frisse kleur aan de wangen en tegelijkertijd een mooie glans waardoor je in principe geen extra highlighter meer nodig hebt. Ik vind het op zich jammer dat de highlighter niet iets meer roze is en dat ik ‘m niet kan gebruiken als aparte mooie lichte rosé highlighter naast een andere blush. Maar als highlighter/blush/bronzer combinatie kan ik niet ontkennen dat het ook prachtig is. Het licht val dan iets lager op mijn gezicht maar geeft ook een mooie glow.

De koele kleur vloekt niet bij koele huidtypes, dat is ook fijn om te weten. BECCA Rose Gold doet me als blush/bronzer heel erg denken aan de Shimmer Bricks van Bobbi Brown. Die doen precies hetzelfde, ze geven een lichte kleur af met een mooie glans.

https://www.youtube.com/watch?v=CX05qJc0_IM

Ik ben jaloers op de donkere huidjes, want bij de donkere huid is BECCA Rose Gold wel echt een prachtige highlighter zoals je kunt zien bij deze dame die niet vies is van een likje highlighter, haha! Het staat haar prachtig en zeker de investering waard! Producten van BECCA zijn zo gepigmenteerd, dat je maar heel weinig nodig hebt voor een mooi effect.

Ben je net zo licht als ik? Gebruik dan Rose Gold alsjeblieft niet op het hoogste punt van je jukbeenderen of op je voorhoofd, neusbrug, cupidoboog of kin. Daarvoor is Rose Gold veel te diep van kleur. Voor de lichte huid is het een 3-in-1 product (highlighter/blush/bronzer) dat alleen geschikt is voor de wangen en licht op het voorhoofd en de kaaklijn.

BECCA Rose Gold is een makkelijke kleur die bij veel looks mooi zal matchen. Een product wat je iedere dag kunt gebruiken, multifunctioneel is en binnen een handomdraai de wangetjes voorziet van een mooie zachte kleur en een frisse uitstraling. Ideaal als je ook snel de deur uit moet en haast hebt.

BECCA Rose Gold is te koop via Sephora maar ook via de Nederlandse webshop Babassu. Een BECCA Shimmering Skin Perfector Pressed kost €43.

18 reacties

Amelie -

Zo mooi!!

Aboutsbstyle -

Helaas heb ik zelf ook een licht huidje,dus deze zal het voor mij ook niet worden, maar ik vind het wel een prachtige kleur. Liefs soraya

Lindsey Beljaars -

Inderdaad voor de lichtere huidjes wat te donker als highlighter. De manier waarop jij hem aanbrengt vind ik echt prachtig. Zo’n prachtig product, al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik niet fan ben van de verpakking. Net een ufo!

beautifulday4makeup -

Oei, hij is idd wel erg donker voor een highlighter

Esther Christiaens -

Ik droom er echt van om zo’n highlighter van Becca in mijn bezit te hebben!
Champagne pop van Jaclyn Hill is echt mijn favoriet :)

Nicole -

Wauw hij is echt onwijs, onwijs mooi!

PinkFairy -

Mooi! Ik wil nu zo graag die LE trio hebben die Becca met Jaclyn gaat uitbrengen! Daar zit ook zo’n kleur bij :)

Kelly -

Wauw, hij ziet er echt prachtig uit!

Martina -

Ik heb vandaag moonstone binnen gekregen, love it!!!

Natascha -

Wauw, wat een plaatje! Ik denk inderdaad ook dat dit heel mooi staat bij dames met een donkere huid. Mijn vriend gaat binnenkort naar het buitenland en dan ga ik hem vragen de Champagne Pop voor me mee te nemen :) Die vind ik voor mij denk ik net ietsjes geschikter.

Silke -

Prachtig als blush/bronzer/highlight all-in-one combinatie, haha ;D

Lillyshuid -

Prachtige highlighter!

thebeautyblognl -

ik vind hem mooi maar niet echt iets voor mij..

Laura - Dagelijkse hap -

Wauw, hij is echt heel erg mooi <3 Alleen die prijs… niet voor studenten weggelegd!

Lotje -

Hij is prachtig! Inderdaad heel mooi bij donkere huidjes! X

Femke -

Ik vind hem echt prachtig…alleen zou hij voor mij ook niet geschikt zijn als highlighter..Maar super geschikt als blush lijkt me, mooi!

Margot -

Wat is ie mooi! Al maakt de prijs wel dat ik het voorlopig bij mijn fijne shimmer brick hou.

Reageer ook