The Body Shop Secrets of the World

The Body Shop komt met een hele mooie, nieuwe lijn uit: Secrets of the World. Ieder product vertegenwoordigt zijn eigen land met bijbehorend beautyritueel. Een heel leuk concept. Wij mochten de badkamer omtoveren tot een wellnesscomplex met deze producten!

“Voor Secrets of the World is The Body Shop® de hele wereld rondgereisd om eeuwenoude beautyrituelen te ontdekken, die al generaties lang worden gekoesterd vanwege hun buitengewone effect op de huid.

Deze rituelen zijn de inspiratie geweest voor een prachtige lijn van weldadige producten. De beste natuurlijke ingrediënten, verfijnde texturen en subtiele geuren voeren body en soul mee op de ultieme wellness-reis.

Ontdek nu beautygeheimen van over de hele wereld op de mooiste reis ooit, zonder je badkamer te verlaten. Vertroetel jezelf met deze prachtige lijn met aromatische, luxe oliën, verfijnende natuurlijke scrubs en heerlijke crèmes. Er ontbreekt maar één ding… *masseur niet inbegrepen.”

Revitalising Ritual: Stimuleert en verkwikt een vermoeide lichaam en geest.

 • Dead Sea Salt Scrub – €22,00
 • Moroccan Rhassoul Body Clay – €19,00
 • Thai Lemongrass Massage Oil – €17,00

Blissful Rituals: Ultieme euforie voor body en soul.

 • Polynesian Monoi Radiance Oil – €17,00
 • Hawaiian Kukui Cream – €26,00
 • Tahitian Orchid Massage Oil – €17,00

Relaxing Ritual: Het ritueel om te ontstressen en ontspannen. Word je weer bewust van body en soul.

 • African Ximenia Scrub – €21,00
 • Himalayan Charcoal Body Clay – €19,00
 • Egyptian Milk & Honey Bath – €17,00
 • French Lavender Massage Oil – €17,00
 • Japanse Camellia Cream – €26,00

De producten die in deze review aan bod komen zijn: African Ximena Scrub, Dead Sea Salt Scrub, Hawaiian Kukui Cream, Japanese Camellia Cream en Himalayan Charcoal Body Clay.

Van links naar rechts zie je hier de structuur van de producten: African Ximena Scrub, Dead Sea Salt Scrub, Hawaiian Kukui Cream, Japanese Camellia Cream en Himalayan Charcoal Body Clay.

Thai Lemongrass Massage Oil

Willemijn: De Thai Lemongrass Massage Oil maakt deel uit van de lijn Revitalising Ritual. Net als de andere producten zit het in een donkerbruine plastic verpakking. The Body Shop over dit product:

“Deze verkwikkende massageolie prikkelt de zintuigen en revitaliseert de huid. De massageolie is geïnspireerd op traditionele Thaise massages en bevat citroengras. De geur van de massageolie schudt je zintuigen wakker en helpt de vitaliteit verbeteren. Verwarm een kleine hoeveelheid olie in je handen en masseer het in de huid om de spieren los te maken en te helpen ontspannen.”

De massageolie ruikt inderdaad heel ‘verkwikkend’, naar citrus en tijgerbalsem. Persoonlijk vind ik dit een ideale geur om mee gemasseerd te worden na het sporten of overdag. Het is namelijk geen ‘zwoele’ of ontspannende geur. Ik vind de geur persoonlijk wel ietwat sterk, maar dat is heel persoonlijk.

De olie smeert lekker uit en voelt ook snel lekker warm aan op de huid. Fijn! Ondanks dat het een olie is trekt het product relatief snel in en voelt je huid na afloop niet alsof je gebadderd hebt in pure olijfolie.

Als ik naar de ingrediëntenlijst (scroll wat verder naar beneden hiervoor) kijk, word ik best blij! Er zitten ontzettend veel verschillende oliën in. Het is dus voor een groot deel pure olie. Verder zit er geen puur parfum in, maar zijn er etherische oliën toegevoegd met de functie het product lekker te laten ruiken (aangeduid op de ingrediëntenlijst als ‘Fragrance Ingredient). Als je een heel gevoelige lichaamshuid hebt dan zou je wat gevoelig kunnen reageren op deze etherische oliën (zoals eucalyptus globulus leaf oil), maar er zit geen synthetisch parfum in, wat over het algemeen iets heftiger kan zijn.

Voor €17,00 krijg je een flesje van 170 milliliter. Redelijk aan de prijs. Alleen kopen wanneer je regelmatig masseert of gemasseerd wordt en je de geur ook heel lekker vindt!

Ingrediënten:

Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient), Helianthus Annuus Hybrid Oil (Emollient), Zea Mays Germ Oil/Zea Mays (Corn) Oil (Emollient), Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Skin Conditioning Agent), Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Emollient), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Emollient), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Humectant ),Triticum Vulgare Germ Oil/Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil (Emollient), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), Linalool (Fragrance Ingredient), Mentha Arvensis Extract (Skin Conditioning Agent), Eucalyptus Globulus Leaf Oil (Fragrance Ingredient), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract/Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract (Natural Additive), Citral (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Lavandula Angustifolia Flower Extract/Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Extract (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Salvia Sclarea Extract/Salvia Sclarea (Clary) Extract (Skin Conditioning Agent), Pelargonium Graveolens Flower Oil (Fragrance Ingredient), Origanum Majorana Flower Oil (Fragrance Ingredient), Zingiber Officinale Root Extract/Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract (Natural Additive), Eugenol (Fragrance Ingredient), Thymus Vulgaris Extract/Thymus Vulgaris (Thyme) Extract (Natural Additive), Piper Nigrum Seed Extract/Piper Nigrum (Pepper) Seed Extract (Refreshing Agent), Pogostemon Cablin Oil (Fragrance Ingredient), Salvia Lavandulaefolia Leaf Oil (Fragrance Ingredient), Cupressus Sempervirens Leaf Extract (Skin Conditioning Agent), Vetiveria Zizanoides Root Extract (Perfuming), Anthemis Nobilis Flower Oil (Fragrance Ingredient), Pimenta Acris Leaf Oil/Pimenta Acris (Bay) Leaf Oil (Fragrance Ingredient), Cymbopogon Flexuosus Leaf Oil (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Cymbopogon Martini Oil (Fragrance Ingredient), Ocimum Basilicum Flower/leaf Extract/Ocimum Basilicum (Basil) Flower/leaf Extract (Natural Extract), Hydrogenated Palm Glycerides Citrate (Emollient), Citric Acid (pH Adjuster), Tamarindus Indica Seed Extract (Skin Conditioning Agent – Emollient)

Himalayan Charcoal Body Clay

Martine: Voor alles bestaat er een masker, dus ook voor je lichaam De Himalayan Charcoal Body Clay is speciaal voor het lichaam. Dit is  een wat vreemde eend in de bijt. Deze is namelijk nog niet te koop in Nederland. De prijs is €19.

We hebben hem wel ontvangen, dus ik verwacht dat hij binnenkort wel verkrijgbaar zal zijn in de Benelux. Deze klei werkt zuiverend en is daarom goed voor bijvoorbeeld acné op de rug. Daar heb ik soms last van. Maar dan kom je gelijk bij het volgende probleem. Je moet dan wel iemand hebben die het bij je aan kan brengen. Dat heeft Jorrik gedaan. Die vond het maar al te leuk, want het leek wel een moddergevecht. Het is heel dik en plakkerig, waardoor je het er goed af moet spoelen. Maar ik kan nog niet echt zeggen wat het effect is. Ik merk zelf nog niets, misschien moet ik het daarvoor vaker aanbrengen. Maar ik vind het wel een gedoe om te gebruiken onder de douche. Ik zou dit liever in een sauna gebruiken bij een rasul behandeling. Dan heb je die rommel tenminste niet thuis, haha!

Voor nu kan ik er dus nog niet heel veel over zeggen, maar wie weet als ik het vaker gebruik dat ik verschil ga zien. Keep you posted!

Japanese Camellia Cream

Willemijn: Uit de Relaxing Ritual testte ik de Japanese Camellia Cream. Dit is een ‘velvet moisture body cream’. In de pot zit 350 milliliter. Hiervoor betaal je €26,00. The Body Shop over dit product:

“Deze fluweelzachte body cream bevat cameliaolie om de huid zacht te maken en te hydrateren. Daarnaast heeft de rijke body cream een subtiele bloemengeur van lelietje-van-dalen, orchidee en amber. Breng de crème aan op een gereinigde huid. Om de huid nog extra te verwennen kun je voor het aanbrengen de crème warmen in je handpalmen.”

Als ik de pot open zie ik een hele dikke fluffy crème. De zachte zoete, bloemige geur komt me tegemoet. Ik vind het een lekkere geur! De crème voelt lekker vol en zacht aan op de huid en de geur is aanwezig, maar niet heel sterk. Ondanks dat het geen overweldigende geur is ruik ik een paar uur na het smeren nog wel een subtiel vlaagje. Not bad!

Als ik een blik werp op de ingrediëntenlijst zie ik dat de creme op basis van Shorea Stenoptera Seed Butter (ook wel Illipe boter) is. Dit is een boter gemaakt van de noten van de Illipe boom. Het heeft net als shea boter (volgende ingrediënt op de lijst) een verzorgende/voedende werking. Darnaast zitten er nog een aantal plantaardige oliën in en tevens wat parfum (bovenste 1/3e deel).

Ik vind het een heerlijke crème. Hij trekt best snel in, maar is toch heel voedend. De geur vind ik erg lekker en voor €26,00 krijg je een behoorlijke pot waarmee je een aardige poos kunt doen. De crème smeert namelijk goed uit waardoor je helemaal niet veel nodig hebt. Goedgekeurd!

Ingrediënten:

Aqua/Water (Solvent), Shorea Stenoptera Seed Butter (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent), Olus Oil/Vegetable Oil (Emollient), Sodium Polyacrylate (Viscosity Increasing Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Pentylene Glycol (Solvent), Camellia Oleifera Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Mangifera Indica Seed Oil/Mangifera Indica (Mango) Seed Oil (Emollient), Hydrogenated Vegetable Oil (Emollient), p-Anisic Acid (pH Adjuster), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Candelilla Cera (Emollient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Disodium EDTA (Chelating Agent), Linalool (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Citric Acid (pH Adjuster).

Hawaiian Kukui Cream

Martine: Ik smeer niet geregeld mijn huid in na het douchen, maar wel als het buiten weer kouder wordt. Mijn huid is namelijk wel vrij droog. Dit is wat TBS zegt over de Hawaiien Kukui Cream:

Deze verzorgende body cream hydrateert de huid en laat haar stralen. De Hawaiian Kukui Cream bevat kukuïo-olie uit Hawaï. De olie is rijk aan essentiële vetzuren en vitaminen. Hierdoor is het in staat om de meest droge huid te voeden, glad te maken en te hydrateren. De body cream trekt snel in en helpt vocht in te sluiten.

Ingrediënten:

Aqua/Water (Solvent), Bertholletia Excelsa Seed Oil (Emollient), Theobroma Cacao Seed Butter/Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent), Cetearyl Alcohol (Emulsifying Agent), Glyceryl Stearate (Emulsifying Agent), PEG-100 Stearate (Surfactant), Glycerin (Humectant), Cera Alba/Beeswax (Viscosity Controlling Agent), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Caprylyl Glycol (Emollient), Dimethicone ( Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Aleurites Moluccana Seed Oil (Emollient), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Xanthan Gum (Viscosity Controlling Agent), Tocopherol (Antioxidant), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Benzyl Benzoate (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Potassium Hydroxide (pH Adjuster), Ascorbyl Palmitate (Antioxidant), Citric Acid (pH Adjuster), CI 75120/Annatto (Colorant).

Het eerste ingrediënt is water, dat is bij de meeste beautyproducten zo. Op de tweede plek staat paranoten olie. Ze zijn ook bekend onder de naam Brazielnoten of amazonianoten. Paranoten bestaan uit 65% vet dus ze produceren veel olie als deze bewerkt worden. Het bevat cacaoboter gevolg door shea boter, een vette alcoholsoort en glycerine. Voor een bodybutter is dit een goed begin van de ingrediëntenlijst, rijk aan pure olie. Andere ingrediënten zorgen er voor dat het product de structuur behoudt, het langer houdbaar is en de lekkere geur.

Ik vind de geur heel lekker, in de eerste instantie associeerde ik het met een hele lichte zoete geur van kokosnoten. Je ruikt de noot er dus in terug en een licht zoete geur. Het doet me inderdaad denken aan Hawaii. De bodybutter is behoorlijk vet en heeft wel even de tijd nodig om in te trekken. Ik vind dat hij niet heel snel intrekt, dus loop even in je badjas heen en weer voor je jezelf aan gaat kleden of juist naar bed gaat.

De bodybutter is ontzettend voedend en mijn huid voelt na gebruik heel zacht aan. Ideaal voor de (extreem) droge huidjes. De Hawaiian Kukui Cream kost €26. De producten uit de nieuwe lijn van de The Body Shop zijn een stuk duurder, maar sommige producten zijn het wel waard.

African Ximenia Scrub

Willemijn: Ook testte ik uit de Relaxing Ritual lijn de African Ximenia Scrub. Dit is een ‘softening body scrub’. The Body Shop over de scrub:

“Deze milde scrub bevat Ximenia-olie met verzachtende eigenschappen. Scrub je voeten en masseer in ronddraaiende bewegingen langs je benen omhoog, naar je bovenlichaam en decolleté. Scrub je nek en schouders voorzichtig. Masseer daarna je armen. Spoel de scrub af met lauw water. Droog de huid zachtjes met een handdoek.”

Als ik de pot open moet ik heel goed kijken. Het ziet er helemaal niet uit als een scrub! Maar zodra ik het product tussen mijn vingers wrijf voel ik de hele fijne scrubdeeltjes. Nice, een hele milde scrub! De deeltjes voel je heel zacht over je lichaam gaan. Naast scrubdeeltjes voel je heel goed een soort creme waar de deeltjes in zitten. Het voelt als insmeren en scrubben tegelijk. Heel fijn!

Qua ingrediënten zien we dat de scrub op basis is van glycerin. Het vettige/wax achtige van de structuur komt van de bijenwas. Verder zitten er reinigers, emulgatoren en nog wat oliën en shea boter in. Ook is er parfum toegevoegd aan de scrub. Prima ingrediëntenlijst in mijn ogen voor een lichaamsproduct (mits je parfum niet probeert te omzeilen). Voor €22,00 vind ik dat je wederom een flinke hoeveelheid krijgt (350 milliliter).

So far, so good. Alleen de geur. Ik vind hem persoonlijk helemaal niet lekker. Hij ruikt ergens een beetje rokerig, naar sigaretten of vuur. Dat kan aan mijn zwangere neus liggen… Ik weet niet, het is het niet voor mij. Maar geur is heel persoonlijk, dus misschien denk jij er wel anders over. Zo ja, probeer hem dan zeker uit want qua structuur vind ik het een hele fijne scrub! Als ik de geur lekker had gevonden, stond ‘ie zeker nog steeds in mijn douche.

Ingrediënten:

Glycerin (Humectant), Sodium Chloride (Viscosity Controlling Agent), Cera Alba/Beeswax (Viscosity Controlling Agent), Cetearyl Alcohol (Emulsifying Agent), Disodium Lauryl Sulfosuccinate (Surfactant), Sodium Cocoyl Isethionate (Surfactant), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent), Zea Mays Starch/Zea Mays (Corn) Starch (Absorbent), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Aqua/Water (Solvent), Hydrogenated Castor Oil (Emollient), Ximenia Americana Seed Oil (Emollient), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Butylphenyl Methylpropional (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Alpha-Isomethyl Ionone (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant).

Dead Sea Salt Scrub

Martine: Jorrik was weer erg blij dat we scrub in huis hadden. Dus ik heb de Dead Sea Salt Scrub uitvoerig getest op zijn rug. En hij op mijn rug natuurlijk, altijd handig! Dit is wat TBS zegt over de Dead Sea Salt Scrub.

Deze stimulerende scrub met zeezout uit de Dode Zee heeft een geweldig effect op je huid. Deze stimulerende scrub bevat zeezout uit de Dode Zee. De grote kristallen verwijderen de dode huidcellen, waardoor de huid gladder wordt. Daarnaast zijn er hydraterende plantenoliën toegevoegd om de huid te verzorgen.

Dat er verschillende plantenoliën in de Dead Sea Salt Scrub zitten verwerkt, ruik je goed en ik vind de geur heerlijk. Het is net of je een bloemenwinkel binnen stapt.

De structuur zit tussen grof en mild in. Er zitten wat fijne deeltjes in maar ook wat grovere kristallen zeezout. Maar het is wel mild genoeg voor de gevoelige huid.

Ingrediënten:

Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Maris Sal (Abrasive), Sodium Chloride (Viscosity Controlling Agent), Helianthus Annuus Hybrid Oil (Emollient), Silica [NANO]/Silica (Absorbent), Mangifera Indica Seed Oil/Mangifera Indica (Mango) Seed Oil (Emollient), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Phenoxyethanol (Preservative), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Benzyl Salicylate (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Rosmarinus Officinalis Extract/Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract (Astringent), Datem (Emollient), Citric Acid (pH Adjuster), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant).

Ethylhexyl is een extract uit palmolie. Helianthus Annuus Hybrid Oil is zonnebloemolie, dit is een goedkoper ingrediënt. Verder bevat de lijst mangopit olie. Ook bevat het product sojaolie en dit is een drogere olie geschikt voor vettere huidtypes.

De Dead Sea Salt Scrub is mild genoeg voor mijn gevoelige huid en laat een vettig laagje achter. Ik vind het persoonlijk een lekkere scrub, niet heel bijzonder maar gewoon prima. De Dead Sea Salt Scrub kost €24.

Er zitten zeker een aantal hele mooie producten tussen bij deze nieuwe Body Shop lijn. We vinden de producten er heel mooi en luxe uit zien, we dachten eerst dat het van Rituals was! Een erg leuk cadeau voor jezelf maar ook zeker om anderen te verwennen. De geuren vinden we ook vernieuwend, ze ruiken anders dan andere producten uit hun assortiment. We zijn nieuwsgierig geworden naar de andere producten uit de Secrets of the World collectie.

Tijdelijk is het 2e halve prijs op alle bad- & bodyproducten, inclusief de nieuwe Secrets of the World-producten op TheBodyShop.nl.

16 reacties

Manon | The Girl in Bed -

Hmm, ik voel weer een tripje naar The Body Shop aankomen..

Lindsey Beljaars -

Dit lijken me echt heerlijke producten!

beautifulday4makeup -

Ik vind het zo jammer dat deze lijn niet helemaal te koop is in België :(

Carina -

Jammer dat jullie niet elk product op dezelfde wijze gereviewd hebben, maakt dit artikel best slordig in mijn ogen. Daarnaast vind ik het raar dat er geen woord gezegd wordt over de angel dusting van TBS. Bij de meeste producten zitten er meer conserveermiddelen in dan het ingredient wat groot op de pot staat. Jammer.

Elize | girlonthewhitebike -

Echt een fijne lijn! Ik heb er ook een aantal producten van en ik ben fan! ik vind de ximena ook niet lekker ruiken, hihi!

Eline -

Het ziet er wel heel erg tof en netjes uit, ik vind het er wel chique uit zien!

Mariebeauty -

Ik vind de lijn er erg interessant uit zien, maar ik vind het jammer dat de producten zo duur zijn. Ik zelf was namelijk erg geïnteresseerd in de gelaatsverzorgingslijn van deze producten. Maar ik vind ze best wel prijzig!

Margot -

Wat een heerlijke producten, jammer dat ze zo duur zijn. Al lees ik in de comments dat dat eigenlijk mee valt.

Kelly -

Wat een heerlijk warme foto’s allereerst! De lijn lijkt me na jullie prettige review erg aantrekkelijk.

Beautyjuf -

Hemels! Deze producten zijn qua geur hemels! Enkele weken geleden heb ik een aantal producten mogen uitzoeken voor mijn komende verjaardag. Binnenkort mag ik ze in ontvangst nemen en eindelijk gebruiken!

charile -

Ziet er prachtig uit!

Iffy | DiaryOfAMUA -

Wat een mooie fijne lijn lijkt mij dit!

XO

manon -

Oehh wat een fijne lijn!

Femke -

Ik vind de producten ook wel prijzig, maar ze lijken me allemaal erg fijn!

Denise -

Lieve Willemijn en Martine,
ik merkte op dat jullie een aantal producten redelijk duur vonden. de body creams en scrubs zijn inderdaad redelijk prijzig,
MAAARRRRRRRRR………

Omgerekend zijn deze creams en scrubs goedkoper dan de normale bodybutters en scrubs in de core lijn van the body shop!

Ik was er zelf erg nieuwsgierig naar en heb het dus ook zelf nagerekend.

Ik dacht, toch een leuk feitje…

Het zijn trouwens echt heerlijke producten!

Maxie -

Serieus? Grappig om te weten 😀
Leuk en lang review. Ik heb deze lijn nog niet geroken, dus ik denk dat ik binnenkort eens even langsga bij TBS

Reageer ook